| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E36] JAQUB ->> 320i
jaqub - 2007-03-27, 21:07 Temat postu: [E36] JAQUB ->> 320i OKa to i ja pokaze autko
4d; kaschmirbeige metalic
motor M50B20 po kompletnym remoncie (35tys km przebiegu)
zawieszenie KONI SPORT KIT -40/-25 z reg. twardosci amorkow
hamulce przod EBC turbo groove (rotor kit) + klocki ebc greenstuff +plyn Dot 5.1
wydech przelot + ostatni tlumik REMUSa przelotowy 2x90mm
dolot K&N KIT + customowy dolot powietrza na stozek
Blos
abs
klima
fotele przod od M cabrio banan z grzaniem (tylna kanapa niebawem bedzie w takiej samej skorze)
zderzak przod mpakiet laminat, tyl dokladka mpakiet laminat, progi mpakiet laminat, lusterka mpakiet SUPERSPORT z ORI elektrycznym sterowaniem, kierunki przod odpustowe chrom, bok biale
kierownica Victor 32cm +naba simoni racing, jacky: galka zmiany biegow, nakladka recznego, nakladki pedalow
President Harry II + sirio ML 145
audio:
jednostka sterujaca SONY CDX-C5000R (niebawem do wymiany)
przod MB QUART QM 215.03 CX
tyl Ground ZERO GZRBT 12BT czyli 12" 500W RMSu i labiryntowa skrzynka
wzmacniacz 4ro kanalowka Ground Zero GZTA 4000TX
okablowanie Sound Quest
kolka:
zima:
Styling 22
M-Doppelspeiche
7.5x17 et 41
9.68kg
i oponki 225/50R17 Pirelli SottoZero
lato:
Styling 103
Doppelspeiche
8x17 et 47
i oponki 225/45R17 Marangoni Zeta linea i goodyear Eagle F1 gsd3
lato:
zima:
siwy e-36 - 2007-03-27, 21:32
Ogolnie ladny i zadbany sedanik...ALE , wiec moze od poczatku:
+ m-pakiet(szkoda ze laminaty nie ori ale nie wyglada najgorzej 8) )
+ za kit EBC hamulcow przod (i tak z ciekawosci ile taki zestawik )
+ za kit KONI z regulacja twardosci amorkow (fajna sprawa)
+ za banan skorke, osobiscie wole czarna ale banan tez robi niemale wrazenie
Minusow w sumie niemam moze pozatymi dodatkami w srodku:kierownica galaka, nakladki pedalow, recznego jacky-poprostu nieprzepadam za takimi "dodatkami" no ale mi sie to nie musi podobac.. 8) A i te naklejki(reklama) strasznie ja szpeci ale rozumiem ze musi tam zostac wiec... No i do tego m-pakietu przydalby sie szerokie listwy i na tyl lampy od ///M. Kola tez srednie, te na zime sa idealne(bardzo wytrzymale) ale letnie sa jakies takie nijakie-nie sa zle ale czegos im brakuje. I kierunki przednie wogole nie pasuja do lamp, zaloz normalne biale. To tyle odemnie. Generalnie pozytywna sztuka. Pozdro
jaqub - 2007-03-27, 21:42
| siwy e-36 napisa/a: | | + m-pakiet(szkoda ze laminaty nie ori ale nie wyglada najgorzej ) |
tez ubolewam..
| siwy e-36 napisa/a: | | + za kit EBC hamulcow przod (i tak z ciekawosci ile taki zestawik ) |
zalezy gdzie przy znajomosciach mozna wyrwac od ok 900pln komplet do nawet 1200pln
| siwy e-36 napisa/a: | | Minusow w sumie niemam moze pozatymi dodatkami w srodku:kierownica galaka, nakladki pedalow, recznego jacky-poprostu nieprzepadam za takimi "dodatkami" no ale mi sie to nie musi podobac.. |
kierownica jest duzo lepsza od trojramiennej BMW z poducha (mialem taka i byla za duza i jakas taka nijaka), galka jest to malutka kuleczka alu wiec nie szpeci... reszte tez dopieralem tak aby nie szpecilo a bylo funkcjonalne...
| siwy e-36 napisa/a: | | A i te naklejki(reklama) strasznie ja szpeci ale rozumiem ze musi tam zostac wiec... |
na zywca wyglada calkiem OK... mi sie podoba i nie przeszkadza...
| siwy e-36 napisa/a: | | No i do tego m-pakietu przydalby sie szerokie listwy i na tyl lampy od ///M |
wszystko w swoim czasie
| siwy e-36 napisa/a: | | Kola tez srednie, te na zime sa idealne(bardzo wytrzymale) ale letnie sa jakies takie nijakie-nie sa zle ale czegos im brakuje |
letniaki to Orginaly z mocniejszej Z4 udalo mi sie kupic je jako praktycznie nowki (mialy kilkanascie km przebiegu) zreszta mi pasuja i nadaja sie do normalnej jazdy
dzieX za opinie i czekam na kolejne
Menel - 2007-03-27, 21:59
kurde, juz tyle razy powtarzalem i jeszcze raz to zrobie
bardziej mi sie podobaja te fele MOTORSPORT
jechalem nia jako pasazer i niezle plomby wybija
jaqub - 2007-03-27, 22:07
| Menel napisa/a: | | jechalem nia jako pasazer i niezle plomby wybija |
po to jest ustawianie twardosci w amorkach zeby zawsze bylo skrecone na maks twardo i co dobry zawias to dobry
urbi - 2007-03-27, 22:55
po co ci max twardy jak stoi ci jak koza? ja mam nizel e30 i nie mam skreconej na max
casus maximus - 2007-03-27, 23:08
ogolnie ladna betka ale minus za lusterka i kierunki. a reklama to na zadnym samochodzie ladnie nie wyglada wiec tu tez nie.
southOFheaven - 2007-03-27, 23:13
a co majstrowales przy silniku? tzn remont?
tez chcialbym sie zabrac za swoje m50b20..
pozdro!
