|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - SKóRA CZY WELUR!???
GERMAN BOY - 2007-03-15, 12:42 Temat postu: SKóRA CZY WELUR!??? Takie krótkie zwięzłe pytanko do wszystkich uzytkowników bawarek i nie tylko co wolicie skóre czy welur na siedzeniach.To tak aby wejsc w ten nowy dział styl.wewnetrznej i go rozruszać
Ja jestem na duże TAK dla skóry choć preferuje jasną nie nagrzewa się tak jak czarna i ładniejsza choć zależy też jaki kolor autka.Do czarnego auta ,jasna miód malina.
tomcat944 - 2007-03-15, 12:49
hej,
a ja wole Alcantare, jest trwala jak skora, "szorstka" jak welur i nie nagrzewa sie tak mocno....
poza tym srodek autka tylko na czarno....
Belisama - 2007-03-15, 13:29
Jasny środek rewelacja znacznie fajniejszy niż czarny, ale ze skórą to różnie bywa jak się przetrze to wygląda tragicznie więc chyba lepsze coś innego dużo łatwiej dbać
BADYL - 2007-03-15, 13:44 Temat postu: Re: SKóRA CZY WELUR!???
Kamil napisał/a: | Takie krótkie zwięzłe pytanko do wszystkich uzytkowników bawarek i nie tylko co wolicie skóre czy welur na siedzeniach.To tak aby wejsc w ten nowy dział styl.wewnetrznej i go rozruszać
Ja jestem na duże TAK dla skóry choć preferuje jasną nie nagrzewa się tak jak czarna i ładniejsza choć zależy też jaki kolor autka.Do czarnego auta ,jasna miód malina. |
Ja mam taki kontsras z zewnatrz czarno w srodku biało nie chce juz czegos innego niz skóra.
casus maximus - 2007-03-15, 13:52
ja mam jasna skore w czarnym autku. wyglada to efektownie nawet. niestety mam skore do poprawek ale to kiedys tam moze w przyszlosci zrobie. jesli chodzi o praktycznosc to chyba welur jest lepszy, ale mimo to nie zamienilbym na welur w tej chwili mojej skory. i jesli ktos chce miec skore to musi jednak dbac o to aby sie nie rozleciala z czasem.
Gasper - 2007-03-15, 13:56
Skóra i tylko skóra. Następne auto musi ją mieć
kuzyn - 2007-03-15, 14:02
w mojej beemce mam welur, ale przez chwilę miałem czarne skórzane sportsitze.
było kozak. tak więc jestem zwolennikiem skóry. dla mnie tylko czarna.
Łukasz - 2007-03-15, 15:05
materiał lub welur, skóra albo jest śliska, albo jest za zimna, no i nagrzewa się .
GERMAN BOY - 2007-03-15, 15:33
Co do praktycznosci i utrzymania w czystosci to można to w dwojaki sposób ując.Welur na pewno sie nie nagrzewa i jest miły jak sie siada w krótkich gatkach no i sie nie slizga ale jesli chodzi o czystosc utrzymania to skóra moim zdaniem jest łatwiejsza do sprzatniecia.Okruchy w welur włażą ,napoje sklejają i wchodzą w głab.Ze skóry zbierasz wszystko jednym pociągnieciem szmatki.Sa minusy też bo jak rozedrzesz ,przetniesz koszty naprawy pewnie wieksze przy skórze ale ja i tak jestem za jasną piękną skórą. 8)
Yakuzatti - 2007-03-15, 15:39
A ja jestem za mocnokrwista czerwona skora lub biala
jaqub - 2007-03-15, 15:57
ja mam teraz z przodu bananowe sportsitze z cabrio ///M (ale nie Mki z uszatymi zaglowkami) z grzaniem i sa super... troche trzeba w nie serduszka wlozyc ale najlepsze fotele jakie sa do e36... tyl i boczki niebawem bede szyl skora... welur sie szybciej przedziera i PEKA... skore mozna zabezpieczyc przed tym odpowiednim myciem i NAWILZANIEM a weluru sie nie da uchronic...
