| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wyceń moją furę :|
nokerman - 2007-04-23, 10:33 Temat postu: Wyceń moją furę :| Witam
Pełno fachowców na naszym forum i miałbym do was prośbę
Pewien typoo strasznie chce kupić odemnie ałto, ja jako właściciel mam do niego pewien sentyment, nie planowałem go sprzedawać i mam całkiem inne podejście do tematu sprzedaży aklurat TEJ beemki - chodzi o niebieskie 325 - oprócz niej hoduję w garażu kombiawkę 316 - a na dłuższą metę sprawa jest kosztowna
Zatem proszę was o chłodne podeście i fachową radę jaka cena bedzie adekwatna do stanu auta
BMW 3235iA 170000km 1987r ABS KLIMA El.Lusterka Alufelgi15' LPG
stan techniczny moja ocena: do roboty wszystkie ranty błotnikó - tył purchle pod lakierem, przód stłuczki parkingowe, do wymiany kopułka rozdzielacza zapłonu, świece zapłonowe, wg mnie do usunięcia dolne ospoilerowanie + pewnie robotki blacharsko lakiernicze poniżej listew dookoła
Przegląd i OC do lipca, rozrząd zrobiony 5 tyś temu, oilseriws za 2-żaróweczki,
fotki: TUTAJ
potem napiszę wam ile mi ten kkoleś oferuje
viktor - 2007-04-23, 10:53
ja fachowcem nie jestem ale jakieś foty środka byś musiał zapodac
duchPW - 2007-04-23, 11:35
z tego co piszesz, to auto (prócz drzwi) jest praktycznie całe do pomalowania do okoła, a to wyjdzie +-1500 zł
skoro automat, to pewnie zdrowy silnik - z resztą do katowników nie należysz
fajne wyposażenie
jeśli chodzi o rzeczy do wymiany, to zakładając, że rzetelnie informujesz o jej stanie - nie ma tam aż tak wiele do zrobienia
jeśli poza tym wszystkim buda jest zdrowa, to za 6-6,5 możesz ją puścić (zwłaszcza, że to kupiec do Ciebie przyszedł, a nie odwrotnie)
nokerman - 2007-04-23, 12:03
| viktor napisa/a: | | ja fachowcem nie jestem ale jakieś foty środka byś musiał zapodac |
w środku można się czepić tylko siedziska fotela kierowcy (wylazło pare nitek - ale bez dziur typu że gąbka wystaje) popielniczka w tunelu dostała od pasażera kopa i ma pęknięta ramkę.
oprócz tego zapomniałęm dodać że:
przy hamowaniu coś tłucze jak mocniej sie depnie, nie ma tego przy delikatnym obchodzeniu się z pedałem hamulca, podejrzewam ze nie jest to wina krzywej tarczy ale luzów na maglownicy - no właśnie do tego lezy kpl wspomagania: w garażu magiel, krzyzak + nowe kpl drążki kierownicze a na aucie juz zamontowana pompa wspomy, przewody i zbiorniczek wyrównawczy. kilka razy juz robiłem podejście do montażu, ale zawsze były 'grubsze roboty'
z usterek jeszcze misie przypomniało że ucho mocujące łącznik stabilizatora do wahacza jest urwane
| Cytat: | | za 6-6,5 możesz ją puścić |
no jakby przyszedł do mnie z taką gadką - myślę że niebyłoby tego posta
southOFheaven - 2007-04-23, 15:30
automat- spoko- silnik musi byc pszczolka...ale wizualnie jest troche roboty..raza w oczy te zderzaki z laminatu jakby
mysle ze 5tys pojdzie bez problemu zwlaszcza ze masz lpg- moze ktos sie podjara ..za 7tys to ja sprzedalem oryginalnego isa 90r od pierwszego niemca (ja bylem drugim w sumie)... dalem ogloszenie a na drugi dzien kupiec
nie oszukujmy sie ale to juz stare samochody
Dixi - 2007-04-23, 16:32
jak 4,5 tysia da to sprzedawaj
southOFheaven - 2007-04-23, 17:25
marne grosze...az szkoda sprzedawac jesli autko daje frajde no ale coz..
Łukasz - 2007-04-23, 18:40
około 5 tysięcy tak myślę.....
jaqub - 2007-04-23, 19:12
jak dostaniesz 5tke to mozesz w gratisie RELAKS kolesiowi zrobic
a tak serio to biorac pod uwage ceny i defekty to 5 wydaje sie bardzo dobra propozycja
lesiek - 2007-04-23, 19:54
Wg. mnie to piątaka powinienes z czystym sumieniem za nia brac i jescze kupiec powinien zrobic lod.....obiad
Dominik - 2007-04-23, 19:57
| Łukasz napisa/a: | | około 5 tysięcy tak myślę..... |
Łukasz, daj Nokerowi 4000 i zabieraj przynajmniej zostanie w rodzinie...
casus maximus - 2007-04-23, 21:08
zal sprzedawac za te pieniadze. z drugiej strony nikt wiecej nie da. jeszcze to nie ten czas gdy stare fury w ekstra stanie beda za duze pieniadze.
Łukasz - 2007-04-23, 22:24
| Dominik napisa/a: | | Łukasz napisa/a: | | około 5 tysięcy tak myślę..... |
Łukasz, daj Nokerowi 4000 i zabieraj przynajmniej zostanie w rodzinie... |
najpierw mu naślę "Panie, co Ty mi tu Pan chcesz sprzedać!!!"
alexil - 2007-05-01, 18:47
A ja myślę, że z 6 tyś możnaby wołać-naprawde ładne autko. Ja osobiście (jeśli nie byłoby koniecznej konieczności) nie sprzedałbym poniżej 6 k.
Pozdrawiam
mibhell - 2007-05-01, 21:59
Ja sprzedałem swoja E30 318iA coupe z '90 czarna slicznotke za 7100
pzdr
|
|