Gasper - 2007-03-27, 23:18
Ładna E36 to jest to Co prawda gdyby to bylo moje autko zaprowadziłbym parę zmian (dokladki bym na czarno maznął i przednie kierunki bym chyba wrzucił pomarańczowe - tak jak tylne). Z tych dwóch modeli felg też bym wybrał motorsporty - mają w sobie to "coś"
fil - 2007-03-28, 08:36
spoko.fajny kolor,wydech musi niezle ryczec motorsporty dal bym na lato..gadzety typu kiera gala i nakladki troche mi nie teges ale jak mowisz ze wygodne to ok..
jaqub - 2007-03-28, 12:32
| urbi napisa/a: | | po co ci max twardy jak stoi ci jak koza? ja mam nizel e30 i nie mam skreconej na max |
niestety kompromis... sporo jezdze ( po roznych jakosciowo nawierzchniach)... a twardy jest max bo duzo lepiej sie jezdzi (bepieczniej )
| casus maximus napisa/a: | | ogolnie ladna betka ale minus za lusterka i kierunki |
kierunki przod beda raczej biale dymione (jak w przyszlosci lampy bede zmienial)... a lusterka? to supersport (niemieckie) z ORI przelozonymi silniczkami bmw... a nie lakierowalem pod kolor bo czarne lepiej sie komponuja...
| southOFheaven napisa/a: | a co majstrowales przy silniku? tzn remont?
tez chcialbym sie zabrac za swoje m50b20.. |
zawory wymienione (w sumie 16szt poszlo), prowadnice, panewki, pierscienie (wszystko nominal) tuleja na 6szt cylindrze zmieniona (bo kawalek uszkodzonej swiecy ja porysowal)... delikatna obrobka glowicy (planowanie itp)... oczywiscie uszczelki wszystkie a pozniej komputer i wszystkie czujniki niesprawne zmienione na nowe (komputer tez musial przekladac bo cos ze starym bylo nieteges).... ogolnie to byl doprowadzany do serii
| Gasper napisa/a: | | Co prawda gdyby to bylo moje autko zaprowadziłbym parę zmian (dokladki bym na czarno maznął i przednie kierunki bym chyba wrzucił pomarańczowe - tak jak tylne) |
dokladki na czarno????? nie rozumiem... a co do kierunkow to w przyszlosci lampy tyl beda mpakiet i przod moze hellki z celisem te czarne...
| fil napisa/a: | | wydech musi niezle ryczec |
i ogniem czasem plunie
Mlody - 2007-03-28, 13:01
Ladna e36 Nie ma sie do czego przyczepic Ale bardziej podoba mi sie wersja zimowa
Gasper - 2007-03-28, 13:31
Pisząc dokładki chodziło mi o te części zderzaków, które w ori m-pakiecie są z czarnego plastiku. Ten taki niby dyfuzor na dole tylnego zderzaka i listewka (u Ciebie zintegrowana) pod przednim zderzakiem.
siwy e-36 - 2007-03-28, 14:55
| Mlody napisa/a: | Ladna e36 Nie ma sie do czego przyczepic Ale bardziej podoba mi sie wersja zimowa |
No mi szczerze tez, motosporty lepiej sie prezentuja od tych z Z4...
A i te dokladki zderzakow jak pisal Gasper lepiej jak sa czarne (niepolakierowane)...
Pozdrawiam
jaqub - 2007-03-28, 15:37
| siwy e-36 napisa/a: | Mlody napisał/a:
Ladna e36 Nie ma sie do czego przyczepic Ale bardziej podoba mi sie wersja zimowa
No mi szczerze tez, motosporty lepiej sie prezentuja od tych z Z4... |
hehe... czyli trzeba szukac motorsporcikow na lato
ale ktore wg WAS sa ciekawsze te co mam (full MOTORSPORT) czy te takie jakby nowsze (tez 10 podwojnych ramion ale z mniejszym tym srodkowym dekielkiem i bardziej pozaokraglanymi ramionami)?
