| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Trzech takich co sie pewnego razu polansowali
Hroop - 2007-05-08, 22:41 Temat postu: [E30] Trzech takich co sie pewnego razu polansowali 2x 318is + 325i:
Właściciele:
Zdjęcia autorstwa mojej najukochańszej i najcudowniejszej Połówki na świecie
frantic - 2007-05-08, 23:18
nie ma to jak przelot na 3 bety przez puste miasto żeby pocykać fotki , super wyszły
dzięki za fajną sesyjke
marekfl - 2007-05-09, 01:39
Siemma
heh az milo popatrzec szkoda ze w CK tam mało e30 jest a jeszcze mniej osob ktore by byly chetne na takie cos
ps. nie robili wam jakis fochow za fotki przed ..... co to za budynek <??> ja ze wsi jestem miasta nie znam
Pozdro
Hroop - 2007-05-09, 09:00
galeria kazimierz - zupełnie..
Tam jest normalny wjazd i za dnia parkują chyba jakieś auta firmowe czy coś..
Gniewek89 - 2007-05-09, 09:30
Widać ze twoja dziewczyna ma jakby to ująć (bez skojarzeń) dobrą rękę do focenia. Jakby lepszy sprzecior byl to mysle ze foty by powalały
Ale i tak jest kozacko przydaloby sie jeszcze jakies ujecie z perspektywy PROFIL CZERWONEJ (Z WIDOKIEM NA BBS PRZEDEWSZYSTKIM) A DALEJ TROCHE ZAMAZANE DWIE POZOSTALEM E30
Pozdro i oby wiecej takich akcji
southOFheaven - 2007-05-09, 10:01
sliczne sztuki
Pietrek - 2007-05-09, 10:53
Fajna sesyjka
fil - 2007-05-09, 11:06
bardzo ladna sesja ..czerwona swietnie sie prezentuje po zmierzchu
Bertizzz - 2007-05-09, 11:08
...siema..zdjecia na maxa...juz mam tapete na dzisiaj na monitorze ...imprezka przednia o to chodzi ...niema to jak lans wieczorem!!
Drucha - 2007-05-09, 12:11
Nawet fajnie wyszlo . To bylo raczej poznym wieczorem bo okolo 1ej w nocy , wiec nikt sie nie czepial..
lesiek - 2007-05-09, 15:20
Przepiekne zdiecia i samochody z reszta tez
Załatw sobie statyw, to bedziesz mogl robic zdiecia z dlugim czasem naswietlania. Wychodza naprawde pieknie.
Drucha - 2007-05-09, 16:02
| lesiek napisał/a: | Przepiekne zdiecia i samochody z reszta tez
Załatw sobie statyw, to bedziesz mogl robic zdiecia z dlugim czasem naswietlania. Wychodza naprawde pieknie. |
Te zdjecia byly robione ze statywu..
lesiek - 2007-05-09, 17:32
| Drucha napisał/a: | | lesiek napisał/a: | Przepiekne zdiecia i samochody z reszta tez
Załatw sobie statyw, to bedziesz mogl robic zdiecia z dlugim czasem naswietlania. Wychodza naprawde pieknie. |
Te zdjecia byly robione ze statywu.. |
Ale nie byly robione na dlugim czasie naswietlania .... duzo lepiej by wyszlo, ale i tak sa fajne
Szuba - 2007-05-09, 18:42
| Cytat: | | Szuba Zobacz moje e30 |
Hehe, ladne bestie. Przydaly by sie jeszcze jakies fotki zrobione w dzien Pozdros
Tomek3er - 2007-05-09, 23:12
| lesiek napisał/a: | | Drucha napisał/a: | | lesiek napisał/a: | Przepiekne zdiecia i samochody z reszta tez
Ale nie byly robione na dlugim czasie naswietlania .... duzo lepiej by wyszlo, ale i tak sa fajne |
Ciekawe co to znaczy długi czas nswietlania ? Jak by zrobili te fotki przy takim swietle ? bez długiego czasu naswitlania???
