| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Co myslicie o wstawieniu silnika 2.5 V6 z Opla Omegi do E34
SajGoN - 2007-04-02, 00:01 Temat postu: Co myslicie o wstawieniu silnika 2.5 V6 z Opla Omegi do E34 Tak jak w temacie. Jezdzilem Omega B i chodzi to ok. Prosze o opinie.
Ona tez miale na tyl wiec mysle ze nia bylo by problemu. Najwazniejsza sprawa to w sumie spalanie. Przy tym silniku stosunkowo malo palila ok.8 litrow w trasie. To jest to...
A do BMW trzeba jednak zalac swoje. Jestem i czuje sie fanem BMW ale kasa tez wazna sprawa. Przeciez moge tyle sama ilosc km przejechac tanszym kosztem.
Prosze o subiektywne osobiste zdanie, kazda krytyke zniose...
Pozdrawiam
casus maximus - 2007-04-02, 00:17
to profanacja. jak chcesz to kombinuj ale to juz nie bedzie prawdziwe BMW.
duchPW - 2007-04-02, 00:20
SajGoN prowokatorze , gdyby V6 było lepsze, to BMW produkowało by V6 ... ale nie jest
a jak się jeździ BMW, to niestety trzeba zalać - jak chcesz jeździć oszczędniej, to kup sobie opla astre tdi, albo inną skodę fabię i będzie git
co do krytyki, to czemu robisz OT na Technicznym?
Bagor - 2007-04-02, 01:05
Pewnie Prima Aprilis 8)
Gasper - 2007-04-02, 01:32
Turbo se zamontuj. Mam takie dwie suszarki na stanie. Mogę Ci sprzedać. Razem z magnetyzerem Twoja beema będzie mniej spalać niż oplowskie V6... BA! mniej niż 1,7 diesel
Pozdro aprilis
marvin-86 - 2007-04-02, 07:19
No gasper ma 2 suszarki sam je widzialem i co sam montuje nie ma na co czekaj szybki latwy montaz a jakie widoki a osiagi
SajGoN - 2007-04-02, 12:04
Skoro tak to moze jakis TDI, ale zeby to i jezdzilo i malo palilo. 2.5 TDI od Audi by pasowal? Moze ktos wie cos na ten temat. Koszty silnika bylyby wyzsze. chyba ale pewnie by sie szybko zwrocilo.
pozdro dla fanow.
casus maximus - 2007-04-02, 12:18
SajGoN, olej temat. za te pieniadze ktore musialbys wlozyc w przerobke taką dziwna to lepiej kupic paliwa i przejezdzic ta kase.
Łukasz - 2007-04-02, 12:18
2.5TDI? Bez problemu. Podobno można quattro też do E34 przełożyć Plug&Play. Tak słyszałem.
nokerman - 2007-04-02, 12:26
| Łukasz napisa/a: | | Podobno można quattro też do E34 przełożyć Plug&Play. Tak słyszałem |
źle Łukasz słyszałeś! Plug&Cry
Łukasz - 2007-04-02, 12:49
| nokerman napisa/a: | | Łukasz napisa/a: | | Podobno można quattro też do E34 przełożyć Plug&Play. Tak słyszałem |
źle Łukasz słyszałeś! Plug&Cry | przedłużony 1 kwiecień
Yakuzatti - 2007-04-02, 14:08
| nokerman napisa/a: | | Plug&Cry |
buahahhah noker
pawelbach - 2007-04-02, 14:31
to chyba najgłupsza rzecz o jakiej przeczytałem na tym forum ecotec to guwno
Yakuzatti - 2007-04-02, 15:01
| Cytat: | | to chyba najgłupsza rzecz o jakiej przeczytałem na tym forum ecotec to guwno |
3.2 ltr z super Vectry GTS ma 211koni xD
speed - 2007-04-02, 16:26
| pawelbach napisa/a: | | to chyba najgłupsza rzecz o jakiej przeczytałem na tym forum ecotec to gówno |
A ja się z tym nie zgodzę w moim służbowym autku jest 2.0 ecotec i przy całkiem fajnych osiągach spalanie jest rzędu 9/100 w mieście z włączona klima - całkiem fajne te silniki
pawelbach - 2007-04-02, 19:43
ale nie w BMW
Bruner - 2007-04-02, 19:48
Ale tu nawet nie chodzi o to "czy silnik Opla jest wystarczajaco godnym napedem dla BMW" Autor tego posta chyba nigdy nie zetkal sie ze swapowanym autem i nie wie jaka to rzezba i jak gleboko trzeba siegac do portfela, nawet jesli przeklada sie silnik tego samego producenta, a w tym wypadku zakres prfzerobek na pewno bedzie wiekszy. Po prostu to nie ma zupelnie sensu z ekonomicznego punktu widzenia, a przeciez zalozenie jest takie zeby auto bylo tansze. Zrozumial bym jesli chodzilo by o moc, ale w tej sytuacji to kompletnie bez sensu. Kupa roboty, wyrzuconych pieniedzy i eksploatacja tansza o 5 zl na 100 km. Za te pieniadze wstaw lepiej sekwencje, na pewno bedziesz bardziej zadowolony. A jak nie chcesz gazu to zmien na TDS-a. Innego wyjscia nie widze
casus maximus - 2007-04-02, 19:53
| Bruner napisa/a: | | Po prostu to nie ma zupelnie sensu z ekonomicznego punktu widzenia |
nie mowilem????? lepiej ta kase co sie w takie dziwne swapowanie wklada przejezdzic badz przepic nawet.