| siwy e-36 napisa/a: | | A i te dokladki zderzakow jak pisal Gasper lepiej jak sa czarne (niepolakierowane)... |
aa... to juz wiem
jak dawalem auto do lakierowania (te dodatki) to listwy te czarne z przodu tez chcialem w kolor ale jak zobaczylem auto (na szczescie tylko z przednim zderzakiem polakierowanym w kolor)to i ja i lakiernik stwierdzilismy ze listwy zderzaka musza byc czarne a co do tych "dyfuzorkow" to przy jasnym lakierze sa bardziej "wyeksponowane" poza tym to laminaty i jak moze kiedys bede mial ORI mpakiet to beda jak z fabryki
southOFheaven - 2007-03-28, 22:23
jaqub, a ja bardzo chcialbym wiedziec cos uczynil ze masz "motor M50B20 po kompletnym remoncie".. jak pisalem pare postow wyzej tez chcialbym potraktowac remontem moje b20
pozdro
jaqub - 2007-03-29, 10:02
| southOFheaven napisa/a: | | jaqub, a ja bardzo chcialbym wiedziec cos uczynil ze masz "motor M50B20 po kompletnym remoncie".. jak pisalem pare postow wyzej tez chcialbym potraktowac remontem moje b20 |
przeciez napisalem:
southOFheaven napisał/a:
zawory wymienione (w sumie 16szt poszlo), prowadnice, panewki, pierscienie (wszystko nominal) tuleja na 6szt cylindrze zmieniona (bo kawalek uszkodzonej swiecy ja porysowal)... delikatna obrobka glowicy (planowanie itp)... oczywiscie uszczelki wszystkie a pozniej komputer i wszystkie czujniki niesprawne zmienione na nowe (komputer tez musial przekladac bo cos ze starym bylo nieteges).... ogolnie to byl doprowadzany do serii
autko oddalem do firmy ktora zajmuje sie tylko BMW (wszystkie naprawy mechaniczne), robia bardzo duzo silnikow, skrzyn itp wszystko na ORI czesciach...
kiloff - 2007-03-29, 12:14
| jaqub napisa/a: | | ale ktore wg WAS sa ciekawsze te co mam (full MOTORSPORT) czy te takie jakby nowsze (tez 10 podwojnych ramion ale z mniejszym tym srodkowym dekielkiem i bardziej pozaokraglanymi ramionami)? |
na te nowsze to ja od dawna poluje ale niestety - tylko w cenach ok 2000
southOFheaven - 2007-03-29, 18:26
| jaqub napisa/a: | | southOFheaven napisa/a: | | jaqub, a ja bardzo chcialbym wiedziec cos uczynil ze masz "motor M50B20 po kompletnym remoncie".. jak pisalem pare postow wyzej tez chcialbym potraktowac remontem moje b20 |
przeciez napisalem:
southOFheaven napisał/a:
autko oddalem do firmy ktora zajmuje sie tylko BMW (wszystkie naprawy mechaniczne), robia bardzo duzo silnikow, skrzyn itp wszystko na ORI czesciach... |
sorry, nie zauwazylem
a masz moze namiary do tej firmy i koszt remontu jesli nie jest tajemnica
jaqub - 2007-03-29, 20:15
| southOFheaven napisa/a: | sorry, nie zauwazylem
a masz moze namiary do tej firmy i koszt remontu jesli nie jest tajemnica |
BRJ
ul. warszawska 150
tel 0-81 5337823
Lublin
cena... remont mechaniczny byl troche ponad 3.2tys. pln +przeplywka ok 500pln (uzywka), komp 600pln(uzywka), czujnik polozenia walka rozrzadu ok 500pln +jakies pierdolki (w sumie ponad 5tys pln poszlo...
[ Dodano: 2008-01-12, 18:12 ]
przy okazji mycia autka zrobilem troche fotek wnetrza... nie posprzatane w srodku wiec sie nie czepiajcie
poza tym czesc zdjec z lampa a czesc bez...
poza tym troszke sie pozmienialo...
radio>> alpine 9851R
tweetery>> jedwabne 25mm AXTON
wnetrze>>obszycie skora tylu, boczkow, slupkow przod, mieszkow
na montaz czeka:
przod zderzak ORI m3 z kratka, halogenami i hokejem
blaupunkt IVMR-7001 (7" LCD podsufitowy ze sluchawkami IR)
hartge 19"
lampy przod DEPO z ringami
HID 8000K
i jeszcze pewnie inne duperele
--==maly==-- - 2008-01-12, 18:14
Śliczny masz ten środek.
pzdr
Gasper - 2008-01-12, 18:34
gadżeciarz
piękne foteliki
southOFheaven - 2008-01-12, 21:51
przednie siedzenia od coupe? mozna tak wstawic oprocz tylnej kanapy?
a skora tylnej kanapa to oryginal?
ogolnie wnetrze ladne tylko zmienilbym kierownice, mieszek i te boczki slupkow bo wyglada jak star trek
jaqub - 2008-01-12, 22:16
| southOFheaven napisa/a: | przednie siedzenia od coupe? mozna tak wstawic oprocz tylnej kanapy?
a skora tylnej kanapa to oryginal?
ogolnie wnetrze ladne tylko zmienilbym kierownice, mieszek i te boczki slupkow bo wyglada jak star trek |
siedzenia sa ///Mki cabrio (sportsitze) pasuja do sedana i jest bajer bo sie "skladaja/lamia" co "zwieksza mozliwosci sedana"
skora na tylnej kanapie, boczkach, slupkach przod mieszkach jest "dobierana" i obszyta profi przez mega dobrego tapicera... chcialem zeby mi boczki obszyl z "jednego kawalka" bez szwow i pieknie ponaciagal...
GERMAN BOY - 2008-01-12, 22:32
Witam Jakub.Piękne zmiany.Widze że i ty nie spisz w zime.Bardzo ładnie.Widać że i ty chcesz w pazdzierniku wrócic z pucharem z Tarnowa.To dobrze.Damy ci z Kamilem z Lublina powalczyc:-))Pozdrawiam najlepszego ziomala.
