BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] yaster ->> 325i

yaster - 2007-03-10, 23:53
Temat postu: [E30] yaster ->> 325i
Macie Panowie jedyną i niepowtarzalną okazję zobaczyć jak wygląda wzorowo zrobiona E30 :P Wiem, że po ujrzeniu tego cuda nie będziecie w stanie wyksztusić z siebie słowa, ale spróbujcie dać jakieś komentarze :P

- M20B25 (głowica od B20)
- skóra
- ABS
- RH 15''
- LPG na reduktorze BRC
- kierownica raid
- nakładka na 'ręczny' od 750i :P
Nie wiem co jeszcze... Niby obniżona, ale h*j wie... No i wydech, wizytówka tego lśniącego cuda :evil2:
Dużo już zrobione, jeszcze więcej do zrobienia...

No, a niech mi któryś negatywnie oceni... :P

Menel - 2007-03-11, 00:07

alu z opla :dobani:
kierownica :dobani:
naklejka na tylnej szybie :dobani:
podkladki pod tablice :dobani:
bajery pod lusterkiem :dobani:
gazownia :dobani:
kolor dekla zaworowego :dobani:
nakladki/koszulki na skore ? :dobani:
antena chyba od malucha/fiata :dobani:
widze wgniotke na tylnym zderzaku ...
dlaczego akumulator z przodu ?
ominalem cos ?
:lol:

yaster - 2007-03-11, 00:24

ominąłeś, i to sporo :P
-na tylnym zderzaku nic raczej nie ma, na przednim jest
-felgi nie od opla, tylko od vw czy hondy... nie wiem zresztą
-koszulki, bo skóra się troszkę porwała, delikatnie to ujmując
-antenę dał mi tata, więc antena to święta rzecz
-pod lusterkiem rękawice bokserskie (wujek kiedyś miał je w maluchu, historyczny gadżet)
-akumulator z przodu, w celu wyrównania balansu :P (butla z gazem swoje waży)
-co do kierownicy, to nie wiem co w niej złego, tak jak z podkładkami pod blachy
-pioneer zniknął dziś z szyby
-a dekiel jest fajny czerwony

Jest jeszcze naklejka na bocznej tylnej szybie, nie zauważyłeś jej Pan :twisted:

CyRyL - 2007-03-11, 00:47

czerwony dekiel wcale nie jest fajny :P
i zgadzam sie z menelem w wiekszością uwag... przede wszystkim kiera i antena :cry:

jakieś plany na nadchodzący sezon :?:
pozdro :mg:

WIKTOR - 2007-03-11, 02:18

Cytat:
nie będziecie w stanie wyksztusić z siebie słowa, ale spróbujcie dać jakieś komentarze

Faktycznie nie moge wykrztusic slowa... ale ze smiechu :lol: poza tym ze to M20B25 to nie widze nic ciekawego i fajny kompan do pozowania.
marvin-86 - 2007-03-11, 09:48

a ja widze
+ za wydech
- za koszulki na siedzeniach
- za obdrapany lakier
+ i - za fele poreruj je albo innej zalatwiaj
ogolnie .... duzo pracy yoo ;)

yaster - 2007-03-11, 10:14

nie wiem co sie Wam w kierownicy nie podoba...
co do planów to raczej trzeba wszystko doprowadzić do lepszego stanu technicznego, niż bawić sie w jakiś tuning. Niebawem będą ciemne kierunki z przodu, mam też zestaw dodatkowych zegarów (ciśn. i temp. oleju, voltomierz) ale zanim to założe, to czuje że minie sporo czasu. No i musze coś zrobić z tymi fotelami, bo te koszulki denerwują mnie bardziej niż Was, ale skóra na fotelach jest mocno porwana, więc...

