| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - kilka pytan o elektryke w e30
Adrian-e30 - 2007-03-24, 19:45 Temat postu: kilka pytan o elektryke w e30 witam , mam kilka pytan :
1: zalozylem el szyby w swojej e30 coupe , wszystko ladnie chodzi ale TYLKO przy otwartych drzwiach dlaczego tak sie dzieje sie ?
2:zalozylem tez el szyberdach i podsufitke pod chceck ktorego nie bylo (m40) , narazie nie bede podlaczal checka ale chcial bym zeby swiecil sie jak w TYM LINKU , jak to zrobic ?
3:Kupilem tez lusterko m-technic wewnetrzne , jak bylo one podlaczone w oryginale ?
4:na dniach przyjdzie do mnie paczka z duzym obc , zalaczam fotki co bede miec w komplecie , oprocz tego co na foto bedzie jeszcze manetka przy kierownicy , ta z przlecznikiem czego mi jeszcze brakuje ?
http://img63.imageshack.u.../duzeobclx5.jpg
z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi
jackx - 2007-03-24, 22:22
do OBC brakuje ci jeszcze drugiej wiązki elektrycznej z czujnikiem temperatury, dodatkowy sygnał dzwiekowy do immobilajzera i gong, no i najważniejsza rzecz chip sterujący od IS-a w innym razie komputerek bedzie miał inne przeliczniki i bedzie przekłamywał.
szyby własnie beda działały tylko w dwóch przypadkach( jak sa prawidłowo podłączone) właśnie po otworzeniu dzwi i po stacyjce, jeśli tak masz to jest O.K.
ale chyba na tym linku jest wszystko wyjasnione jak zrobic podświetlenie, trzeba tylko to przetłumaczyc
Adrian-e30 - 2007-03-25, 15:47
chodzi o to ze szyby nie chodza po kluczyku ,chodza tylko jak otworze drzwii
moze ktos przetlumaczyc to co jest opisane w tym linku z podswietleniem checka?
daniello - 2007-03-25, 15:52
z szybami to moze byc tak ze cos nie styka w tej gumowej wiazce miedzy dzwiami moj brat tak mial i jak pojechal do elektyka okazalo sie ze ma przetarte przewody i nie styka przy zamknietych tylko jak otworzy drzwi to dziala zmienili mu wiazke w drzwiach i jest ok
David_KRK - 2007-03-25, 16:27
Na moje oko w linku sprawa jest banalna - wystarczy tylko przeciąć ścieżkę dochodzącą do pinu 25 układu sterującego i gotowe
W tekście podkreślają że jest to pisane dla checka VDO, coś tam wspominają że jeszcze były montowane inne, ale tam już nie wiem o co chodzi.
Adrian-e30 - 2007-03-25, 22:05
jeszcze jedno pytanko , mam wiazke od checka i chce to podlaczyc zeby tylk swiecilo , ktore kable w wiazce odpowiadaja za podswietlanie ?
kuzyn - 2007-03-25, 22:31
co do szyb to ja tez tak miałem jak montowałem swoje.
działały tylko przy otwartuch drzwiach. przyczyną był przekażnik pod deską.
jesli masz ori instalacje, to też masz ten przekażnik. sprawdź go.
kemot324 - 2007-03-26, 12:11
Co do szyb, a założyłeś do głównej skrzynki bezpiecznikowej przekaźnik K5 i bezpiecznik numer 17?
kuzyn - 2007-03-26, 12:13
wydaj mi się że jakby nie włożyłl to wogóle by nie śmigały...
kemot324 - 2007-03-27, 00:28
Śmigałyby właśnie tylko przy otwartych drzwiach
Co do checka może to coś pomorze:
Adrian-e30 - 2007-03-28, 00:14
dzieki wszystkim za pomoc
jeszcze tylko krzyze w lampy
|
|