Ostry - 2007-03-15, 16:06
Skora Skora Skora Skora Skora Skora Skora
Adi - 2007-03-15, 16:51
Tylko i wyłącznie skóra, nawet bez klimy, nic innego nie wchodzi w grę
High-Tech - 2007-03-15, 17:17
Też choruję na skórkę.
Więc jak tylko ogarnę fundusze to jasna skórka - mniam.
Takie szaro/białem skórki z M5 to marzenie.
Grzesiek - 2007-03-15, 19:19
panowie ja tez chcialbym sobie wlozyc skore kolega kilka tat temu kupil rozbitege e36 kompakta auto nie jezdzi do tej pory mysle ze wydre je od niego za pare zlotych w aucie jest zolto czarna skora mysle ze fotele beda pasowac do e30 tylko co z kanapa tylna i boczkami nie wiecie jakie sa koszty obszycia reszty skora??? napiszcie jesli ktos wie jakie to sa mniej wiecej koszty
marekfl - 2007-03-15, 19:55
Siemka
Ja obecnie jestem tez na etapie takich przemyśleń ale tak czy inaczej w moim Touringu wyladuje jakas imitacja skóry (w dotyku jednak podobna bardziej do materiału), ale gdybym miał klime w aucie to skóra bez dwóch zdań i czy jasna czy ciena to żecz gustu.
Jasna skóra wyglada bardzo fajnie, ale tez z czasam w załamkach powstaje brud wiec trzeba bardzo, bardzo o nia dbać.
A czarna jest poprostu piekna jak .... mała czarna
Ja osobiście wybrał bym jednak czarna ze wzgledów praktycznych.
Choć do mojego Touringa juz zakupiłem szara tapicerke
jaqub - 2007-03-15, 21:09
młody318IS napisał/a: | tylko co z kanapa tylna i boczkami nie wiecie jakie sa koszty obszycia reszty skora??? napiszcie jesli ktos wie jakie to sa mniej wiecej koszty |
ja do siebie wlozylem przednie fotele i teraz musze zrobic tylna kanape i 4szt boczkow to tapicer krzyknal 1.5 tys pln za bananowa skore... wczesniej chcial 3tys za obszycie calego wnetrza... moze znajde kogos tanszego bo w sumie obszycie tylnej kanapy i oparcia to wg mnie zadna filozofia i mysle ze z samym materialem spokojnie bym sie w 500pln wyrobil...
Grzesiek - 2007-03-15, 21:16
nie no 1.5 tys to lekka przesada kupie material i sprobuje rozerbrac stara kanape i bede mial na wzor a jezeli chodzi o krawca to mam kogos na oku jak znajomy bedzie chcial sprzedac mi te foteliki z kompakta to od poczatki do konca porobie fotki to ocenicie czy sie oplacalo i jak to wyglada no i oczywiscie czy gra bedzie warta swieczki zy jakos taksie to mowi hehehe 8)
Adi - 2007-03-15, 21:32
Mi za obszycie foteli przednich plus kanapa tył powiedział około 800-900 zł i to jest już cena z materiałem
Grzesiek - 2007-03-15, 21:44
temat sie rozkreca i bardzo dobrze 800 zlotych to w sumie nie duzo jak z materialem ja podskocze za tydzien w piatek do kolesia i zapytam ile za obszycie kierownicy to odrazu wspomne o boczkach i tylnej kanapie jak bede wiedzial ile to dam znac co i jak a nie wiecie czy ta kanapa z kompakta nie bedzie pasowac do e30????
Adi - 2007-03-15, 21:52
No w moim przypadku cena mogła by być jeszcze niższa gdybym zdecydował się na skórę przeznaczoną do mebli a jeszcze taniej w przypadku imitacji skóry. No i fotele miały by wyglądać jak oryginalne sportsitze w każdym szczególe. Także myśle, że cena całkiem fajna no ale są ważniejsze wydatki i muszę jeździć z moją poprzecieraną skórą.
kuzyn - 2007-03-15, 21:58
nie próbowałeś dac do renowacji?
nie wiem jak bardzo masz zniszczone fotele,
ale taki zabieg czyni cuda. wiem bo robiłem.
