| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - GOLF I nadal produkowany !!!
marekfl - 2007-05-03, 11:44 Temat postu: GOLF I nadal produkowany !!! Siemma
Jestem w szoku normalnie !
W RPA nadal prododuja Golfa I zoabczcie sami !!!!!!!
http://www.autokrata.pl/l...stary_ale_jary/
Ciekawe czy gdzies tak e30 nie prodokuja na swiecie nadal
Adi - 2007-05-03, 11:55
To już ładnych parę lat klepią tego Golfa tam. To tak jak z Garbusem.
Może ktoś kiedyś wskrzesi E30 tylko nie z takimi lampami z tyłu
marekfl - 2007-05-03, 12:01
| Adi napisa/a: | | Może ktoś kiedyś wskrzesi E30 tylko nie z takimi lampami z tyłu |
hmmm ciekawe jak z było popularnoscia e30 w innych krajach poza europa, co golf widac cieszl sie popularnoscia prawie wszedzie na swiecie
Adi - 2007-05-03, 12:07
| marekfl napisa/a: | | Adi napisa/a: | | Może ktoś kiedyś wskrzesi E30 tylko nie z takimi lampami z tyłu |
hmmm ciekawe jak z było popularnoscia e30 w innych krajach poza europa, co golf widac cieszl sie popularnoscia prawie wszedzie na swiecie |
Golf cieszył się ogromną popularnością ze względu na opinię taniego, niezawodnego auta.
Niestety opinia o BMW jest raczej inna
lesiek - 2007-05-03, 12:23
| Adi napisa/a: | | marekfl napisa/a: | | Adi napisa/a: | | Może ktoś kiedyś wskrzesi E30 tylko nie z takimi lampami z tyłu |
hmmm ciekawe jak z było popularnoscia e30 w innych krajach poza europa, co golf widac cieszl sie popularnoscia prawie wszedzie na swiecie |
Golf cieszył się ogromną popularnością ze względu na opinię taniego, niezawodnego auta.
Niestety opinia o BMW jest raczej inna |
I niestety do tej pory jest
Cypisek - 2007-05-03, 13:11
A zobaczcie np to:
linka
w przeliczeniu na PLNy daje to 34.327 zł!!! a zobaczcie w jakim stanie jest ta fura
southOFheaven - 2007-05-03, 13:40
| Cypisek napisa/a: | A zobaczcie np to:
linka
w przeliczeniu na PLNy daje to 34.327 zł!!! a zobaczcie w jakim stanie jest ta fura |
drogo...a stan wizualny hm..po prostu konserwowana i BEZWYPADKOWA karoseria...to podstawa. mechanike zawsze mozna przelozyc nie ma co sie podniecac...widzialem duzo e30 tak zadbanych
casus maximus - 2007-05-03, 13:51
z tym golfem to ciekawostka...fajnie.
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-05-03, 14:02
Golf I nie jest produkowany.
"Sportowa wersja Citi Golfa powstanie w zaledwie 100 egzemplarzach i jest zarezerwowana dla klientów z Republiki Południowej Afryki. A szkoda, bo nowy Golf Mk I mógłby być niezłym rarytasem na naszych ulicach." -czyli dopiero ma powstać i to na zamówienie. Swoją drogą całkiem ładnie wygląda , chociaż te lampy z tyłu .
Wydaje mi się żeby znalazło się klilkuset klientów to i e30 mogli wyprodukować
Bruner - 2007-05-03, 14:47
Andrzej, przeczytaj to jeszcze raz:
| Cytat: | | Gdy u nas linia Golfa V powoli zaczyna się starzeć, w RPA ciągle produkowana jest jego pierwsza generacja. Aby ją uatrakcyjnić, Volkswagen zamontował w niej nieco zmienione światła, nowe silniki i odmłodził wnętrze. Prezentowany VW Citi Golf R to wersja sportowa, odpowiadająca europejskiej wersji GT. (...) Sportowa wersja Citi Golfa powstanie w zaledwie 100 egzemplarzach i jest zarezerwowana dla klientów z Republiki Południowej Afryki. |
Ten samochod nadal jest produkowany, a w 100 egzemplarzach powstanie jego sportowa dmiana.[/quote]
marekfl - 2007-05-03, 14:48
| ANDRZEJ-BIELAK napisa/a: | | Wydaje mi się żeby znalazło się klilkuset klientów to i e30 mogli wyprodukować |
A mi sie wlasni wydaje ze BMW by sie tego nie podjelo a jak już to kosztowalo by to kosmiczne pieniadze. Predzej jakis tuner by to zrobił.
