| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Newsy - Nowe M3 w Genewie.
nokerman - 2007-03-06, 11:05 Temat postu: Nowe M3 w Genewie.
     Na salonie samochodowym w Genewie, BMW pokazało długo wyczekiwany koncept o nazwie, która u fanów bawarskiej marki zawsze wywołuje przyspieszone bicie serca - M3.
Samochód wciąż jest w fazie prototypu, ale z istnieje duża szansa, że jeszcze w tym roku trafi on do produkcji. Najmocniejsza trójka sprawia wrażenie znacznie bardziej dystyngowanej i eleganckiej. Mimo to, nie można jej odmówić, typowej dla modeli ze znaczkiem M, agresji.
Zadziornie profilowana maska z wyraźnym przetłoczeniem, lusterka z uchwytami przypominającymi dwupłatowe myśliwce z pierwszej wojny światowej, wloty powietrza na błotnikach, czy dziewiętnasto-calowe felgi ze stopów lekkich nadają autu bojowy charakter. Dla obniżenia masy, podobnie jak w większym modelu serii 6, dach wykonano ze tworzywa sztucznego wzmacnianego włóknami karbonu. W niedługiej przyszłości BMW ma również zaprezentować M3 w wersji cabrio.
Pod maską, pierwszy raz w historii M3, znajduje się potężny, ośmiocylindrowy silnik w układzie V. Producent nie podaje wprawdzie osiągów auta, ale 420 KM w połączeniu z napędem na tylną oś to gwarancja mocnych wrażeń i sporej frajdy.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że pojawienie się nowej M-ki to kwestia najbliższych kilku miesięcy. Czekamy z niecierpliwością.
Źródło: interia.pl
Polecam jeszcze artykuł z Wysokich Obrotów oraz galerię portalu gazeta.pl
jaqub - 2007-03-07, 18:34
zderzak przod wyglada jak laminat po walce z naszymi drogami
tzn jakby ktos srodek urwal u dolu po spotkaniu ze studzienka
Ostry - 2007-03-07, 18:52
Ja slyszalem ze w nowej M3 ma byc 400 konny V8...
Gniewek89 - 2007-03-07, 19:36
| Cytat: | | Samochód wciąż jest w fazie prototypu, ale z istnieje duża szansa, że jeszcze w tym roku trafi on do produkcji. |
Jesli pismaki nie klamia to mysle ze zrobia z niej niedopracowanego bubla jakich ostatnio w fabryce niemało
jaqub - 2007-03-07, 19:42
| Ostry napisa³/a: | | Ja slyszalem ze w nowej M3 ma byc 400 konny V8... |
420KM V8...
Ostry - 2007-03-07, 19:52
Ogladalem test nowej "trojki" z silnikiem 3,5 biturbo...max moc dostepna od 1,5 do 7 tys. obrotow!!!! 306 koni i spalanie na poziomie 15 litrow...tyle wyszlo w tescie...
Pscolka - 2007-03-07, 19:58
Nie podoba mi sie ten nowy design. To auto moze i ma osiagi ale wyglada jak pokemon...
Yakuzatti - 2007-03-07, 20:29
A mi sie podoba
Ktora to juz wersja tej najnowszej M3?
Gniewek89 - 2007-03-07, 23:42
| Yakuzatti napisa³/a: | A mi sie podoba
Ktora to juz wersja tej najnowszej M3? |
Niewiem Yaku ale cos bedzie niedlugo M3 evo8 czy jokos takoÅ›
pawelbach - 2007-03-08, 05:02
wam to dopuki nie wypuszcza zpowrotem m3 e30 to nie dogodzÄ…
CyRyL - 2007-03-08, 06:55
jaqub poprawiłeś ostrego a nie masz racji 400 KM V8
cytat z Motoru:
"BMW testuje swoje najnowsze auto-model M3.
Auto bedzie produkowane w trzech wersjach nadwozia-
jako sedan, coupe i coupe-kabriolet ze składanym sztywnym dachem.
Bardzo prawdopodobne, że do tego grona dołączy także.... KOMBI"
chyba tez pierwszy raz bedzie M3 kombi
kiloff - 2007-03-08, 08:11
| CyRyL napisa³/a: | chyba tez pierwszy raz bedzie M3 kombi |
szkoda tylko ze nowa trojka kombi jest tak brzydka .. szkoda ze nie zrobili eMki kombi na bazie E46 - IMHO najladniejszej trojki z tym nadwoziem ..
BIZON - 2007-03-08, 13:02
mi siÄ™ podoba.
pamiętacie jak kiedyś pojawiła się E30...? też mowiono, że jest "kontrowersyjna" jak na tamte czasy, a teraz... proszę bardzo, kultowe auto!
tak to już jest w design-ie BMW. z czasem robią się PIKNEEE...i KULTOWE!
tomcat944 - 2007-03-08, 14:30
hej,
marudzicie i tyle....
w tym aucie jest duzo nawiazan stylistycznych do e30
| jaqub napisa³/a: | zderzak przod wyglada jak laminat po walce z naszymi drogami
tzn jakby ktos srodek urwal u dolu po spotkaniu ze studzienka |
to porownajcie to do "iS-lippe" w e30.....
spoiler na klapie - spoiler na klape do e30 (ten maly.... nie Mtech)
jak dla mnie BOOOMMMMBA
zbieram kase.....
pyro - 2007-03-08, 19:06
troche tapet w dobrych rozdzielczościach: http://seriouswheels.com/...-M3-Concept.htm
jaqub - 2007-03-08, 20:28
| CyRyL napisa³/a: | jaqub poprawiÅ‚eÅ› ostrego a nie masz racji 400 KM V8
cytat z Motoru:
"BMW testuje swoje najnowsze auto-model M3.
