BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - problem z prędkościomierzem

fivel - 2007-05-05, 00:02
Temat postu: problem z prędkościomierzem
Witam, otóż mam mały problem.
Więc tak od czasu jak sie zrobiło cieplej i słoneczki przygrzeje to nie działa mi prędkościomierz , ekonomizer i licznik od kilometrów :( , jaka może być przyczyna w zegarach, stawiam na zegary gdyż jak czasami sie zdenerwuje w nie puknę to działa, wjadę w dziurę czy coś to nie działa, puknę , huknę i działa.
Rozbierałem i sprawdzałem styki, czyściłem kombinowałem i nic takiego nie zauważyłem a historia sie ciągle powtarza , na wieczór zrobi sie chłodniej i już zaczynają działać...jaka może być przyczyna?
proszę o pomoc :help: , będę :prosze: :wink:

Monika - 2007-05-05, 00:10

Może jakaś ścieżka na płytce jest uszkodzona? Warto sprawdzić.
piotr323 - 2007-05-05, 01:24

proponuje przelutawać całą płytkę zegarów, "zimne luty" są zapewne :]
brain69 - usunięty - 2007-05-05, 05:03

jest teoretyczna możliwość że diabli wzięli kostki i kable i jak jest ciepło i plastik i izolacja na kablach mięknie to się rozłączą, a jak się ochłodzi albo potrzęsie to styka na nowo
e30 jednak ma czarną dechę i pod nią przy słonku jest sauna dla kabelków, miejmy cierpliwość i wyrozumiałość
:wink:

fivel - 2007-05-05, 12:09

więc tak, rozgrzebałem zegary i znalazłem przyczynę całkowitego padnięcia zegarów prędkościomierza...ostatnio jak zmieniałem akumulatorki w zegarach o luty popuściły i i dlatego to sie tym razem działo, zobaczymy jak będzie dalej:), można temat off :drunk:
uhcats - 2009-01-30, 22:33

witam, gdzie sa te akumulatorki w liczniku, jak wygladaja, gdzie je mozna ewentualnie kupic, prosze o pomoc, z gory dzieki