BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Moje małe Benki,Airbusy i inne smoczyce.

BADYL - 2007-03-22, 15:16
Temat postu: Moje małe Benki,Airbusy i inne smoczyce.
AIRBUS A380 REVELL 1:144 - robiony na zamówienie:

Sosen - 2007-03-22, 15:23

Kiras chłopaku, nie wiedziałem że jesteś taki uzdolniony :brawo:
pozdro
Sosen

BADYL - 2007-03-22, 15:35

Sosen napisa/a:
Kiras chłopaku, nie wiedziałem że jesteś taki uzdolniony :brawo:
pozdro
Sosen

To z nudów :)

A to następne w kolejce z reszta tez na zamówienie jednego z naszych kolegów z forum.

Gniewek89 - 2007-03-22, 16:03

Hehe domyślam sie juz nawet kogo :mg:
Ogolnie pokaz wiecej modeli jak masz. Fajnie ci wychodzi ten Busik powietrzny :wink:

Pietrek - 2007-03-22, 16:15

kirek, domyślam się że malujesz aerografem :) Ładnie wypoleroany kadłub :wink: Tamiyą polerowałeś ? :)

PS. Zróbcie jakiś dział dla modelarzy :tak:

BADYL - 2007-03-22, 16:23

Pietrek napisa/a:
kirek, domyślam się że malujesz aerografem :) Ładnie wypoleroany kadłub :wink: Tamiyą polerowałeś ? :)

PS. Zróbcie jakiś dział dla modelarzy :tak:

Nic nie polerowałem :D :D:D:D:D aerograf tylko - nigdy nie polerowałem :) to gotowa farba biały połysk dobrze rozcieńczona.

korzuch - 2007-03-22, 16:34

yo!
z takimi paluchami to chyba żadna laska nienarzeka :wink: :jupi: :jupi:

Pscolka - 2007-03-22, 17:35

korzuch napisa/a:
z takimi paluchami to chyba żadna laska nienarzeka :wink: :jupi:

nie narzeka, nie narzeka :mg:

Widze ze dopasowales te silniczki mimo ze Ci je poprzestawialam :P

pozdro600

BADYL - 2007-03-22, 17:43

Pscolka napisa/a:
korzuch napisa/a:
z takimi paluchami to chyba żadna laska nienarzeka :wink: :jupi:

nie narzeka, nie narzeka :mg:

Widze ze dopasowales te silniczki mimo ze Ci je poprzestawialam :P

pozdro600

Heheheheh poradziłem sobie :D :D:D:D:D:D:D

Bruner - 2007-03-22, 17:54

Dobra robota, jestem pod wrazeniem. Jak na to patrze to sie nakrecam zeby jakiegos benka sobie skleic (jakos za arbuzami nie przepadam :wink: )
Gniewek89 - 2007-03-22, 18:17

Kurde niewiem ja do tych airbusow bylem pozytywnie nastawiony ale jak zobaczylem jak im sie wyginaja skrzydla przy ladowaniu , to wymieklem ;/ Niewiem czy jest to normalne czy nie ale niechcialbym takim SAMOlotem leciec
BADYL - 2007-03-22, 19:29

Bruner napisa/a:
Dobra robota, jestem pod wrazeniem. Jak na to patrze to sie nakrecam zeby jakiegos benka sobie skleic (jakos za arbuzami nie przepadam :wink: )

Ja tez nie przepadam za Busami ale naogldałem sie filmów o a380 wszystkiego łacznie wlasnie z filmami reklamowaymi z FS2004 i swoja wielkoscia zabija wszystko.

Dla siebie bede sklejał A380 i 747 ale w skali 1:125 :D :D:D:D:D:D
Gniewek to jest normlane!!!!

Kiedys robili test skrzydeł 777 - postawili samolot i zaczeli łamac mu skrzydła (dosłownie) wygieli na maksa do góry (oczywiscie nie odrazu tylko pomału) - skrzydła pekły przy 42 jednoskatch czegos tam a komputer obliczył ze wytrzymaja 37.A co bedzie teraz jak samolot cały z kompozutu :D :D:D:D:D:D:D

PS.Pod koniec tego roku prawdopodbnie bede miał zdjecia na żywo A380 :D :D:D:D:D

A tu mały bonus:
- nowe malowanie EUROLOTu

-prezentacja 777 na okęciu

-prezentacja a340

-767 w hangarze

-jaja

-kirek w 767

- takie tam

ChriS - 2007-03-22, 20:05

Trochę inna kategoria :) ale pomyślałem że też się pochwalę :wink:

Diorama trochę już zniszczona(ma 12lat) ,ale jedyna jaka mi została.