Gasper - 2008-01-12, 22:37
Kamil, nie podpuszczaj mnie, bo Ci jeszcze kółek nie oddam i sam powalczę o puchar w tym roku
jaqub - 2008-01-12, 23:08
jesli auto stanie na 19tkach i pojdzie jeszcze troszke nizej i wprowadze reszte zmian jakie planuje to licze na to ze pozwolicie mi zaparkowac przy Waszych autach
--==maly==-- - 2008-01-12, 23:12
| jaqub napisa/a: | jesli auto stanie na 19tkach i pojdzie jeszcze troszke nizej i wprowadze reszte zmian jakie planuje to licze na to ze pozwolicie mi zaparkowac przy Waszych autach |
Jak przemalujesz ją na ciemny kolor i zaspawasz tylne drzwi to jest szansa,że się zgodzą.
Gasper - 2008-01-12, 23:17
no, co byś Jakub nie zrobił to i tak nigdy nie będzie to Coupe...
Nawet jak założysz składane siedzenia!
Tomek3er - 2008-01-13, 01:19
wszytko fajnie, ale ta kiera i gałka zmiany biegow jak dla mnei tandeta na maksa
jaqub - 2008-01-13, 02:19
| Cytat: |
wszytko fajnie, ale ta kiera i gałka zmiany biegow jak dla mnei tandeta na maksa |
kiera to VICTOR... "przymierzalem" sie do kilkunastu sztuk i zadna nie lezala mi tak dobrze w rekach jak ta... moze na fotkach jest pod jakims dziwnym katem czy cos (chyba ze chodzi Ci o to ze ma wstawke srebrna) ale uwierz mi ze zadna z MOMO czy SPARCO mi tak nie podchodzila jak ta... a galka... no coz... jednym sie podoba innym nie... polerowane aluminium...
[ Dodano: 2008-01-13, 15:39 ]
taka lampka pojdzie w podsufitke:
mam tylko problem bo nie mam pomyslu co mialoby ja zasilac...
byl plan na plastation 2 ale chyba bede dalej szukal czegos z divixem (nie radia tylko zewnetrznego) ale poki co to tylko firmy krzak maja takie produkty
GERMAN BOY - 2008-01-13, 19:56
Gasper gasper.Ty draniu.tak chcesz mnie wykluczyc z tego rocznych zawodó
Jakub.Pewnie ze staniesz.Ja dobrze zrobione sedany też lubie ale warunek.Musi byc naprawde dobrze zrobiony.Mi do tej pory podobał sie w miare ten wisniowy co jest w smigiełkach na glebie i feldze breytona chyba.Pozdro
jaqub - 2008-01-18, 18:50
pisalem w dziale z felgami ale nikt nie odpowiedzial... mam dylemat czy do tych 19" hartge zakladac "ukryte zawory" sa firmy alcar (czy AEZ) wiec raczej nie lipa... i tu pytanie czy beda pasowac (stylistycznie)? teraz sa na nich jakis orginalne aluminowe (nie nakladki) takie wystajace i czy warto je zmieniac na te "ukryte"?
dobra wprost:
czy takie zaworki/wentyle to nie jest wiocha?
Rom535 - 2008-01-18, 19:17
Fajna bo lubie sedany!
Ale:
Lusterka odpadaja do zmiany lub malowania
Naklejki na aucie tez nigdy !!Alpina TAK
Za bardzo jasne kierunki,tylne lampy daj m3
Kierownica jak z playstation do zmiany
Pozdr Zawsze-szczery
Powodzenia w modyfikacjach
[ Dodano: 2008-01-18, 19:24 ]
| urbi napisa/a: | po co ci max twardy jak stoi ci jak koza? ja mam nizel e30 i nie mam skreconej na max |
Nie jest tak zle z ta wysokoscia.
miroll - 2008-01-18, 20:47
Sedanior ladny. Czepic sie mozna tylko laminatow ale wiadomo ze juz lepsze to niz monstery. Wazne ze jest M-kowsko. Na sile bym sie czepil tego ze troche odcieni lakieru na niej jest nie pasujacych ale wiadomo ze kazda e36 malwoana byla wiec tez nic nie mowie.
Poza tym klasa. Rzeczywisice zima sie prezentuje o wiele lepiej. Srodek jest po prostu piekny!
Te fele od z4 najlepiej sprzedac i kupic cos ala M3.
jaqub - 2008-01-18, 20:55
Na wiosne czeka juz ORI pelny zderzak M3 z kratka i hokejka itp (po prostu caly przedni zderzak zajumalem kumplowi z Mki ktora rozbieral na czesci )
co do felg to do lans"u sa hartge 19'...
ale napiszcie co sadzicie o tych "ukrytych wentylach" do felg hartge:
[ Dodano: 2007-12-20, 12:59 ]
swieta ida trzeba robic porzadki wiec znalazlem sobie wymowke :mrgreen2:
jak widac na fotkach z upchnieciem problemow nie bedzie :mrgreen2:
Rom535 - 2008-01-18, 21:14
Felgi weszly a opony??????
