BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E36] LUCAS_M3 ->> 323i M52B25

LUCAS_M3 - 2007-03-26, 21:36
Temat postu: [E36] LUCAS_M3 ->> 323i M52B25

Stalowa - 323i 2,5L M52B25 rok 96

KOLOR - ARKTISGRAU-METALLIC

-Skóra
-XENON (hella)
-Climatronic
-alu 17'
-zawieszenie H&R (czerwone)
-El. szyby, Lusterka
-Dwa podłokietniki
-Niezłe Audio

A to jest moje pierwsze autko to od tego BMW zaczeła się moja miłość do tej marki ;-)

Miała silnik 1.8i z 93r... Kupiłem ją w Holandii. Była delikatnie stuknięta przodem...
Był to golas... Założyłem el. szyby. Mały komputer pokładowy. Fele 17 i już wyglądała nieżle Całą malowałem...

Ale to już było teraz jest ta stalowa 2,5L....... Lepsze wrażenia ;-)

Mlody - 2007-03-26, 21:42

Na pierwszy rzut oka ladne betki :spoko: Daj wiecej fot i opisz cos je :mg:
southOFheaven - 2007-03-26, 21:43

ta stalowa ladniutka. granitsilber ponad wszystko :wink:
Adi - 2007-03-26, 21:50

Hallo a gdzie jakiś opis i więcej fotek :?: Ale tak z tej jednej fotki to całkiem ok.
siwy e-36 - 2007-03-26, 23:53

Tak jak wyzej, more fotos :!: Ale fakt faktem ta stalowa ladna sunia :D No i sportsitze czerwone..szkoda ze nie w skorze 8) Fotki i opisy i bedziemy oceniac :!: Pozdro
pawelbach - 2007-03-27, 06:26

czerwona tapicerka strasznie mi sie podoba kozak a wiecej fotek
fil - 2007-03-27, 08:46

lade ladne..a co to za zderzak w tej srebrnej?albo to jakas dokladka jest?..pozdro
siwy e-36 - 2007-03-27, 12:31

fil napisał/a:
lade ladne..a co to za zderzak w tej srebrnej?albo to jakas dokladka jest?..pozdro

Wlasnie, jakos to lipnie wyglada...Na moje to normalny m-technik z zaszpachlowanym ori dyfuzorkiem. Dla mnie lepiej wyglada jak widac to przejscie i dyfuzor jest czarny(niepolakirowany), ale to tylko moje zdanie 8)

LUCAS_M3 - 2007-03-27, 13:22

Co do tego zderzaka to macie racje to chyba pomalowana dokładka. Też mi się to nie podoba ale nic na to nie poradzę taki już kupiłem. :(

[ Dodano: 2007-03-27, 15:31 ]
Jak by mi ktoś dokładnie wytłymaczył czym się różni M-Technik od M-Pakietu... To byłbym bardzo wdzięczny. Bo jakoś ja nie mogę tego rozróżnić... :help:

siwy e-36 - 2007-03-27, 21:49

LUCAS_M3 napisał/a:
Co do tego zderzaka to macie racje to chyba pomalowana dokładka. Też mi się to nie podoba ale nic na to nie poradzę taki już kupiłem. :(

[ Dodano: 2007-03-27, 15:31 ]
Jak by mi ktoś dokładnie wytłymaczył czym się różni M-Technik od M-Pakietu... To byłbym bardzo wdzięczny. Bo jakoś ja nie mogę tego rozróżnić... :help:

Z tego co wiem (jesli sie myle to prosze mnie poprawic 8) ) m-technik a m-pakiet niczym sie nie roznia bo to jest to samo, czyli sa to dodatki (z zewnatrz: zderzaki przod i tyl, progi, lusterka, listwy boczne, lampy tyl i w wewnatrz: kierownica, czarna podsufitka, galka zmiany biegow, moga byc tez fotele i zegary ale to juz chyba nie oferowali w m-pakiecie i tylko prawdziwe M3 to mialy fabrycznie). Mowie tutaj oczywiscie o tych dodatkach ktore produkuje dzial bmw czyli ///M Gmbh. Pozdrawiam

--==maly==-- - 2007-03-27, 22:16

Zderzak przedni w tej szarej to żywica i dlatego ma taką dokładkę.
Zderzak przedni M-technic ma szczebelki na środku i nie ma dokładki dolnej nie lakierowanej. Zderzak z m ma tą dokładkę pod spodem i kratkę w kształcie plastra miodu na środku.

