BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Czy ktoś zna te auto?

Daniel - 2007-02-18, 15:28
Temat postu: Czy ktoś zna te auto?
Może ktoś z użytkowników forum zna to auto?Mam chęć kupić kolejne BMW i te akurat mnie zaciekawiło.

M535

jackx - 2007-02-18, 17:54

nie wiem jaka moc mialo M5 E28 ale to co podaje to jest zwykły M30B35, a może tylko dla tego pisze że M bo ma M-pakiet, najkepeij poprosic od gościa nr.VIN i będzie wszystko jasne.
SmasherE30 - 2007-02-18, 18:13

M535 to jest zupełnie co innego jak M5.
Owszem jest to wersja wyposażenia. Czyli 535 (m30b35) na wypasie z ospoilerowankiem ... i już

silniczek M88B35 z M5 w e28 miał 286 kuca w wersji bez kata. hej :wink:

Łukasz - 2007-02-18, 20:08

to auto jest już bardzo długo na sprzedaż, przymierzałem sie nawet do niego...ale intuicja powiedziała mi, że lepiej nie..... :wink:

a samo M535 jest bardzo zacnym autem z 218 końmi :prosze: oby zdrowe było tylko :idea:

Daniel - 2007-02-19, 07:57

Dzięki za rady i podpowiedzi. Szukam dalej w takim razie, bo kupować autko, które tak długo szuka właściciela to marny pomysł.
sybir - 2007-02-19, 12:07

218 koni i 310Nm - to chyba z chipem :D
Gwoli ścisłości: M30B35 211 koni i 305Nm.
sie ma

Sosen - 2007-02-19, 13:30

sybir napisa/a:
218 koni i 310Nm - to chyba z chipem :D
Gwoli ścisłości: M30B35 211 koni i 305Nm.
sie ma

i tu się mylisz, stare 3.5 miały właśnie 218 koników ;)

sybir - 2007-02-19, 13:50

Czyli były dwa rodzaje M30B35?
sie ma

Qba - 2007-02-19, 13:55

właściciel syfiarz jakich mało, wiec co do piero stan techniczny, szczerze odradzam choć kolega z pracy o autko dbał bardzo a w chacie to jak po tsunami, myśle ze jak autko by było ok to juz by znalazło sobie właściciela tym bardziej ze fajny silniczek
Sosen - 2007-02-19, 14:01

sybir napisa/a:
Czyli były dwa rodzaje M30B35?
sie ma

nie wiem dokładnie z czego wynikają różnice w mocy? może to kwestia katalizatora?

BADYL - 2007-02-19, 14:03

Qba napisa/a:
właściciel syfiarz jakich mało, wiec co do piero stan techniczny, szczerze odradzam choć kolega z pracy o autko dbał bardzo a w chacie to jak po tsunami, myśle ze jak autko by było ok to juz by znalazło sobie właściciela tym bardziej ze fajny silniczek

Czyli to jest to M535i co miało napis na masce www.pomorzeXXXXXXXX.pl cos tam cos tam??

sybir - 2007-02-19, 14:44

Już wiem dlaczego M535.
Jest to oznaczenie z silnika M30B35M i z mocą się wyjaśniło:
http://de.wikipedia.org/wiki/BMW_M30
sie ma

Dixi - 2007-02-28, 16:05

heh
M30b35M co to wogole jest??
m30 to bardzo stary silnik i jeden z najlepszych silnikow w BMW :)
nie bede pisal calej histori ale tak lat 80 zaczne w kazdym badz razie M30 jest w BMW juz od 1968 i byl montowany w e3 i e9 :)
M30b35 w E28/e23/e24 mialy moc 218 kucykow zadnych katow i wogole w tych modelach byly wersje z katem i wtedy mialy one moc 185ps ale to nie z powodu kata a odprezonego silnika. M30b35 tak naprawde maja pojemnosc 3,4 byly wresje 3,5 ale byl w nich problem z pekajaca glowica... byly jescze M30b28 a w E28 nawet M30b25 ktory jest najtrwalszy
w e32 czy w e34 czy w e24 ostatniej wresji silniki te dzieki katowi mialy moc 211ps (m30b35) silnik ten juz sie rozni troche od tego montowanego w rekinach. M30b30 mial moc 188ps na poczatku produkcji E32 bez kata M30b35 mial 220ps a M30b30 197ps
te dane ktore podales sa dosc falszywe :)
ps. zapraszam www.e12-e28.pl