Dawid-E36 - 2008-01-18, 21:49
Jest fajnie ale bez dobrej gleby bedzie wygladala jak terenowka a jak juz ja posadzisz to bedziesz musial skrecic twardosc na max bo bedzie niezle ocierac. U mnie tak bylo i to przy rozepchanych nadkolach. Mam nadzieje ze Tobie uda sie wszytsko ladnie bo na tych felgach wyglada naprawde tlusciutko Pozdrawiam i powodzenia
jaqub - 2008-01-19, 15:57
lampki depo z ringami:
mam do nich xenon HID 8000K ale musza jeszcze poczekac na montarz bo musze dac odblysnik soczewki do regeneracji (wada fabryczna DEPO)...
a i diody zostaly wymienione na najmocniejsze biale jakie mozna kupic za pieniadze (widac to dobrze na ringach wewnetrznych tych nad swiatlami drogowymi)
świr E-36 - 2008-01-23, 21:52
Powiem tak xenon 8000 to wg mnie nieporozumienie wiem co mówię miałem, a same lampy Depo dokładnie to samo sorki jestem szczery, niechodzi mi o wytykanie tylko zarówno żarniki 8000K jak i same lampy Depo to tandeta. Miałem kiedyś nowe Depo i wole stare oryginały, polecam z doświadczenia jeżeli będziesz jeszcze z lampami eksperymentował lampy Bosch super świecą z żarnikami 6000K, natomiast te same żarniki w lampach ZKW troche gorzej za to bardziej skupiają w soczewce światło( ładniej wygląda gorzej świeci)
To by było na tyle mojej krytyki.
jezierek - 2008-01-23, 21:58
co to za zarówka
CZACZOCZYCHACZ - 2008-01-30, 12:18
Aleeeeee felgaaaaa 19 cali , to sie mieści w trójce ja myślałęm że 17,18 cali to jest maxx
jaqub - 2008-01-30, 18:46
w rzeczywistosci wyglada to o niebo lepiej bo lampy sa na soczewkach (wg mnie jedyny sluszny typ lamp do ktorych mozna zakladac palniki); warto tez ustawic sobie w stacji kontroli pojazdow wysokosc swiatel i na pocztaku nie ma co sie rozczarowywac bo "palniki" jesli sa nowe to musza sie ulozyc "rozswiecic"...
ogolnie to jestem zadowolony z tej modyfikacji
co do samych lamp DEPO (z ringami) to po delikatnym tuningu nie sa zle... wg mnie DEPO maja kiepskie odblysniki soczewek i to jest ich wada... przede wszsystkim odblysniki sa duzo mniejsze niz w orginalnych lampach (bosch ma najwieksze a ZKW troszke mniejsze, helki nie rozkrecalem bo nie mialem ) ale po odpowiednim wyczyszczeniu i doprowadzeniu odblysnikow do maks ich blyszczenia sie daja rade!
co do koloru 8000K to jest wiecej lansu ale i gorzej swieci... z tym ze jak sie czlowiek przyzwyczai do 8000K to nie przeszkadza a moze nawet mniej meczy... przynajmniej takie sa moje spostrzezenia... zauwazylem tez ze z lampami wyladowczymi jest duzo szerszy zakres oswietlenia... nie tylko bardziej do przodu siega strumien swiatla (i duzo bardziej rozklada sie poziomo) to jeszcze daje tak szeroko ze idelanie widac pobocza
Wacha - 2008-01-30, 19:48
jak dla mnie te xenony to padaka... lepiej by wygladaly 6000K
pozdro
Sonny - 2008-01-30, 21:20
dla mnie ksenon to tylko oryginal czyli 4300 do 5000k , wszystkie powyzej wygladaja jak zarowki z tesco.
tomash - 2008-01-30, 21:33
No te 19 cali to już masakra. A co temp xenonu to ja wybrałbym 5000k
jezierek - 2008-01-30, 22:48
ja tez mam xenon 8000K i swieci dla mnie bardzo super, chodz miedzy 6000 a 8000 róznicy nie widze
CZACZOCZYCHACZ - 2008-01-31, 07:47
Ja też zamierzam do siebie wsadzic ksenony , tylko waham się między barwą 8000 - 12000
miroll - 2008-01-31, 08:54
| CZACZOCZYCHACZ napisa/a: | Ja też zamierzam do siebie wsadzic ksenony , tylko waham się między barwą 8000 - 12000 |
A lampy masz soczewkowe ? Bo jesli nie to bedzie zawodowe ufo (zreszta pewnie jak reszta wozu)....
CZACZOCZYCHACZ - 2008-01-31, 09:45
| miroll napisa/a: | | CZACZOCZYCHACZ napisa/a: | Ja też zamierzam do siebie wsadzic ksenony , tylko waham się między barwą 8000 - 12000 |
A lampy masz soczewkowe ? Bo jesli nie to bedzie zawodowe ufo (zreszta pewnie jak reszta wozu).... |
lampy z ringami, a co to znaczy soczewkowe
miroll - 2008-01-31, 09:52
| CZACZOCZYCHACZ napisa/a: |
lampy z ringami, a co to znaczy soczewkowe |
Czy maja soczewke ?
CZACZOCZYCHACZ - 2008-01-31, 10:17
nie wiem musze zapytać mojego mechanika
miroll - 2008-01-31, 10:22
| CZACZOCZYCHACZ napisa/a: | | nie wiem musze zapytać mojego mechanika |
Wiesz nie zebym sie czepial ale na poczatek radze zapytać swoich oczu i po prostu popatrzec na reflektor ....