El Camino - 2007-05-10, 09:02
Fajne fotki.
BTW.Jakie felgi są założone w tej czerwonej?Wyglądają super.
marekfl - 2007-05-10, 10:19
| M Ł O D Y napisał/a: | | lesiek napisał/a: | | Drucha napisał/a: | | lesiek napisał/a: | Przepiekne zdiecia i samochody z reszta tez
Ale nie byly robione na dlugim czasie naswietlania .... duzo lepiej by wyszlo, ale i tak sa fajne |
Ciekawe co to znaczy długi czas nswietlania ? Jak by zrobili te fotki przy takim swietle ? bez długiego czasu naswitlania??? |
Siemka
Fotki zdecydowanie powinny byc dłuzej naswietlane, conajmniej ze 3 sek. i z uzyciem lampy, Z doswiadczenia wiem ze przy jako takim oswietleniu zewnetrznym (lampty na parkingu, neony, wystawy) 3 sek naswietlania i lama blyskowa daje bardzo ciekawy efekt
Młody mlody ilosc czszegółow (kolorów itp) na zdjeciu zalerzy od "ilosci swiatła" ktore wpadnie do obiektywu, jesli w nocy cykniesz normalna fotke, to bedzie lipa bo bo malo co bedzie widac, a pozostawiajac otwarta przeslone na krotki czas, sprawiasz ze matryca zdarzy sie "naswietlic" przez co zdjecia sa bardziej szczegółowe i jasniejsze mowiac potocznie
lesiek - 2007-05-10, 14:31
| marekfl napisał/a: | | M Ł O D Y napisał/a: | | lesiek napisał/a: | | Drucha napisał/a: | | lesiek napisał/a: | Przepiekne zdiecia i samochody z reszta tez
Ciekawe co to znaczy długi czas nswietlania ? Jak by zrobili te fotki przy takim swietle ? bez długiego czasu naswitlania??? |
Siemka
Fotki zdecydowanie powinny byc dłuzej naswietlane, conajmniej ze 3 sek. i z uzyciem lampy, Z doswiadczenia wiem ze przy jako takim oswietleniu zewnetrznym (lampty na parkingu, neony, wystawy) 3 sek naswietlania i lama blyskowa daje bardzo ciekawy efekt
|
Dokladnie, ja mam jeden taki aparat ktory seryjeni ma chyba z 5 sec naswietlania, w dzien zdiecia paskudne wychodza, a w nocy ze statywem....cudo
Tomek3er - 2007-05-10, 19:14
| marekfl napisał/a: | | M Ł O D Y napisał/a: | | lesiek napisał/a: | | Drucha napisał/a: | | lesiek napisał/a: | Przepiekne zdiecia i samochody z reszta tez
Siemka
Młody mlody ilosc czszegółow (kolorów itp) na zdjeciu zalerzy od "ilosci swiatła" ktore wpadnie do obiektywu, jesli w nocy cykniesz normalna fotke, to bedzie lipa bo bo malo co bedzie widac, a pozostawiajac otwarta przeslone na krotki czas, sprawiasz ze matryca zdarzy sie "naswietlic" przez co zdjecia sa bardziej szczegółowe i jasniejsze mowiac potocznie |
nie za bardzo mnie chyba zrozumiałes, chodziło mi o to ze bez długiego czasu naswietlania nei zrobili by76 tych zdjec, wiem jakie jest kiepawe swiatło pod galeria kazimierz . . . i nie musisz mi tłumaczyc od czego zalerzy dobre zdjec swiatło to po pierwsze a po drugi to człowiek robi zdjecia a nie aparat.
POza tym nie wiem co to za dobry efekt wyjdzie z czasu jakiego mówisz czyli 3s i lampa błyskowa bo mi sie wydaje ze kiepski albo porzadne oswietlenie albo nic moim zdaniem bo dopalenie lampa da jakby tylko efekt oswietlenia z jednej strony, tyle z mojej strony.
