|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
FELUNEK - Co to za felgi??
Pawel-e30 - 2007-02-19, 21:05 Temat postu: Co to za felgi?? Panowie co to są za felgi??
W innym teacie pisałem o innych felgach ale w końcu wybór padł na te
Doradźcie co można z nimi zrobić by ładiej wyglądały
Może ktoś da rade jakiś VT zrobić z magnezowym jasnym środkiem takim w szarość wpadającym??
Czarne środki raczej odpadają do czerwonej e30 nie pasóje moim zdaniem
buni - 2007-02-19, 21:18
pawel .gratuluje ...
najlepszy felunek do e30 jaki tu widzialem na forum !!!!
i nie zapomnij kto Ci je pokazal
kamil.k - 2007-02-19, 21:34
no całkiem całkiem a chciałes felgi bez rantów
ja bym walnal na złoty kolor taki jak subaru
Menel - 2007-02-19, 21:49
pawel, kozak. tak jak ci przed zakupem powiedzialem. przypominaja mi fele z japonskich driftbolidow np. z nissanow 200sx s14.
no i nie znajdzie sie takich drugich na beemce
HeMP - 2007-02-19, 21:57
fajowe ... lepsze od rs-ow
Pawel-e30 - 2007-02-19, 22:01
HeMP napisał/a: | fajowe ... lepsze od rs-ow |
Nie denerwuj brabusa
skotniol - 2007-02-19, 22:02
Cytat: | Może ktoś da rade jakiś VT zrobić z magnezowym jasnym środkiem takim w szarość wpadającym?? |
cos takiego ? 8)
Pawel-e30 - 2007-02-19, 22:07
Skotniol a możesz jeszcze troche ciemnejszy zrobić?? Powiedzmy coś takiego jak buni ma w avarze??
skotniol - 2007-02-19, 22:21
tak na szybko
BARABUS - 2007-02-19, 23:04
Pawel-e30 napisał/a: | HeMP napisał/a: | fajowe ... lepsze od rs-ow |
Nie denerwuj brabusa |
heheheeee.... a ja wiem jakie to fele Skręcane 3-tlg japończyli firmy SuperStar... troche smieszna nazwa, ale fele bardzo fajne. MOgłem takie ostatnio nabyć z oponkami na allegro za 1500 zł... jednak nasunoł się Hartage i musiałem coś wybrać 8)
Złota jest bajerancka
[ Dodano: 2007-02-19, 22:06 ]
kurcze tak na nie patrze... to są te z allegro no nie, pamiętam przedcież te oponki GoodYeara GSD3 i brak kapstli
Menel - 2007-02-19, 23:25
RSy to porazka po calosci. wiekszosc w przednio napedowych golfach lata na nich.
" nie prosta a zakret jest wyzwaniem " i to trzeba pamietac jezdzac beemkami przy czym za kazdym razem wypominac leszczom.
zloty srodek to lipa bo festyn upodobniajacy sie niby pod Subaru
z tym grafitem jest przekozak
pawel, tylko dowal tam dystanse po min 20mm na strone i gleba z przodu bo jak ma sie 17" to nie trzeba bac sie o miske
HeMP - 2007-02-19, 23:30
zadbaj o nie ... bo sa naprawde spoko.. ladne i unikatowe .... gratuluje zakupu
BARABUS - 2007-02-19, 23:35
El Menello napisał/a: | RSy to porazka po calosci.... |
buheheheeeee....... i kto to mówi
http://forum.beemka-klub....t=12844&start=0
i tu http://forum.beemka-klub....t=16387&start=0 .... pozwole sobie zacytować
"nie dosc ze RSy miodzio to i oponki zapodales pierwsza klasa
powodzenia i "niech lans bedzie z toba" "
... poczytaj, bo to chyba wczesne stadium alzheimera
Menel - 2007-02-20, 13:19
ale BARBI , zdanie o RSach zmienilem po twoich poczynaniach. zygac sie chce jak szpanujesz na forum.
napisalem "niech lans bedzie z toba" a to jest ogromna roznica bo w twoim przypadku to "szpan niech bedzie z toba"
moze na innym autku spoko wygladaja tylko nie na twoim.