Jacek E30 - 2007-04-02, 19:54
Generalnie nie wiem czy w tym momencie mam się śmiać czy płakać
casus maximus - 2007-04-02, 19:57
Jacek E30, moglbys rozwinac swoja mysl?
marvin-86 - 2007-04-02, 20:03
casus zotales szatanista sory za OT
Gniewek89 - 2007-04-02, 20:10
Sekwencje zarzuć koles na bmw sport pisal ze ma w e34 2,5 z czipsem 200koni i PONOĆ mu spala 11,3 Moc tak nie spada sekwencja to dobra rzecz
| marvin-86 napisa/a: | casus zotales szatanista sory za OT |
Własnie Ja chce powrót wilka (czy nosił wilk razy kilka i poniesli i wilka )
Jacek E30 - 2007-04-02, 20:16
Po pierwsze w jakim cyklu Omega spala 8l pewnie trasa 90-100 km/h?? E34 2.5 l 24V sadze ze miesci sie w tych samych granicach, nie wspominajac ze dynamika w silniku opla jest gorsza Wiadomo zawsze ktos gada ze BMW duzo pali a ja jestem innego zdania Koszt wsadzenia tego silnika tzn elektronika, układy mechaniczne tzn skrzynia biegów przeróbki wału napędowego itd itd to za duzo zabawy... prosciej i taniej jest wsadzic silnik BMW
duchPW - 2007-04-02, 20:22
| Bruner napisa/a: | | Autor tego posta chyba nigdy nie zetkal sie ze swapowanym autem | autor tematu swego czasu miał m52b28 w E30 - nie wiem czy tak jest dalej, ale to niezły wkręcacz i za nic nie uwierzę w szczerość tego pytania - zwłaszcza, że na tyle, na ile udało mi się poznać kolegę Sajgona, to wiem, że nigdy by nie zeszmacił beemki jakimś podrzędnym silnikiem
[ Dodano: 02-04-2007, 20:25 ]
casus maximus - super awatar
RoboCop - 2007-04-02, 20:27 Temat postu: Re: Co myslicie o wstawieniu silnika 2.5 V6 z Opla Omegi do
| SajGoN napisa/a: | Tak jak w temacie. Jezdzilem Omega B i chodzi to ok. Prosze o opinie.
Ona tez miale na tyl wiec mysle ze nia bylo by problemu. Najwazniejsza sprawa to w sumie spalanie. Przy tym silniku stosunkowo malo palila ok.8 litrow w trasie. To jest to...
A do BMW trzeba jednak zalac swoje. |
w "aucie po gwarancji" był spory artykuł o omegach - nie mam go teraz pod ręką... ale nikt nie piał z zachwytu nad silnikami jakie tam wkładał GM... nawet 2,0l kiepsko tam wypadała, a w Omedze A - silnik ten uchodził za niezły... ten nowszy to już podobno lipa - i to samo z większymi pojemnosciami (V6stki) - też kiepskie motory, paliwożerne, drogie w serwisowaniu... 2,5 V6 -wogole nie ma szans z M50B25 jeśli chodzi o osiągi... i spalanie wysokie...
a wkłądanie tego do BMW... napewno profanacja
dla mnie najdziwniejsze jest to, że BMW przy GM, to karzełek, i taki mega-koncern brał od BMW przez długie lata Diesla, bo sami nie potrafili zrobić silnika odpowiedniej klasy...
SajGoN - 2007-04-03, 01:22
Witam! wszystkich !
jakby tu powiedziec...
PRIMA APRILIS ! ! !
Ten pomysl uroil sie w mojej glowie ok. 3 iesiace temu. Czekalem na ten dzien z niecierpliwoscia, wydal mi sie najlepszym momentem na zrealizowanie nikczemnego planu.