LUCAS_M3 - 2007-03-27, 22:45

Jest już pare fotek i troche opisów... Tak więc proszę o szczere opinje... Na temat betek :jupi:
Breyton - 2007-03-28, 21:57

Spoko maszyny. Mnie tylko ciemne szyby nie grają.. Ale poza tym to tylko pogratulować :!:
siwy e-36 - 2007-03-28, 23:50

Jak dla mnie o ta stalowa ladniejsza, jeszcze gbyby ten zderzak przod byl ori i skorka z przodu byla sportsitze to ideal:D A pozatym silniczek 2.5, kolka w moim guscie i kolorek tez mily dla oka. A tak z ciekawosci to H&R to gwint czy zwykly kit :?:
Ogolnie oba autka ladne na swoj sposob 8)

LUCAS_M3 - 2007-03-29, 10:18

Nie nie jest gwintowane.... - Czerwone sprężynki H&R...
ARTROB - 2007-03-29, 17:20

Ta ceglasta to mój nabytek. Sesja zdjęciowa :) była wspólna.

Mam pytanie , który z was zna nazwę tego koloru i czy M3 były tak malowane?

Dodam jeszcze że moja betka pięknie mruczy dzięki 90mm Remusowi . Tłumik ma pięknie wypalony napis i logo Remusa na końcówce.

siwy e-36 - 2007-03-29, 20:58

Jesli sie niemyle ten kolor to calypsorot metallic i z tego co wiem to m3 niewychodzily nigdy w tym kolorze. Pozdrawiam
ARTROB - 2007-03-29, 21:37

A nie jest to przypadkiem 199 burgundrot-metallic?
siwy e-36 - 2007-03-29, 21:58

ARTROB napisał/a:
A nie jest to przypadkiem 199 burgundrot-metallic?

Niejestem do konca pewien ale wedlug mnie to raczej jest calypsorot metallic... A niemasz przypadkiem gdzies na aucie numeru tego lakieru :?: Bo jesli masz to np yakuzatti lub brayton moga Ci na to pytanie konkretniej odpowiedziec-bo wlasnie obaj maja calypsorot na swoich autach..

ARTROB - 2007-03-29, 22:03

Na kielichu jest nazwa lakieru ale orginalnego. A orginalny przed tuningiem w firmie niemieckiej to czarny. Beta została całkowicie przemalowana prócz komory silnika.
Więc trudno mi jest określić co to za kolor.

siwy e-36 - 2007-03-29, 22:08

Napisalem calypsorot bo porownalem foty Twojego auta, auta Breytona i Yakuzettiego no i wydaja siy byc identyczne wiec stad ten wniosek.. 8) Najlepiej byloby stanac obok np jednego z aut kolegow i porownac na zywo, wtedy mialbys pewnosc w 100%. Pozdro
fil - 2007-03-30, 10:56

siwy e-36 napisał/a:
Napisalem calypsorot bo porownalem foty Twojego auta, auta Breytona i Yakuzettiego no i wydaja siy byc identyczne wiec stad ten wniosek.. 8) Najlepiej byloby stanac obok np jednego z aut kolegow i porownac na zywo, wtedy mialbys pewnosc w 100%. Pozdro

wlasnie bo tak to sie nigdy nie dowiesz..choc kolor jakby troche ciemniejszy od calypso rot,walnij foty z bliska w pelnym sloncu w poludnie.wtedy moze bedzie lepiej widac :wink:

Yakuzatti - 2007-03-30, 20:33

to bedzie ciemniejszy od calypsorota... hmm chociaz w sumie

zaraz wrzuce zdjecie, ktore robilem przy zachmurzeniu.

[ Dodano: 2007-03-30, 20:53 ]

wydaje mi sie, ze calypsorot metallic jest jasniejszy.

poszukam jakie kolory mialo bmw, a raczej odcienie czerwonego.