KUKI - 2007-02-20, 13:31
jak dlamnie to fela kozak rant wypolerowac a srodek w ten grafit i bedzie mega wypas
BARABUS - 2007-02-20, 15:56
El Menello napisał/a: | ale BARBI , zdanie o RSach zmienilem po twoich poczynaniach. zygac sie chce jak szpanujesz na forum.
napisalem "niech lans bedzie z toba" a to jest ogromna roznica bo w twoim przypadku to "szpan niech bedzie z toba"
moze na innym autku spoko wygladaja tylko nie na twoim. |
Rzygać to mi sie chce jak cię słucham wielki znawco lansu , a choroba którą masz nazywa się zadrosć , bo żeby sie chwalić to najpierw trzeba coś mieć, tak jak Paweł-E30 ma i się chwali bo o to wkońcu chodzi na forum
Pochwal się czymś ! gdybyś tylko miał czym !, umiesz tylko szczekać, a jak ktoś zrobi inaczej to odrazu mu jedziesz, jesteś żałosny.... ale przecież ty już to wiesz.
Kot miał racje, mogłem odrazu go posłuchać
Wracjając do temtu felg Pawła, uważam że są super i idealnie pasują do czerwonej beemki takie jak są
Łukasz - 2007-02-20, 16:17
paweł - konkret. daj magnez w środek.
Menel - 2007-02-20, 17:25
BARABUS napisał/a: | El Menello napisał/a: | ale BARBI , zdanie o RSach zmienilem po twoich poczynaniach. zygac sie chce jak szpanujesz na forum.
Rzygać to mi sie chce jak cię słucham wielki znawco lansu , a choroba którą masz nazywa się zadrosć , bo żeby sie chwalić to najpierw trzeba coś mieć, tak jak Paweł-E30 ma i się chwali bo o to wkońcu chodzi na forum
Pochwal się czymś ! gdybyś tylko miał czym !, umiesz tylko szczekać, a jak ktoś zrobi inaczej to odrazu mu jedziesz, jesteś żałosny.... ale przecież ty już to wiesz.
Wracjając do temtu felg Pawła, uważam że są super i idealnie pasują do czerwonej beemki takie jak są |
BARBI , zalosne jest twoje wiejskie szpanerstwo. zazdrosc ? sory dzieciaku ale nie wiem co to jest.
Cytat: | Kot miał racje, mogłem odrazu go posłuchać |
tak tak, wlasnie idealnie trafiles. potrafisz sie tylko sluchac innych a wlasnego zdania wogole nie masz.
skoncz juz ta gadke i wracaj lizac innym tylki.
BARABUS - 2007-02-20, 17:34
El Menello napisał/a: | BARABUS napisał/a: | El Menello napisał/a: | ale BARBI , zdanie o RSach zmienilem po twoich poczynaniach. zygac sie chce jak szpanujesz na forum.
Wracjając do temtu felg Pawła, uważam że są super i idealnie pasują do czerwonej beemki takie jak są |
BARBI , zalosne jest twoje wiejskie szpanerstwo. zazdrosc ? sory dzieciaku ale nie wiem co to jest.
Cytat: | Kot miał racje, mogłem odrazu go posłuchać |
tak tak, wlasnie idealnie trafiles. potrafisz sie tylko sluchac innych a wlasnego zdania wogole nie masz.
skoncz juz ta gadke i wracaj lizac innym tylki. |
buheheheeeee...... i kto to mówi, dorosły wazeliniarz w wielkiej metropoli
Menel - 2007-02-20, 17:41
metropolia dzieciaku a nie zbieranie ziemniakow .
Nara BARBI
BARABUS - 2007-02-20, 18:11
El Menello napisał/a: | metropolia dzieciaku a nie zbieranie ziemniakow .
Nara BARBI |
... zazdrość, zadzrość i jeszcze raz zazdrość, nawet ziemniaków mi zazdrościsz
--==maly==-- - 2007-02-20, 19:05
Spokój dzieciaki
Paweł ładne koło zdecydowanie lepsze niż te na których widziałem twoją beemkę
świr E-36 - 2007-02-20, 21:14
Fajna bmka bo czerwona , felgi też spoko, ogólnie duży +
A co do konfliktu wyżej to dobre przynajmniej jest ubaw
--==maly==-- - 2007-02-20, 21:23
Świr Ty nie świruj tylko wklejaj wkońcu fotki swojej beemki.