Taka jest prawda.
BMW nie wspiera juz swojej histori. Spróbujcie znaleźć cos na ich stronie o starszych modelach niz E46 a szkoda bo to kawał dobrej motoryzacji
Marcin - 2007-05-03, 15:51
| marekfl napisa/a: |
Taka jest prawda.
BMW nie wspiera juz swojej histori. Spróbujcie znaleźć cos na ich stronie o starszych modelach niz E46 a szkoda bo to kawał dobrej motoryzacji |
To bzdura co piszesz. BMW jest jedna z marek, ktora najmocniej pielegnuje swoja historie i tradycje. Wystarczy wybrac sie na targi Techno Classica w Essen, BMW ma tam swoja hale wynajeta a na niej piekna ekspozycje starych modeli.
Magazyny BMW pekaja w szwach od czesci do starych modeli (wiem bo sam zamawiam), jest tak dobrze, ze niedawno BMW zbudowalo NOWE BMW 2002Tii praktycznie cale z czesci lezacych w magazynie.
BMW ma swoja osobna komorke zajmujaca sie historia a jest nia BMW Mobile Tradition i to tam powienies szukac informcji o historii marki.
duchPW - 2007-05-03, 16:08
| Marcin napisa/a: | | To bzdura co piszesz | mocne słowa - może gdzieś w Niemczech są jakies wystawy, komórki zajmujące się pielęgnowaniem tradycji itp, jednak w Polsce wystarczy się przejść do jednego ASO z drugim, żeby zobaczyć drwiące uśmieszki, gdy pytasz o części do E30 czy E36 - być może nakładli Wam do głowy jakiejś szkopskiej propagandy i na zewnątrz staracie się mówić, że jest inaczej
swoją drogą jeśli to co napisał Marek jest bzdurą, to podaj proszę link do oficjalnej polskojęzycznej strony BMW, gdzie znajdę informacje o E30, czy E36 - chętnie sobie poczytam .... albo zastanów sie co za bzdury sam wypisujesz
Łukasz - 2007-05-03, 16:21
ostatnio byłem kilka razy w ASO sprawdzić VIN aut potencjalnych do kupna (E30), kolesie traktowali mnie jak zło konieczne. Wku to bardzo....dal fakt, ale toprawda uśmiech drwiący z ust im nie schodził.....
marekfl - 2007-05-03, 16:26
| Marcin napisa/a: | | To bzdura co piszesz. BMW jest jedna z marek, ktora najmocniej pielegnuje swoja historie i tradycje. Wystarczy wybrac sie na targi Techno Classica w Essen, BMW ma tam swoja hale wynajeta a na niej piekna ekspozycje starych modeli |
Nie wiem czemu od razu bzdura, pisze to ci uwazam ci co mnie smuci. Nie znajdziesz na zadanej oficjalnej stronie informacji o starych modelach. I to jest prawda nie wiem co czytasz i jakie strony. To samo w ASO. Wiem robie wszystko w ASC!
Volkswagen nawiazuje ciagle do swoich tradycji, a taki model jak golf I czy II to dla niego duma. czego nie mozna powiedziec o BMW niestety lub byc moze ja nie spotkalem z taka sytaucjia zeby BMW promowalo i szczycilo sie swoimi starszymi modelaimi. Nie mowie tu o milosnikach takich jak my tylko o koncernie!! Bo wieszosc stron i pokazow gdzie sa te egzemplarze sa to pokazy i strony milosnikow marki (nie mowie tu o nowych modelach bo te napewno BMW wspiera przeciez z nich ma chleb)
Wiec uzycie slowa bzdura jest bezsensowne i zupelnie nie na miejscu. Wiec polecam na przyszlosc troche cedzic slowa !
casus maximus - 2007-05-03, 16:40
jesli chodzi o ASO BMW to za kazdym razem gdy jezdzilem po czesci to nie spotkalem sie z jakimis drwiacymi usmieszkami. wszystko bylo ok. uderzalo sie czasem w bajere na temat starych modeli. ja tam nie mam zlych doswiadczen w tym temacie.
a jesli chodzi o te drwiace usmieszki to kto takie usmieszki rzucal? ci sprzedawcy, ktorzy tam sa zatrudnieni? myslicie ze oni jezdza BMW? zdziwilibyscie sie. jakies skodziny itp. wiec najpierw mogliby sie posmiac z samych siebie.
moznaby wiele natomiast napisac na temat ASO i ich "fachowców" mechanikow. tu mam niemile wspomnienia. ale to odrebny temat i nie chce zasmiecac.