Rom535 - 2008-01-31, 20:31
Pomyliles fora!To nie forum zarowek osram..Bez urazy
owca - 2008-02-01, 18:24
Z kolegi niezły dowcipniś boki zrywać.
KORDI - 2008-02-01, 19:35
Jaqub a gdzie zgubiłeś kawałek listwy zderzaka..??
PozdrOOfki...
jaqub - 2008-02-01, 20:03
| KORDI napisa/a: | | Jaqub a gdzie zgubiłeś kawałek listwy zderzaka..?? |
no niestety zderzak to laminat... ale juz mi to nie przeszkadza bo w piwnicy lezy caly kompletny przod (zderzak) od M3 (prawdziwej )
co do tej listewki to odpadla przy ostrym hamowaniu (ebc turbo groove rotor kit )
[ Dodano: 2008-03-16, 02:23 ]
szybka przymiarka na gumach... kupilem 4x 225/35r19... calosc bedzie wymagala drobnej interwencji ale ogolnie to jestem w szoku ze udalo sie to upchac...
daniel325 - 2008-03-16, 09:13
powiem tak na zdjęciu auto wyglada strasznie bidnie a na żywo zajebiście... a jak już toczysz te fele to efekt jest jeszcze lepszy nie sądziłem że będzie to tak wygladało i że tak łatwo ci to wlizie
lesiek - 2008-03-16, 14:50
Kurcze, takie fajne fele założyłeś, a leśkowi nie pokazałeś hehehe świetnie to wygląda
Yakuzatti - 2008-03-16, 15:10
O, ładnie ładne! Nawet nie ma przerostu formy nad treścią.
jaqub - 2008-03-28, 19:32
Mr X - 2008-03-28, 19:53
Opowiadaj jak się podróżuje na takich kołach
Czy do e46 by weszły bez rozciągania nadkoli
jaqub - 2008-03-28, 19:57
| Mr X napisa/a: | | Opowiadaj jak się podróżuje na takich kołach |
niewiele gorzej niz na 17tce
moze bardziej dobija (ale nieznacznie)
| Mr X napisa/a: | | Czy do e46 by weszły bez rozciągania nadkoli |
nie w tym rozmiarze... mi pomagal DANIEL325 i mam porozginane nadkola... to sa fele do e39 i maja et strasznie nie pasujace a nie ma tak latwo jak przy 3tgl w 17tce ze daje sie opone w trapez i wszystko jest igla bo tam gdzie przy 3tgl opona sie trapezuje tu jest po prostu juz felga...
wiechue30 - 2008-03-28, 21:54
pelen LANS
sybir - 2008-03-28, 22:49
Niezły hardcore
Moim zdaniem trochę za duże te fele.
Sama felga bardzo ładna, jaka szerokość i ET?
Te czerwone litery reklamy bardzo szpecą.
sie ma
kiloff - 2008-03-28, 23:43
boshe .. czlowieku .. na glebe z nia bo teraz to jest woz drabiniasty ..
Miro - 2008-03-29, 11:31
Trochę za duże
lesiek - 2008-03-29, 14:16
Fajnie to wygląda ale chyba na tych 19" za wysoko stoi
daniel325 - 2008-03-29, 18:24
no niestety im wieksza felga tym wyżej od ziemi, na żywo w sam raz(nie trza nic obniżać)felga ładnie wypełnia nadkola, przed montażem byłem przeciwnikiem tego manewru namawiałęm Kube żeby sprzedał te kloce ale teraz zmianiłem zdanie w czasie jazdy i postoju na żywo wyglada zajeb....
miroll - 2008-03-29, 19:44
Masz rozklepane blotniki ?
jaqub - 2008-04-07, 22:30
| miroll napisa/a: | | Masz rozklepane blotniki ? |
hehehe... pchalismy... jeszcze trzeba chyba ciutke powypychac...
2 godzinki przy aucie dzis wieczorkiem:
jeszcze raz wielkie DZIEKI dla Daniela325 za zderzak!
Jacek E30 - 2008-04-07, 22:38
Hmmm na zdjęciach wyglada naprawde OK-ciekaw jest w realu
kiloff - 2008-04-07, 22:48
jaqub co to za swiatla bo ja chyba musze moje wymienic ..
jezierek - 2008-04-07, 23:00
kiloff jesli chcesz in pro z ringami mam na zamianke na orginały
Ars - 2008-04-17, 11:28
auto bardzo ładne tylko moim zdaniem te felgi nie pasują do niego są za duże pomimo że są świetne to felgi za duże jak na e36
rifresz - 2008-04-22, 15:14
masz 2 rurke z tylu??? wspawana czy jakas nakladka ???? Bo motor 2.0 widze a tez chce sie tym zainteresowac Ladne auto
jaqub - 2008-04-22, 18:05
jesli chodzi Ci o koncowy tlumik to ja dalem REMUSa z koncowka 2x90mm, a wydech to od kolektora jedna rura (przelot) bez tlumika i kata...