GRABS_E34 - 2007-03-15, 22:02
A do szarej E34 to chyba czarna będzie lepiej wyglądać?? Zastanawiam się nad skórką, ale to jak będzie przypływ gotówki, a i jeśli skóra to razem z boczkami
Adi - 2007-03-15, 22:04
JacekG napisał/a: | nie próbowałeś dac do renowacji?
nie wiem jak bardzo masz zniszczone fotele,
ale taki zabieg czyni cuda. wiem bo robiłem. |
Obawiam się, że w moim przypadku to nie pomoże bo fotel kierowcy na boczku w miejscu gdzie się zwykle każdemu przeciera brakuje już kawałek skóry wielkości dłoni Niestety poprzedni właściciel o to w ogóle nie dbał a ja myślę żeby to zrobić raz a porządnie, byłaby lepsza skóra (grubsza) to byłby spokój na lata.
yaster - 2007-03-15, 22:43
najlepsze są szmaciane koszulki na porwanej skórze
a tak serio, to najładniejsze zestawienie to ciemnozielony lakier i jasnobrązowa skóra, wyobrażacie to sobie?...
morgoth - 2007-03-15, 22:52
A mi się podoba taka skóra jak jest w Peugeotach 205 Roland Garros. Bardzo ładnie to wygląda. Skóra nie jest na całym fotelu, a jedynie na boczkach, środek siedziska i oparcia jest w welurze. Ekstra Szkoda, że mnie nie stać, żeby sobie tak zrobić w mojej E30 Touring
bambus - 2007-03-16, 02:08
BMW to nie jest fiat:) skóra to nie jest welur:)jezeli nie przeszkadza ci w miare wieksze spalanie to i cieple siedzenie w lato albo zimne podczas mrozow tez nie bedzie ci przeszkadzac....skóra jest odpowiednikiem pewnego standartu czy z klima czy bez a jezlei chodzi o kolor to typowo teamt zwiazny z gustem...jezeli masz byc gangsta kierowca mafijenego samochodu to zrób sobie na czarno...a jak chcesz byc biznes-menem w kozak wozie to moze byc kremowa:))ja wole jasna...niezal eżnie od opini:))pozdrawiam...
GERMAN BOY - 2007-03-16, 11:05
Jesli chodzi o koszta to ja pokolei robiłem najpierw siedzenia przód .Ze skórą i obszycie około 1000 zł.Pózniej jeszcze z 700 tylnia kanapa z obszyciem i podłokietnik.Dodam ze skóra jasna i cholera pech chciał że wybrałem dosyc droga i dlatego koszt nie jest zbyt niski.Teraz odbieram za tydzien obite boczki ale w podobna skóre nie taką samą bo ta z siedzen jest za gruba nie nadaje sie na boczki.Jaki koszt nie wiem ale byłem zmuszony kupić duży kawał tej skóry i podejrzewam że bedzie sporo mnie to kosztowało.A w miedzy czasie jeszcze wymieniłem dolna czesc siedziska przedniego na recaro i też obijałem w skóre koszt koło 500 zł.Wiec w sumie bedzie dosc drogo ale fakt że skóra droga choc i tak w hurtowni ja kupowałem.Koszt u mnie z 2.500 do 2.800 a może nawet z 3 000 bo już dokładnie nie pamietam.Ale efekt chyba w miare fajny zwłaszcza że w czarnym aucie.
Adi - 2007-03-16, 16:25
yaster napisał/a: | a tak serio, to najładniejsze zestawienie to ciemnozielony lakier i jasnobrązowa skóra, wyobrażacie to sobie?... |
No I to nawet codziennie
fil - 2007-03-16, 16:45
Adi napisał/a: | yaster napisał/a: | a tak serio, to najładniejsze zestawienie to ciemnozielony lakier i jasnobrązowa skóra, wyobrażacie to sobie?... |
No I to nawet codziennie
[url=http://img141.images....th.jpg]Obrazek[/URL] |
widzialem widzialem...piknie sie prezentuje
Yakuzatti - 2007-03-16, 17:04
Adi napisał/a: | yaster napisał/a: | a tak serio, to najładniejsze zestawienie to ciemnozielony lakier i jasnobrązowa skóra, wyobrażacie to sobie?... |
No I to nawet codziennie
[url=http://img141.images....th.jpg]Obrazek[/URL] |
ta a ja nawet siedzialem i jechalem!