daniello - 2007-02-28, 21:02

znam kogos kto ja ogladal kibel przez duze kkkkkkkkkkk motora zero i skrzyni wlu cale pordzewiale i przegnite koddon jednym slowem nie polecam
Mikulak - 2007-03-09, 12:32
Temat postu: Moje 535
Witam. piszę bo auto o którym Państwo rozmawiacie jest moją właśnością. Uważam, że połowa urzytkowników w ogóle nie powinna się wypowiadsć na temat tego AUTA bo go nigdy na oczy nie widziała. Auto nalezy do mojego ojca i jest w rodzinie od 10 lat wcześniej było 528i i nie wydaje mi sie bym o nie dbał. Na pewno nie jest przegnite bo 2 lata temu miało robioną całą blacharkę przodu i wszytsko jest nowe. Silnik ma przejechane 230 tys i nigdy nie było w nim większego remontu, to samo tyczy się skrzyni. Nie wiem skąd Państwo czerpiecie tak niewymierne informacje. Asprzedaje tak długo bo oglądały go moze cztery osoby a tak wiele osób dzwoni i pyta się czy to nie jest M5 albo nie zna się i daje np: 2tys zł. Jak ja za zrobienie przodu dałem 3tys. Powiem, krótko jak ktoś jest zainteresowany to przyjedzie i obejży i jak sie zna i wie co ile kosztuje to kupi a jak nie ma pieniedzy to będzie smęcił choć na oczy nie widział. Oczywiście może nie jest w takim stanie jak tam m535 z automatem z Warszawy za 13tys zł. Ale ja też tylę nie chcę ale po prostu nie życze sobie takich komentarzy bo mięliśmy pewnie więcej aut tej marki niż nie jeden z Panów a były to : 528 e28, 535 e28 , 730 e32 , 535 e34 , M5 e34 , 740 e38 , 530 d e39 więc jakies pojęcie chyba mamy.
Prezes_ - 2007-03-09, 13:13

Mikulak,
jak tak sie znacie i kochacie BMW, to przynajmniej byście posprzątali w aucie... co pewien czas. Bo jak się patrzy na zdjęcia mające zachęcić do kupna... to tylko wymiotować się chce... :cry:

misza - 2007-03-09, 15:30

toche niewymiernych informacji zawsze mnie zasnatawialo od czego moze byc rozwalona deska rozdzielcza tak przesunieta, teraz sie nie dziwie skoro musiał pan robic przod...
w dodatku ten inny odcień zderzakow i nadkoli raczej lipa, rdza o ktreoj pan pisze nie nie ma wylazi na drzwiach a skoru juz jest tam to napewno jest jej wiecej podspodem.... a taki syf w srodku swiadczy tylko o własicielu nie sadze ze jesli pan nie dba o wnetrze o napewno mechacznicznie/blacharsko bedzie pieknie...

prosil bym o ostatnie 7cyfr vinu zaraz zobaczymy co to jest naprawde

p.s. jestem zainteresowany

Łukasz - 2007-03-09, 15:45
Temat postu: Re: Moje 535
Mikulak napisa/a:
Witam. piszę bo auto o którym Państwo rozmawiacie jest moją właśnością. Uważam, że połowa urzytkowników w ogóle nie powinna się wypowiadsć na temat tego AUTA bo go nigdy na oczy nie widziała. Auto nalezy do mojego ojca i jest w rodzinie od 10 lat wcześniej było 528i i nie wydaje mi sie bym o nie dbał. Na pewno nie jest przegnite bo 2 lata temu miało robioną całą blacharkę przodu i wszytsko jest nowe. Silnik ma przejechane 230 tys i nigdy nie było w nim większego remontu, to samo tyczy się skrzyni. Nie wiem skąd Państwo czerpiecie tak niewymierne informacje. Asprzedaje tak długo bo oglądały go moze cztery osoby a tak wiele osób dzwoni i pyta się czy to nie jest M5 albo nie zna się i daje np: 2tys zł. Jak ja za zrobienie przodu dałem 3tys. Powiem, krótko jak ktoś jest zainteresowany to przyjedzie i obejży i jak sie zna i wie co ile kosztuje to kupi a jak nie ma pieniedzy to będzie smęcił choć na oczy nie widział. Oczywiście może nie jest w takim stanie jak tam m535 z automatem z Warszawy za 13tys zł. Ale ja też tylę nie chcę ale po prostu nie życze sobie takich komentarzy bo mięliśmy pewnie więcej aut tej marki niż nie jeden z Panów a były to : 528 e28, 535 e28 , 730 e32 , 535 e34 , M5 e34 , 740 e38 , 530 d e39 więc jakies pojęcie chyba mamy.

proszę pstryknąć i wstawić zdjęcia podłogi , podłużnic i komory silnika, grodzi i podłogi w bagażniku pod wykładziną.

