| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - Poswietlane smigiełko
WhiteCabrioBMW - 2007-03-23, 23:20 Temat postu: Poswietlane smigiełko Ma ktos moze pomysł jak zrobic , zeby smigiełko w kierownicy ( znaczek ) było podswietlane jak w zdjeciu załaczonym ponizej (link)
http://www.speedyshare.com/239832448.html
korzuch - 2007-03-24, 00:16
yo!
a dla kogo to agro tuning czy cos innego
WhiteCabrioBMW - 2007-03-24, 00:20
Tak wykonane ? Nie wyglada mi na agro tuning . Całos wyglada dosc ciekawie . Ale to moje subiektywne zdanie .
korzuch - 2007-03-24, 00:39
yo!
ja mam to u siebie ale dioda sie spalila i lipa
WhiteCabrioBMW - 2007-03-24, 19:20
To wstaw biksena , powinno byc dobrze.
[ Dodano: 2007-03-24, 18:36 ]
Tak na marginesie , nie pytam sie czy Ci sie podoba to czy nie , bo nie po to powstał ten temat , tylko jak to wykonac
casus maximus - 2007-03-25, 12:01
nie wiem czy ci ktos z tego forum odpowie na to pytanie WhiteCabrioBMW. bedzie ciezko.
webretti - 2007-03-25, 21:58
znajdziesz ten temat na stronie naszych zachodnich kolegów czyli www.e30.de w dziele "zrob to sam"....
pozdrawiam
Korzuch nie wciagaj tyle bialego proszku, bo wszystko zacznie Ci sie kojazyc z agro.....
brain69 - usunięty - 2007-03-29, 08:35
witam
jak dla mnie to sposób na wykonanie takiego znaczka jest bardzo prosty, znaczek jest plastikowy i to w dodaktu tłoczony, papierek ścierny 800 potem 1500 a następnie pasta tempo zeby pozbyć sie farbki z tyłu znaczka i wypolerować na lustro i masz przezroczysty znaczek, potem kupujesz folie niebieską, białą i czarną przyklejasz kawałeczki tam gdzie ich miejsce ładnie docinasz skalpelem zeby zostały rowki tam gdzie teraz jest srebrne i następnie albo wyczaisz gdzieś folię srebrną transparentną i na sam koniec na nią pomarańczową folię albo białą folię i następnie pomarańczową tylko uwaga musisz sobie na tym krzyżu przy białych i niebieskich trójkącikach wkleić tylko takie paski bo inaczej białe trójkąciki zaświecą na bursztynkowo:P
tam gdzie masz czarne tło i bmw napis mozesz zakleić tyle ile Ci będzie wygodnie:) bo czarne i tak nie przepuści
potem pasuje przykleić jakąś małą oprawkę na diodę żeby wlazła w kierownice 2 kabelki podpinasz w kierownicy tam jak masz wpięte piny do klaksonu, potem w kolumne kierowniczą w ścieżki kolejne 2 kabelki + - i ma grać jak tralala:)
pozdrawiam brain69
chyba sam sobie takie coÅ› zrobiÄ™ i postawiÄ™ w pokoiku:)
RoboCop - 2007-04-03, 08:50
na tym foto wygląda to ładnie
brain69 - usunięty - 2007-04-03, 09:32
też mi się wydaje ze nie jest to głupie, fakt faktem ze do e9 albo do 2002 bym takiego nie założył ale w niektórych przypadkach w nowszych modelach moze grać z całością.
jak dla mnie większym "agro" w bmw jest LPG....
alexil - 2007-04-18, 00:18
| Cytat: | | jak dla mnie większym "agro" w bmw jest LPG.... |
Nie chcę zaczynac OT ale nie masz racji...Lpg to konieczność i nikt nie zakłada tego żeby ładnie wyglądało. Niestety nie każdego stać (mnie też nie) żeby lać benzyne do BMW. A ja przyjemność z jazdy stawiam dużo wyżej niż chore ambicje lania tylko benzyny. Może kiedyś będę miał kase żeby lać tylko PB i wtedy na pewno będę to robił.
