| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - wojsko w wesołej
pawelbach - 2007-02-28, 17:42 Temat postu: wojsko w wesołej piszcie co wiecie i czy mamy na forum kogoś z wesołej bo w maju bede tam troszke siedział
Bajka - 2007-02-28, 17:54
**** na pewno wie więcej coś w tym temacie, a na forum mamy z wesołej arniego e30, ale on już raczej chyba tutaj nie bywa, a tak w ogóle to z wesołej przecież blisko do otwocka...
pawelbach - 2007-02-28, 17:57
to czeka na wiecej info
mucha - 2007-02-28, 19:01
ile masz wzrostu ? z tego co pamietam to tam jest jednostka pancerna
korzuch - 2007-03-01, 00:16
yo!
jak tanki to po unitarce ladujesz u mnie
Rafał - 2007-03-01, 01:08
dobrze ze sprzedales beemke bo w wesołej czasem czołgi na nie najeżdzaja,mowie całkiem serio
pawelbach - 2007-03-01, 04:17
176 cm a do czarnego nie tylko do grudziarza na kierowce samochodów cierzarowych i zpowrotem do wesołej to morze jest ktoś z grudziarza albo ktos kto tam był bo kolega mi muwił zebym uwarzał na mydło
LuKaSzQ18 - 2007-03-01, 07:37
pawelbach jeśłi chodzi CI o grudziąc i o kurs na kierowce ciężarówki to jest tam taki spoko ziomek ktory sie tym zajmuje Zbyszek też jeździ bemką e-36 w coupe i jak wpadniecie na temat bmw to potem bedziesz mial luzik na tych kursach
Rafał - 2007-03-01, 07:38
na mydlo zawsze trzeba uwazac
KAMILOS - 2007-03-01, 12:23
Lepiej wziąść mydło w płynie he he
pawelbach - 2007-03-01, 14:33
no własnie kazali w kostce najlepiej szare
duchPW - 2007-03-01, 15:09
| pawelbach napisa/a: | | no własnie kazali w kostce najlepiej szare |
... tylko się nie zakochaj
Łukasz - 2007-03-01, 15:13
miłość niejedno ma imię...i oblicze
pawelbach - 2007-03-01, 16:10
a wy byliście w woju czy sciemniliscie
Rafał - 2007-03-01, 16:18
francusi piesek byl w woju ???
pawelbach - 2007-03-01, 17:07
kto
Rafał - 2007-03-01, 17:25
łukasz klijo
pawelbach - 2007-03-01, 17:47
to może niech ktoś cos napisze fajnego o wojsku
jackx - 2007-03-01, 18:12
chcesz coś wiedzieć o wojsku
teraz to jest szkółka niedzielna a nie wojsko, idzie taki człowieczek na 9 miesiecy a potem wielki rezerwista
ostatnio byłem w rezerwie w modlinie i co sie okazało oni na unitarce to nawet nie wiedza jak proch pachnie bo zamkneli strzelnice i teraz uczą sie na strzelnicy laserowej.
powiem Ci tak najgorsi to są zawodowi podoficerowie czyli st.szeregowy, kapral, st.kapral a teraz najlepsze uwaga młodszy plutonowy jak to zobaczyłem to myślałem ze sie posikam, no i oczywiście plutonowy
generalnie jest tak że w tej chwili to moze Cie ścignąć st.szeregowy-zawodowy i jest jedna przynajmniej była za moich czasów ja byłem w syfie w 89-90 zasada nie dać sie psychicznie, fizycznie to mozesz nawet jednej pąpki nie zrobić.
zawsze każdemu sie znudzi ganianie "kota" jak bedzie wykonywał nawet najbardziej absurdalne rozkazy, po prostu nie ma w tym satysfakcji, lae jak bedzie sie stawiał no to jak płachta na byka w pi...de kaszy i na gaz.
osobiście nie znam nikogo kto by przy żle wspominał jak był, a ide o zakład że w czasie woja to siekiery ostrzył na kaprali i całe społeczeństwo
mucha - 2007-03-01, 21:24
potwierdzam co napisal jackx
osobiscie poszedlbym jeszcze raz
w grudziadzu jest szkolka COSMSL - Centralny Osrodek Szkolenia Mlodszych Specjalistow Logistyki - mowia na ta jednostke kosmos - kursy na auta ciezarowe, podwodzia mtlb, skoty, dzwigi wojskowe itd itp, w jednostakch szkoleniowych nie ma fali nic nie boj, regulamin w zeby i jazda, jak trafisz na liniowke pozniej na liniowke moze byc gorzej, choc przy 9m-cach to pikus
zycze powodzenia
napewno bedziesz milo wspomnial ten czas
a kto nie byl ......