Auto bedzie produkowane w trzech wersjach nadwozia-
jako sedan, coupe i coupe-kabriolet ze składanym sztywnym dachem.
Bardzo prawdopodobne, że do tego grona dołączy także.... KOMBI"
chyba tez pierwszy raz bedzie M3 kombi |
Pod maską, pierwszy raz w historii M3, znajduje się potężny, ośmiocylindrowy silnik w układzie V. Producent nie podaje wprawdzie osiągów auta, ale 420 KM w połączeniu z napędem na tylną oś to gwarancja mocnych wrażeń i sporej frajdy.
to jest cytat z interi.pl ale tez gdzies w TV mowili ze ma byc wiecej niz 400KM i ze V8...
Ostry - 2007-03-08, 21:19
No dobra zeby bylo sprawiedliwie...bedzie 410koni i bez klotni...
Gniewek89 - 2007-03-08, 22:03
kurde widze po niektorych wypowiedziach ze dalej sie ludziska otrzasnac nie mozecie od 2001 roku Dajcie siana tylko VW sie nie zmienia. Faktyczni ejesli chodzi o design to jest cos w nim tak ulgarnego ze odrazu sie to autko lubi badz nie. Poprzednia M3 była tez odjazdowa tyle ze ja poczulem do niej tą "chcice" dopiero jak zaczely zjezdzac z tasm ostatnie e46 , wtedy to autko nabralo dlamnie indywidualnego charakteru , nowa M3 odrazu mnie powala To jest poprostu Esencja BMW jak chlopaki nie zrypali sprawy z awaryjnoscia (oczywiscie dla portfeli klientow) i jesli to V8 zbytnio nie wazy to naprawde prawdziwy street fighter Miejmy nadzieje ze bedzie idealna , lecz jak to mówia nadzieja wiecie czyja matką jest
BIZON - 2007-03-08, 22:40
| Gniewek89 napisa³/a: | | Miejmy nadzieje ze bedzie idealna , lecz jak to mówia nadzieja wiecie czyja matkÄ… jest |
lepiej nie, bo co będzie po tem... a poza tym teraz auta robią jak talawizory. 10 lat i do wymiany. mój brachol pracuje w peugeot polska w wa-wie i mi o tym mówił. na szkoleniach (gdzieś tam w eeeuropiee) testują nie tylko marki peugeota i mają ogólny pogląd...
morgoth - 2007-03-08, 22:45
| CyRyL napisa³/a: | | Bardzo prawdopodobne, że do tego grona dołączy także.... KOMBI" |
No to mi się podoba. Zawsze chciałem zobaczyć M3 w Touringu. Jak dla mnie kombiaki są najładniejsze, a dodać do tego M3, to musi być coś pięknego. Wiadomo kiedy pojawią się pierwsze fotki M3 Touring?
Mlody - 2007-03-09, 08:47
A mnie sie bardzo bardzo podoba Sa juz dane dotyczace przyspieszenia itp
Yhh jak czytam te komentarze na interii to zygac sie chce co Ci debile tam wypisuja
Edit:
Mala prezentacja:
http://www.autozeitung.de...hp?render=46683
ECKDATEN:
Motor: V8-Zylinder
Hubraum: 4,0 Liter
Leistung: ca. 415 PS
Drehzahl bis 8250 /min
Antrieb: Hinterrad
Getriebe: 6-Gang, manuell oder Doppelkupplung
marvin-86 - 2007-03-10, 07:19
moj komentarz do tego auta -------------> ahhhhhh
pawelbach - 2007-03-10, 08:09
ja komentarzy nie czytam bo pisza je urzytkownicy golfów albo opli i zazdroszcza
jaqub - 2007-03-10, 10:22
w tvn turbo w automianiaku max MAZNAS powiedzial ze M3 bedzie mialo 520KM
i jeszcze jedna smutna informacja: wszystkie M3 z pierwszej serii sa juz sprzedane
marvin-86 - 2007-03-10, 10:35
| jaqub napisa³/a: | w tvn turbo w automianiaku max MAZNAS powiedzial ze M3 bedzie mialo 520KM
i jeszcze jedna smutna informacja: wszystkie M3 z pierwszej serii sa juz sprzedane |
haha a co zamierzales sobie taka sprawic sory ale troche chyba za drogo jak na nasze warunki finansowe i jakos sie nie dziwei ze sprzedane yoooo
jaqub - 2007-03-10, 13:59
| marvin-86 napisa³/a: | | haha a co zamierzales sobie taka sprawic sory ale troche chyba za drogo jak na nasze warunki finansowe i jakos sie nie dziwei ze sprzedane yoooo |
pewnie u NAS bedzie kosztowac ponad 300tys pln...
mariusz szkocja - 2007-03-23, 13:49
siemka
a ja pismakom nie wierze pierwsze m3 wejda do testowania w sierpniu a we wrzesniu juz beda dostepne w sprzedazy ale tu na wyspie a nie w polsce bo to za biedny kraj na takie fury . najwyzej bedzie mozna do salonu wejsc i popatrzec -oczywiscie jezeli ktorys z polski delaerow takie cacko zamowi .
a ja dla mnie kolejna beemka do naprawy bo wszystkie nowe bmw to nie oryginaly tylko zlepek czesci z calej europy juz nawet nie bede pisdal z kad bo wstyd
ps bedzie takze model e81 seria 1 w dwoch furtkach
pozdro
duchPW - 2007-03-24, 15:36
fajna jest nowa em-trójka (głównie ze względu na osiągi), ale jak pokazują koncept, to mogli by założyć do niej jakieś nowe felgi - te są fajne, ale wyglądają jakby pomysłów zabrakło
|
|