| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - e36 m50b20
remigiuszl - 2007-04-24, 11:02 Temat postu: e36 m50b20 Witam ponownie.. ja juz mam chyba pecha znow mi cos nie rychci.. Tym razem gasnie na jalowym biegu.. odpalam auto, chwila jest OK i po 5-10 sekundach silnik zaczyna sie bujac.. spadaja obroty, on oczywiscie momentalnie je podwyzsza, pozniej odpuszcza i tak w kolko, a czasami nawet gasnie.. jak jade jest wszystko OK.. ale jezdzic teraz nie moge specjalnie bo mam automat wiec tak nie specjalnie mozna non-stop dusic na gaz.. na piatek jestem umowiony do mechanika i podlacza go pod kompa ale chcialbym sie zorientowac czy ktos mial juz podobny problem i w czym moze tkwic problem bo moze to jakas pierdulka ktora sam moge zrobic? Pozdro i z gory dzieki za zainteresowanie
southOFheaven - 2007-04-24, 12:01
sprawdzales silniczek krokowy? naprawde moze byc duzo powodow..ktorys czujnik np temperatury...pompa paliwa niedomaga..
Buła - 2007-04-24, 12:03
Spróbuj wyczyścić silniczek krokowy może to on. Info powinieneś znaleźć na forum. Szukaj
jaqub - 2007-04-25, 17:20
jesli na zimnym jest w miare OKa a tak sie dzieje jak zlapie troche temp to mozliwe ze przeplywka padla... dobrze ze podlaczysz pod kompa
remigiuszl - 2007-04-25, 19:25
pewnie bardzo dobrze bo to nie jedyny moj problem... czasami jak cos go sieknie to nie chce dac napiecia na rozrusznik.. mam imobilajzer jakis ale dziala poprawnie (kontrolik OK) ale niestety czasami musze odczekac pol godziny zeby chcial zapalic.. (jak odpalam go rano to nigdy tak sie nie stalo).. z kolei jak jest zimny i dlugo postoi to odpala za drugim razem dopiero jakby sobie paliwko musial zassac..
EDIT
No i juz wszystko jasne... Sonda lambda poszla sie gruchac.. zalozona nowa i jak reka odjal
|
|