BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - M20B20 Uszczelniacz wału

SOER - 2007-04-05, 08:06
Temat postu: M20B20 Uszczelniacz wału
Auto zaczęło nagle łykać dużo oleju a bardziej to na czym stoi auto czyli... w skrócie olej kapie na ziemię byłem u mechanika myślał na uszczelka miski ale powiedział że trzeba uszczelnić tył silnika czyli uszczelniacz wału do wymiany i trzeba ściągnąć krzynie przy okazji i ją wymienię za robocizje200zł dużo ?? jakiej firmy polecacie uszczelniacz widziałem że koszt koło 50zł.
puz - 2007-04-05, 08:10

uszczelniacz wszytko jedno jaki i tak za rok zacznie znow:) jak nei na wale to na skrzyni taki urok M20 czy 200 zł to duzo hmmmm zalezy z jakiej czesci kraju jestes. to raczej rozsadna cena
SOER - 2007-04-05, 08:34

ok, dzięki za info to kupuje jaki wpadnie w ręce. Wymienię też skrzynie znalazłem sobie jakaś ale nie wiem czy będzie ok bo wyczytałem ze dwie firmy robiły skrzynki dla BMW i są też jakieś dwa rodzaje mam 88 rok. Co jeszcze muszę kupić do wymiany skrzyni jakieś uszczelki ?
Mauser - 2007-04-05, 15:11

zimer - skrzynia - wał
zimer - przy mech. zmiany biegów

Przy okazji:
możliwe że Ci posypie się ta "obrączka" pomiędzy rurami, a druga stalowa będzie peknięta, no i guma która trzyma rury wydechowe, i znowu przy okazji - lewarek nie lata ? to dobry moment żeby powymieniać elem. które są zużyte, albo short shiftera zrobić... :)

SOER - 2007-04-05, 15:27

eee.. to już niech lepiej mechanik kupuje, no lewarek trochę lata ale skrzynia będzie inna wiedz mógłby tez wymienić co trzeba tylko czy takie drobiazgi nie są dostępne przypadkiem tylko w ASO. To jak z ta skrzynia jest są dwa rodzaje ? jaka muszę szukać ??
MARAS - 2007-04-09, 19:44

zimering to jedno a uszczelka pod kołnierz zimeringu to drugie co musisz kupić nie zawsze jest dostęna od ręki a bez tego znów zacznei kapać... taki urok m20
Hroop - 2007-04-09, 20:11

Jakby co to mam simmering wału korbowego (ten przedni) do m20b25
kupiłem komplet jak robiłem rozrząd u siebie i mi został..
W razie jakbyś potrzebował to oddam za grosze..
hroops@wp.pl
pzdr