BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

MotorSport - Super OES - Tor "Kielce" - 31.03.2007

Pancin - 2007-03-27, 13:57
Temat postu: Super OES - Tor "Kielce" - 31.03.2007
Witam,
zapraszam wszystkich zainteresowanych na najbliższą eliminację Kryterium Toru "Kielce" - Super OES. Przewidziano znaczącą zmianę w sposobie rozgrywania imprezy. Zamiast jednej próby na kartingu i małej pętli będziemy jeździli po dwóch próbach. Pierwsza w podobnej do dotychczasowych konfiguracji - mała pętla + karting i druga na odcinku leśnym toru. Będzie zdecydowanie bardziej "hardcore'owo", ale na pewno równie bezpiecznie. :wink: Planowane są 3 przejazdy ww. prób.

Poniżej link do informacji na stronie imprezy. Pod linkiem regulamin, dyskusja na forum i zgłoszenia online.

http://www.superoes.pl/su...n=show_all&no=5

Mapa trasy:

Przypominam, że w Super OESie funkcjonuje klasa aut z napędem RWD

LUKAS - 2007-03-27, 15:34

:prosze: Pancin fantastycznie ze jednak udalo sie wykorzystać odcinek leśny :jupi:
SuperOes dzieki temu napewno zyska bardzo wiele :brawo:

Kiedy będzie znana trasa Oesu :?:

Mlody - 2007-03-28, 13:47

A macie moze gdzies jakis cennik :?: Za wejsciowke itp :?:
LUKAS - 2007-03-28, 13:57

80zł wpisowe dla startujących.
Kibice wstep wolny.

Mlody - 2007-03-28, 14:02

LUKAS napisał/a:
80zł wpisowe dla startujących.
Kibice wstep wolny.

Dziekuje :wink:

Lukas ty bedziesz bral udzial :?:

LUKAS - 2007-03-28, 14:07

Tak staruję :)
Mlody - 2007-03-28, 14:46

LUKAS napisał/a:

Powodzenia :brawo: Bede trzymal kciuki(jesli oczywiscie dotre :roll: )

I ostatnie pytanko o ktorej to sie zaczyna i mniej wiecej o ktorej konczy :?: Tzn o ktorej przyjechac zeby juz cos sie dzialo :?: Oczywiscie jako widz :D

LUKAS - 2007-03-28, 15:01

Oes rusza o 10 przejazdem probnym.
Prawdopodobnie okolo 10:20-30 ruszy przejazd właściwy.
Zakonczenie w zaleznosci od ilosci uczebywa w okolicach godziny 15.

marekfl - 2007-03-28, 16:10

Siemka

No i ja oczywiście bede ;-) hehe Lukas moge mięc taką skromną nadzieje że zabierzesz mnie na przejazd próbny ??

<wstydniś>

LUKAS - 2007-03-28, 16:20

Hehe jasne że tak :)

Wkońcu będziesz moim autem serwisowym ;)

marekfl - 2007-03-28, 17:01

LUKAS napisał/a:
Wkońcu będziesz moim autem serwisowym

;-) cala przyjemnośc po mojej stronie :beer: :beer:

eeee ale wazelina zaleciało hehehe :*

Pscolka - 2007-03-28, 22:19

LUKAS napisał/a:

To juz wiemy kto stanie na pudle :D

Bede trzymac kciuki za Ciebie chociaz wiem ze nie musze hehe :spoko:

Pancin - 2007-03-28, 22:55

Jest mapka w pierwszym poście.
Piotr_1 - 2007-03-28, 23:06

Pscolka napisał/a:
LUKAS napisał/a:

To juz wiemy kto stanie na pudle :D

Spokojnie, jak nie pójdzie to też nic się nie stanie. Trzeba gdzieś ćwiczyć. Nie piętnuj tak kolegi.
Pełna bomba Lukas :spoko: Ino bez błędów :) Wczuj się w auto żeby już od pierwszych sekund jechać na 90%. Jak założysz slicki to niestety musisz ich trochę zużyć na trening żeby nauczyć się korzystać z ich potencjału :) Na piewszym owalu toru po wyjeździe z boksu nie bój się opony na wyściu z łuku jak będziesz jechał prosto na nią. Prawie pełna łycha żeby ledwo co ją ominąć. Bo dystans jest długi i stracisz czas. To samo tyczy pierwszej mety lotnej. Strach że wjedziesz w sędziego lub bramkę może się okazać się niepotrzebny. Pełna łycha na wyjściu z łuku. A pod górkę w lesie lepiej się wpasowywać dużo wcześniej w bramki niż hamować. Bo tam można hamując rekordowo dużo czasu stracić. Ale o tym pewnie dobrze wiesz...