ARTROB - 2007-03-31, 13:20

Ale to nie jewst odcień czerwonego. To raczej odcień brązu.
Spróbuje podesłać zdjęcie robione w słońcu to zobaczycie lepiej tą barwę.

LUCAS_M3 - 2007-04-06, 12:11

Załączyłem 3 Fotki mojej pierwszej buni....... Kupę czasu i pieniędzy kosztowało mnie doprowadzenie tego aytka do stanu perfekcyjnego... Ciężko było mi się z nią rozstać... Ale to już było... :D :D :mg:
kuzyn - 2007-04-08, 00:40

piękne autka :spoko:
miroll - 2007-04-08, 22:13

--==maly==-- napisał/a:
Zderzak przedni w tej szarej to żywica i dlatego ma taką dokładkę.
Zderzak przedni M-technic ma szczebelki na środku i nie ma dokładki dolnej nie lakierowanej. Zderzak z m ma tą dokładkę pod spodem i kratkę w kształcie plastra miodu na środku.

No nie byl bym taki pewien. Wiec tak:

1. M technic przed liftem - dokladka przedniego zderzaka byla ale tylko w M3 - to odroznialo m3 od m technica, Zwykle nie mialy dokladki, loga na listwach bocznych byly "M technic" a nie //M jak w pozniejszych. Rodzajow zderzaka przedniego bylo tez pare, kratka i szczeble.

2. M technic po lifcie to samo tyle ze dyfuzor zderzaka juz byl zakladany do kazdej z siatka w zderzaku, ze szczeblami rzadko wystepowala dokladka (wlasciwie to chyba wogole seryjnie nie bylo) . Przykladem auta po lifcie ze szczeblami i bez dokladki jest woz kiloffa.

Moim skromnym zdaniem najladniej sie prezentuje zestaw szczeble w zderzaku m + dokladka (dyfuzor). Ale to moze zboczenie z tego powodu ze nie robia zwywicznych podrobek m pakietu w wersji ze szczeblami tylko zawsze z siatą. Tak samo jak ostatnio wole progi m technikowe te nie wywijane - moze dlatego ze robią podroby tandetne tylko wywijanych :)

A co do autek to ladnie sie prezetnuje wszystkie 3. Ten zderzak m tech z tym spojlerem ujdzie , ja nie mam wiekszych zastrzen o ile jest wzorowany na oryginale, jakos nie wieje od niego agrotuningiem za bardzo :)

Tak trzymac!

P.S. Czerwone sportsitze ujdą ale na Boga ten kolor chyba wypala oczy :)

Yakuzatti - 2007-04-09, 11:39

miroll napisał/a:
P.S. Czerwone sportsitze ujdą ale na Boga ten kolor chyba wypala oczy :)

No wlasnie, tak czy nie? :D

Nie ma co tu wiele mowic.

Do E36 potrzebna tylko "gleba" i 17/18` kola. Ewentualnie M-Technik/M-Pakiet

ARTROB - 2007-04-09, 19:02

Na Boga ten kolor nie wypala oczu! Te zdjęcie wyszło tak żywo, no i porównujecie ze skóra czarną szwagra, to daje kontrast duży.

Mamy w planie rozdzielić ten temat na dwa różne żeby każda została oddzielnie opisana i oceniona przez Was.
Myślę że będzie tak lepiej.
POZDRAWIAM

LUCAS_M3 - 2007-04-09, 21:12

Co do tego zderzaka to sprawa wygląda tak...
Faktycznie myślę że jest to zderzak z podróbki. Ale naprawde nie wygląda to źle. Tak już kupiłem tą betkę i nie będę tego zmieniał na orginał tylko po to żeby wywalić 600zł w zderzak i 200zł w malowanie. Żadna to satysfakcja bo wygląd jest naprawde zbliżony do orginału i tylko ktoś kto się naprawde na tym zna to to rozróżni...

Myślę że każdy tak by zrobił :beer:

Moja nocna sesja

A tu dopiero widać efekt Xenonów firmy HELLA + postojówki xenon djodowe

Gałka zmiany biegów od M3 - Co powiecie na to originalna gałka + dokupiłem do niej originalną wklejkę do gałki z rozpiską biegów i znaczkiem ///M Pasuje idealnie. CO WY O TYM MYŚLICIE ??