Pietrek - 2007-03-22, 20:24

Mi się marzy diorama warsztatu z podjazdem i parkingiem :roll: Troche narzędzi w skali 1/24 mam , materiały też by sie znalazły, tylko nie mam miejsca w domu na to a małe by to nie było :(
BADYL - 2007-03-22, 22:09

Piotr_1 - 2007-03-22, 22:20

Nie latałem dużo samolotami, ale boeing wydaje się kultowym samolotem, a w airbusie ma się wrażenie jakby się jechało jakąś kią czy matizem (porównując do samochodów) albo stuningowanym autosanem (w odniesieniu do autobusów :) ) Ze strony pasażera oczywiście :)
BADYL - 2007-03-22, 22:27

Ladowanie A380
Prosiak - 2007-03-22, 22:54

...czekamy na C130 w wykonaniu Kirka :wink:
Pzdr.Prosiak :roll:

southOFheaven - 2007-03-23, 00:05

wszystko ladne.
mimo wszystko plastikowe modele nie przebija kartonowych. :]

nokerman - 2007-03-23, 07:10

southOFheaven napisa/a:
wszystko ladne.
mimo wszystko plastikowe modele nie przebija kartonowych. :]

dzięki :roll:
te plastikarze mnie załamują :drunk:
>>KLIK<<

southOFheaven - 2007-03-23, 19:21

nokerman napisa/a:

>>KLIK<<

respekt :prosze: wszystko starannie, mam jedno pytanie- z czego zrobiona jest ta "szyba" w kokpicie pilota?

tak wogole to wie ktos moze skad mozna sciagnac do wydrukowania takie rozne modele? ktos na torrenty.org udostepnil wszystkie roczniki malego modelarza ale nikt nie seeduje :(

aż się łezka kręci jak człowiek chodził na makulaturę na początku lat 90tych aby choć jeden numer znależć .ach ten zapach wikolu i siedzenie przy modelu do póżna w nocy !! !!

pozdro

Bruner - 2007-03-23, 21:58

kirek napisa/a:

- nowe malowanie EUROLOTu
[url=http://img410.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Niezla gratka dla spotterow - najrzadsze malowanie jakie mozna zobaczyc :wink:

nokerman - 2007-03-26, 08:39

southOFheaven napisa/a:
z czego zrobiona jest ta "szyba" w kokpicie pilota

jak sie ma pojęcie to takie szybki sie tłoczy na kopytku wykonanym w/g wskazań w schematach budowy modelu,
a jak sie niema pojęcia (like me :wink: ) sie kupuje gotową za pare złoty w sklepach modelarskich.
southOFheaven napisa/a:
tak wogole to wie ktos moze skad mozna sciagnac do wydrukowania takie rozne modele

heh, jak sie dowiesz to daj znać, ogólnie można zastosować taką technikę jako 'backup' i wykorzystać w razie zniszczenia/uszkodzenia jakichś elementów podczas budowy modelu/ no cóż zdarza się czasem nawet profesjonalistom

a samo drukowanie jest zdeka problematyczne, jak zrobisz to ot tak, bez odpowiednich przeliczeń to wyjdzie kiszka/ bo nie zachowasz szkali modelu.
po drugie?? na czym drukować - atrament? wiadomo zwykłe drukarki nie są oszołamiające, eeno są kolorowe lasery - no tak ale naniesiony kolor podczas np swijania elementu po prostu się złuszczy. Rozwiązaniem są b.dobrej jakości drukarki atramentowe, druk na papierze o zwiększonej gramaturze 150-180 a po wydruku arkusze sie zabezpiecza werniksem lub cienkim wikolem.

PS jakbyś chciał - to mam MIG-29 w barwach RP :spoko:

a z MM to można skompletować sobie małe conieco bezpośrednio od wydawnictwa i to czasem w extra cenach:
http://www.mazowszelok.na....php?strona=101

BADYL - 2007-04-03, 14:53

Reszta zdjec jak wróce z lotniska