Biluch - 2007-03-29, 06:23

Z planu wygląda na naprawde fajny super oesik tylko szkoda ze tak daleko :(
LUKAS - 2007-03-29, 09:12

Proba na kartingu podobna jak przedostatnia plus odcinek lesny, szacuje ze 4-5km calosc ma dlugosci ...

Pancin super proba :spoko: Za odcinek lesny :prosze:
Moze nastepnym razem uda sie dojsc do tych dwuch ostatnich zakrętów :twisted:

Pscolka nie dziękuję ;) za doping ;) Zobaczymy jak to bedzie, najwazniejsze to pojechac czysto i bez bledow.

Piotrek, nie raz mete lotną brałem na kontrze ;) wiec mysle ze z tym problemow nie bedzie ;)
Zastanawia mnie proba gorska, poniewaz mimo szykan bedzie naprawde szybka, a dzieki temu ze biegnie pod gorę, mocne auta beda dominowac :)

Mam nadzieje ze klasa RWD jak zawsze bedzie bardzo liczna dzieki Beemkarzom ;)
Do zobaczeniana torze ;)

PZDR!

Piotr_1 - 2007-03-29, 17:04

No nie wiem czy pod górkę będzie aż tak szybko. Jak nie było bramek to przed tym ostrym zakrętem doszedłem do 130km/h ostatnio, także teraz na więcej jak 110km/h bym nie liczył :>
Pscolka - 2007-03-29, 21:20

Piotr_1 napisał/a:
Spokojnie, jak nie pójdzie to też nic się nie stanie. Trzeba gdzieś ćwiczyć. Nie piętnuj tak kolegi.

Czy ja zawsze musze tlumaczyc co mialam na mysli??? (Dlaczego faceci nie rozumieja kobiet a zwlaszcza blondynek?) :?

Oczywiscie ze nic sie nie stanie, ja Lukasa bede lubic nawet jesli bedzie na ostatnim miejscu (tfu, tfu) Ja poprostu jestem pelna wiary w jego mozliwosci i bede mu kibicowac, bo doskanale zdaje sobie sprawe z tego tak jak i Ty ze chlopak zdolny jest :D Poza tym troche mobilizacji jeszcze nikomu nie zaszkodzilo :)

Peace chlopaki :*

Pozdro

Pscolka

LUKAS - 2007-03-31, 21:10

Właśnie wróciłem z Super Oesu, który miał największą frekwencję w swojej histori, ponad 80 załóg :shock:

Trasa jak zwykle bardzo ciekawa i WRESZCIE odcinek lesny, znawy rowniez probą górską :jupi:
Było naprawdę interesującao zwłąszcza że przyjechała chyba rekordowa jak dotąd liczba Subaru Imprez, które wraz z Lancerami zdominowały generalkę, naszczescie przezadzily je nieco 3 Beemki (niestety nie moja :( ).

W klasie RWD pojechało w sumie 15 aut.

Mnie niestety nie poszło tym razem, ponieważ zajałem aż 6 pozycje w klasie RWD i ulokowałem się na 51 pozycji generalki :zalamany:
Jedyne co mnie pociesza to to iż przegrałem nie byle z kim...
Koncepcja założenia slicków w tak chłodną porę była błędem, ale wkońcu na błędach się uczymy ... ;) Auto się bardzo ładnie napędzało, aż za bardzo, ale opony się ślizgały :|

Pogodę mieliśmy bardzo ładną słoneczną i wietrzną, jak to w Kieleckim ;)
Kolejny SuperOes juz 21 kwietnia.
Wyniki powinny zostać zamieszczone na począdku tygodnia.

PZDR!

