BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Nie odcina przy hamowaniu silnikiem

Lord Lukasz - 2007-04-21, 09:25
Temat postu: Nie odcina przy hamowaniu silnikiem
Jak w temacie, jeszcze niedawno jak np. zjeźdzałem z górki wżucałem powiedzmy 3 bieg i auto sobie hamowało silnikiem, ekonomizer leciał na 0 i wszysko było tak jak powinno.

Teraz jak tak zrobie ekonomizer staje w tym samym miejscu w którym jest na luzie i czuć że nie odcina dopływu silnika, pytanie dlaczego ? nawet przy takiej chamskiej redukcji :lol: przed zakrętem ekonomizer nigdy nie dochodzi do 0 a kiedyś nawet na 5 biegu z górki łądnie odcinało

o co chodzi ?

sarna1 - 2007-04-21, 11:17

czujnik polozenia przepustnicy do regulacji :) tudzież przeplywka sie do konca nie domyka ale stawiam na to I
Grzesiek - 2007-04-21, 12:47

az wlasie mialem sam oto zapytac ale z glowy mi wylecialo dzieje mi sie tak od czasu ,kiedy podmienilem przeplywke bo myslelem ze to od niej szczela na lpg przy odpalaniu :cry: troszku sie uspokoilo ale zauwarzylem takie same obiawy wiec u mnie napewno przeplywka!! :?
MAJSU - 2007-04-21, 23:32

mÅ‚ody318IS napisa³/a:
az wlasie mialem sam oto zapytac ale z glowy mi wylecialo dzieje mi sie tak od czasu ,kiedy podmienilem przeplywke bo myslelem ze to od niej szczela na lpg przy odpalaniu :cry: troszku sie uspokoilo ale zauwarzylem takie same obiawy wiec u mnie napewno przeplywka!! :?

Dżizys aż włos się jeży jak się takie "byki" czyta...