Pozdrawiam
Dixi - 2007-04-18, 00:28
| alexil napisa³/a: | | Nie chcÄ™ zaczynac OT ale nie masz racji...Lpg to konieczność i nikt nie zakÅ‚ada tego żeby Å‚adnie wyglÄ…daÅ‚o. Niestety nie każdego stać (mnie też nie) żeby lać benzyne do BMW. A ja przyjemność z jazdy stawiam dużo wyżej niż chore ambicje lania tylko benzyny. Może kiedyÅ› bÄ™dÄ™ miaÅ‚ kase żeby lać tylko PB i wtedy na pewno bÄ™dÄ™ to robiÅ‚. |
mnie nie stac i dlatego tez smigam pugiem 106 a jak mam ochote na bmw to od rodzicow... wole ekonomiczne 106 na PB (pali 8-9) niz bmw na lpg ....
w koncu pod maska nie pracuje "junkers".....
brain69 - usunięty - 2007-04-18, 00:54
ja mam swoje zdanie na temat LPG bo też kiedyś miałem BMW na gazowniku i po nim silnik nadawał się do wyrzucenia tylko, szczerze mówiąć to wolałbym 1.6 M40 bez gazu niż np 2.5 z gazem
nie chcę alexil żebyś miał do mnie urazę po tym co napisałem, szczerze mówiąc jak to pisałem byłem trochę trącnięty po paru piwkach i takie głupie porównanie mi wyszło, bardziej chodziło mi o obronę tych którym podoba się podświetlane śmigiełko, nie chciałem urazić więc bardzo przepraszam Ciebie i tych których moja opinia dotknąła
pozdrawiam brain69
alexil - 2007-04-18, 05:31
| Cytat: | | ja mam swoje zdanie na temat LPG bo też kiedyś miałem BMW na gazowniku i po nim silnik nadawał się do wyrzucenia tylko, szczerze mówiąć to wolałbym 1.6 M40 bez gazu niż np 2.5 z gazem |
Widocznie miałeś kiepską insalację. Ja znam ludzi, którzy zrobili juz na gazie ponad 100 tyś i nic im się nie dzieje. A co do silnika to chyba jednak większą przyjemność czerpię z jazdy 2.5 z lpg niż 1.6 bez zwłaszcza, że przy dobrej instalacji naprawde zapomina się o jej istnieniu....Ale to tylko moje zdanie.
| Cytat: | | nie chcę alexil żebyś miał do mnie urazę po tym co napisałem, szczerze mówiąc jak to pisałem byłem trochę trącnięty po paru piwkach i takie głupie porównanie mi wyszło, bardziej chodziło mi o obronę tych którym podoba się podświetlane śmigiełko, nie chciałem urazić więc bardzo przepraszam Ciebie i tych których moja opinia dotknąła |
Nie mam zamiaru mieć do Ciebie ani żadnego innego przeciwnika lpg żadnej urazy-bez wzgledu na to co ludzie wypisują ja i tak leje lpg i ciesze się jazdą co wcale jednak nie oznacza, że jestem zwolennikiem gazu-raczej przymusowym użytkownikiem. Ale jak już pisałem wcześniej ja ambicje chowam do kieszeni póki nie będzie mnie stać żeby lać PB.