Ciekawe byly narodziny tego pomyslu. Moj znajomy przez czysty przypadek kupil Opla Calibre ochyda... Zawsze mu docinalem ze jezdzi lansiarskim, tanim, niby sportowym autem (no bo przeciez qpe i drzwi bez obramowki szyby) raz tak mi sie odgryzl ze myslalem ze wyjde z siebie. Powiedzial ze "BMW serii 8 to odpowiedz firmy BMW na Calibre". Myslalem ze nie nie opanuje cisnienia
Jak ja sie przybieralem do swapa do swojej E30stki, rozmyslalem nad M52B28 lub chcialem pujsc na calosc i wsadzic cos z rodziny S a dokladnie z ///M5 E34 3.6 nawet byl taki w kupnie, dzwonie aktualne, osprzet tez ma hm... ale zszedlem na ziemie-koszty exploatacji. Nie teraz ale w przyszlosci zanosze sie z tym zamiarem lub M60B44 ale to zostawilem na czasy kiedy nie bede sie przejmowal kosztem zakupu np: kompletnego sprzegla do jednego z takich silnikow lub glowowicy.
W rozmowie z tym kolesiem raz zazartowal i powiedzial czy nie mysle o swapie silnika z Opla Eco Tec. Ja spojrzalem na niego, majac mine pod tytulem "wyspales sie dzisiaj...?" i od tego sie zaczelo... powiedzialem ze hipotetycznie nawet gdybym mial taki poroniony pomysl to nie znam nikogo kogo moglbym sie zapytac o jakies porady w tej sprawie, a on na to zapytaj na forum. A ja na to: hahaha... kazda osoba czytajac bylaby o tej chwili moim wrogiem chyba. I musialbym zalozyc nowy login.
Poza tym wszystkim chcialem sprawdzic Wasza reakcje, kazdy kto zareagowal na to w sposob obronny wobec BMW, nazywajac to profanacja daje swiadectwo zdrowego , trzezwego myslenia.
PioterW na poczatku sie sie na Tobie zawiodlem, ale pozniej poszedles po rozum do glowy, widocznie musiales sie z tym przespac, lub po nieprzespanej nocy napisales cos z sensem. No chyba ze sie myle i od samego poczatku widzales w tym podstep.
Bagor i Gasper wyczuli sprawe od poczatku ale na reszcie sie zawiodlem... Wy naprawde mysleliscie ze cos takiego chce uczynic... Jestem na Was zly, czemu nikt mnie nie nawyzywal. Specjalnie napisalem ze zniose wszelka krytyke. Dalem Wam tym samym wolna reke. A tu kazdy mily i jeszcze debetujecie ze ten silnik to do najlepszych nie nalezy a z wlozeniem TDI nie byloby problemu. Chyba bylbym bardziej zadowolony gdybym dostal bana od admina za cos takiego. Wtedy poczulbym ze jestem na forum milosnikow BMW.
Tak w ogole to nie wiem jak ja bym sam zareagowal na cos takiego. Po spadku cisnienia, to co bym napisam napewno bylbym wrogiem dla autora postu. Nie wiem co gorsze czy taki chory swap czy lampy Lexus do E24 lub przyklejany wlot na masce do Z1. Po prostu dyskwalifikacja goscia.
Takich ludzi trzeba tepic. Jak sie zenisz to na dobre i zle. Przeciesz jak zona ulegla wypadkowi to nie mozesz jej zostawic tylko opiekujesz sie ja do konca zycia no chyba ze to nie byla prawdziwa milosc.
Na koniec dodam ze czytajac posty sprawilo mi to naprawde wiele radosci. Czytalem nowe posty i smialem sie jak z najlepszego dowcipu.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH FANOW BMW I POZDRO DLA WASZYCH BAVAREK OD WOJKA SAJGONA ! ! !
speed - 2007-04-03, 10:04
Ja napisze tylko tyle. Wiesz dlaczego nie zostałeś zbanowany Bo wg mnie mylisz dwa pojęcia forum miłośników bmw to jedno a forum fanatyków bmw to drugie - mam nadzieje że piszemy na tym pierwszym.
duchPW - 2007-04-03, 10:04
fajnie, że udało Ci się przetrwać te 3 miesiące - aż nie chcę sobie wyobrażać jak codziennie gdy pomysł kiełkował, musiałeś się diabolicznie cieszyć w sobie i zacierać ręce na myśl o WIELKIEJ EKRĘTCE
a z banami tak nie folguj, bo może sie okazać, że admin ma jeszcze bardziej pokręcone poczucie humoru niż Ty
Łukasz - 2007-04-03, 10:42
| PioterW napisa/a: | fajnie, że udało Ci się przetrwać te 3 miesiące - aż nie chcę sobie wyobrażać jak codziennie gdy pomysł kiełkował, musiałeś się diabolicznie cieszyć w sobie i zacierać ręce na myśl o WIELKIEJ EKRĘTCE
a z banami tak nie folguj, bo może sie okazać, że admin ma jeszcze bardziej pokręcone poczucie humoru niż Ty |
ja coś o tym wiem
SajGoN - 2007-04-03, 12:35
Ej... no co jest...??? Gdzi ja jestem... to nie jestem tu gdzie myslalem?
