|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
MotorSport - Super OES - Tor "Kielce" - 31.03.2007
Pancin - 2007-03-27, 13:57 Temat postu: Super OES - Tor "Kielce" - 31.03.2007 Witam,
zapraszam wszystkich zainteresowanych na najbliższą eliminację Kryterium Toru "Kielce" - Super OES. Przewidziano znaczącą zmianę w sposobie rozgrywania imprezy. Zamiast jednej próby na kartingu i małej pętli będziemy jeździli po dwóch próbach. Pierwsza w podobnej do dotychczasowych konfiguracji - mała pętla + karting i druga na odcinku leśnym toru. Będzie zdecydowanie bardziej "hardcore'owo", ale na pewno równie bezpiecznie. Planowane są 3 przejazdy ww. prób.
Poniżej link do informacji na stronie imprezy. Pod linkiem regulamin, dyskusja na forum i zgłoszenia online.
http://www.superoes.pl/su...n=show_all&no=5
Mapa trasy:
Przypominam, że w Super OESie funkcjonuje klasa aut z napędem RWD
LUKAS - 2007-03-27, 15:34
Pancin fantastycznie ze jednak udalo sie wykorzystać odcinek leśny
SuperOes dzieki temu napewno zyska bardzo wiele
Kiedy będzie znana trasa Oesu
Mlody - 2007-03-28, 13:47
A macie moze gdzies jakis cennik Za wejsciowke itp
LUKAS - 2007-03-28, 13:57
80zł wpisowe dla startujących.
Kibice wstep wolny.
Mlody - 2007-03-28, 14:02
LUKAS napisał/a: | 80zł wpisowe dla startujących.
Kibice wstep wolny. |
Dziekuje
Lukas ty bedziesz bral udzial
LUKAS - 2007-03-28, 14:07
Tak staruję
Mlody - 2007-03-28, 14:46
LUKAS napisał/a: | Tak staruję |
Powodzenia Bede trzymal kciuki(jesli oczywiscie dotre )
I ostatnie pytanko o ktorej to sie zaczyna i mniej wiecej o ktorej konczy Tzn o ktorej przyjechac zeby juz cos sie dzialo Oczywiscie jako widz
LUKAS - 2007-03-28, 15:01
Oes rusza o 10 przejazdem probnym.
Prawdopodobnie okolo 10:20-30 ruszy przejazd właściwy.
Zakonczenie w zaleznosci od ilosci uczebywa w okolicach godziny 15.
marekfl - 2007-03-28, 16:10
Siemka
No i ja oczywiście bede hehe Lukas moge mięc taką skromną nadzieje że zabierzesz mnie na przejazd próbny
<wstydniś>
LUKAS - 2007-03-28, 16:20
Hehe jasne że tak
Wkońcu będziesz moim autem serwisowym
marekfl - 2007-03-28, 17:01
LUKAS napisał/a: | Wkońcu będziesz moim autem serwisowym |
cala przyjemnośc po mojej stronie
eeee ale wazelina zaleciało hehehe
Pscolka - 2007-03-28, 22:19
LUKAS napisał/a: | Tak staruję |
To juz wiemy kto stanie na pudle
Bede trzymac kciuki za Ciebie chociaz wiem ze nie musze hehe
Pancin - 2007-03-28, 22:55
Jest mapka w pierwszym poście.
Piotr_1 - 2007-03-28, 23:06
Pscolka napisał/a: | LUKAS napisał/a: | Tak staruję |
To juz wiemy kto stanie na pudle
|
Spokojnie, jak nie pójdzie to też nic się nie stanie. Trzeba gdzieś ćwiczyć. Nie piętnuj tak kolegi.
Pełna bomba Lukas Ino bez błędów Wczuj się w auto żeby już od pierwszych sekund jechać na 90%. Jak założysz slicki to niestety musisz ich trochę zużyć na trening żeby nauczyć się korzystać z ich potencjału Na piewszym owalu toru po wyjeździe z boksu nie bój się opony na wyściu z łuku jak będziesz jechał prosto na nią. Prawie pełna łycha żeby ledwo co ją ominąć. Bo dystans jest długi i stracisz czas. To samo tyczy pierwszej mety lotnej. Strach że wjedziesz w sędziego lub bramkę może się okazać się niepotrzebny. Pełna łycha na wyjściu z łuku. A pod górkę w lesie lepiej się wpasowywać dużo wcześniej w bramki niż hamować. Bo tam można hamując rekordowo dużo czasu stracić. Ale o tym pewnie dobrze wiesz...