Pawel-e30 - 2007-03-09, 16:06

Po co wogóle człowiekowi doope zawracacie jak i tak was na BMW nie stać :lol:

Jeśli jesteś jeden z drugim zainteresowani kupnem zawsze lepiej przejechać się i obejżeć... czy to tak wiele kosztuje?? ewentualnie wykonać tel. do właściciela :wink:

A co do syfu w środku to bez komentarza... na desce można w kółko i krzyżyk grać :spoko:

Ps. mod niech czuwa nad tym temate bo zaraz za pewne się zacznie rozkręcać ostro temat :jupi:

Mikulak - 2007-03-09, 16:27
Temat postu: 535 e28
Witam
Widzę, że temat się rozkręca więc piszę jak jest. Ja mam do tego auta oryginalny niemiecki BRIEF gdzie napisane jest BMW 535i więc jak ktoś nie wierzy to mogę pokazać jak przyjedzie oglądać. Co do numerów VIN to proszę bardzo: 00927117 - osiem ostanich cyfr. A co do brudu we wnętrzu to powiem, krótko jak auto mało jeździ i stoi to tak jest i chyba ten fakt ni jak się ma do stanu technicznego auta.

[ Dodano: 2007-03-09, 16:30 ]
A co do innego koloru zderzaków i progów to taką koncepcję obrał poprzedni właściciel chciał mieć coś na wzór mercedesa W140. Mnie to osobiście nie przeszkadzało tak bardzo by wszystko zmieniać, ale jak któryś z Panów kupi to może zmieniać co chce i jak chce.

[ Dodano: 2007-03-09, 16:39 ]
http://www.m535i.webd.pl/

Łukasz - 2007-03-09, 16:52

Pawel-e30 napisa/a:
Po co wogóle człowiekowi doope zawracacie jak i tak was na BMW nie stać :lol:

Jeśli jesteś jeden z drugim zainteresowani kupnem zawsze lepiej przejechać się i obejżeć... czy to tak wiele kosztuje?? ewentualnie wykonać tel. do właściciela :wink:

A co do syfu w środku to bez komentarza... na desce można w kółko i krzyżyk grać :spoko:

Ps. mod niech czuwa nad tym temate bo zaraz za pewne się zacznie rozkręcać ostro temat :jupi:

ja kupić akurat nie chcę, ale rozwiać wszelkie wątpliwości :wink:

MAJSU - 2007-03-09, 17:35

Zaraz się odezwą spece od dedukcji stanu auta z fotek :lol:
Dixi - 2007-03-09, 19:45

:lol: :lol: :lol: :lol:
dziekówka za vin to nie jest M535i tylko 535i.....
a 535i nie jest takim "rodzynkiem" jak M535i....
auto jest z stycznia 1986 wg vinu
a te progi i tylny spojler to chyba ma pan z gieldy zakupione??
no nie moge z goscia :lol:
a to w koncu jest chromline czy shadownline?? buhaha bo sie pogubilem
a materila na tapicerke to ze starej kanapy czy jak ??
zenada w kazdym bardz razie :lol:

[ Dodano: 2007-03-09, 18:49 ]
i jescze pan tam napisal ze to czerwony metalik :lol:
14" alpina?? :lol: toc to standartowe alufelgi BMW montowawane juz na poczatku lat 70 :D
podgrzewane tylne fotele?? czy aby napewno??
i stronce pan pisze ze M535i mimo iz jest to 535i... i co przydaje 300km po M535i a pan ma 535i?? toc klamstwo w bialy dzien....

