| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - zegary i olej
Pablo - 2007-03-27, 14:34 Temat postu: zegary i olej Mam pytanko, zaczela mi latac wskazowka predkosciomierza, tzn raz dziala raz nie, czasen krotsza chwile, czasem dluzsza, a czesto skacze od zera do danej predkosci z ktora jadym.... Pytanie, w e30 jest linka, chyba nie? Co to moze byc? I przy okazji pytanko o olej, poprzedni wlascicel lał do niej Castrol TWS Motorsport (Castrol RS 10W60), czy ktos wie gdzie mozna dostac takowy oleum i jaki jego koszt?
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-03-27, 20:41
Według mnie z coś nie łączy w zegarach. Powinieneś sprawdzić wszystkie połączenia, kostki. Odnośnie oleju to wydaje mi się że podobne parametry ma Valvoline racing 10w60 i jeżeli nie znajdziesz Castrola, to bez problemu mógłbyś go właśnie zalać. Litr kosztuje coś koło 40 zł.
Pablo - 2007-03-27, 20:43
Dzieki za odp. Chyba tak zrobie ze rozbiore je.... pozdrowki
Adi - 2007-03-27, 20:44
W E30 nie ma linki, w moście jest wtyczka. U mnie jest podobnie a dzieje się to głównie po wjechaniu w jakąś dużą kałużę. Przeważnie po kilku kilometrach wszystko wraca do normy.
Blondyn 320i - 2007-03-28, 15:18
Witam.
Miałem podobny problem u siebie w e30 touring. Czasami działał, czasami nie w bliżej nie określonych okolicznościach. Okazało się że przewody idące do czujnika po prostu sparciały ze starości i były zielone, więc je dosztukowałem i polutowałem(chciałem mieć oryginalną wtyczkę).
Najczęściej padają właśnie przy samym czujniku, więc sprawdź to.
Robiłem to ponad rok temu i do tej pory wszystko jest wporządku.
Powodzenia
|
|