Biluch - 2007-03-29, 06:23
Z planu wygląda na naprawde fajny super oesik tylko szkoda ze tak daleko
LUKAS - 2007-03-29, 09:12
Proba na kartingu podobna jak przedostatnia plus odcinek lesny, szacuje ze 4-5km calosc ma dlugosci ...
Pancin super proba Za odcinek lesny
Moze nastepnym razem uda sie dojsc do tych dwuch ostatnich zakrętów
Pscolka nie dziękuję za doping Zobaczymy jak to bedzie, najwazniejsze to pojechac czysto i bez bledow.
Piotrek, nie raz mete lotną brałem na kontrze wiec mysle ze z tym problemow nie bedzie
Zastanawia mnie proba gorska, poniewaz mimo szykan bedzie naprawde szybka, a dzieki temu ze biegnie pod gorę, mocne auta beda dominowac
Mam nadzieje ze klasa RWD jak zawsze bedzie bardzo liczna dzieki Beemkarzom
Do zobaczeniana torze
PZDR!
Piotr_1 - 2007-03-29, 17:04
No nie wiem czy pod górkę będzie aż tak szybko. Jak nie było bramek to przed tym ostrym zakrętem doszedłem do 130km/h ostatnio, także teraz na więcej jak 110km/h bym nie liczył
Pscolka - 2007-03-29, 21:20
Piotr_1 napisał/a: | Spokojnie, jak nie pójdzie to też nic się nie stanie. Trzeba gdzieś ćwiczyć. Nie piętnuj tak kolegi. |
Czy ja zawsze musze tlumaczyc co mialam na mysli??? (Dlaczego faceci nie rozumieja kobiet a zwlaszcza blondynek?)
Oczywiscie ze nic sie nie stanie, ja Lukasa bede lubic nawet jesli bedzie na ostatnim miejscu (tfu, tfu) Ja poprostu jestem pelna wiary w jego mozliwosci i bede mu kibicowac, bo doskanale zdaje sobie sprawe z tego tak jak i Ty ze chlopak zdolny jest Poza tym troche mobilizacji jeszcze nikomu nie zaszkodzilo
Peace chlopaki
Pozdro
Pscolka
LUKAS - 2007-03-31, 21:10
Właśnie wróciłem z Super Oesu, który miał największą frekwencję w swojej histori, ponad 80 załóg
Trasa jak zwykle bardzo ciekawa i WRESZCIE odcinek lesny, znawy rowniez probą górską
Było naprawdę interesującao zwłąszcza że przyjechała chyba rekordowa jak dotąd liczba Subaru Imprez, które wraz z Lancerami zdominowały generalkę, naszczescie przezadzily je nieco 3 Beemki (niestety nie moja ).
W klasie RWD pojechało w sumie 15 aut.
Mnie niestety nie poszło tym razem, ponieważ zajałem aż 6 pozycje w klasie RWD i ulokowałem się na 51 pozycji generalki
Jedyne co mnie pociesza to to iż przegrałem nie byle z kim...
Koncepcja założenia slicków w tak chłodną porę była błędem, ale wkońcu na błędach się uczymy ... Auto się bardzo ładnie napędzało, aż za bardzo, ale opony się ślizgały
Pogodę mieliśmy bardzo ładną słoneczną i wietrzną, jak to w Kieleckim
Kolejny SuperOes juz 21 kwietnia.
Wyniki powinny zostać zamieszczone na począdku tygodnia.
PZDR!