Gepard - 2007-03-09, 20:15

Mialem nie komentowac tego autka bo to brak slow mialem M535i niektorzy ja pamietaja zwlaszcza zaraz po zakupie jak wygladala i jak po rocznej walce i neistety to czerwone wyglada tak jak moje w dniu zakupu i do tego strach wlasciciel probuje wmowic ze to orginal. OSobiscie widzialem to autko raz na oczy i nikomu go nie polece bo mnie odbudowa m535i zjadla finansowo i nerwowo i w tym przypadku bedzie podobnei zwlaszcza ze to auto jak widac po wnetrzu stoi i stoi az kury mozna tam chodowac....
Dixi - 2007-03-09, 21:08

ale to nie jest M535i tylko 535i....
prawie to samo ale wiadomo prawie robi roznice :lol:
a e28 w odbudowie wcale nie jest taka zla :) e28 to jeden z najcudwoniejszych aut marki BMW ale w obecnych czasach poki sa "rodzynki" lepiej kupic zadbany egzeplarz niz takiego trupa 8)

Mikulak - 2007-03-10, 16:05
Temat postu: 535
Skoro każdy wie ile co kosztuje do chyba zdaje sobie sprawę, że za takie auto w idealnym satnie trzeba dać co najmniej 2 razy więcej. Co do spoilerów to nie ja zakładałem i ja nie bedę zdejmować. A tapicerka to na pewno z kanapy nie jest, w e30 montuja zwykłe welury a właściwie jakis materiał a tu jest prawdziwy welur ale z resztą jak ktoś nie chce kupić to do wszystkiego sie przyczepi.
mpower - 2007-03-11, 16:29

Po co piszecie tu takie głupoty na to auto, sam je oglądałem i było wszystko ok. Samochód był troche brudny w środku ale nie tak jak wy piszecie - wsumie sami jesteście syfiarzami. Takie zjawisko nazywa się bezczelnością i zazdrością, że nie można mie takiego auta, tylko ma się fiata małego lub dużego i się po wsi jeździ!! Jeżdzicie E30 z silniczkiem 1.8 , a krytykujecie to auto. Skrzynia chodzi tam PERFEKCYJNIE JAK I SILNIK. Poznałem właściciela tego samochodu i powiedział, że auto dwa lata jeżdziło w niemczecj jako auto reprezentacyjne, po dwóch latach ktoś je kupił i zamówił M pakiet - dlatego po numerze nadwozia wychodzi 535 , a nie M535. Auto ma bardzo dobry lakier, są drobne zastrzeżenia ale to w końcu 21 lat. Zastanawiam się nad kupnem tego auto. Przemyślcie to co piszecie - jest to bezczelnośc !! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;/
Arczi e30 - 2007-03-11, 16:39

mpower napisa/a:
Jeżdzicie E30 z silniczkiem 1.8 , a krytykujecie to auto.

ale przysrał ... szkoda ze nie dodał na gazie :oops:

Gasper - 2007-03-11, 16:42

mpower,

sam jesteś bezczelny wyrażając się w ten sposób o użytkownikach 1,8 czy też innych fiatów

Gepard - 2007-03-11, 16:54

Ciekawe jak wyglada to jego M5 ?? I nie mow mi kolego czym jezdze i czym jezdzilem bo przez dwa lata M535 i wiem na co zwrocic uwage. Ladny mi pakiecik zwlacza te progi. Szkoda nerwow panowie. Dziwne ze koles probuje ja sprzedac juz z dobre pol rok.... to mowi samo za siebie.
misza - 2007-03-11, 17:17

a mi sie wydaje ze jeden i drugi maja to samo ip....

skoro tak perfekcyjnie wszystko chodzi itp to dlaczego sie jeszcze zastanawiasz nad kupnem??
jakbym ja mial e28 535i i dokupil mpakiet to nie nazwał bym go M535i bo nim nie jest i nie bedzie, szukalem po necie ale nie moge nic sensownego znalezc zawsze mi sie zdawało ze M535i ma wieksza moc od 535i tak jak zauzmy e12 MLE530

mpower - 2007-03-11, 17:19
misza napisa/a:
a mi sie wydaje ze jeden i drugi maja to samo ip....

Nie mamy tego samego gdyż popełniłem błąd mam M5 E39.
Przepraszam za pomyłke :D

[ Dodano: 2007-03-11, 17:20 ]
No kto tu jest bezczelny użytkowniku Gasper

Przepraszam za pomyłke - posiadam M5 E39

[ Dodano: 2007-03-11, 17:22 ]
Chciałem dodac ze mówie tak o nie użytkownikach fiatów lub 1.8 tylko o użytkownikach co krytykowali to auto.