Bruner - 2007-05-03, 16:48
Akurat dlugi okres produkcji danego modelu moim zdaniem niewiele ma wspolnego z poszanowaniem tradycji, historii itp pierdolami. Gdyby tak bylo to wielki szacunek nalezal by sie FSO za Poloneza i FSM za 126p Samochody produkuje sie po to zeby je sprzedawac (czyli na nich zarabiac), skoro jest popyt to jest i podaz - proste. Poszukajcie informacji jakie samochody sa produkowane w takich krajach jak np Turcja, Iran, itp pewnie sie bardzo zdziwicie widzac np Peugeota 504. W Indiach sa jeszcze produkowane samochody z lat 50-tych. Rynek potrzebuje tanich samochodow, wiec takie sie dostarcza. A sa tanie bo koszty wdrozenia ich do produickji zwrocily sie kilkadziesiat lat temu, teraz to czysty zysk. A inna sprawa to to, ze firma ktora stara sie uchodzic za jedna z najnowoczesniejszych w branzy i produkujaca naprawde nowoczesne samochody nie wprowadzi do produkcji czegos co od prawie 20 lat jest juz przestazale. Tym bardziej ze trzeba by od nowa, za ogromne pieniadze postawic cala linie technologiczna itp. I to wszystko dla paru fascynatow, ktorzy itak nie kupia tego samochodu bo ich nie bedzie na niego stac? Ci ktorzy beda mieli dosc kasy w zyciu nie spojrza na takiego starocia, a w trzecim swiecie tez sie nie sprzeda bo bedzie za drogi. Wiec to kompletnie nie ma sensu.
Łukasz - 2007-05-03, 16:54
| casus maximus napisa/a: | jesli chodzi o ASO BMW to za kazdym razem gdy jezdzilem po czesci to nie spotkalem sie z jakimis drwiacymi usmieszkami. wszystko bylo ok. uderzalo sie czasem w bajere na temat starych modeli. ja tam nie mam zlych doswiadczen w tym temacie.
a jesli chodzi o te drwiace usmieszki to kto takie usmieszki rzucal? ci sprzedawcy, ktorzy tam sa zatrudnieni? myslicie ze oni jezdza BMW? zdziwilibyscie sie. jakies skodziny itp. wiec najpierw mogliby sie posmiac z samych siebie.
moznaby wiele natomiast napisac na temat ASO i ich "fachowców" mechanikow. tu mam niemile wspomnienia. ale to odrebny temat i nie chce zasmiecac. |
sprzedawcy w ASO zarabiają około 1200-1600 pln podstawy + prowizja, więc szału ni ma....
marekfl - 2007-05-03, 16:54
| casus maximus napisa/a: | | a jesli chodzi o te drwiace usmieszki to kto takie usmieszki rzucal? ci sprzedawcy, ktorzy tam sa zatrudnieni? myslicie ze oni jezdza BMW? |
Ja osobiscie nie spotkalem sie z tego typu sytuacjia zawsze jestem milo przyjety bez zadnych grymasów ale Casus pod serwisem do ktorego jezdrze to stoi Honda Acord Combi iwlascicila a pracownicy maja opla jak gadamz tamik mlodym ziomkiem co tam pracuje to mowi ze nie kupil by sobie beemy w zyciu bo widzi co sie przy nich dzieje z zawieszniem ze to nie na nasze hehe ja tam mam inne zdanie ale co kraj to obyczaj jak to mowia
ChriS - 2007-05-03, 17:19
| PioterW napisa/a: | | jednak w Polsce wystarczy się przejść do jednego ASO z drugim, żeby zobaczyć drwiące uśmieszki, gdy pytasz o części do E30 |
Wiem z doświadczenia,że i to się zmienia.Jeszcze 2 lata temu w ASO Fota w Gdyni kręcili głowami jak usłyszeli o e30.Teraz spokojnie pytam o część do e30 i pan sprzedawca ładnie szuka,jak trzeba to zamawia i jeszcze dzwoni do mnie ,że część juz doszła i mogę odebrać.Może to dlatego,że ktoś z góry zainteresował się poziomem obsługi klienta
Gasper - 2007-05-03, 17:37
