| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Prędkościomierz i obrotomierz
Vindevil - 2007-03-08, 19:33 Temat postu: Prędkościomierz i obrotomierz To znów ja 8)
Czy u was w samochodach jadąc na czwartym biegu obrotomierz i prędkościomierz mają te same wskazania? Może jest inaczej - napiszcie.
henry - 2007-03-08, 19:36 Temat postu: *** .......Masz na mysli jednakowy kąt o jaki wychylaja sie wskazówki obrotomierza i szybkościomierza ? Niestety zależy to od przełożen : skrzynia , dyfer i wielkość kół (opon).......PZDR - henry
HeMP - 2007-03-08, 22:23
ja mam tak na 4 8) (dwadziescia znakow )
Vindevil - 2007-03-09, 08:31
| HeMP napisa³/a: | ja mam tak na 4 8) (dwadziescia znakow ) |
Właśnie z tego co się orientuję to tak powinno być właśnie na czwórce. Przełożenie skrzyni to 1:1 a dyfer ponoć dobiera się do rozmiaru opon. Może się mylę. No ale z drugiej stony jak porównać dyfry 4.21 do 2.97 z rozmiarem opon?
kamil.k - 2007-03-09, 20:00 Temat postu: Re: ***
| henry napisa³/a: | .......Masz na mysli jednakowy kÄ…t o jaki wychylaja sie wskazówki obrotomierza i szybkoÅ›ciomierza ? Niestety zależy to od przeÅ‚ożen : skrzynia , dyfer i wielkość kół (opon).......PZDR - henry |
jesli zmienimy opony to licznik nadal wskazuje to samo
to ze wskazówki sa pod tym samym katem to wynika z przełozen tylko i wylacznie
Artur C. - 2007-03-09, 21:26
Tak licznik nadal pokazuje to samo niezależnie od rozmiaru opon czy kół przy tych samych obrotach na czwartym biegu lecz prędkość rzeczywista nijak się ma do tych wskazań.
|
|