Pozdrawiam
RoboCop - 2007-04-18, 08:06
| Dixi napisa³/a: |
mnie nie stac i dlatego tez smigam pugiem 106 a jak mam ochote na bmw to od rodzicow... wole ekonomiczne 106 na PB (pali 8-9) niz bmw na lpg ....
w koncu pod maska nie pracuje "junkers"..... |
dyskusja zupełnie zeszła na co innego, ale Dixi, co Ty wypisujesz miałem M40B16 i ten silnik w mieście palił mi 8,0 - 8,5l a w zimie max 9,5l/100 - nie wiem, po co jeździsz żabą, jak spokojnie mógłbyś śmigać e30... auta nie oszczędzałem, bo jestem w mieście "chroniony" 8) pozdro
ps.jedyny dobry gaz jaki widziałem w M20 w tym kraju (obejrzałem BMW z silnikiem M20 na LPG - nie przesadzając może pareset) mam ja a i tak wolałbym samą benzyne.
Bertizzz - 2007-04-21, 16:08
hello...podzielam zdanie Braina na temat lpga,jest roznica jesli ktos ma do kupienia ladny egzemplarz a jednym minusem okazuje sie gaz, ale tak to jest,ostatnio probowalem znajomemu z pracy wytlumaczyc zeby nie zakladal gazu bo jezdzi chyba 2 tyg juz i ma dosc benzyny,chyba juz zalozyl gaz,nie popieram takich dzialan!!!
P.S.ale to nie ten temat takze mozna to usunac...
Teodor - 2007-10-27, 17:49
ha z tym podświetleniem fajna rozkmina...chyba sam pomyślę o czyms takim jak bede kiere zmieniał...co do lpg....jak to mawiał mój znajomy mechanik z 15 letnim stażem przepracowanym w monachium: gaz jest dobrą alternatywą...ale w kuchni:D
Mauser - 2007-10-29, 20:12
Subiektywne wypowiedzi na temat lpg, w temacie podświetlane śmigiełko . . . .
Przymierzam sie do gały z podświetlanym znaczkiem - może ktoś taką ma, to można zobaczyć jak wygląda tam podświetlenie, albo napisać do osoby która gały sprzedaje na allegro, czy nie miałaby przypadkiem znaczka z podświetleniem. Na fotkach wygląda nieźle.
cytryn - 2008-01-12, 20:46
witam.z tym niepodświetleniem to super pomysł,lecz strasznie pracochłonny.gdybym mógł to też bym sobie zmontował taki bajerek.A co do LPG-to ja jeżdżę nie narzekam bo muszę.Jeżdżę moją becią do pracy,i robię dziennie 150 km.A mam 2,5.pozdro
Mauser - 2008-01-12, 21:11
Bania niiiiii:D:D:D:D
Przyjeeddź sie pościgaj z e30 325 to będzie ostttttrrroooo . . .. .
Adi - 2008-01-12, 21:14
| Mauser napisa³/a: | | Bania niiiiii:D:D:D:D |
dobrze CiÄ™ rozumie? Wyborowa??
Mauser - 2008-01-12, 21:15
Bardz o, bardzo , bardzo wyborowo , mnie rozumiesz :D:D:DD:D:D
Pietrek - 2008-01-12, 21:17
U mnie polonez bo tylnonapędowy
Adi - 2008-01-12, 21:17
| Mauser napisa³/a: | Bardz o, bardzo , bardzo wyborowo , mnie rozumiesz :D:DD:D:D |
No to Jasiu Wędrownik i ja pozdrawiamy
Mauser - 2008-01-13, 13:48
Kurde dopiero dotarłem do domku . . .Adi - musimy pogadać o podświetlanym śmigiełku, czy gałce przy piwku. . . . .
Adi - 2008-01-13, 13:58
| Mauser napisa³/a: | Kurde dopiero dotarÅ‚em do domku . . .Adi - musimy pogadać o podÅ›wietlanym Å›migieÅ‚ku, czy gaÅ‚ce przy piwku. . . . . |
koniecznie
pabello - 2008-06-28, 19:46
joo pewnie fajnie wyglada ten znaczek, ale ja nie moge tej stronki otworzyc
jak sie nieraz troche nudzi to warto pewnie cos takiego zrobic
LUCAS_M3 - 2008-09-08, 21:10
Odgrzewam kotleta - da się zrobić to w E36
|
|