[ Dodano: 2007-03-11, 17:26 ]
Odp do użytkownika GEPARD: Chciałem Ci powiedziec że na trasie byś dym wąchał już po pierwszym kilometrze z tego czerwonego autka oraz ten samochod oglądały może dwie trzy osoby. Widocznie zaduża pojemnośc i potrzebują 1.8 lub 325 - super auto szczególnie na trasie. :)

[ Dodano: 2007-03-11, 17:31 ]
Do użytkownika MISZA: Nie zgodze sie z panem gdyż auto ma owszem zakodowane 535i ale FABRYKA BMW ZAKłADAłA ZDERZAKI I INNE RZECZY TYPU KIEROWNICA ITD. Wiem to gdyż sprawdzałem przy kupnie - jestem mocno zainteresowany ale mam za kilka tygodni wyjazd do Anglii. Więc to auto po kupnie musiałoby długo stac.

[ Dodano: 2007-03-11, 17:38 ]
UWAGA

GEPARD to najszybszy drapieżnik świata, to dlaczego GEPARD W POLSCE MA TYLKO 2,5 LITRA :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Gepard - 2007-03-11, 21:11

Masz jakis kompleks z ta pojemnoscia czy jak?? Widzialem to autko spory czas temu zanim szlo na sprzedarz stalo sobie na miescie a ze mialem e28to sie zatrzymalem obejrzec. i stad sie bierze moje zdanei na temat tego egzemplarza a z fotek wynika ze stan sie tylko pogorszyl i wlasciciel zapomnial co to odkurzacz. Czemu mam 2,5 litra sam nei wiem stosunek masy do mocy jest akurat wystarczajacy na moje obecne potrzeby przemieszczania sie po Warszawskich zakorkowanych i tragicznych drogach. Niestety m535 nie zdawalo egzaminu jako auto do jazdy na codzien. Jako leciwe autko mialo swoje kaprysy a do tego neistety m30 przy tej masie swoje pali. Co do osiagow to chetnie sie zlapie zsamej ciekawosci do tej pory mialem kilku krotana przyjemnosc prob z e34 535i i jakos sie nei boje.
Yakuzatti - 2007-03-11, 21:51

mpower z streetracing.pl ?

Ty tam miales w chlere M5`tek chyba

casus maximus - 2007-03-11, 22:08

Gepard napisa/a:
Dziwne ze koles probuje ja sprzedac juz z dobre pol rok

ciezko sprzedac taki statek. nie dosc ze stary jak swiat to jeszcze pojemnosc duza a co sie z tym wiaze duze spalanie i wydatki. na taki samochod trzeba znalesc amatora. watpie aby zwykly zjadacz chleba skusil sie na takie autko.

misza - 2007-03-11, 22:58
Temat postu: Re: 535
mpower napisa/a:

[ Dodano: 2007-03-11, 17:31 ]
Do użytkownika MISZA: Nie zgodze sie z panem gdyż auto ma owszem zakodowane 535i ale FABRYKA BMW ZAKłADAłA ZDERZAKI I INNE RZECZY TYPU KIEROWNICA ITD. Wiem to gdyż sprawdzałem przy kupnie - jestem mocno zainteresowany ale mam za kilka tygodni wyjazd do Anglii. Więc to auto po kupnie musiałoby długo stac.

no i co z tego? to do pierwszej czesci posta, dobra koles daj sobie siana nie wybronisz sie z tego,

przestan cwaniakowac po co to niby m535 skoro masz m5 czlowieku opamietaj sie i do tego wyjezdzasz za granice niby po co po hajs pewnie na wache do twojej niby m5 buhahah nie rozpier.... mnie takimi tekstami jakos sie to kupy nie trzyma
wczesniejszy wlasciciel puscil ci niezla bajke o tym aucie
pozdrawiam........................................................................................................

Mikulak - 2007-03-11, 23:06
Wypraszam sobie takie komentarze na temat mojego auta. Nikt ze zdjęć nie wyczyta w jakim stanie są progi czy podłożnice a tym bardziej silnik więc jak ktoś się zna to będzie komentował jak obejży. A ja ofert miałem sporo tylko cena była nieadekwatna dlatego nie sprzedałem. teraz auto trochę stało zobaczymy jak będzie wyglądało na wiosnę.

