|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
FELUNEK - Mala fotorelacja
SUCHARUS - 2007-03-22, 00:02 Temat postu: Mala fotorelacja Niedawno kupilem felgi do swojej E30 i zracji tego ze ranty byly troche w zlym stanie musialem je poddac polerce. Przedstawie krotka fotorelacje z zabiegu:)
Na samym pocztku moze napisze w co sie trzeba zaopatrzyc a raczej w co ja sie zaopatrzylem:
bedzie potrzebne plutno scierne (ja uzywalem tylko wodnego) od 180-2500 zmywacz do lakieru widoczny na zdjeciu i pasta polerska:
na rant felgi nakladamy pedzelkiem zmywacz najlepiej robic to bardzo ostroznie gdyz to badziewie jest bardzo zrace i moment wypala lakier ( na sie beie tez najlepiej uwazac
)
gdy lekier speczniej usowamy go przy pomocy szpachelki lub jakiegos nozyka
jak wierzchnia warstwa lakieru jest juz prkatycznie zdjeta to udajemy sie na "urzadzenie polerskie" w moim wypadku byla to zwykla tokarka w mojej pracy:
no i dalej to juz chyba jasne ustawiamy odpowiednie obroty (co by nas w paluszki nie palilo) i jedziem z tym koksem
tak wyglada powierzchnia po starciu reszty wszelkiego badziewia co zostalo po uzyciu tego zmywacza (powierzchnia przejechana juz papierem 240):
no tu ja w akcji (jak zawsze usmarowany )
no i koniec 2 eatpu czyli szlifowania na sucho (ja szlifowalem od 240-800 bez wody)
reszta to juz na mokro paier od 1000 do 2500
no i teraz najlepsza czynnosc w trakcie ktorej stopniowo zaczyna nam sie robic banan na twarzy:) ale pierw bierzemy paste polerska (niestety nie mialem typowej do aluminium uzywalem zwyklej do lakieru)
samrujemy rancik i chwilke czekamy zeby lekko podeschla
no i lecimy ustawiamy duze obototy ale nie przesadnie bo jak sciera chwyci paste to moze nas przeciagnac przez tokarke no i polerujemy
i koncowy efekt zabiegu:
prosze o opninie tylko zaznaczam ze robilem to 1 raz takze nie pojedzcie za mocno......
pozdrawiam
7ka - 2007-03-22, 00:17
ejjj spoko masz talent..szkoda ze nie mam tokarki....bardzo ladnie wyszlo
biemdablju - 2007-03-22, 00:19 Temat postu: Re: Mala fotorelacja Sucharus wielki szacun czlowieniu
Klasa kawal dobrej roboty.
Teraz jak ubierzesz lalunie w tą felge to wrzucaj jedynke i wysiadaj z samochodu niech sie toczy a ty podziwiaj dopiero bedzie banan
Pozdro & respect
nokerman - 2007-03-22, 06:45
fajna fotorelacja
mozna by na jej podstawie zrobić artykuł na portal co o tym sądzisz??
coto wogóle za fele bo parapecik godny zainteresowania
kamil.k - 2007-03-22, 07:13
takie same fele Dezent A ma tomcat944
tomcat944 - 2007-03-22, 08:47
hej,
fajna relacja.... masz taki zestaw jak moj (7,5J i 9J 16) czy wszystkie 9...??
aaa i jeszcze jedno.... masz do nich dekielki??
Cypisek - 2007-03-22, 09:57
Super wyszło! Napisz ok. ile czasu zajęło ci zrobienie jednej felgi.
SUCHARUS - 2007-03-22, 15:36
Artykul czemu nie choc nie wiem czy bede mial czas na zrobienie......tak posiadam dezenty 7.5 na 9 przednie mam juz wypolerowane i siedza na bumce juz.......dekielki mam ale 3 nie zaloze ich bo mi sie nie podobaja wytocze sobie z poliamitu zwykle plaskie i pomaluje pod kolor.........sredni czes robienia jednej felgi to ok 3 godz.........hmmm przednie mi zeszly dluzej bo nie mialem zmywacza do lakieru i jechalem papierem a to zajmuje najwiecej czasu
pozdrawiam
damiano_e30 - 2007-03-22, 16:47
Moim zdaniem efekt jest super, nie ma jak polerowany parapet
Ja też ostatnio odnawiałem swoje felgi z tym że w moim przypadku za urządzenie polerskie posłużyło moje e30
SUCHARUS - 2007-03-22, 18:29
wrzuce jeszcze przednie fele sa tylko umyte nie przetarte dlatego moga sie tak nie swiecic
Pietrek - 2007-03-22, 20:10
Lepsza pasta by sie przydała bo tą lustra chyba nie osiągniesz
SUCHARUS - 2007-03-23, 06:04
niestety u mnie na wiosce ciezko o inna paste
speed - 2007-03-28, 08:32
bardzo ładnie
SOER - 2007-03-28, 15:45
Bardzo ładnie pokaż cała lalkę jak się prezentuje
|
|