magicznie sie z zewnatrz prezentuje
biemdablju - 2007-03-17, 21:52
Witam
mam fotele od M-ki z ta regulacja dlugosci pod nogami i chcialbym obszyc skórą boczki tych foteli bo przetarl sie fotel kierowcy w jednym miejscu
Panowie moglby ktos podac namiary na jakis zaklad w wawie, który zrobilby to szybko i solidnie i za rozsadne pieniażki
Najlepiej ktoś sprawdzony, kto robil juz nie jedną betke
Mile widziane jakieś fotki z efektem koncowym
GERMAN BOY - 2007-03-18, 22:09
Polecam ci goscia na bródnie.Starszy facet w domu swoim zrobił mi cała skóre w moim aucie u kumpla w dwóch beemkach też cos w tym stylu robił.Moge ci go polecic i na pewno zrobi dobrze.Cene też ci nie przywali jesli powiesz że jestes ode mnie od czarnej coupe.Ja w czwartek odbieram boczki od niego.Obijał mi w skóre.Fotki masz na 2 stronie w smigiełkach Kamil e 36 325 zobacz sobie choc najlepiej zobaczyc na żywo.Jak sie odezwiesz do mnie na początku kwietnia to ci pokaze jak to wygląda na żywo.Gosc ma jedna wade!zanim sie wezmie do roboty to pojeczy troche że trudno,cięzko ale wkoncu zrobi dobrze i za rozsądne pieniadze.Jak bys chciał namiar daj na PW znac to dokładnie ci napisze gdzie go szukać.
viktor - 2007-03-18, 22:13
Siemano
miałem w E36 czarną skóre/dziś bawara zmieniła własciciela / oczywiscie juz jest E34 w której jest welur i powiem tak niech nikt mi nie mówi ze skóra bez klimy to jest w dni gdy na dworze jest 30stopni to fajna sprawa,gdy po pracy wsiadałem do samochodu normalnie bez sciemy ruszało mi deklem/czyt. czołem/ po dzieci do przedszkola z nimi 10 min do domu i wychodzą mokre jak z basenu nie i jeszcze raz nie, gdy jest klima oczywiscie skóra jest git tylko wiadomo jak jedziesz gdzies 5-10min. to tylko masz katar a i tak w samochodzie nie wychłodzisz a w kuper grzeje tak ze z praktycznego punktu widzenia wybieram welur
Rafals - 2007-03-19, 10:58
Mialem juz prawie wszystkie zestawy w e36:
1. sportsitze w welurze
2. m3 w alcantarze
3. m3 w bialej skorze.
Takie moje spostrzezenia:
M3 w bialej skorze wyglad {biiiiip} ale strasznie zimna jak sie wsiada w zime ( zanim podgrzwanie juz cos pomaga trzeba troche wymarznac ) latem wiadomo cieplo ale nie ma tragedii, no i na skorze sie tylek slizga i nie ma dobrzego trzymania mimo ze to fotele od emki.
Sportsitze w welurze bardzo przyzwoite ale duzo im brakuje jezezli idzie o wygld.
M3 w alcantarze srednio wygladaja przez te smieszne malownane kolorowe niby paski na siedzisku i oparciu, pozatym sa najlepsze z tych 3 zima nie mroza latem nie grzeja tak strasznie no i sie w nich nie slizgalem
pozdro
Aha no i u mnie nigdy wiecej skory, chyba ze w polaczeniu z alcantara.
