| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Ile można wyciągnąć z rozbiórki E30 na części?
emaloo - 2007-03-19, 13:29 Temat postu: Ile można wyciągnąć z rozbiórki E30 na części? Mam okazję kupić E30 coupe w wąskiej lampie z 87 roku z z zajeżdzonym silnikiem m10 za niewielkie pieniądze... Stan auta bardzo dobry zarówno jeśli chodzi o blacharke jak i o wnętrze... Próbowałem liczyć ile można wyciągnąć ze sprzedaży części i wychodzi mi parę groszy na górke, pytanie tylko czy warto się w to bawić i w jakim czasie można się pozbyć większości gratów... Liczę na jakieś sugestie z Waszej strony...
Pozdrawiam!
michał "emaloo"
duchPW - 2007-03-19, 13:32
| emaloo napisa³/a: | | za niewielkie pieniÄ…dze |
zależy co masz na myśli, jakie jest wyposażenie autka itp, bo tak ogólnie, to nie za wiele
emaloo - 2007-03-19, 13:38
Fakt... Cena ok 500-600 zł (po flaszce może jeszcze byłbyby taniej) Wyposażenie praktycznie żadne tylko szyber ręczny i elektryczne lusterka... Auto z Niemiec (nie można robić pustych przebiegów)
Domel - 2007-03-19, 13:55
Teraz tyle częsci jest wszędzie, że aby szybko się pozbyć musiałbyś dać dobrą cene. Wtedy mniej zarabiasz..
Ale jesli masz miejsce zeby auto rozebrac to mozesz sie w to pobawic...
Zawsze jakis grosz wpadnie
Pozdro
Pawel735 - 2007-03-19, 15:49
jak buda w igle to za 500 zł nawet bym sie nie zastanawiał
tomcat944 - 2007-03-19, 16:23
hej,
Emaloo a to autko jest z papierami czy tylko na czesci??
emaloo - 2007-03-19, 17:54
Papierów niestety nie ma...
Szef_22 - 2007-03-19, 18:29
Jak jest golas to odpusc sobie,nic nie zarobisz probujac sprzedawac czesci typu ,maska,klamka, lub pordzewiałe el.zawieszenia,tego poprostu jest tyle ,ze nie oplaca sie z tym walczyc.Znam to z własnego dosfiadczenia,mam gratow do e30 tyle,ze ciezko jest mi to miescic,do tego auta sprzedaja sie juz raczej tylko zadkie czesci,np barany,obc, czy inne elementy z wyposazenia.
Rupert_r - 2007-03-19, 18:42
Jestem świeżym forumowiczem ale za 500zł dostaniesz nic nie wartą bude, długi dyfer i szkrzynie które raczej cięzko bedzie sprzedać i troche tanich maneli. Także nie polecam... Na rynku jest masa części i ciężko dać konkurencyjną cene! Chyba że masz dużo czasu i miejsca w garażu...
Szef_22 - 2007-03-19, 20:54
Wyrwij ja za 200zl,ogołoć z plastików a bude na zlom,moze cos wtedy zarobisz,bo za 500zl to super promocja nie jest.Ewentualnie kup fure, wez kamere i nakręć film w stylu jackass,np.jakis skok autem przez wał nad rzeka
nokerman - 2007-03-19, 21:28
| Szef_22 napisa³/a: | | wez kamere i nakręć film |
no i wtedy każde logowanie na YouTube po 1zł płatne esemesem
bedziesz miljonerem
emaloo - 2007-03-19, 21:58
| nokerman napisa³/a: | | Szef_22 napisa³/a: | | wez kamere i nakręć film |
no i wtedy każde logowanie na YouTube po 1zł płatne esemesem
bedziesz miljonerem |
noker Ty masz łeb do interesów
CyRyL - 2007-03-19, 22:08
200 zl to dostaniesz za sama bude na złomie a zeby cos sprzedac łacznie za 300 zl to chyba ci sie uda jak beda ceny ok
jak masz gdzie to rozebrac i troche czasu na to to moznaby sprobowac tak sadze
pozdro
emaloo - 2007-03-21, 00:00
Kupiłem tę bude Już dzisiaj sprzedałem chromowane zderzaki i zwróciła mi się połowa kaski Auto ma z tyłu tarcze (to chyba dziwne jak na 1.8?) Pozatym z ciekawszych rzeczy w bagażniku był pełen komplecik kluczy do e30 który zostawiam sobie of koz, zresztą chyba buda też postoi jako dawca częsci do przyszłej beemy...
Dzięki wszystkim za opinie!
pozdr.
Bruner - 2007-03-21, 00:06
Jesli to 1.8 mialo ABS to tarcze z tylu nie sa niczym dziwnym. Druga mozliwosc to taka ze wujek Szczepan maczal w tym palce
| emaloo napisa³/a: | | Pozatym z ciekawszych rzeczy w bagażniku byÅ‚ peÅ‚en komplecik kluczy do e30 który zostawiam sobie of koz, zresztÄ… chyba buda też postoi jako dawca czÄ™sci do przyszÅ‚ej beemy... |
Hehe, ja tez tak mam, w domu cala gora gratow do beemki ale szkoda sprzedawac bo sie napewno przyda No bo nastepna beemka pewnie nie bedzie miala OBC czy lusterka Mtechnika i bede musial znowu kupic, to niech lepiej polezy na polce
emaloo - 2007-03-21, 00:17
| Cytat: | | Hehe, ja tez tak mam, w domu cala gora gratow do beemki ale szkoda sprzedawac bo sie napewno przyda No bo nastepna beemka pewnie nie bedzie miala OBC czy lusterka Mtechnika i bede musial znowu kupic, to niech lepiej polezy na polce |
Taa dokładnie, genaralnie jestem przeciwnikiem rzeczy typy "przydasie" ale tutaj akurat to się sprawdza
Dzięki za odpowiedź apropo tarcz, nawet nie wiem czy to auto ma ABS jutro oblukam...
pozdr.
|
|