| ChriS napisa/a: | .Może to dlatego,że ktoś z góry zainteresował się pozomem obsługi klienta |
Bardzo prawdopodobne. W polskich ASO BMW nie miałem problemu z obsługą. W niemieckich tym bardziej. Pełna kulturka
Grzesiek - 2007-05-03, 18:51
nwiazujac do wypowiedzi o tym ze bmw zapomina o starych modelach oto fotki z mojej wizyty w salonie bmw w dublinie
http://www.fotosik.pl/pok...32bd4131e2.html
http://www.fotosik.pl/pok...b16a3335f8.html
http://www.fotosik.pl/pok...e357585eb9.html
http://www.fotosik.pl/pok...a4d8200320.html
http://www.fotosik.pl/pok...c191e04a81.html
http://www.fotosik.pl/pok...cc1db8f15b.html
http://www.fotosik.pl/pok...af50b14f36.html
http://www.fotosik.pl/pok...974bcebca9.html
http://www.fotosik.pl/pok...a8cfd23456.html
niestety nigdy nie bylem w polskim salonie i nie mam porownania jakie auta trafiaja do nas ale irlandczyki z tego co wiem lubia stare bmw
Marcin - 2007-05-03, 19:34
| PioterW napisa/a: | | Marcin napisa/a: | | To bzdura co piszesz | mocne słowa - może gdzieś w Niemczech są jakies wystawy, komórki zajmujące się pielęgnowaniem tradycji itp, jednak w Polsce wystarczy się przejść do jednego ASO z drugim, żeby zobaczyć drwiące uśmieszki, gdy pytasz o części do E30 czy E36 - być może nakładli Wam do głowy jakiejś szkopskiej propagandy i na zewnątrz staracie się mówić, że jest inaczej
swoją drogą jeśli to co napisał Marek jest bzdurą, to podaj proszę link do oficjalnej polskojęzycznej strony BMW, gdzie znajdę informacje o E30, czy E36 - chętnie sobie poczytam .... albo zastanów sie co za bzdury sam wypisujesz |
Przepraszam bardzo ale Marek napisal, ze BMW nie pielegnuje historii a nie, ze BMW Polska jej nie pielegnuje. Ja pisze o BMW a nie o BMW PL.
[ Dodano: 2007-05-03, 19:37 ]
| marekfl napisa/a: | Nie znajdziesz na zadanej oficjalnej stronie informacji o starych modelach.
|
http://www.bmw.com/com/_shortcuts/mobiletradition/
duchPW - 2007-05-03, 19:42
Fajnie, że nie we wszystkich ASO sytuacja jest taka jak opisałem. Może kiedyś (może nawet niedługo) w Polsce wszędzie już będzie tak, jak w Waszych przykładach, ale na razie, to żadne bzdury i zarzucanie ich komukolwiek z racji tego, że napisał o swoich odczuciach jest przejawem buractwa - jak widać na tym przykładzie - nadal obecnego wśród niektórych pracowników BMW - grunt to poczucie własnej wyższości ...
... ale jak niektórzy zauważyli - to się zmienia i może za jakiś czas nie będzie już takich zachowań.
[ Dodano: 03-05-2007, 19:45 ]
niech Ci będzie - BMW nie wspiera w Polsce swojej historii
Marcin - 2007-05-03, 19:49
| PioterW napisa/a: | jest przejawem buractwa - jak widać na tym przykładzie - nadal obecnego wśród niektórych pracowników BMW - grunt to poczucie własnej wyższości ...
... ale jak niektórzy zauważyli - to się zmienia i może za jakiś czas nie będzie już takich zachowań.
|
Widze, ze ci sie jakies kompleksy udzielaja
marekfl - 2007-05-03, 19:49
| Marcin napisa/a: | | Przepraszam bardzo ale Marek napisal, ze BMW nie pielegnuje historii a nie, ze BMW Polska jej nie pielegnuje. Ja pisze o BMW a nie o BMW PL. |
Pisalem tu o swoich odczuciach, bo znalazlem ten artykul szukajac info o e30 akurat stad moje zazenowanie sytuacjia ze jakis Volkswagek kontunuuje produkcje kultowego auta, a BMW zapomina to e30 itp.