Yakuzatti - 2008-04-22, 18:06
Btw. Wiem, że jesteś "inny" ale do codziennej jazdy będą ok 19`
jaqub - 2008-04-22, 18:44
| Yakuzatti napisa/a: | | Btw. Wiem, że jesteś "inny" ale do codziennej jazdy będą ok 19` |
mimo ze ostatnio wyprzedzaja mnie MATIZy i TIRy to chce TEN SEZON przelatac na 19tce... juz ok miesiaca jezdze... oby do konca pazdziernika
a to kupilem w niedziele:
pudelko z mnostwem kabelkow...
GERMAN BOY - 2008-04-22, 23:14
Jagub ja raczej tez zawsze mówie że max 17 do e36 ale powiem szczerze ze nie jest żle.Fajny wzór felgi.Wporzadku.W realu jeszcze lepiej napewno wygląda.
puz - 2008-04-22, 23:35
jak juz bedziesz miał dosc! chetnie odkupie te koła od Ciebie
rifresz - 2008-04-23, 00:05
glosno smiga ten remusik i ile taka opcja $$$ ?:)
kiloff - 2008-04-23, 08:28
| Cytat: | a to kupilem w niedziele:
pudelko z mnostwem kabelkow... |
co to za kabelki ? i ta srebrna puszka ?
| GERMAN BOY napisa/a: | | Jagub ja raczej tez zawsze mówie że max 17 do e36 |
18
jaqub - 2008-04-23, 19:31
| rifresz napisa/a: | | glosno smiga ten remusik i ile taka opcja $$$ ?:) |
ja kupilem jakies 4ry lata temu nowke od polskiego przedstawiciela... wtedy byl nim FOSAB w wawie... z tego co pamietam to kosztowal troche ponad 1tys pln (uniwersalny bo dedykowany byl za 3.6 tys pln + 22% VAT )
| puz napisa/a: | | jak juz bedziesz miał dosc! chetnie odkupie te koła od Ciebie |
nie wiem czy je oddam...
| kiloff napisa/a: | | co to za kabelki ? i ta srebrna puszka ? |
udalo mi sie wyrwac KOMPLET z dwiema podwojnymi ORI antenami, pelna wiazka, pilotem itp
rifresz - 2008-04-23, 21:53
A powiedz mi glosny jest ten tlumik??? BO szukam czegos glosniejszego od serii ale nie ryczacego tylko pomrukujacego fajnym basem I jak z mocowaniem jesli jest iniwersalny???
jaqub - 2008-04-23, 22:14
tlumik jak byl zalozony gdy reszta ukladu byla seryjna byl cichszy od zwyklego orginalnego uzywanego (ja mialem z pierwszego montazu tlumik na aucie) przy niskich obrotach, ale dzwiek byl znacznie ladniejszy (bardziej orginalny) a na srednich i wyzszych obrotach byl ciut glosniejszy ale barwa dzwieku byla duzo milsza
rifresz - 2008-04-23, 23:35
no to w takim razie jak jest prawie to samo to wspawuje 2 koncowki do ori i si Dzieki
kiloff - 2008-04-23, 23:38
czemu fele sprzedajesz ?
jaqub - 2008-04-24, 12:33
| kiloff napisa/a: | | czemu fele sprzedajesz ? |
sprawdzam zainteresowanie... widze ze na 19-20cali na allegro jakies masakryczne ceny weszly... nie chce ich sprzedawac wiec okazji nie ma
[ Dodano: 2008-05-13, 20:49 ]
nie bylo czasu zeby uaktualnic....
doszlo troche gadzetow
LCD 7" Blaupunkt ze sluchawkami IR
Tuner TV alpine z dwoma podwojnymi antenami
a tu pstryczek elektryczek zamontowany w tylnej popiolce odcinajacy zasilanie calego ukladu:
piloty od lcd i TV tuner'a:
elegancki montaz (zlozony troche przyslania lusterko ale za to widac z kazdego miejsca w aucie obraz):
tv idealne na korki... odbior zalezy od sily sygnalu... w czasie szybszej jazdy zrywa obraz... niebawem dojdzie DVD jakies z divixem i jakies 25 metrow kabli i przy okazji calosc zostanie podlaczona do instalacji radiowej zeby dzwiek z TV/DVD bylo slychac w glosnikach... sa az 3 opcje: sluchawki (zeby nie przeszkadzac kierowcy ), glosnik w LCD, i glosniki w aucie
kamil328 - 2008-05-14, 19:06
no teraz tp masz wygode w aucie nie trzeba na "M jak milość " leciec do domu heheheh
urbi - 2008-05-14, 21:36
ale masz pedalskie zolte slupki
Przemass - 2008-05-14, 22:52
obciachowo to wygląda
ale to tylko moje zdanie
jaqub - 2008-05-25, 16:29
troszke nowych fotek....
leciutka zmiana (ktos zauwazy?)...
Yakuzatti - 2008-05-25, 16:45
te napisy wypieprzyłeś
kafarek - 2008-05-25, 17:19
Z tym LCD troszkę festyn sztumski wyszedł..
