| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - cieknie olej e30 323
piotr323 - 2007-04-14, 20:38 Temat postu: cieknie olej e30 323 cieknie mi olej spod tej rurki nr 12 z bloku,
czy oznaczo to że muszę nowy oring założyc
ma ktos może wymiary bo nie moge znajeźć,
i jak tą rurke wyciągnąć żeby czegoś nie popsuć i nie narobić sie
MARAS - 2007-04-14, 21:14
tak nowy oring na dole i u góry i podkładki rozmarów nie pamietam we wtorek podam
żeby ja wyciągnąć trzeba odkręcić kolektor ssący
piotr323 - 2007-04-15, 09:28
ale wystarczy poluzować kolektor i wyjdzie czy lepiej cały do góry
sarna1 - 2007-04-15, 10:33
lepiej caly do gory - i tak jak poluzujesz to uszczelki pod kolektorem sie porwa - takze jeszcze one do wymiany - i oring wymien i u gory i na dole - a dla pewnosci kup sobie po 2-3 sztuki bo one lubia sie przecinac jak sie to sklada pozniej do kupy na aucie
RoboCop - 2007-04-15, 11:30
sarna1 - jak ściągałem kolektor, to zadna uszczelka mi się nie rozerwała na dolocie (może były w miare nowe -nie pamietam bo to już 2lata temu było)...
piotr323 - 2007-04-15, 13:01
no wlaśnie silnik zmieniony ale mech przekładał kolektor ze starego, chyba coś spartolił skoro cieknie olej, a uszczelki dolotu faktycznie nowe są bo nie dawno w starym silniku zmieniałem uszczelke pod głowicą
stara zasada sie sprawdza: jak nie zrobisz sam nie będzie dobrze
jeszcze jedno założony silnik był zalany olejem tak rzadkim jak woda, na oko to syntetyk, olej nowy właśniwie nie palony, zostawic taki czy zalewać półsyntetykiem czy minerałem - nie mówicie żebym spytał poprzedniego właściciela o silnik i olej, za długa histaria ale wątpię żeby coś wiedział a silnik kupiłem okazyjnie bo w starym panewki poleciały
|
|