OCEŃCIE TO !! !

[ Dodano: 2007-05-08, 23:52 ]
Tak patrze że mało widać na tym foto z tą gałką pózniej załącze lepsze foto...

slawo - 2007-05-09, 22:11

gdzie kupiles trzymak na napoje?
duzo cashu?

LUCAS_M3 - 2007-05-09, 22:24

slawo napisał/a:
gdzie kupiles trzymak na napoje?
duzo cashu?

Kupiłem go już jakiś czas temu ale pasuje idealnie i ma mnustwo regulacji... ok 25zł dokładnie nie pamiętam bo kupiłem go do poprzedniej betki ale żal było mi go oddawać :D
To nie jest made in China tylko Germany
A kupiłem go chyba w MAKRO.

Gasper - 2007-05-09, 22:28

Ja bym poszukał skórzanej gałeczki z BMW. Używki nie są drogie, a dekielek możesz przełożyć i będzie jak w prawdziwej ///M. Ta zwykła gumowa jest trochę tandetna. Poza tym miodzio :spoko:
LUCAS_M3 - 2007-05-09, 22:41

Gasper napisał/a:
Ja bym poszukał skórzanej gałeczki z BMW. Używki nie są drogie, a dekielek możesz przełożyć i będzie jak w prawdziwej ///M. Ta zwykła gumowa jest trochę tandetna. Poza tym miodzio :spoko:

Gasper wczoraj oglądałem twoją fure na forum i widzę że Ty bardzo lubisz w takie originalne gadżety inwestować.

Chyba jeszczę się z nikim nie spotkałem żeby takie szczegóły zmieniał jak Ty niezły wariat z Ciebie.

Ale właśnie szczegóły tworzą piękno i nie powtarzalność auta. :twisted:

siwy e-36 - 2007-05-10, 11:38

LUCAS_M3 napisał/a:
Gasper napisał/a:

Gasper wczoraj oglądałem twoją fure na forum i widzę że Ty bardzo lubisz w takie originalne gadżety inwestować.

Chyba jeszczę się z nikim nie spotkałem żeby takie szczegóły zmieniał jak Ty niezły wariat z Ciebie.

Ale właśnie szczegóły tworzą piękno i nie powtarzalność auta. :twisted:

Wlasnie o to generalnie chodzi LUCAS ze takie niby pierdolki buduja ogolny wizerunek auta, a Gasper fakt faktem doskonale sie do tych ''dobnostek'' trzyma ale wlasnie o to chodzi i dlatego jego auto jest takie orginalne na swoj sposob i mozna brac z niego przyklad 8) Ogolnie chlopaki tak trzymac idziecie w dobrym kierunku :!: Pozdro

LUCAS_M3 - 2007-05-10, 13:27

Przed
Tak kupiłem auto

Po

Doszedł podłokietnik
Schowek pod podłokietnik
Uchwyt na napój
Chodniczki BMW
Gałka M3
Komputer z 7 przyciskowego na 11. (w planach 18 przyc) i to chyba za miesiąc
Lampka w podsufitce zmieniona ze zwykłej na tą z dwoma satelitkami.

To tak narazie:)

W planach jeszcze sporo zmian :spoko: :)

lesiek - 2007-05-10, 14:23

Brdzo ladna beemka, w srodku mi podoba mi sie jedynie tan "trzymak" na napoje. A pozatym wszystko jest ladne i estetyczne :spoko:
LUCAS_M3 - 2007-05-10, 14:27

lesiek napisał/a:
Brdzo ladna beemka, w srodku mi podoba mi sie jedynie tan "trzymak" na napoje. A pozatym wszystko jest ladne i estetyczne :spoko:

No tak może to i nie ori ale w E36 napoju czy jakiegoś kubka to naprawde nai ma gdzie postawić a nawet położyć.

lesiek - 2007-05-10, 14:42

LUCAS_M3 napisał/a:
lesiek napisał/a:

No tak może to i nie ori ale w E36 napoju czy jakiegoś kubka to naprawde nai ma gdzie postawić a nawet położyć.

