| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Sprężyny ciąg dalszy (wiem było dużo, nawet bardzo)
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-03-28, 20:28 Temat postu: Sprężyny ciąg dalszy (wiem było dużo, nawet bardzo) Witam
Panowie chciałbym się was poradzić odnośnie sprężyn, Mam komplecik z auta sprowadzonego, są używane farba już sie łuszczy. Będą spełniać swoje zadanie czy już nie za bardzo.
Przód to czerwone H&R 3/1 VA takie oznaczenie na nich widać,
a tył to czarne z tym że 2 różne, jedna ma żółtą i zieloną kropkę, a druga czerwoną i niebieską. Auto na nich stało równo.
Zakładać te sprżęzny czy sobie darować,widać że są używane. Beda spełniać swoją funkcje na standardowych amortyzatorach???? Ile te sprężyny wogóle obniżają???
LUKAS - 2007-03-28, 20:45
Przednie sprezynki o ile mnie pamiec nie myli maja oznaczenie sprezyn M Technica.
Natomiast tylne jesli maja rozne kropki to powinny byc rozne, ale co te kolory oznaczaja, niewiem.
Tak wiec te sprezynyki pod zwykly amorek podchodza jak najbardziej.
Mierzles ich wysokosc
BMW - Białe Mogą Więcej
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-03-28, 21:20
| LUKAS napisa³/a: | | Mierzles ich wysokosc | Jeszcze nie ale jutro zmierze, a jak dam rade wrzuce fote.
| LUKAS napisa³/a: | | BMW - BiaÅ‚e MogÄ… WiÄ™cej | OJ PRAWDA,PRAWDA
Adi - 2007-03-28, 22:32
Co do tych H&R to warto zajrzeć na ich stronkę, znajdziesz tam kilka informacji i tak: np. były one dla 4 i 6 cylindrówek (żółta kropka/pasek - 4 cyl., biała kropka/pasek - 6 cyl.), obniżają do 35 mm powinny mieć 6 zwojów.
RoboCop - 2007-03-30, 10:54 Temat postu: Re: Sprężyny ciąg dalszy (wiem było dużo, nawet bardzo)
| ANDRZEJ-BIELAK napisa³/a: |
a tył to czarne z tym że 2 różne, jedna ma żółtą i zieloną kropkę, a druga czerwoną i niebieską. Auto na nich stało równo.
Zakładać te sprżęzny czy sobie darować,widać że są używane. Beda spełniać swoją funkcje na standardowych amortyzatorach???? Ile te sprężyny wogóle obniżają??? |
ja bym tych tylnich nie zakładam, to że auto równo stoi o niczym nie świadczy... sprężyny są z dwóch kompletów - pewnie będą miały różną charakterystyke pracy...
a to do czego sÄ… H&R znajdziesz nawet u nas gdzieÅ› na stronie...
|
|