Przemek - 2007-04-01, 08:46
LUKAS napisał/a: | Mnie niestety nie poszło tym razem, ponieważ zajałem aż 7 pozycje w klasie RWD i ulokowałem się mniej wiecej w połowie generalki |
Oglądałem, jazda Lukasa wyglądała naprawde b. dobrze, masz Chłopie pojęcie o jeździe, będe Ci kibicował następnym razem ... a może rywalizował już, kto wie??
marekfl - 2007-04-01, 21:24
Siemka
Narazie tylko kilka fotek bo mam problemy z neostrada i nie mam do niej cierpliwosci ale jeszcze ich wkleje wiecej
Pit stop Teamu Beemka 8)
Troche przyjechało tego dziadostwa aż niebiesko było
Ale niektózy właściciele Subaru oszczedzali na wszystkim LPG na torze bleee
To były 3 najciekawsze auta
wrona - 2007-04-01, 21:57
bylem widzialem bylo suuuuuper ( kielczanie to super ludziska - pozdro dla Marka i Adama )
specjalne dzieki dla lukasa za przejazdzke podczas chlodzenia hebli. wrazenia
Przemek - 2007-04-01, 22:17
marekfl napisał/a: | To były 3 najciekawsze auta |
no zapomnialeś o jeszcze jednym
marekfl - 2007-04-01, 22:25
Przemek napisał/a: | marekfl napisał/a: | To były 3 najciekawsze auta |
no zapomnialeś o jeszcze jednym |
Jak że bym mogł choc fotka drugo planowa ale jest
SmasherE30 - 2007-04-02, 01:21
No ... tia... jak nic Lukasa czekają testy ogumienia w warunkach kontrolowanych i z aparaturą pomiarową ... wstępne opcje już ustaliliśmy ...
A potem zapewne trzeba będzie nieco zmienić technike i strategię jazdy ... w końcu sliki robią się lepkie, a kielce do najczystszych torów nie nalezą...
Żałuje, że nie dałem rady się z nikim zabrać aby być na miescu i móc zaobserwować o co biega z trakcją i jazdą Luka.
Widze że subaryn było w pytę i jeszcze trochę
Pogoda całkiem niezła, aż trudno uwieżyć że było chłodno.
Niezłe zdjęcia Marku
LUKAS - 2007-04-02, 08:28
Źródło
ArSzeNik napisał/a: | Moja fotogaleria
UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA !
Na stronie znajduje się 130 zdjęć czyli 18 mb które się ładują jeden po drugim od dołu! ...
TUTAJ
Polecam więc odpalić strone i iść na herbate
Miłego oglądania i życze Cierpliwości ! |
Pancin - 2007-04-02, 10:39
Na stronie Super OESu zamieszczono wyniki z ostatniej imprezy. Zapraszam.
Pawełm5 - 2007-04-02, 15:39
fantastyczna próba, frekwencja nieprawdopodobna, można było odnieśc wrazenie że w miedzy czasie odbywa się zlot niebieskich subaru imprez
najlepsi specjaliści w Polsce zjawili się i pokazali piękną jazdę jak dla mnie poza zasięgiem wszystkich jest kierowca z Wadowic śmigajacy białym lancerem , doskonale zaprezentował sie kierowca fiata 126p który w klasie rwd doszedł do pietego miejsca pozostawiając w tyle sporo szybszych aut bmw,bardzo skutecznie jechało bmw e30 is z poj do 2l , naprawdę ogarnia auto
Trzeba wspomnieć że puchary były naprawde wyjątkowe, w każdej klasie inne Pancin dobrał nawet kolorystycznie do klasy rwd i to trzeba powiedzieć ze sie chwali
Szczęsliwie przejachałem trzecią próbę z oponą z której wystawały druty i przez to nie mogłem napędzac się szybciej i panowac nad autem, za mało czasu było na zmiane koła i do tego gdzieś "zapodziało sie" 10 śrób do kół więc nie było jak
Pierwsze miejsce dla Ostrego jak najbardziej zasłużone, najlepiej przygotowane bmw
Yakuzatti - 2007-04-02, 22:51
Lukas i tak jestesmy z Ciebie dumni.
Btyw. znasz tego kolege? jest ode mnie z miasta i bywa na zlotach
LUKAS - 2007-04-02, 23:58
Niestety nieznam go.
PZDR
|
|