[ Dodano: 2007-03-11, 23:16 ]
A do Pana Miszy : Człowieku jakbyś zmienił zawias na BILSTEIN i wstawił wnętrze od M535i i jeszcze cały bodykit a także szperę do 535 to byłoby prawie M535i tylko w Brifie byś miał 535i ale dla Ciebie było by to M535i i tak jest tutaj. nikt nie zaprzecza, że w papierach jest 535 ale ludzie wartość urzytkowa tego auta to M535i i tyle. Wejdź sobie na ebay albo mobile i sam sprawdź, że wiele takich jest na sprzedaż i wtedy ceny są wyższe niż seryjnych 535i. A co jak ktoś sobie zrobi replikę Alpiny to jak ma to cenić ja zwykła betę czy jednak jako replikę. Tu jest ta różnica i nikt tu nie chce kręcić bo sa do auta papiery sam jestem ciekawy czy do swojego masz BRIEF? Ja innych aut nie kupuję, po drugie jak obejżysz i pojedziesz do warsztatu to będziesz mógł komentować a na razie to nie oskarżaj bezpodstawnie bo auto mechanicznie jest w bardzo dobrym stanie a trudno żeby blacharsko 21 letnie auto było idealne.

Łukasz - 2007-03-12, 09:09
Mikulak napisa/a:
Wypraszam sobie takie komentarze na temat mojego auta. Nikt ze zdjęć nie wyczyta w jakim stanie są progi czy podłożnice a tym bardziej silnik więc jak ktoś się zna to będzie komentował jak obejży. A ja ofert miałem sporo tylko cena była nieadekwatna dlatego nie sprzedałem. teraz auto trochę stało zobaczymy jak będzie wyglądało na wiosnę.

A do Pana Miszy : Człowieku jakbyś zmienił zawias na BILSTEIN i wstawił wnętrze od M535i i jeszcze cały bodykit a także szperę do 535 to byłoby prawie M535i tylko w Brifie byś miał 535i ale dla Ciebie było by to M535i i tak jest tutaj. nikt nie zaprzecza, że w papierach jest 535 ale ludzie wartość urzytkowa tego auta to M535i i tyle. Wejdź sobie na ebay albo mobile i sam sprawdź, że wiele takich jest na sprzedaż i wtedy ceny są wyższe niż seryjnych 535i. A co jak ktoś sobie zrobi replikę Alpiny to jak ma to cenić ja zwykła betę czy jednak jako replikę. Tu jest ta różnica i nikt tu nie chce kręcić bo sa do auta papiery sam jestem ciekawy czy do swojego masz BRIEF? Ja innych aut nie kupuję, po drugie jak obejżysz i pojedziesz do warsztatu to będziesz mógł komentować a na razie to nie oskarżaj bezpodstawnie bo auto mechanicznie jest w bardzo dobrym stanie a trudno żeby blacharsko 21 letnie auto było idealne.

Proszę Pana (jak to Pan pisze :lol: ) opowiadał Pan już swoją historię na BMWsport? Mnie na ten przykład urzekła Pana historia i mam zamiar napisać , o ile Pan pozwoli na jej kanwie scenariusz i przesłać go do Pana BAREI. Naprawdę świetna historia. Gratuluję desperacji jak i również świetnego, niesamowitego automobilu. PozdraWIAM.

misza - 2007-03-12, 09:37
Mikulak napisa/a:

spłyń człowieku zdublowane konto i jeszcze bezczelnie zaprzeczał

535i+bodykit od m5 i zawias i inne robia z stylizowane na m 535i koniec kropka napewno wiecej hajsu jak za 535i to racja, ok fajnie mechanicznie jest ok ale mowil pan ze i blacharsko jest niekiepsko wczesniej teraz widze ze zeznania sie zmieniaja
pozdrawiam

nie moze sobie PAN juz odpuscic ?

duchPW - 2007-03-12, 16:58

dobry temat - można się pośmiać, jednak tak zaszczuliście człowieka, że dopadł go atak schizofrenii ... aż mu się mylą konta :lol:
Dixi - 2007-03-12, 17:19

no do m535 duzo mu nrakuje bo poki co to widze tylko przedni i tylny zderzak...
bo te wiejskie progi i to "cos" na klapie przemilcze...
a o wnetrzy juz nie mowie, zastanawiam sie kto mial taki pomysl ze czyms takim obszyc fotele..
e28 znam jak wlasna kieszen i widze ze korozja polubila ten egzeplarz... no i za prosta tez nie jest.... no i teraz to nie jest ani M535i ani 535i... to jest "cos"...
a nakgorsze jest klamsto bo sprzedajacy klamie jak z nut...
pisze w "ogloszeniu" ze to M535i mimo iz wie ze to "tylko" 535i, pisze ze ma grzana tylna kanape a e28 tego nigdy nie mialo, pisze ze ma felgi alpina a sa to zwykle 14" BMW...
auto jest totalnie zaniedbane... znaczki, brud.... a ospojlerowanie z gieldy (progi) to chyba po to zeby rdzy nie bylo widac.....
hmmm najgorsze jest spasowanie tunelu srodkowego z deska.... to jest porazka.... mzoe byl duzy dzwon i juz nie pasuje??
dla mnie to szrot i nadaje sie tylko na czesci bo z racji tego ze e28 nie jest "jeszcze" drogim autem nie warto pakowac sie w remonty...

Mikulak - 2007-03-12, 22:05
Ciekaw jestem ilu z Panów tak na prawdę widziało to auto. I jak można pisac , że obszyłem fotele to są jakies bzdury. Zdublowane konto, tez ciekawostka po co? Dwa co niby w tym aucie jest złego blacharsko? Ktos tu pisze, że już nawet bagażnik jak go nie ma na zdjęciach, po drugie nikt wam przecierz nie karze kupowac ludzie. Sam jestem ciekawy czym i w jakim stanie jeździcie. A co do historii M5 e28 to zupełnie nie rozumiem co w niej jest złego. Czy wy wogóle kiedys widzięliście takie auto na żywo? ja miałem okazje siedzieć za sterami i prawie kupiłem a poluje na nie od 4 lat więc chyba coś na jego temat musze wiedzieć. I jak pisałem wcześniej co z tego, żę auto ma nieoryginalne listwy od M pakietu jak można je zmienić. Dla mnie np: ważniejszy jest BRIEF niż listwy za 50 Euro bo tyle kosztują na ebayu. Koła wiadomo, że nie są Alpiny bo chyba nawet nie robiła 14 na 5 śrób ale chyba każdy widzi, że to tylko wzór. Czepiacie się detali tyu spoiler na klapie, który można zmienić. Czemu nikt nie napisze , że ważny jest silnik, skrzynia, zawieszenie tylko jakieś dodatki. Po drugiie zacznijmy od tego, że nikt nie widział auta w rzeczywistości i nikt nim nie jechał. Skoro wytrzymało u mnie 10 lat bez remontu silnika to znaczy, że zmieniam olej i dbam. A ja wcale nie widze tragedi blacharskiej. Skoro sami tak dokazujecie to pewnie każdy z Was wypiaskował karoserje póżniej cło zabezpieczył antykorozyjnie i pomalował bo tak to wygląda. Piszecie jakbyście mięli po prostu cuda techniki. A nie jestem taki pewien czy każdy przeznaczył 10 tys. zł na remont blacharski. Ja zrobiłem blacharkę przodu i tyle. Po drugie po co dyskutowac jak nikt nie pokazał nawet swojego auta, pewnie sa gorsze od mojego. No i co z tego, że auto stoi trudno żeby jeździć czterama na raz. Powiem krótko ludzie albo nie znacie sie na cenach albo próbujecie zaniżyć jego wartość może to zazdrość nie wiem. Jeśli jeden amortyzator BILSTEINA kosztuje 1500zł to czy ktoś kto nie inwestuje w auto zakładał by takie? Po drugie proszę wejść na ebay teraz jest akurat M535i w agonalnym stanie i trzeba dać prawie 8000zł więc mój egzemplarz nie jest taki drogi a w Warszawie jest jeszcze jedno 535 i kosztuje 11000zł
więc na prawdę o czym my mówimy każdy wie ile co kosztuje. Jak kupicie możecie doprowadzić do kultury tylko po co krytykować i tak już tanie auto. Ciekaw jestem ilu z Was ma BRIEF do swojego BMW ? Albo ilu z WAS skończyło kierunek techniczny na wyższej
uczelni by wogóle mieć jakie kolwiek pojęcie o zu zywaniu sie mechanizmów?
Szkoda słów zaszczuliście mnie na tym forum mówią jeszcze , że mam podwójne konto chyba tylko dla własnej satysfakcji ale zapewniam, że ja pojęcie o mechnice mam i podkreślam, że na giełdach w latach 80 też tacy chodzili co to w auta kopali i mówili, że wszytsko do bani i dawali połowę ceny a jak co do czego przyszło to się okazywało że to handlarze albo oszuści. Pokażcie zdjęcia swoich BMW zobaczymy co WY macie i czy na porawde takie idealne? i nie krytykujcie cudzej inicjatywy jeśli chodzi o historię M5?
Bo pewnie nigdy M5 nie mięliście a ja mam tylko że e34 i to auto na prawdę jest drogie w utrzymaniu może dlatego nie dopieszczałem tego 535 ale wy zrobiliście z niego grata a tak nie jest bo auto ma przegląd i wszytskie papiery! Przemyśle zmianę tego M pakietu skoro tak wszytskich drażni i zobaczymy co wtedy powiecie? Na razie czekam na foto waszych BMW.

Gasper - 2007-03-12, 22:21

Tak, przejrzaleś nas. Wszyscy tutaj tak gadają żebyś zszedł z ceny i w końcu oddał to cudo za 1500zł. Tylko czekamy na to żeby łyknąć za grosze ten cud techniki. :]

No chłopaki, kto z was ma BRIEF??? Połowa sukcesu to brief. Auto może być w agonalnym stanie, ale jak macie brief to jesteście cool. Ja swój zgubilem gdzieś w komodzie :shock: Jestem teraz nikim bez briefu.

Szanowny właścicielu M5 E34, zajrzyj w "nasze śmigiełka" - tam są nasze fiaty i daewoo w całej krasie :spoko:

nokerman - 2007-03-12, 22:34

Mikulak napisa/a:
Zdublowane konto, tez ciekawostka po co?

NO TO SAM BYM CHCIAŁ WIEDZIEĆ
Mikulak napisa/a:
Po drugie po co dyskutowac jak nikt nie pokazał nawet swojego auta, pewnie sa gorsze od mojego.

MAMY OD TEGO SPECJALNY DZIAŁ, NASZE SMIGIEŁKA, GDZIE ZAPRASZAM
Mikulak napisa/a:
zy wy wogóle kiedys widzięliście takie auto na żywo? ja miałem okazje siedzieć za sterami i prawie kupiłem a poluje na nie od 4 lat więc chyba coś na jego temat musze wiedzieć.

JA WIDZIAŁEM F16A W DĘBLINIE, PRAWIE SIEDZIAŁEM ZA STERAMI (NO NA DRABINCE) WIĘC JESTEM ASEM PRZESTWORZY ?? ?? ??
Mikulak napisa/a:
Ciekaw jestem ilu z Was ma BRIEF do swojego BMW

NO JA MAM 2 AUTA I DWA BRIFY
Mikulak napisa/a:
Albo ilu z WAS skończyło kierunek techniczny na wyższej
uczelni by wogóle mieć jakie kolwiek pojęcie o zu zywaniu sie mechanizmów

POLITECHNIKA RADOMSKA -> POLTECHNIKA WARSZAWSKA -> STUDIUM PODYPLOMOWE ... LICYTACJA CZY CO??

OK MYSLE ŻE PORA SKOŃCZYĆ TĄ FARSĘ, PEWNIE SIĘ ZDZIWISZ ALE IDEALNYCH AUTEK JEST U NAS OD GROMA, NIE MÓWIĘ ZE NA PĘCZKI TYCH Z SERII ///M BO TO DROGA ZABAWA, ALE POSZUKAJ SOBIE TEMATÓW: BARABUS, MARCIN Z TARNOWA, PUZ, CHRIS, URBI, LUKAS, MARTINEZ, BUNI......

NO CÓŻ DZIEKUJEMY CI JAKO WŁAŚCICIELOWI ZA WZIĘCIE UDZIAŁU W DYSKUSJI, W KOŃCU FORUM OD TEGO JEST

PÓKI CO ZAMYKAM BO CZUJE W KOŚCIACH ŻE TO MOŻE SIE NIEZDROWO ROZWINĄĆ
JAK KTOŚ BEDZIE CHCIAŁ COŚ MĄDREGO DOPISAĆ PROSZĘ SIĘ ZGŁOSIĆ DO MNIE LUB MODERATORÓW NA PROWA TO SIE ODBLOKUJE