GERMAN BOY - 2008-05-25, 17:20
Jakub.Wiem.Tablice rejestracyjna zdjołes jest bardziej agresywna teraz.to to?
lesiek - 2008-05-26, 12:35
jaqub - 2008-06-04, 22:42
zastanawiam sie nad sprzedaza...
powiedzcie ile moze byc warte auto tak jak stoi tj:
-19tki
-zawias KIT KONI z regulacja twardosci amorow
-heble przod ebc turbo groove +green stuff (niedawno zmienione klocki)
-przod ORI zderzak ///M reszta laminaty itp
-srodek skora (fotele przod ori ///M cabrio z grzaniem, nie wejdery, reszta obszywana skora)
-radio alpine, cale audio, monitor LCD balupunkt +sluchawki IR, tuner TV alpine itp, itp ( lekko liczac sporo ponad 5tys pln)
-remus 2x90mm w igla stanie
-50tys km po remoncie silnika z wymiana czujnikow itp (w sumie 5tys pln), jezdzony na 10w60 castrol edge, praktycznie bez zuzycia oleju
- lpg na blosie butla w kole (zero problemow przez 50tys km - praktycznie bezobslugowa)
-kit K&N
-dzialajaca klima
-lampy depo + xenon 8tys K
-dzialajacy ABS
-elektryka szyb przod, el reg lusterek
-aku nowka 95Ah futura z 3 letnia gwarancja
-przebieg 250tys km, u mnie 75 tys km w 5lat, sprowadzona z francji w 2001 (wtedy w kwitach 136tys km, w kraju wlasciciel co ja sprowadzil jeden a pozniej przez 2 lata drugi a od 5ciu lat ja)
- lakier kaschmirbeige metalic (bardzo zadko spotykany)
jeszcze pewnie sporo innych rzeczy o ktorych zapomnialem... jak byscie wycenili takie auto z tymi wszystkimi atrakcjami?
Kujon - 2008-06-04, 22:50
przypaliłeś sie na kebaba w cabrio jak większość
daniel325 - 2008-06-04, 22:58
jak miałbym ja ciac dałbym ci
3000-koła + 600 opony
800-zderzak
radyio i pokrewne 1500
lusterka 120
siedzenia 1300(1500)
silnik 1500
drzwi 200
kiera 100
lampy 200
gałka 30 itd itd
kurde nie ma tak dużo ale 13 jest do zdobycia w miarę zwartym czasie
kurde wychodzi jakieś bidne
jaqub - 2008-06-04, 23:02
| daniel325 napisa/a: | | kurde nie ma tak dużo ale 13 jest do zdobycia w miarę zwartym czasie |
hehe
moge ja oddac za 10-13 bez frykasow tj felg, zawiasu, srodka, audio itp...
SuT - 2008-06-04, 23:54
za 10-13k to raczej golego kebaba 2,0 nie sprzedasz:P
Shreku - 2008-06-05, 00:01
hehe marzenia Jaqubie...
jaqub - 2008-06-19, 20:24
maly serwisik
czy mozecie POTWIERDZIC ze to LEMFORDER (kupiony w IC i tam twierdzili ze przychodzi w opak zbiorczych i ze ma usuniete nr bo idzie to na pierwszy montaz a nie moze byc z nr BMW sprzedawane)?
a tu nowy nabytek H&R zeby zimowki sie ladnie komponowaly z wypchnietymi nadkolami ew drugi komplet letniakow:
VIP3R - 2008-06-21, 12:56
| jaqub napisa/a: |
czy mozecie POTWIERDZIC ze to LEMFORDER (kupiony w IC i tam twierdzili ze przychodzi w opak zbiorczych i ze ma usuniete nr bo idzie to na pierwszy montaz a nie moze byc z nr BMW sprzedawane)? |
Tak napewno też kopowałem do Meśka i są wszystkie numery nawet nazwa jest a to zwykła podróba która pewnie nawet niemiec nie widziała
A co do autka to ful wypasik to mi sie podoba. Co prawda złoty nie jest moim ulubiony kolorem ale jest piękna
jaqub - 2008-06-27, 19:13
kolejne elementy do wymiany:
a to jeszcze nie koniec...
Gasper - 2008-06-28, 00:22
Też zawsze lubię sobie układać nowe pudełeczka na kupkę. Aż żal potem te nowe części montować
lesiek - 2008-06-28, 11:14
Auto jest mega zajebiste, naprawdę, zdięcia w ani jednym procencie nie oddają klimatu beemki Kuba, z resztą wiesz co myślę o Twoim sedanie
jaqub - 2008-09-28, 19:12
troche znudzily mi sie parujace (w zasadzie to jeden) przedni kierunek w stylu "festyn"... zastanawiam sie nad zmiana kierunkow przod... i tak przegladajac (bardzo stare) fotki znow zaczynaja mi sie podobac w pelni orginalne pomaranczowe kierunki... z tylu mam ori lampy i tak myslalem zeby przod przywrocic do tego stylu... tyle juz jezdzi e36 z bialymi/dymionymi i nie wspomne o festyniarskich kierunkach ze pomarancz zwlaszcza przy kolorze auta powinien wygladac dobrze... co WY na to? a i autko po wymianach w zawieszeniu i dorzuceniu dystansow lata na: Styling 103 Doppelspeiche 8x17 et 47 ( z tym ze przy dystansie wychodzi et 27 i bardzo dobrze komponuje sie z nadkolem)...
a i w weekend zajalem sie skorka w aucie to jest wymylem porzadnie i zabezpieczylem na zime jakims kremem z AVON'u do twarzy na zime (hehe zastanawialem sie czy czyms na zmarszczki jej nie posmarowac )
|
|