| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Dual Sim
Domel - 2007-04-10, 14:39 Temat postu: Dual Sim Witam,
Czy ktoś używa takiego wynalazku jak Dual Sim?
Nie chce biegać z dwoma fonami.. Czy macie jakieś doświadczenia..?
Chce sie czegos dowiedzieć bo jedyny jaki by mi pasował do kom to ten z wyciętymi sim... a nie chce ciąć na darmo.
Pozdro
High-Tech - 2007-04-10, 15:01
No właśnie - podłączam się do tematu - ma ktoś coś takiego, bawił się ktoś tym?!
speed - 2007-04-10, 20:37
To i ja się podłącze też jestem ciekaw jak to działa a przydało by mi się takie coś
Scigany - 2007-04-11, 02:06
ja mialem dual sim w nokii 6210, przelaczalo sie to poprzez wylaczenie i wlaczenie. Troche wkurzajace to bylo, zwlaszcza, ze ten adapter pogrubial telefon.
Pawel BMW e36 - 2007-04-12, 18:51
to jescze pikus, batreia w noki 6020 normalnie mi trzymala ok 7 dni a z dualem 3dni, przelaczanie mialo byc automatyczne-ale do konca nie jest bo trzeba to potwierdzic i szuka sieci na nowo,dla mnie tragedia i niewypal,
Domel - 2007-04-12, 19:20
Czytałem własnie, że to przełączanie strasznie skraca czas uzytkowania telefonu. Ale mnie akurat ta funkcja nie interesuje. Chodzi mi poporstu o to, żebym nie musiał nosić drugiej kart SIM gdzieś w kieszeni i zmieniać je aby sprawdzić czy coś przyszło..
Sam juz nie wiem co myśleć o tym wynalazku...
Gasper - 2007-04-12, 19:41
Myślałem o takim czymś, ale zostawiłem jednak dwa aparaty. Zawsze jesteś dostępny i nie ma problemów z nieodebranymi rozmowami. Kup sobie jakiś malutki telefonik co by nie zajmował dużo miejsca i będziesz zadowolony
Ja od ponad czterech lat łażę z dwoma telefonami i się przyzwyczaiłem
Kruczek - 2007-04-12, 22:16
miałem takie coś dawno temu w nokii 3100...
ogólnie to bardzo przydatna rzecz...
speed - 2007-04-12, 23:35
hmm a czy ktoś wie może czy takie urządzenie mieści sie do motoroli V3i
fil - 2007-04-13, 08:41
| speed napisa³/a: | hmm a czy ktoÅ› wie może czy takie urzÄ…dzenie mieÅ›ci sie do motoroli V3i |
tu akurat dokupienie drugiej v3 nie spowoduje tloku w kieszeni
a na powaznie to mam dwa telefony wlasnie v3 i jakiegos starego malego eryka i nikt mnie nie namowi na ten adapter,chyba ze wymysla cos takiego zeby obie karty byly caly czas aktywne ..chyba ze drugi numer ma byc tylko do przekretow i nie uzywa sie go ciagle to wtedy ok.ale ja poki co potrzebuje 2 tel..
nokerman - 2007-04-13, 09:10
a kto mi wytłumaczy poco jest sens nosić dwa (ba widze nawet ludzi z trzema) aparaty??
jest się bardziej dostępnym??
czy może na wypadek awarii jednej z sieci??
Gasper - 2007-04-13, 09:55
| nokerman napisa³/a: | a kto mi wytÅ‚umaczy poco jest sens nosić dwa (ba widze nawet ludzi z trzema) aparaty??
|
W moim przypadku jeden aparat ma polską a drugi niemiecką sieć. Jeśli bym miał tylko jedną to bym dawno zbankrutował
Poza tym niektórzy mają jeden prywatny telefon a jeden służbowy, co w tym dziwnego jeśli chce się być dostepnym dla każdego. Po co rodzinka ma dzwonić na inną sieć, skoro może być taniej?
fil - 2007-04-13, 11:49
| Gasper napisa³/a: | | nokerman napisa³/a: | a kto mi wytÅ‚umaczy poco jest sens nosić dwa (ba widze nawet ludzi z trzema) aparaty??
|
W moim przypadku jeden aparat ma polską a drugi niemiecką sieć. Jeśli bym miał tylko jedną to bym dawno zbankrutował
Poza tym niektórzy mają jeden prywatny telefon a jeden służbowy, co w tym dziwnego jeśli chce się być dostepnym dla każdego. Po co rodzinka ma dzwonić na inną sieć, skoro może być taniej? |
wlasnie!ja mam ere od paru lat z korzystnym pakietem a drugi fon to jakis pop na ktory dwonia znajomi i jest darmowym nr mojej Panny, czyli tzw. smycz
speed - 2007-04-13, 13:45
fil, skÄ…d ja to znam
Prosiak - 2007-04-19, 07:50
...ja kupiłem duala i go wywaliłem.Zebu przełączyc karte trzeba było wyłączyc telefon i jeszcze czasami sie blokował.Zdecydowanie jestem za dwoma telefonami
Pzdr.Prosiak
|
|