BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - pomocy !!!! e36 padło

koral - 2007-03-19, 15:47
Temat postu: pomocy !!!! e36 padło
witam
całkiem padło e36 z 320i 24v VANOS m50 nie mozna wogóle uruchomić
mam taką prosbe do was jest moze ktoś z wawy niedaleko wawra ul marsa coby mógł podjechać takim samym autkiem albo z takim samym silnikiem żebym mógl przepiąc przepływke i sprawdzić czy ona nie walneła? na kompie zadne błedy nie wyskakuja oprucz jednego co comp nie może zdefiniować .podmieniałem jednostke sterującą i tez nic
zostało podmienic przepływke prosze o pomoc!! tel kontaktowy 606446392

tomcat944 - 2007-03-19, 16:15

hej,
sprawdz najpierw czy pompa paliwa dziala, jesli chodzi o przeplywke to chyba silnik powinien chodzic bez niej.... kulawo bo kulawo ale powinien chodzic....

ubott - 2007-03-19, 17:15

a daje ci wogole jakies oznaki zycia cos czka probuje zalapac czy krecisz rozrusznikiem i nic sie nie dzieje?????????

sciagnij przewod paliwowy z listwy i zobacz czy wogole paliwo dochodzi bo tak jak pisze tomcat944 moze pompa padla

pozdro

koral - 2007-03-19, 17:47

pompa paliwa nowa nie oryginalna ciśnienie sprawdzone jest ok. iskra jest paliwo dochodzi
Gepard - 2007-03-19, 19:30

Iskra jest paliwo dochodzi to czemu nie pali?? Moja kilka razy odpalilem bez przeplywki i luzik.
jaqub - 2007-03-19, 21:02

bez przeplywki M50 pali bez klopotu i poki jest zimny jako tako dziala, jak sie nagrzeje to gasnie po puszczeniu gazu... napisz co sie dzieje :!:
kasperus - 2007-03-20, 15:26

Zgadza się m50 bez przepływki pali.
koral - 2007-03-22, 08:44

po odpięciu czujnika wału pali nie tak jak trzeba ale pali i jeździ zamulona
czujnik wymieniałem na nowy oryginalny z bmw.założyli mi go i było dobrze przez jakiś czas przejechałem 5 km i autko zaczeło szarpać i po chwili zgasło i nie mozna uruchomic po odłączaniu czujnika pali j/w.czujnik dobry sprawdzane błędy na kompie nie ma błędów z osprzętu

jaqub - 2007-03-22, 11:54

koral napisa/a:
czujnik wymieniałem na nowy oryginalny z bmw.założyli mi go i było dobrze przez jakiś czas przejechałem 5 km i autko zaczeło szarpać i po chwili zgasło i nie mozna uruchomic po odłączaniu czujnika pali j/w.czujnik dobry sprawdzane błędy na kompie nie ma błędów z osprzętu

nie wiem jak jest z czujnikiem walu dokladnie ale u mnie byla rzezba z czujnikiem polozenia walka rozrzadu... ja mam silnik na siemensie... ktos zalozyl kolko impulsowe (to na walku) od boscha, czujnik od boscha, a ze wtyczka od boscha nie pasowala do wiazki z siemensa to ucial wtyczke z siemensa i podlaczyl nia czujnik od boscha... musialem zmienic to koleczko i czujnik... moze przy czujniku walu tez jest jakies koleczko i moze jest uszkodzone...

fil - 2007-03-23, 09:51

jaqub napisa/a:
koral napisa/a:

nie wiem jak jest z czujnikiem walu dokladnie ale u mnie byla rzezba z czujnikiem polozenia walka rozrzadu... ja mam silnik na siemensie... ktos zalozyl kolko impulsowe (to na walku) od boscha, czujnik od boscha, a ze wtyczka od boscha nie pasowala do wiazki z siemensa to ucial wtyczke z siemensa i podlaczyl nia czujnik od boscha... musialem zmienic to koleczko i czujnik... moze przy czujniku walu tez jest jakies koleczko i moze jest uszkodzone...

tez mialem problem z czujnikiem siemensa..tyle ze choc jezdzil mulowato to palil normalnie.
koral z jakiego rocznika i miesiaca jest to m50?moj jest 92'wrzesien i na komuterze w serwisie pokazywalo 2 rodz tego czujnika (oba siemensy) do tego okresu produkcji,goscie mnie zapewniali ze oba podejda.okazalo sie to nieprawda bo we wrzesniu 92 byly jakies modyfikacje i chyba nie chodzilo o vanos a o osprzet elektryczny i sam metoda brob i bledow doszedlem do tego ktory jest wlasciwy...
wiec moze u ciebie jest podobny problem :?

koral - 2007-03-23, 17:30

witam
moje m50 jest z 93 roku z listopada autko a silnik nie wiem
ale czujnik kupiłem identyczny jak był.
byłem dzisiaj w bmw servis i powiedzieli że jest do wymiany koło na wale co czujnik czyta z niego impuls koszt 1600zł pojebało ich co jest takiego w tym kole że padło-koło ??

[ Dodano: 2007-03-27, 15:53 ]
MOJA MALEŃKA ZROBIONA
KIJ Z NIMI WSZYSTKIMI FACHOWCAMI SAM JA NAPRAWIŁEM
BYŁ ŹLE ZAŁOŻONY CZUJNIK WAŁU CZYLI MINIMALNIE PRZEKOSZONY BO PRZEGIĘTE BYŁO TO OCZKO CO MOCUJE CZUJNIK I DLATEGO NIE ŁAPAŁ SYGNAŁU CZUJNIK
TROCHE POMYŚLUNKU I MOŻNA SAMEMU NAPRAWIĆ NAWET UPORCZYWĄ PIERDOŁE
ALE I TAK PROPONUJE NAJPIERW SPRAWDZIĆ NA KOMPIE BŁĘDY
POZDRO