Zależy mi na fotkach tych na 17 od e46 bo sam się nad takimi zastanawiam i ciekawy jestem jak to wygląda na coupe.
pzdr
świr E-36 - 2007-02-20, 21:51
--==maly==-- napisał/a: | Świr Ty nie świruj tylko wklejaj wkońcu fotki swojej beemki.
Zależy mi na fotkach tych na 17 od e46 bo sam się nad takimi zastanawiam i ciekawy jestem jak to wygląda na coupe.
pzdr |
Spoko spoko wszystko w swoim czasie, ja już na letnich śmigam ale Brocki czekają u lakiernika na odświeżenie, niestety kupiłem fieste i teraz ją maluje więc muszą poczekać.
Znalazłem fotki na tych felach więc prosze:
http://img252.imageshack....mwnoc003fy6.jpg
http://img340.imageshack....mwnoc018yg6.jpg
--==maly==-- - 2007-02-20, 21:57
Całkiem estetycznie wygląda na tych felgach sząłu nie ma ale ładnie.
Do brocków poszerzasz nadkola?
Sory Paweł za OT
świr E-36 - 2007-02-20, 22:02
--==maly==-- napisał/a: | Całkiem estetycznie wygląda na tych felgach sząłu nie ma ale ładnie.
Do brocków poszerzasz nadkola?
Sory Paweł za OT |
Raczej nie bo przymierzałem i jest luz o dziwo
Pawel-e30 - 2007-02-21, 21:10
Mały widziałeś mnie na zimówkach
Pamiętam jak menel Brabusa tu na forum przyciągną i wstawiał jego fotki a tu taka zmiana teraz hehe
Ok ale nik jeszcze nie powiedział co to za felgi??
A może ktoś wie gdzie moge nabyć kluczyk do śrubek??
co do gleby będzie będzie na razie jest tak
[ Dodano: 2007-02-21, 08:14 ]
El Menello napisał/a: |
pawel, tylko dowal tam dystanse po min 20mm na strone i gleba z przodu bo jak ma sie 17" to nie trzeba bac sie o miske |
a co to jak ma sie 17 to miska jest pancerna czy jak??
na tych 17 stoi niżej niż na 16-stkach chodzi o profil opony
Ale będzie niżej
Dystanse 20mm po co????:D Raczej to nie mój klimat, mam dosyć obcierania nadkoli o opony cieńszy dystans będzie
skotniol - 2007-02-21, 21:15
Cytat: | Ok ale nik jeszcze nie powiedział co to za felgi?? |
Cytat: | heheheeee.... a ja wiem jakie to fele Skręcane 3-tlg japończyli firmy SuperStar... troche smieszna nazwa, ale fele bardzo fajne |
jest napisane na 1-szej stronie
Pawel-e30 - 2007-02-23, 18:51
Ok podpowiedzcie jak najlepiej polerować felgi koo śrubek?? i jakiej pasty używać??
Ręcznie koo śrubek brzydko wychodzi bo nie można dojść szmatką
BARABUS - 2007-02-23, 21:03
Rozumiem że felgi sa już wypolerowane Bo jak nie to nie obejdzie sie bez rozkręcania, a jak tak a mas zna myśli polerowanie po umyciu to polecam sprawdzona metode.... woda destylowana nie pozostawia chloru... no i polecam mycie pędzelkiem, nie rysuje polerki
Menel - 2007-02-23, 23:03
buaaahahahahhahahah
pawel , musze ci zrobic fotke na osiedlu jak czyszcisz sobie felgi pedzelkiem
wez je wypoleruj porzadnie , oczywiscie rozkrecajac je zwyklym kluczem nasadowym bo raczej nie sa innej plci czyli jak maja OZ
jak juz beda na cacy i bedziesz czesto dbal o czystosc beemki to nie bedziesz mial takiego brudu jak na fotce.
acha, wiesz ze masz zapomniec o myjni automatycznej i recznej z chemicznymi dodatkami
chcesz miec lans to plac i placz
Yakuzatti - 2007-02-23, 23:05
BARABUS napisał/a: | polecam mycie pędzelkiem |
Barabus, a co sie stanie z felgami jak wyjedziesz na ulice i wrocisz do domu po podrozy 500 kilometrowej...