A to ze pokazels jedna czy dwie strony jest tylko wyjatkiem potwierdzajacym regule. Wiekszosc producentow stawian na nowe modele i szczyca sie nimi, jak by na to nie patrzec. A tam gdzie jest wspiomiane o tych starszych modelach, to stalo sie to za przyczyna milosnikow modelu
duchPW - 2007-05-03, 20:59
Marcin, a czy to w ogóle możliwe, żeby się przy Tobie nie nabawić kompleksów? ... a tak BTW - od kogo mi sie one niby udzieliły? czy spotkałeś się już z podobnym nastawieniem? ... czy to oznacza, że nie jestem jedyny? ... ale ci ludzie zakompleksieni
speed - 2007-05-03, 23:13
Ja często jeżdżę do salonu bmw po różne większe i mniejsze części (niestety nie do Marcina bo to na drugim końcu Krakowa więc z wiadomych względów wybieram ten 1,5 km ode mnie) i nigdy nie spotkałem się z czymś takim o czym piszecie. Zawsze jestem miło obsłużony bez znaczenia czy kupuje części do mojej e34 czy np dla klienta do e46, czasami nawet przyjeżdżam z listą zakupów po prostu zawracam gitarę pytając tylko o same ceny części "po zniżkach" i pan jeszcze musi to dla mnie przeliczać i nigdy nie wyczułem żadnego zniesmaczania z jego strony
p.s. Pozdrawiam pana z działu bmw części w Krakowie
Adi - 2007-05-04, 00:01
To co już Bruner napisał. Jest potrzeba to sie produkuje, a że w kraju takim jak RPA taki samochód schodzi łatwiej bo jest tani to taki produkują (u nas tak było z polonezem). VW go produkuje tylko z powodów zarobkowych a nie żeby pielęgnować tradycje! Gdyby im na tym zależało to wprowadzili by go do sprzedaży w Europie. I co znalazło by się paru fascynatów, którzy by go kupili i na tym koniec. Produkcja tego samochodu w RPA nie ma nic wspólnego z pielęgnacją historii itp.
Temat był o Golfie a wy wjeżdżacie na obsługę w ASO BMW
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-05-04, 08:12
| marekfl napisa/a: | | ANDRZEJ-BIELAK napisa/a: | | Wydaje mi się żeby znalazło się klilkuset klientów to i e30 mogli wyprodukować |
A mi sie wlasni wydaje ze BMW by sie tego nie podjelo a jak już to kosztowalo by to kosmiczne pieniadze. Predzej jakis tuner by to zrobił.
Taka jest prawda.
BMW nie wspiera juz swojej histori. Spróbujcie znaleźć cos na ich stronie o starszych modelach niz E46 a szkoda bo to kawał dobrej motoryzacji |
mieszane mam myśli na temat produkcji e30 przez bmw teraz. http://cgi.ebay.de/YOUNGT...1QQcmdZViewItem Chociaż patrząc na ten link http://cgi.ebay.de/YOUNGT...1QQcmdZViewItem
wydaje mi sie że to by była kwestia dobrego skalkulowania ceny.
SajGoN - 2007-05-05, 11:40
Witam!
Zgadzam sie z ADI
Produkowany Golf MKI w RPA to zaden dowod na to ze VW dba o Historie.
A co do ASO, to ja nie wyoobrazam sobie takiej sytuacji, tylko czekam zeby mi sie cos takiego przytrafilo... Zrobil bym niezly sajgon, z gosciem nie gadalbym i odrazu do szefa. Ja mialbym byc gorzej traktowany niz wlasciciel pytajacy o zestaw wykladzin do E90 ?
W takich sprawach jesli chodzi o BMW i E30 postaralbym sie zeby wywalili z roboty goscia.
A pracownik dojedzajacy Oplem do roboty i parkujacy pod salonem?
Co to ma byc? Co to za polityka?! Skandal!
Gdybym rozmawial i wyczulbym ze nie ma pojecia o tym co mowie to nie wiem czy bym sie opanowal.
Osoby pytajace o E24 powinni witac w ten sposob
Pozdro
marekfl - 2007-05-05, 12:12
| SajGoN napisa/a: | | Osoby pytajace o E24 powinni witac w ten sposob |
heh chcial bym niestety jesli nie trafi sie na prawdziwego milosnika to niesty lbardziej przychylnie spojza na walsciciela E90 choc musze przyznac ze w moim serwisie zawsze jestem milo zalatwiaony
BADYL - 2007-05-05, 13:20
Ja nigdy nie miałem krzywch akcji w ASO - oprócz kodu do radia o które prosił co WOREK mi załatwial to powiedziali ze do tak starych samochodów nie maja archiwum.
PS.Dzieki mariusz_szkocja
|
|