Wiem ze jest to bardzo praktyczne, jedenak wg. mnie troche psuje klimat wnetrza

LUCAS_M3 - 2007-05-23, 18:19

Pomalowałem zaciski na czerwono co o tym myślicie Lipa :oops:

Nie wygląda to żle, troche się nudziłem :D

Yakuzatti - 2007-05-23, 18:52

Ta czerwien po paruset kilometrach juz bedzie czernia :) Jakis akcent jest, nie przykuwa uwagi.
LUCAS_M3 - 2007-05-23, 19:01

Yakuzatti napisał/a:
Ta czerwien po paruset kilometrach juz bedzie czernia :) Jakis akcent jest, nie przykuwa uwagi.

Założyłem klocki ATE i powiem szczerze że mocno nie brudzą. A farba to specjalna do zacisków w sprayu. Zaciski odtłuściłem i myślę że po zimie to może trzeba będzie je odświerzyć ale narazie wyglądają nieżle. Da się je umyć przez felgi :wink:

Yakuzatti - 2007-05-23, 19:07

Cytat:
Założyłem klocki ATE i powiem szczerze że mocno nie brudzą. A farba to specjalna do zacisków w sprayu. Zaciski odtłuściłem i myślę że po zimie to może trzeba będzie je odświerzyć ale narazie wyglądają nieżle. Da się je umyć przez felgi :wink:

No to juz wszystko w praktyce przecwiczysz. Fajny akcent, ale dla wprawnego oka :)

lesiek - 2007-05-23, 20:09

Yakuzatti napisał/a:

Moj kuzyn ma w Bravie pomaranczowe zaciski i jakos sie nie brudza, ja mialem w maluchu czerwone bebny i sie ..... brudzily, to moze od tego ze jezdzilem nim tylko po polnych drogach :D

southOFheaven - 2007-05-25, 17:23

lesiek napisał/a:

Moj kuzyn ma w Bravie pomaranczowe zaciski i jakos sie nie brudza, ja mialem w maluchu czerwone bebny i sie ..... brudzily, to moze od tego ze jezdzilem nim tylko po polnych drogach :D

to tylko fiaty..tam nie ma przeciazen i tarcze malutkie jak nalesniczki :wink:

LUCAS_M3 - 2007-06-05, 23:39

Chcę wypolerowa sobie ranciki w moich felgach... ZRYWAŁ MOŻE KTOŚ FOLIĘ OCHRONNĄ Z RANTU... Nie wiem jak to zrobi a pod folią porobiły mi się pęcherze powietrza. :help:
Gasper - 2007-06-06, 09:28

Tak, kup preparat TECHSOL i na spokojnie rozprowadz go pędzelkiem po rantach. Farba (klar) nabierze konsystencji żelu i potem spokojnie będziesz mógł to zdrapać jakąś plastikową packą :)
LUCAS_M3 - 2007-06-06, 09:39

A Gdzie ja kupię taki preparat :?: Ja myślałem raczej o takiej opalarce do prostowania plastików. Ona dmucha bardzo gorącym powietrzem. Może tak też pójdzie
Gasper - 2007-06-06, 10:23

Techsol to środek do usuwania starych powłok lakierniczych i jest chyba w każdym sklepie z rozpuszczalnikami itp. Inne środki tego typu to scansol i tygrys :) Opalarką nie próbowałem nigdy, ale podejrzewam, że prędzej się zajedziesz niż coś nią zdejmiesz. A tak sobie posmarkasz tym środkiem, pójdziesz na kawe i jak wrócisz to będziesz mógł już spokojnie dalej działać i zdrapywać delikatnie stary lakier. To jest najprostsza metoda, sporo felg już pozbawiłem w ten sposób lakieru :)
LUCAS_M3 - 2007-06-06, 18:22

Co do opalarki to miałeś w zupełności racje... Pożyczyłem od kumpla opalarke ale chyba z rok by mi zajeło obczyszczenie tych felg. Dzisiaj już nie kupię tego środku. W piątek podjade do sklepu.
Po ściągnięciu starego lakieru czym polerowałeś ranty... Trzeba po polerce lakierowa rant ponownie. :?:

