| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z lpg 520 24V 91 r
Go舵 - 2004-10-11, 00:47 Temat postu: problem z lpg 520 24V 91 r zagazowalem ja w zeszlym tyg BRC z kompem modulatorem i autostartem i mam problemy odpalic ja z rana na zimnym silniku na automacie - tak jakby nie miala od[powiedniej ilosci paliwa za ktoryms razem odpali a czasami ma problem wejsc na obroty i gasnie
po przekroczeniu 2500 obrotow przechodzi na gaz i pierwsze depniecie -zadlawia sie ale kolejne nastepne jest ok
pali ogrom gaziorku po pierwszej regulacji 50 litrow 365 km (niczego sobie)ale po kolejnej 29 litrow 155 km i dusi sie na wysokich obrotach z powodu braku gazu
rozwiercali mi otwory w mikserze nie wiem czy to trafna decyzja -co drugi i mialo byc lepiej ale jest to samo
prosze o porade bo nie wiem czy im nawtykac slownie i recznie za ich brak wiedzy i zmienic gazownikow czy cierpliwie czekac i tracic kolejny zbiornik na marne pare km
Anonymous - 2004-10-11, 13:13
nawytykaj im i zmien gazownikow (tak nie powinno byc) choc z drugiej strony bmw nie lubi gazu jak oszczednie to diesel takie jest moje zdanie
Anonymous - 2004-10-11, 14:21
jak gaz w bejcy to tylko igs inaczej nie wyda ja mam zamontowany w 12 zaworowce m20 i smiga jak maly samolocik palac przy tym 12 do 16 l
pozdrowionka gol e 34 m20 b20 12v
jakub - 2004-10-11, 21:36
Je偶eli dusi si臋 przy pierwszym depni臋ciu to prawdopodobnie emulator dzia艂a z op贸藕nieniem i pozwala na podanie jednocze艣nie gazu i resztek benzyny.
Mikser mozna prawid艂owo dobra膰. Jest to o tyle proste zadanie, 偶e wi臋kszo艣膰 firm sprzedaje miksery do konkretnego modelu. Instalacja powinna by膰 tak wyregulowana, aby mieszanka nie by艂a zbyt bogata ani zbyt uboga. Czasami na zbyt ubogiej mo偶e pali膰 wi臋cej. Parownik na pocz膮tku swojej pracy musi si臋 "u艂ozy膰", st膮d na pocz膮tku mo偶e pali膰 wi臋cej. Z moich do艣wiadcze艅 z zagazowanych BMW wynika 偶e pal膮 oko艂o 25% wi臋cej ni偶 na benzynie, w ka偶dych warunkach.
Go舵 - 2004-10-12, 15:46 Temat postu: lpg bmw po kolejnych regulacjach okazuje sie ze start ok ( jest prawdopodobnie walni臋ty) jest tak czu艂y , 偶e w momencie kiedy silnik przechodzi na gas i w艂膮czam 艣wiat艂a okazuje si臋 by膰 tak czu艂y na minimalny spadek napi臋cia, 偶e roz艂膮cza gas i silnik ga艣nie - kolejny dzie艅 czekam poniewa偶 dzi艣 w przesy艂ce kt贸r膮 dostarczy艂a firma kurierska nie by艂o nowego start ok ale nie z ich winy.
od艂膮czyli mi przeka偶nik kt贸ry pocz膮tkowo by艂 zamontowany twierdz膮c 偶e jest zbyteczny.
Teraz chodzi to tak, 偶e 艣wiat艂a zapalam gdy silnik chodzi na Pb wtedy jest ok i start tez roz艂膮cza prace silnika w dwie trzy sekundy po wy艂膮czeniu stacyjki
Anonymous - 2004-10-12, 18:46
Mialem cos takiego ze mi przelanczalo czesto z gazu na benzyne przewod wysokiego napiecia trzeba bylo wymienic i teraz przelaczy raz na jakis czas
Anonymous - 2004-10-13, 11:00
sprawd偶 jeszcze przep艂ywomierz -od艂膮cz go i wtedy odpal powinie normalnie zapali膰. Je艣li zapali to raczej przep艂ywka..
te偶 mam u siebie instalk臋 BRC i przy 4500-5000ty艣/obr r贸wnie偶 si臋 d艂awi.
moim zmartwieniem jest to 偶e czasami strzela mi przy rozruchu.
Anonymous - 2004-10-13, 11:25
proponuje zmienic serwis gazowniczy ja mam gaz od 3 lat w e34 m50 i wszysto jest w porzo ale ja mam instalacje lovato bez pod艂aczenia do kompa
ROBA - 2004-10-13, 21:22
emulator nie ma nic wsp贸lnego z podawaniem gazu i b臋zyny on jest tylko po to aby oszukac sterownik silnika 偶e dzia艂aj膮 wtryski
ROBA - 2004-10-13, 21:27
tak wog贸le panowie to ja u siebie mam reduktor omvl i komputer stag 50 z wbudowanym emulatorem jest jak na b臋zynie zero problem贸w 偶adnych strza艂贸w itp spalanie 12,5 w mie艣cie na ko艂ach 18'!
je艣li kto艣 chce moge podac namiar na gazownik贸w ja zap艂aci艂em 1800 z butl膮 w kole zrobi艂em na niej z 15000 jak by艂o tak jest zero problem贸w ca艂y czas m贸wimy o m50b20
Anonymous - 2004-10-14, 02:06
ROBA masz e36 czy e34 i jaki silnik bo spalanie gazu masz super niskie
jak ze strzelaniem i obrotami czy d艂awi si臋 przy dodawaniu gazu do oporu, no i je艣li mo偶esz to podaj namiar bo rozumiem 偶e gazownik jest z wawy b臋d臋 mia艂 na przysz艂o艣膰 bo do swoich gazownik贸w to mog臋 tylko na reklamacj臋 jecha膰..
Go舵 - 2004-10-14, 22:31 Temat postu: wyj艣nienie wyobra偶cie sobie 偶e te gamonie sprowadzili normalnego gazowego elektronika kt贸ry w pierwszy dzie艅 nie m贸g艂 sobie tak偶e z tym problemem poradzi膰 a to tylko dlatego 偶e jego poprzednik - ten co montowa艂 gas nie dokr臋ci艂 masy na silniku i od tego kom[puter wariowa艂.
ustawi艂 wyregulowa艂 i chodzi jak zegareczek nie ga艣nie nie d艂awi si臋 tylko co艣 mi kontrolka od stanu benzyny czasem wskazuje ze mam 20 litr贸w a jest tylko 8 bo rezerwa sie pali ale po odpaleniu i ruszeniu z miejsca wszycho wraca do normy
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA SZYBKIE, M膭DRE I PRZYDATNE PORADY
Pozdrawiam i 偶ycze ka偶demu z Was mniej problem贸w z bejk膮 ni偶 ja do艣wiadczy艂em - bo przecie偶 one sie nie psuj膮 tylko czasem maj膮 dziwne zagrania...
|
|