Tomek3er - 2007-03-01, 23:41
Na sznurku lepsze podobno, ja jutro ide na casting . . .
pawelbach - 2007-03-02, 04:12
no zobaczymy fali sie nie boje przecież mnie nie pobija nie moge sie tylko doczeka kiedy załorze pierwszy raz moro i pierwszej przepustki
jackx - 2007-03-02, 07:41
| pawelbach napisa/a: | | no zobaczymy fali sie nie boje przecież mnie nie pobija nie moge sie tylko doczeka kiedy załorze pierwszy raz moro i pierwszej przepustki |
fala !! przy 9 miesiącach słuzby , raczej tego to juz nigdzie nie ma.
to co przycinka po miesiącu, obcinka po 2 miechach, potem starość, cywil po 8 miesiącach i do domu(zapytanie do tych co byłi 1,5 albo 2 i 3 lata)
moim zdaniem to w tej chwili żeby nie zmarnowac naprawde tych 9 miesięcy to wolałbym zgłosic sie na ochotnika do jakiejś elitarnej jednostki, teraz to jest wybór. ja to miałem wybór na komisji było tak: "....no jestescie z wa-wa(w tedy sie mówiło na "wy" a do przełozonych zwracało "obywatelu" ) to zeby nie robić wam kłopotu to damy was tylko krok od domu..." ( od razu banan na gębie) i tu nastapiło moje zdziwienie, na podłodze leżała sobie mapa, wstał za biurka, stanął na mapie, zrobił krok i wyszła Dębica.
a jak przekraczłem brame jednostki to od razu byłem członkiem ZSMP ( dla młodszych rozwine skórt - Zwiazek Socjalistycznej Młodzieży Polskiej)
to były czasy
nie ma co peniać na początku bedziesz w lekkim szoku bo dokładnie jak Fooreeesttt Guuump jak bedziesz gdzieś szedł to będziesz biegł z prędkością światła na wysokości lamperi i tak zleci Ci służba, po za tym wiadomo krzyki sryki itp. itd.
pawelbach - 2007-05-08, 23:37
panie i panowie to prawdopodobnie mój ostatni post chyba ze rano cos na predkosci skrobne jutro o 6 rano ruszam POZDRO
kamil.k - 2007-05-09, 21:24
tylko sie nie zaraz jakas sepsa bo chyba nie dawno w radiu słyszałem ze cos tam sie działo
Yakuzatti - 2007-05-09, 21:36
| pawelbach napisa/a: | | panie i panowie to prawdopodobnie mój ostatni post chyba ze rano cos na predkosci skrobne jutro o 6 rano ruszam POZDRO |
Dasz rade
mariusz szkocja - 2007-05-12, 00:32 Temat postu: Re: wojsko w wesołej
| pawelbach napisa/a: | | piszcie co wiecie i czy mamy na forum kogoś z wesołej bo w maju bede tam troszke siedział |
1 praski cyrk warszawski
22 brygada kawalerii powietrznej- pijany kawalerzysta to poltora komandosa tam sluzylem 5 lat kontrakt ( ONZ liban i jugoslawia - oj sie dzialo)
Melis - 2007-05-13, 00:27
hehe wojsko fajna sprawa, ale do pewnego wieku...
ja nie żałuje, mimo ze czasem, dosc mam tej ciagłej paniki i zaoranców... jednak napewno bede miał co wspominac i dla TYCH chwil WARTO!!!
Mimo wszechobecnego idiotyzmu można sie wielu przydatnych rzeczy nauczyc i dowiedziec... nawet o samym sobie
casus maximus - 2007-05-13, 10:16
kwestia podejscia. jak sobie obrzydzisz juz przed przekroczeniem bramy jednostki to pobyt moze byc meką. trzeba to na miekko wziąść a moze byc niezla zabawa.
pawelbach - 2007-06-03, 18:43
no moja pierwsza przepustka w wojsku jest super dozo wolnego czasu mariusz napisz cos wiecej o misjach bo sam gdzies bym pojechał
Prosiak - 2007-06-03, 19:02
....teraz misja misji nie jest równa.Jezeli Liban i Kosowo to mozna jechac.Ale Iraku i Afganu nie polecam Mój kumpel wrócił z Iraku po trzech tygodniach (zresztą sam go przywoziłem) pieniedzy nie zarobił a jedyne co mu zostało to blizny na ciele i 10 tys odszkodowania zreszta zalezy kto co lubi.I jeszcze jedno,w Iraku i Afganie jest prohibicja!!!
Pzdr.Prosiak
pawelbach - 2007-06-03, 23:12
a od czego blizny co mu sie stało
Melis - 2007-06-04, 11:21
| pawelbach napisa/a: | | ...dozo wolnego czasu.... |
nie no jak ty masz takie zdanie juz teraz i tyle czasu to cos jest nie tak z tym wojskiem
Ja bede miał nie długo połowinki a nadal momentami ciezko znalesc czas na cokolwiek, śpie przeważnie 3-6 godziny i schudłem (a wydawoałoby sie ze juz nie ma z czego ) 5kg, ale fakt... 4 dziki pułk paniki i najgorsza z najgorszych kompanii- 1klsk, wiec miałem niejebniecie mówic trepowska gwarą i na własne zyczenie też sobie utrudniam czasami... ale jak wyżej nie żałuje! i pewnie wiesz juz dlaczego a jak nie to jak bedziesz miał mało DDC to sie dowiesz
pozdro
Prosiak - 2007-06-04, 12:06
...ładunek wybuchł koło ich samochodu podczas patrolu.Ale wszystko tez zalezy kto na jaki etat pojedzie,bo są tez takie na których nawet za baze nie wychodzą.
Pzdr.Prosiak
|
|