| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Ciezko chodzi kierownica e30...
Smykoo - 2007-04-13, 16:16 Temat postu: Ciezko chodzi kierownica e30... Elo, elo
Mam taki problem...Strasznie ciezko chodzi mi kierownica i nierowno tzn. czasami lekko,a za moment strasznie ciezko. Jak auto stoi to wogole prawie sie nie da krecic...potrzeba Pudziana
Mam 320i E30 bez wspomagania ale jezdzilem kumpla 318i i tam jest spoko.
Dzieki za ewentualna pomoc
pawelbach - 2007-04-13, 17:33
krzyrzak ci sie pewnie zatarł i jest do wymiany możesz zawsze prubowac go czyms przesmarowac i na pewno bedzie poprawa tylko na jak długo koszt krzyrzaka to chyba 24 zł a wymiana to zalerzy jak sruby sie odkreca
Kimbek - 2007-04-13, 19:20
Miałem to samo i to był właśnie ten krzyżak, popsikałem specyfikiem typu WD od razu jak ręką odjął, po dwóch tygodniach wróciło popsikałem jeszcze raz tak konkretnie żeby dobrze wymyło i jest już dobrze od kilku dobrych miesięcy. Spróbuj zanim wymienisz.
ubott - 2007-04-13, 21:41
krzyzak jest sporo drozszy pawel!!!
jesli sie zaciera objaw jest taki ze co 1/4 obroty wystepuje ciezkie krecenie
wyciagnij go wsadz do puszki z ropa jak juz sie rozrusza (musi chodzic leciutko) obsmaruj wszystko smarem grafitowym i bedzie git
samo psikanie wd40 pomaga na kilka dni bo syf znowu sie osadzi i bedzie lipa
pozdro
marvin-86 - 2007-04-13, 22:04
ja mam to samo, tyle ze mamw spome zwlaszcza po swiezyk odpaleniu po kilku godzinach przestoju chodiz raz ciezko raz lekko wlasnie tak co 1/4 obrotu ropka trzeba zoaczyc czy pomoze pozdro ale to jest dziwne bo przechodzi za jakies 8 km jak sie troche kiera pokreci tez jakies rady czy to samo ?
ubott - 2007-04-13, 22:09
to samo tylko w mniejszym stopniu i jak sie rozrusza to jest lepiej postaw samochod pod chmurka na tydzien i nie ruszysz kiera tak sie zastoi
pozdro
Smykoo - 2007-04-14, 00:32
| Kimbek napisa³/a: | | MiaÅ‚em to samo i to byÅ‚ wÅ‚aÅ›nie ten krzyżak, popsikaÅ‚em specyfikiem typu WD od razu jak rÄ™kÄ… odjÄ…Å‚, po dwóch tygodniach wróciÅ‚o popsikaÅ‚em jeszcze raz tak konkretnie żeby dobrze wymyÅ‚o i jest już dobrze od kilku dobrych miesiÄ™cy. Spróbuj zanim wymienisz. |
Dzieki sprobuje tylko jeszcze nie wiem jak sie mam do niego dostac najlepiej...
Piotr_1 - 2007-04-14, 00:44
Profesjonalna regeneracja maglownicy czyni podobno cuda. Zgłoś się do kogoś kto to robi, są dostępne pakiety części.
ubott - 2007-04-14, 07:59
| Piotr_1 napisa³/a: | | Profesjonalna regeneracja maglownicy czyni podobno cuda. ZgÅ‚oÅ› siÄ™ do kogoÅ› kto to robi, sÄ… dostÄ™pne pakiety części. |
tyle tylko ze to nie jest awaria maglownicy
| Smykoo napisa³/a: | | Dzieki sprobuje tylko jeszcze nie wiem jak sie mam do niego dostac najlepiej... |
krzyzaki sa dwa zintegrowane na drazku z jednej strony przykrecony do samej maglownicy z drygiej do kolumny kierowniczej przed grodzia z kabina kierowcy
musisz odkrecic srubki (klucz 13) ktore zaciskaja drazek na wielowypustach i rozszerzyc powinno zejsc reka bez zadnego walenia mlotkiem
aaa ja zeby sobie sprawe ulatwic odkrecam jedna srube od maglownicy i wysuwam magiel z mocowan
i wszystko robie w kanale bo od gory raczej nie bardzo jest podejscie
pozdro
marvin-86 - 2007-04-15, 06:58
moja rada wd40 zostawic popsikc zostawic na 3 h popsikac wykonczyc to co zosytalo w butlecce zostawic (oczywiacie ruszac kiera ) przujsc za chwile ja uzywalem plynu do wspoma i do hamulcow natluscic zostawic pokrecic i takw kolko wsiadam dzis rano i co !!!!! REWELA !! dzieki boys Ubott
|
|