urbi - 2007-03-11, 11:53

kierownica jest fajna ale za duza !
czerwony dekiel - :nie:
rdza na blotnikach az razi w oczy (tez mam ale nie az taka :wow: )
za wysoka, felga kibel
fajna zeby cos z niej zrobic :)

antenka jest debest :jupi:

jackx - 2007-03-11, 13:49

normalny, cywilny samochód niczym sie nie wyróżniajacy z tłumu, prócz silnika .
czerwony dekiel jest tak samo fajny jak czerwone bębny :lol: jak już to chyba najlepiej czarny mat strukturalny i wypolerowane paski

kuzyn - 2007-03-11, 14:01

Menel napisa³/a:
alu z opla :dobani:
kierownica :dobani:
naklejka na tylnej szybie :dobani:
podkladki pod tablice :dobani:
bajery pod lusterkiem :dobani:
gazownia :dobani:
kolor dekla zaworowego :dobani:
nakladki/koszulki na skore ? :dobani:
antena chyba od malucha/fiata :dobani:
widze wgniotke na tylnym zderzaku ...
dlaczego akumulator z przodu ?
ominalem cos ?
:lol:

niedomyta i syf pod maską :D

kaszlak za to zacny :lol:
wąski zdeżak chrom, dymione kierunki...
na glebę go!!

korzuch - 2007-03-11, 14:25

yo!
kiedy gleba :?:

casus maximus - 2007-03-11, 15:12

yaster napisa³/a:
Macie Panowie jedyną i niepowtarzalną okazję zobaczyć jak wygląda wzorowo zrobiona E30 Wiem, że po ujrzeniu tego cuda nie będziecie w stanie wyksztusić z siebie słowa

no coz, do cuda troche brakuje. pierwsze co rzucilo mi sie w oczy to antenka, nastepnie naklejka na tylniej szybie ( masakra, dobrze ze juz jej nie ma ), kiera tez mi sie wyjatkowo nie podoba, koszulki na skorze - dno i wodorosty, wolalbym jezdzic na porwanej skorze. cos tam masz na przednim zderzaku. cudo to slowo zdecydowanie na wyrost , ale nie wykluczone ze kiedys tym cudem bedzie ta beta.

yaster - 2007-03-11, 22:14

słowo ''cudo'' było celowo użyte i pełniło funkcją ironiczną Panowie...
hmmm... koszulki chyba rzeczywiście zdejmę, co powiecie na drewniane koraliki :?: :P
kierownica ma średnicę tej seryjnej, tyle, że jest grubsza
a gleba? hmmm... raczej nieprędko. Niby jest już troszkę obniżona, ale nie wydaje mi się. A Wam? Seria czy obniżone?

cieszę się, że antenka się Wam podoba :wink:

Manieke30 - 2008-01-23, 23:44

Panowie mialem okazje obaczyc jak gada to e30 i jak jedzie fajnie fajnie mi sie podoba tylko glebe mu trzeba niskie kapcie i bedzie si:)
yaster - 2009-10-04, 17:45

Toszke sie pozmieniało, beemka przez ostatnią zimę stała w garage, blacharka jej sie porobiła, lakierek nowy sie położył, nowe wnętrze zagościło (granatowy welur) i dużo innych małych drobnostek sie zrobiło. Teraz juz auto nie nalezy do mnie, nowy właściciel przygotowuje auto do driftu, ale jakoś mu to nie wychodzi, robi kaszane straszną...

Mauser - 2009-10-04, 20:10

Coś mało czerwony ten kolorek mi się wydaje ( taki miał byc? co to wogole za kolor?). Poprzedni 100 razy lepszy, trzabyło taki właśnie położyć.
Poczytaj sobie forum, będziesz wiedział co masz z autem zrobić, żeby wyglądało dobrze.

nie no . . . z :cenzura: ten kolor. . . tzn. mnie się nie podoba.

yaster - 2009-10-04, 20:21

Kolorek rzeczywiście mało kolorowy, bo kupiłem lakier okazujnie, a jak sie pozniej okazalo byl to lakier przemyslowy i lakiernik miał problemy z malowaniem nim. Numer lakieru RAL3000. Ale przynajmniej był oryginalny i pewnie drugiej takiej nie ma na siwecie :D
A tak poza tym to wiem co należy z autem robić, by dobrze wyglądało. Niedługo zaprezentuje moją kolejną E30, jest w trakcie remontu i lakierowania, jakiś miesiąc temu wyglądała tak