BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Co to za zegary i jaki tuner je wkładał.

Arczi e30 - 2007-03-18, 12:39
Temat postu: Co to za zegary i jaki tuner je wkładał.
Witka!

Jestem w posiadaniu dodatkowych zegarów z dokładką na deske ... jaka firma to wkładała bo niezwykle zadko mozna je spotkac .. zadziej niz te przy zmianie biegów
Zegary jakie sie znajduja w tej dokladce to .. cisnienie oleju, ładowanie o temperatura oleju.

Były przyklejone na zwykły silikon do deski wygladało na to ze org. bo nie maja zadnych spinek ani otworów ... nie było po nich sladu po zdjeciu z innego auta.

Tutaj zdjecie .. tych zegarów ... to nie te moje ale sa identyczne.

Kujon - 2007-03-18, 12:57

jużbyło coś o takich zegarach, jak sie nie myle to Menel głos zabierał
Breyton - 2007-03-18, 14:02

Te co na zdjęciu to zegary VDO montowane seryjnie w Golfach GTI.
RoboCop - 2007-03-19, 07:38
Temat postu: Re: Co to za zegary i jaki tuner je wkładał.
Arczi e30 napisa/a:
Witka!

Jestem w posiadaniu dodatkowych zegarów z dokładką na deske ... jaka firma to wkładała bo niezwykle zadko mozna je spotkac .. zadziej niz te przy zmianie biegów
Zegary jakie sie znajduja w tej dokladce to .. cisnienie oleju, ładowanie o temperatura oleju.

co za różnica jaka f-ma ? w okresie produkcji e30 wiele firm to robiło, w tym temacie było o tym:
http://moto.allegro.pl/it...bmw_e30_m3.html

center - 2007-03-19, 23:53

duzo lepiej to wyglada zabudowane na dole, pod regulatorami nawiewow, nad popielniczka..
takie przedluzanie deski wyglada jak kupa..

Łukasz - 2007-03-20, 09:59

beznadziejne są te na górze,,pasują do hondy civic
Yabi - 2007-03-20, 14:17

Nigdy bym nie zamontowal czegos takiego dla trzech zegarow w mojej bawarce po prostu dla mnie kaszana ;/
Menel - 2007-03-20, 23:43

te zegary co arczi pokazal to sa chyba z tej czarnej poznanskiej 325 cabrio baur.firma chyba VDO, mialem takie w e21 323. najwazniejsze zeby to wszystko dzialalo a nie tylko na pokaz jak to przewaznie maja co niektorzy.
nokerman - 2007-03-21, 10:18

Menel napisa/a:
te zegary co arczi pokazal to sa chyba z tej czarnej poznanskiej 325 cabrio baur.firma chyba VDO, mialem takie w e21 323. najwazniejsze zeby to wszystko dzialalo a nie tylko na pokaz jak to przewaznie maja co niektorzy.

menel ale w E21 to była 'dostawka' do zegarów
a te tutaj to nakładka na całą zeskę, zobacz po lewej stronie nawet zagłebienie na drobniaki zrobili

tomcat944 - 2007-03-21, 10:52

hej,
przestancie, przeciez to kicha na maxa.... w zyciu bym tego do siebie nie zalozyl....

Arczi e30 - 2007-03-21, 11:29

tomcat944 napisa/a:
hej,
przestancie, przeciez to kicha na maxa.... w zyciu bym tego do siebie nie zalozyl....

chodzi o rarytas ... hehe ale raczej bede je sprzedawał 8)

to nie sa te zegary z baura ...

duchPW - 2007-03-23, 23:00

Arczi e30 napisa/a:
chodzi o rarytas ... hehe ale raczej bede je sprzedawał

czyli postanowiłeś je zachować i jeszcze na tym zarobić ... ciekawe ... tylko kogo to obchodzi :?

Arczi e30 - 2007-03-23, 23:05

PioterW napisa/a:
Arczi e30 napisa/a:
chodzi o rarytas ... hehe ale raczej bede je sprzedawał

czyli postanowiłeś je zachować i jeszcze na tym zarobić ... ciekawe ... tylko kogo to obchodzi :?

nie wiem po co sie odzywasz pajacu ... jak niemasz nic do powiedzenia ale to twoja domena na tym forum .. wogole populistyczne teksty sa jak nawóz w naszym spoleczenstwie .. ale twoja glupota jest jeszcze wieksza ... jakbys przez nia mogl latac to bys poleciał w kosmos

autor postu otrzymał ostrzeżenie!!!

MARAS - 2007-03-23, 23:39

Dwa razy widziałem w e30 taką zabudowę zegarów VDO na desce raz wiele lat temu w białej m3 i jakiś rok temu w IS'e jak szukałem dla siebie autka.
Nie wiem czemu sie tak spinacie bo w rzeczywistości wyglada to całkiem przyzwoicie i jest w zasięgu wzroku podświetlenie też jest w kolorze jak cała reszta więc wyglada to dosyć oryginalnie a nie jakas podróba kupiona w Norauto z z białymi tarczami i <cenzura> niebieskim podświetleniem al'a golf II

duchPW - 2007-03-24, 19:56

domena nie jest moja, tylko klubowa ... i nie bezpośrednio

zawsze mnie śmieszyło jak prawda w oczy kole i nawet potulnego człowieczka potrafi wyprowadzić z równowagi :lol:

oczywiście wygodnie jest nazwać prawdę populizmem, bądź nawet nawozem ... tyle, ze pierwszy to zrobił ojciec dyrektor :lol: - dobry przykład - on też jest łasy na cudze pieniądze

Mlody - 2007-06-10, 22:28

A czy to rginalne zegary czy jakies samorobki :?: :roll:

Te pod wlacznikiem swiatel

RoboCop - 2007-06-11, 10:07

oczywiście samoróby...