jaqub - 2007-03-19, 21:14
Rafals napisał/a: | ale strasznie zimna jak sie wsiada w zime ( zanim podgrzwanie juz cos pomaga trzeba troche wymarznac |
u mnie na tym 2gim stopniu grzania (tym maks) skorka nawet w mrozy jest szybko cieplutka... chcialbym jeszcze taki bajer do kierownicy bo lapki strasznie marzna... wiem ze sa w bmw jakies kiery z grzaniem to dopiero wypas
siwy e-36 - 2007-03-20, 15:59
Jesli chodzi o skore to jestem jak najbardziej na TAK, u siebie mam sportsitze w pelnej czarnej skorze i w polaczeniu z klima sa ok nawet w upalne dni, no i maja podgrzewanie wiec zima tez cieplo w tylek I ten zapach, prezencja itd.. Wczesniej w autach zawsze mialem welur ale teraz tylko skora No i oczywiscie czarna 8)
LUCAS_M3 - 2007-07-28, 23:55
SKÓRA, SKÓRA i tylko SKÓRA miałem wcześniej welur ale to nie to samo może i jest milszy w dotyku i się nie nagrzewa. Ale skóra jest lepsza w utrzymaniu czystości no i LANS - skóra autku dodaje WYPASU. Mam klime i tym bardziej nie przeżywam a jak bym nie miał to i tak wolałbym skóre. Dużo lepiej wygląda niż welur.
Mam fotele w czarnej skórze ale też bardzo podoba mi się skóra typu MONTANA - coś jak banan, no i w sportsitze, bo teraz mam zwykłe fotele. zawsze to jakaś zmiana
CyRyL - 2007-07-29, 00:04
zdecydowanie jestem za skórą
nie mam klimy ale daje rade, bez skóry też bywało gorąco czasem
tak jak przedmówca powiem LANS ..... WYPAS .... i nie marudze jak sie komus cos uleje poprostu wycieram i zapominam
pozdro
GERMAN BOY - 2007-08-01, 10:10
to jeden z wiekszych plusów skóry.łatwo ją utrzymać w czystosci choć jasna może się szybciej brudzi ale też łatwo się ją czysci.To że na welurze nie widać brudu to nie znaczy że nie jest brudny bo jest i to jak cholera najczesciej.Wyobrażcie sobie że ulewa wam się np.mleko na tylniej kanapie.Ze skóry sciągasz jednym pociągnięciem szmatki a z weluru!?zaczyna wsiąkać ,sie kleic i póżniej gnić jak się tego zaraz nie wypierze.Więc ogółem skóra jak najbardziej.
sybir - 2007-08-01, 14:57
Miałem welur w poprzedniej beemce, teraz mam skórę.
Powiem tak: w następnej beemce będzie skóra na bank.
sie ma
nitrus - 2007-08-10, 22:36
Skóra jest elegancka ale musi być w ładnym staie. Jeżeli ma być zniszzona to wolne welur. Do skóry obowiązkowo klima.
pruszczyk - 2007-09-02, 13:57
ja mam cos takiego proponuje skórę
Gregorto - 2007-09-02, 15:56
Ja jestem za skóra w polączeniu z alcantarą, na boczki skóra na boczne czesci oparcia i siedzenia tez.Pod dupke alcantara w troche innym kolorze i ani sie nie slizgasz ani nie masz goraco a lans i wypas jest i tak i tak.I tak zrobie jak kupie sportsitze. Najgorzej to to co ma stary w Volvo skóra z jakąs tam tkanina połaczona (super wypas podobno miał byc volvotex czy cos takiego) wyglada jakby ci zabrakło kasy na pełna skóre
jaras87 - 2007-09-02, 20:32
jeśli skóa to tylko dla oka ... jeźdizć w tym nie nawidze...
dla mnie materiał ... alcantara dobry wariant
aby tylko się nieślizgało ... co do koloru aby nie takie jak w seryjnych autach klasy nizszej
dziqsek - 2007-11-18, 23:08
http://forum.beemka-klub....p=256164#256164
tutaj mozesz zobaczyc jak to wyglada u mnie...
Mam polaczona skore z alcantara podobnie mam tez w passacie i imho to najszczesliwsze rozwiazanie bo latem dupeczka sie nie klei do siedzenia a zima ( jezeli nie masz podgrzew foteli) nie marzna ci jajka ze o 4 literach nie wspomne
No i wyglada to tez ladnie polecam wersje alcantara+skorka
|
|