Przemek - 2007-04-01, 08:46

LUKAS napisał/a:
Mnie niestety nie poszło tym razem, ponieważ zajałem aż 7 pozycje w klasie RWD i ulokowałem się mniej wiecej w połowie generalki :zalamany:

Oglądałem, jazda Lukasa wyglądała naprawde b. dobrze, masz Chłopie pojęcie o jeździe, będe Ci kibicował następnym razem ... a może rywalizował już, kto wie??

marekfl - 2007-04-01, 21:24

Siemka

:D
Narazie tylko kilka fotek bo mam problemy z neostrada i nie mam do niej cierpliwosci ale jeszcze ich wkleje wiecej :wink:

Pit stop Teamu Beemka 8)

Troche przyjechało tego dziadostwa ;/ aż niebiesko było

Ale niektózy właściciele Subaru oszczedzali na wszystkim LPG na torze bleee :|

To były 3 najciekawsze auta :mg: :mg:

wrona - 2007-04-01, 21:57

bylem widzialem bylo suuuuuper ( kielczanie to super ludziska - pozdro dla Marka i Adama )
specjalne dzieki dla lukasa za przejazdzke podczas chlodzenia hebli. wrazenia :shock:

Przemek - 2007-04-01, 22:17

marekfl napisał/a:

no zapomnialeś o jeszcze jednym :)

marekfl - 2007-04-01, 22:25

Przemek napisał/a:
marekfl napisał/a:

no zapomnialeś o jeszcze jednym :)

Jak że bym mogł ;-) choc fotka drugo planowa ale jest ;-)

SmasherE30 - 2007-04-02, 01:21

No ... tia... jak nic Lukasa czekają testy ogumienia w warunkach kontrolowanych i z aparaturą pomiarową ... wstępne opcje już ustaliliśmy ...
A potem zapewne trzeba będzie nieco zmienić technike i strategię jazdy ... w końcu sliki robią się lepkie, a kielce do najczystszych torów nie nalezą...

Żałuje, że nie dałem rady się z nikim zabrać aby być na miescu i móc zaobserwować o co biega z trakcją i jazdą Luka.

Widze że subaryn było w pytę i jeszcze trochę :shock:

Pogoda całkiem niezła, aż trudno uwieżyć że było chłodno.

Niezłe zdjęcia Marku :)

LUKAS - 2007-04-02, 08:28

Źródło

ArSzeNik napisał/a:
Moja fotogaleria

UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA ! UWAGA !
Na stronie znajduje się 130 zdjęć czyli 18 mb które się ładują jeden po drugim od dołu! ...

:arrow: TUTAJ

Polecam więc odpalić strone i iść na herbate :)

Miłego oglądania i życze Cierpliwości !

Pancin - 2007-04-02, 10:39

Na stronie Super OESu zamieszczono wyniki z ostatniej imprezy. Zapraszam.
Pawełm5 - 2007-04-02, 15:39

fantastyczna próba, frekwencja nieprawdopodobna, można było odnieśc wrazenie że w miedzy czasie odbywa się zlot niebieskich subaru imprez
najlepsi specjaliści w Polsce zjawili się i pokazali piękną jazdę jak dla mnie poza zasięgiem wszystkich jest kierowca z Wadowic śmigajacy białym lancerem , doskonale zaprezentował sie kierowca fiata 126p który w klasie rwd doszedł do pietego miejsca pozostawiając w tyle sporo szybszych aut bmw,bardzo skutecznie jechało bmw e30 is z poj do 2l , naprawdę ogarnia auto
Trzeba wspomnieć że puchary były naprawde wyjątkowe, w każdej klasie inne Pancin dobrał nawet kolorystycznie do klasy rwd i to trzeba powiedzieć ze sie chwali
Szczęsliwie przejachałem trzecią próbę z oponą z której wystawały druty i przez to nie mogłem napędzac się szybciej i panowac nad autem, za mało czasu było na zmiane koła i do tego gdzieś "zapodziało sie" 10 śrób do kół więc nie było jak
Pierwsze miejsce dla Ostrego jak najbardziej zasłużone, najlepiej przygotowane bmw

Yakuzatti - 2007-04-02, 22:51

Lukas i tak jestesmy z Ciebie dumni.

Btyw. znasz tego kolege? jest ode mnie z miasta i bywa na zlotach :mg:

LUKAS - 2007-04-02, 23:58

Niestety nieznam go.

PZDR ;)