| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Nie pali siÄ™ rezerwa w e30
a_rekin - 2007-03-28, 22:48 Temat postu: Nie pali się rezerwa w e30 No MĘDRCY!!! Prawdziwy orzeszek do zgryzienia!!!
Nie pali siÄ™ kontrolka rezerwy w e30.
Sprawdzone zostało:(no to lecimy..)
-żarówki-kilka sztuk
-2 zegary(na 100% (sprawne)
-wyjąłem pływak,zwarłem przewody które są podłączone do niego-nic
-sam pływak przewracałem góra dół -skazówka latała do 60l, potem w dół-brak 'lampki'
-sama wiązka ruszana,gnieciona itd aby sprawdzić czy któryś z kabelków się nie utarł-nic!
-próba (że tak powiem 'macania' przewodów od zegarów po drodze aż do wtyczek,gniazdek itd-nic!!!
-przy wykręceniu pływaka zajrzałem oczywiście ile jest paliwa i wyszło że lekka saharka więc odpowiedź w stylu pojeździj troche aż spalisz paliwo-ODPADA!!!
-wcześniej działało.Odstawiłem go na zime do garażu bo to Cabrio,w między czasie wymieniłem zegary na 'mniej zdezelowane' i problem się zaczął.Nie sądze abym coś urwał z kabelków po drodze tej przemiany bo na 'huzia juzia z młotkiem' do tego się nie zabierałem,więc w 'morde jeża' nie wiem o co chodzi.Co prawda autka wyprodukowane z napisami MADE IN WEST GERMANY czyli przed upadkiem muru same się naprawiają po średnio 2,3 dniach-hehehe ale gdyby jednak moje Cabrio obraziło się na troche dłużej to chętnie bym usłyszał od Was jak go naprawić co by się odgniewał!
Tradycyjnie dzięki serdeczne i pozdrowionka dla wszystkich właścicieli co mają w nazwie swojego autka 3 literki!!!
A_REKIN
Sonny - 2007-03-28, 23:05
a ktory plywak sprawdzales, bo sa dwa. Jeden za fotelem kierowcy od wskazowki, a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy.
a_rekin - 2007-03-28, 23:11
| Sonny napisa³/a: | | a ktory plywak sprawdzales, bo sa dwa. Jeden za fotelem kierowcy od wskazowki, a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy. |
a widzisz.....????
a ja sprawdzałem tylko ten od kierowcy!
No dobra zakładając że tamten jest uszkodzony jak mogę dojść że coś go boli?
Jest jakiś osobny element który wystaje z pompy czy raczej jest tak samo zbudowany jak ten od kierowcy czyli metalowa rurka bez żadnych dodatkowych części?
Sonny - 2007-03-29, 00:39
nie wiem dokladnie jak on wyglada, ale mozesz sprawdzic czy jest uszkodzony odpinajac kostke i podajac mase na jeden z przewodow, dwa beda od pompy, a trzeci od rezerwy.
a_rekin - 2007-03-29, 10:10
| Sonny napisa³/a: | | nie wiem dokladnie jak on wyglada, ale mozesz sprawdzic czy jest uszkodzony odpinajac kostke i podajac mase na jeden z przewodow, dwa beda od pompy, a trzeci od rezerwy. |
Ok!Dobra Dzięki!
Zobacze dzisiaj i dam znać.
Pozdrowionka!
SOER - 2007-11-06, 20:49
| Sonny napisa³/a: | | a drugi razem z pompa paliwa za fotelem pasazera jest wlasnie od rezerwy. |
Mam ten sam problem .. świeciła się rezerwa zatankowałem i już się nie zapala.. mogę prosić jakieś wskazówki co rozkręcić itd. żeby dostać się do tego czujnika o którym pisze Sonny ?
http://www.realoem.com/bm...039&hg=16&fg=05 rozumiem że element nr. 9 jest od wskaźnika a elementy 10,8,7,6,5,4 są od rezerwy ?
|
|