Jestem zarejesrowany na innych foram, znaczy sie forach raczej uzytkownikow BMW oraz milosnikow tej marki. Dzieki pomocy PiotraW w obraniu celu mojej wedrowki myslalem ze dotarlem do Ziemi Obiecanej. Teraz juz nie wiem co mam myslec...
PioterW zdementuj to co powiedzial Speed
slyszysz...!!! powiedz ze to nie prawda...
no zrob cos...
zyje cicha nadzieja ze piszemy na tym drugim foru.
korzuch - 2007-04-03, 12:50
wsadz jakies stolec do tego e34 to dostaniesz kilka kopuf na twarz aby obrac własciwa droge rozumowania a od łapówkarza piteksa sie odczep bo jeszcze z nim niepiłes
qrwa sie na mnożyło tera psychicznych....
speed - 2007-04-03, 15:20
| korzuch napisa/a: | wsadz jakies stolec do tego e34 to dostaniesz kilka kopuf na twarz aby obrac własciwa droge rozumowania a od łapówkarza piteksa sie odczep bo jeszcze z nim niepiłes
qrwa sie na mnożyło tera psychicznych.... |
Ty do mnie rozmawiasz Jeśli tak to przetłumacz ten bełkot na jakiś zrozumiały dla ludzi język bo ni ...uja z tego nie rozumiem.
Jaki łapówkarz, jaki piteks what the fuck
Jak wytrzeźwiejesz to przemyśl spokojnie co chciałeś napisać i napisz jeszcze raz...
Łukasz - 2007-04-03, 16:03
| speed napisa/a: | | korzuch napisa/a: | wsadz jakies stolec do tego e34 to dostaniesz kilka kopuf na twarz aby obrac własciwa droge rozumowania a od łapówkarza piteksa sie odczep bo jeszcze z nim niepiłes
qrwa sie na mnożyło tera psychicznych.... |
Ty do mnie rozmawiasz Jeśli tak to przetłumacz ten bełkot na jakiś zrozumiały dla ludzi język bo ni ...uja z tego nie rozumiem.
Jaki łapówkarz, jaki piteks what the fuck
Jak wytrzeźwiejesz to przemyśl spokojnie co chciałeś napisać i napisz jeszcze raz... |
Speedd , jak to mówią w młodzieżowych serialach typu "Klan" - Nie czaisz bazy
duchPW - 2007-04-03, 16:07
buhehe
ten łapówkarz, to niby ja ...
| korzuch napisa/a: | sie na mnożyło tera psychicznych.... | każdy się cieszy jak widzi swoich
BTW - jak korzuch wytrzeźwieje, to nikt nic nie skuma - dobrze jest jak jest
korzuch - 2007-04-03, 17:56
yo!
przeca na nikogo niejade a widze ze magistry załapali
pozdro byki
speed - 2007-04-03, 18:12
korzuch, sorry, panowie cofam moja poprzednia wypowiedź to chyba ja pijany byłem Zaszło porostu małe nieporozumienie odebrałem wiadomość nie przeznaczona dla mnie ale już wszystko zostało wytłumaczone
mariusz 330 - 2007-04-03, 21:03 Temat postu: Re: Co myslicie o wstawieniu silnika 2.5 V6 z Opla Omegi do
| SajGoN napisa/a: | Tak jak w temacie. Jezdzilem Omega B i chodzi to ok. Prosze o opinie.
A do BMW trzeba jednak zalac swoje. Jestem i czuje sie fanem BMW ale kasa tez wazna sprawa. Przeciez moge tyle sama ilosc km przejechac tanszym kosztem.
Prosze o subiektywne osobiste zdanie, kazda krytyke zniose...
Pozdrawiam |
witam , ja mialem omege b 2,5 v6 i w moim przypadku spalanie bylo zdecydowanie wieksze niż w bmw e34 które takze posiadalem.
chcialem zaznaczyc ze omega byla po tuningun w niemczech przez firme irmisher moze dlatego doila wiecej , chociaz osiagi byly bardzo zblizone co do bmw 525 e 34.
natomiast mialem założoną w niej instalacje lpg sekwencje i spalala mi ponad 20 l gazu co w przypadku e34 z zwykla instalacja spalanie bylo w granicach 15.
pozdrawiam.
RoboCop - 2007-04-04, 10:46
a nie mówiłem - opel -lipa
|
|