Menel - 2007-02-23, 23:08
pawel, i musisz skolowac ten damski pedzek od kobiety.inni to maja wiesz..swoje
Yakuzatti - 2007-02-23, 23:12
Ktory bedzie najlepszy?
Menel - 2007-02-23, 23:28
to juz niech sie pierwsza dama wypowie- BARBI
Pawel-e30 - 2007-02-24, 11:23
buahaha
Jeszcze nie są wypolerowane
Jak uzupełnić małe ubytki na rantach??
Brabus dzięki za tą wode destylowaną lece do hipermarketa po całą palete
BARABUS - 2007-02-24, 18:13
Pawel-e30 napisał/a: | buahaha
Jeszcze nie są wypolerowane
Jak uzupełnić małe ubytki na rantach??
Brabus dzięki za tą wode destylowaną lece do hipermarketa po całą palete |
Widać ze nie miałeś jeszcze polerki a tym bardziej ze śrubkami... jezeli chcesz prawidłowo o nie zadbać to niedługo polecisz po wode do marketu.... pędzelek zresztą też Miec polerke to jedno... a zadbać o nią żeby jak najdłużej była piękna i świecaca to drugie.
Ale rób jak chcesz, ja tylko ci dobrze radze... a rade taką dostałem od kogoś kto się zna dużo bardziej od tego pana z wielkiej metropolii co słoma z butów mu wystaje
Osoby takie jak Hans czy Cichy z cultstyle.pl wiedzą co robią...
Zrobisz jak uważasz, a co do śrubek to jak robisz nową polerke to musisz je odkręcić... a jakim kluczem to sam zobaczysz... bo to japońskie felgi, i kto wie czy czasem ktoś ich nie sprzedał ponieważ nie miał jak je rozkręcić Są dwa rodzaje kluczy, 12-kątne i 10-kątne... tych drugich nie kupisz w polsce.. a na ebay.de są ponoć za 60 EURo + wysyłka.... ponoć są, ja nie widziałem Jak co to mam taki klucz
[ Dodano: 2007-02-24, 17:18 ]
Yakuzatti napisał/a: | BARABUS napisał/a: | polecam mycie pędzelkiem |
Barabus, a co sie stanie z felgami jak wyjedziesz na ulice i wrocisz do domu po podrozy 500 kilometrowej... |
Umyje je pędzelkiem bo dużo łatwiej między śrubkami Ale co ty możesz o tym wiedzieć
Yakuzatti - 2007-02-25, 00:03
BARABUS napisał/a: | Umyje je pędzelkiem bo dużo łatwiej między śrubkami Ale co ty możesz o tym wiedzieć |
Ja o tym nic nie wiem, tylko myslalem, ze chcesz myc cale felgi pedzielkiem i to troszke jest smieszne. A napisales, ze pedzelkiem, zeby nie bylo rys. Ale po 500km chcac nie chcac bedziesz mial ryse... nie oszukujmy sie.
Menel - 2007-02-25, 11:31
Yakuzatti napisał/a: | BARABUS napisał/a: | Umyje je pędzelkiem bo dużo łatwiej między śrubkami Ale co ty możesz o tym wiedzieć |
Ja o tym nic nie wiem, tylko myslalem, ze chcesz myc cale felgi pedzielkiem i to troszke jest smieszne. A napisales, ze pedzelkiem, zeby nie bylo rys. Ale po 500km chcac nie chcac bedziesz mial ryse... nie oszukujmy sie. |
nie dyskutuj gnoju
Pawel-e30 - 2007-02-25, 12:19
Brabus ja wcale nie żartowałem że lece po palete wody destylowanej.`..
Zakupiłem pare baniek wody wczoraj jeszcze tylko pęzelek
A polerki nigdy nie miałem
Myśle że Sqad może mi ewentualnie pomóc jak nie podołam
Na razie będą takie jak są... tylko się opony zmieni 8)
Ps. Wydaje mi się że tamt jest ciekawy jak i felgi więc czemu go zaśmiecacie swoimi prywatnymi wycieczkammi??
