| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - sprzedaz na ebay.de
Bruner - 2007-04-27, 23:35 Temat postu: sprzedaz na ebay.de Probowal ktos sprzedawac cos z polski na niemieckim e-bayu? Da sie, czy trzeba mieszkac w niemczech albo cos kombinowac? No i jak niemcy podchodza do zakupow z Polski? Dalej uwazaja ze za odra zaczyna sie dziki wschod i wszyscy chca ich oszukac?
Gasper - 2007-04-28, 02:34 Temat postu: Re: sprzedaz na ebay.de
| Bruner napisa³/a: | | Dalej uwazaja ze za odra zaczyna sie dziki wschod i wszyscy chca ich oszukac? |
Bardzo często
Piotr_1 - 2007-04-29, 01:22
Tak, ja sprzedawałem. Jak masz coś bardzo dobrego to kupią, jak coś dobrego to wolą swoje. Lubią płacić przelewem na nasze konta (pomimo dużego kosztu przelewu). PayPala trochę rzadziej. Drogich rzeczy nie sprzedawałem, raczej mało ryzykowne do 100zł. Aukcje są drogie. Jak nie masz 10 komentarzy chyba to tylko licytacja bez kup teraz. Dużo pieprzenia generalnie, szczególnie jak ktoś nie zna języka, rzetelny opis przedmiotu bez żadnych super hiper mega hit się liczy. Jest trudno generalnie, trochę mi szkoda czasu w to się bawić. Jak nie masz jeszcze 10 razy zweryfikowanego konta to jest dużo zabawy. Trzeba mieć kartę płatniczą do zakupów internetowych. Jak sprzedajesz coś drogiego, to mogą się odezwać oszuści. Jak ktoś zapłaci kradzioną kartą na paypala, a ty wyślesz towar to jesteś w plecy.
|
|