Gasper - 2007-06-06, 18:32

Papiery ścierne o różnej gradiacji (wodne). Jedziesz od grubego ziarna po kolei aż do 2500. Cały czas na mokro. Potem jakaś dobra pasta polerska i najlepiej zamiast ręcznie się męczyć - krążek filcowy na wiertarkę.
LUCAS_M3 - 2007-06-06, 18:49

O kurde to sporo roboty mnie czeka... Powiem szczerze że myślałem że po zdarciu starego lakieru, ściereczkę i pastą TEMPO załatwie sprawe...a tu lipa :nie: Ale w końcu jak co robic to zrobi to dobrze, zrobie tak jak piszesz wodzu :mg:

[ Dodano: 2007-06-06, 20:10 ]
Chciałbym żeby moje fele wyglądały jak te na zdjęciu poniżej. Mam taki sam wzór a przy tych moje wyglądają tragicznie. Muszę popraciowac przy nich :tak:

Gasper - 2007-06-06, 21:48

Zależy też jak wyglądają ranty pod klarem. Czasem wystarczy delikatnie papierkiem pojechać (tak miałem jak polerowałem CR7 u kolegi). Czasem jednak są spore rysy po toczeniu i trzeba więcej zetrzeć papierem
Przemass - 2007-06-06, 22:26

Najlepiej oddaj to komuś kto robił juz takie bajery, ja postanowiłem zrobic tez sam ale po 2 godz odpusciłem i oddałem do polerowania :wink:
LUCAS_M3 - 2007-06-06, 23:20

Powiem szczerze że nie znam nikogo kto by to zrobił... A tym bardziej w rozsądnych pieniądzach. Jest u nas taka firma co poleruje rury do terenówek ale unich to kosmiczne pieniądze kosztuje taka robota.

Ile myślicie że kosztowało by wypolerowanie rantów u jakiegoś fachowca :?:

maciekab - 2007-06-07, 00:34

ladne bunie :) stalowa pierwsza klasa :spoko: Gratuluje i zapraszam do oceny mojej beemy ;)
LUCAS_M3 - 2007-06-07, 18:06

No dobra a jak już wypoleruje te felgi to spowrotem mam je polakierowa :?:
Pietrek - 2007-06-07, 18:16

Jeżeli polakierujesz wypolerowane aluminium to nie będzie się tak błyszczeć jak było "gołe"
LUCAS_M3 - 2007-06-19, 19:40

Dzięki Gasper za podpowiedz jak ściągną lakier z felg... Użyłem preparatu SCANSOL. Udało się tak wyglądają felgi bez lakieru na rantach. Narazie Ręcznie przetarłem je pastą polerską do aluminium. Nawet ładne aluminium jest pod lakierem. Sorki za słabe foto.

A to jeszcze w między czasie sobie zrobiłem nawet fajnie się komponuje z gałeczką ///M... Chodzi mi o to ///M w zegarach. Pasuje idealnie w to wolne miejsce. :)

Co wy o tym wszystkim myślicie :?: Może byc :?:

[ Dodano: 2007-07-05, 14:11 ]
Dzisiaj zakupiłem długo oczekiwaną zabawke...OBC MAX 18-przyciskowy. tak on wygląda. mam nadzieję że sobie poradzę z tym... :D

[ Dodano: 2007-07-07, 16:25 ]
Tak wyglonda to po montażu

lepiej nie :mg:

ARTROB - 2007-07-07, 19:32

Zaje fajnie :shock:

Robi wrażenie :shock: , full wypass. Jedynie czego brakuje to ori kierownica z M3 i to by mnie rzuciło na kolana :mg:

Gasper - 2007-07-07, 19:37

Ja muszę się wreszcie zabrać za swojego kompa. Instrukcja leży, komp dawno siedzi, ale nie wszystkie funkcje działają. Mam osobno leżący moduł Checka, ale tego to juz chyba nie dam rady sam zamontować ;/
LUCAS_M3 - 2007-10-12, 20:57

Jak już niektórzy zdołali zauważyć zmieniłem auto a więc te zostało sprzedane.

Tyle wiem o niej teraz że jeździ w STALOWEJ WOLI jeździ nią młody chłopak i jest to jego pierwszy samochów troche spory silnik jak na pierwsze auto i to w dodatku tył napęd - ale klient nasz Pan :mg: