| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Zmodyfikowana ETA
MAJSU - 2007-02-19, 18:08 Temat postu: Zmodyfikowana ETA Zastanawiam się nad kupnem takiego silnika i mam pytanie co o tym sądzicie ? Ile to może miec koni, palic ? M20 o poj.2.7l przerobiony głowica od 2.5l w której zostały powiększone i wypolerowane kanały jak równierz komory spalania.Tłoki mają obcięte płaszcze i ponacinane rowki,są wywarzone i mają wypolerowane denka.Korbowody zostały odchódzone wypolerowane,wywarzone i zwinklowane.Koło zamachowe odchudzone i wywarzone razem z wałem korbowym.Silnik jest wyposażony we wtrysk MOTRONIC od e34.Wtryskiwacze są od silnika m52 na zaworach 2.5l.Wiązka wyposażona jest w sondę lambda.2 komputery silnika.Silnik jest z całym osprzętem ze wszystkimi wężami itp.
kamil.k - 2007-02-19, 21:27
silnik z allegro z rekina prawda długo sie juz sprzedaje
kilka postów wyzej jest temat o ETA-ch
sam bym chetnie go wział ale wole sam podłubac
MAJSU - 2007-02-19, 21:56
No mi się dłubac nie chce Ciekawy jestem że jest on warty zainteresowania ?
kamil.k - 2007-02-20, 07:58
no koles robił to dla siebie wiec jezdzic pewnie jakos jezdziło.dzwoniłes wogule do niego moze jeszcze nie wyciagnał silnika i ma odpalic
mozesz wziasc ale niech dajepisamnagwarancje na silnik.wsadzisz odpalisz i obadasz w jakim jest stanie.pomierzysz kompresje i inne rzeczy jak cos bedzie nie tak niech zabiera go z powrotem albo oddaje czesc kaski
zapytaj kolesia czy nie a nikogo z tego albo innego forum i jakim autem dokładnie smigał moze dojdziemy kto to jest
MAJSU - 2007-02-20, 11:10
Narazie się mailowo kontaktowałem mówi że silnik jest w dobrym stanie wkładac i jeździc ! Ale na słowo to nikomu wierzyc nie można pytałem się jaką ma moc nic nie odpisał... A co do sprawdzenia to silnik jest w aucie tylko niema skrzyni i pompy paliwa więc LIPA ! A pisemna gwarancja też mi wiele nie da bo nie chciałem przekładki już teraz robic tylko za jakiś czas a gwarancje to może na miesiąc dostane Może podjadę rzucic na niego okiem ale co to da ? Po odpaleniu tylko można sprawdzic jak to chodzi... Jak tam sie spoiler sprawuje ?
kamil.k - 2007-02-20, 22:59
spojler na razie stoi w kacie i czeka na wiosne
jedz do kolesia zeby ci to jakos odpalił .chyba ma gaz ?
jak silnik bedzie czysty i widac ze koles dbal to mozna wziasc wiele do stracenia chyba nie masz
standardowy zaglandnij do zbiorniczka plynu i do oleju
|
|