Dajcie sobie po razie i skączcie bezsensowe wycieczki że temu słoma z butów wystaje a ten to barbi panowie czy wy naprawde macie po 20lat??
Menel - 2007-02-25, 12:44
Ja juz Pawelku przestalem dyskutowac bo zaczynalem przegrywac
kiloff - 2007-02-25, 14:32
BARABUS napisał/a: |
Umyje je pędzelkiem bo dużo łatwiej między śrubkami Ale co ty możesz o tym wiedzieć |
hmmm a ja zawsze felgi po polerce mylem na myjni aktywna piana .. i jakos po dwoch sezonach (dwa razy do roku przejechalem szybko pasta polerska) wcale na wygladzie nei stracily ..
myc felgi pedzelkiem to mozna .. w jakims aucie co wyjezdza raz na miesiac .. a nie w czyms co jezdzi codziennie ..
BARABUS - 2007-02-25, 14:40
Oj ludzie, nie wiem, ale albo jesteście ciemni albo ja już nie wiem Pokaze wam jaki to pędzel bo może nie widzieliście.... tacy jak Menel co mają jedno okno w mieszaniu niewiele widzą bo mają ciągle jeden wdok więc pokaże, żeby nie mówił że to taki sam jakim się maluje co dzień rano.
Po co gąbką szorowac dookoła śrubek, jak można pedzlem przejechać do okoła i są czyste.... co zrobi się szybciej tak trudno to zrozumieć ? Głupka mozecie robić z samych siebie, nie umiecie przyjąć porady to chociaż nie dyskutujcie jak nie wiecie o co chodzi.
kiloff - 2007-02-25, 15:20
BARABUS napisał/a: | co zrobi się szybciej |
bierze karchera i daje pelnym ogniem
BARABUS - 2007-02-25, 23:08
kiloff napisał/a: | BARABUS napisał/a: | co zrobi się szybciej |
bierze karchera i daje pelnym ogniem | \
Karcherem nie myje się polerki jakbyś nie wiedział
kuzyn - 2007-02-25, 23:30
ja mam inny patent. troche niekonwencjonalny ale...
kupujesz worki na śmieci ( takie w rolce, rozmiar taki żeby koło weszło)
wjeżdżasz na bezdotykową. zakładasz worki na kola i myjesz bez stresu
całe auto. potem jak już opłuczesz to ściągasz worki i myjesz karcherem koła,
ale bez aktywnej piany. i finito.
Kujon - 2007-02-25, 23:34
JacekG napisał/a: | ja mam inny patent. troche niekonwencjonalny ale...
kupujesz worki na śmieci ( takie w rolce, rozmiar taki żeby koło weszło)
wjeżdżasz na bezdotykową. zakładasz worki na kola i myjesz bez stresu
całe auto. potem jak już opłuczesz to ściągasz worki i myjesz karcherem koła,
ale bez aktywnej piany. i finito. |
ja u siebie tak robie tylko zę pod domem ze 2 względów, cabrio na myjke nie pojedziesz to jest raz , a dwa na polerke cza uważać wiec zakłądam worki do przechowywania kół i heya jade z koksem
świr E-36 - 2007-02-26, 19:25
Dlatego nigdy nie będe miał polerowanych felg czy rantów, a gdybym miał myć felgi pędzelkiem to wolałbym kołpaki.
Kujon - 2007-02-26, 20:48
świr E-36 napisał/a: | Dlatego nigdy nie będe miał polerowanych felg czy rantów, a gdybym miał myć felgi pędzelkiem to wolałbym kołpaki. |
no i 3/4 tygodnia jeżdzisz matizem
świr E-36 - 2007-02-26, 23:44
Kujon napisał/a: | świr E-36 napisał/a: | Dlatego nigdy nie będe miał polerowanych felg czy rantów, a gdybym miał myć felgi pędzelkiem to wolałbym kołpaki. |
no i 3/4 tygodnia jeżdzisz matizem |
Nie jeżdze matizem na codzień tylko VW, a w weekendy robie bmką więcej kilosów niż ty w dwa tygodnie
Kujon - 2007-02-27, 09:04
aaa zapomniałem że ty teraz zółtym karawanem jezdzisz
|
|