[quote="lesiek"]Dokladnie, ja mam jeden taki aparat ktory seryjeni ma chyba z 5 sec naswietlania, w dzien zdiecia paskudne wychodza, a w nocy ze statywem....cudo [quote]
to co ty masz za aparat nie ma mozliwosci zmienic czasu migawki??? robia takie wogóle???
A tak na marginesie szkoda ze ktos zmniejszył te zdjecia jakims programem bo gdyby miał je w orginale to mógłby wam napisac dokładnei jakie były ustawienie podczas robienia zdjecia i jestem pewnien ze conamniej czas był ustawion 2s, przy czasie rzędu1/125 czy 1/500 gdzie takich czasów powiedzmy uzywa sie przy dziennym swietle to w tej sytuacji nic by nie wyszło oczywiscie bezuzywania jakich kolwiek sprzetów typu lampa błyskowa. . .
sory za ot
frantic - 2007-05-10, 20:05
| M Ł O D Y napisał/a: | Fajne fotki.
BTW.Jakie felgi są założone w tej czerwonej?Wyglądają super. |
To są dwuczęściowe, skręcane BBS RM 012 6,5x15
TU JEST WIECEJ ZDJEC NA AUCIE
marekfl, marek wpadnij do krakowa w końcu, pochwalisz się pięknym touringiem na żywo i pokażesz nam jak się robi fotki
M Ł O D Y, lesiek, musicie mnie kiedyś nauczyć o co chodzi z tymi wszystkimi ustawieniami, itp bo chciałbym porobić fajny fotki( canon a 510) a nie bardzo wiem jak i skorzystałbym z wiedzy lepszych od siebie
Tomek3er - 2007-05-10, 20:22
| frantic napisał/a: | | M Ł O D Y napisał/a: | Fajne fotki.
BTW.Jakie felgi są założone w tej czerwonej?Wyglądają super. |
To są dwuczęściowe, skręcane BBS RM 012 6,5x15
TU JEST WIECEJ ZDJEC NA AUCIE
marekfl, marek wpadnij do krakowa w końcu, pochwalisz się pięknym touringiem na żywo i pokażesz nam jak się robi fotki
M Ł O D Y, lesiek, musicie mnie kiedyś nauczyć o co chodzi z tymi wszystkimi ustawieniami, itp bo chciałbym porobić fajny fotki( canon a 510) a nie bardzo wiem jak i skorzystałbym z wiedzy lepszych od siebie |
to ze bbski to sie zorientowałem tylko nei wiedziałem jaki model, dzieki
co do spotkania to musimy sie kiedys ustawic i z ziolo56 przyjade i ci wytłumacze o co chodzi z tymi zdjeciami , tylko ciezko z czasem bo cały dzien siedze w serwisie ale jak co to w weeknd po robocie umawianie przenieśmy do odpowiedniego działu
lesiek - 2007-05-11, 10:26
| Cytat: | | to co ty masz za aparat nie ma mozliwosci zmienic czasu migawki??? robia takie wogóle??? |
Mam jednego takiego piernika, uzywam go tylko do sesji nocnych, nawet nie wiem ja sie on nazywa. ma tez Nikona E jakies tam cyferki i tam jest taki bajer
frantic - to trzeba bylo mowic jak bylismy z Spocie w krk, to ja latalem pod M1, a pozniej pod forum ze startywem
Łukasz - 2007-05-11, 10:36
zróbcie coś o świcie , np. 4 rano, będzie pusto i dużo lepiej - na tych fotach , które zrobiliście po prostu nic nie widać, a czas naświetlania jest na tyle długi, ze zniekształca barwy i robi wielkie ziarno.
brain69 - usunięty - 2007-05-11, 13:42
frantic
wpadnij na grilla na zakrzówek w niedziele to takie foty porobimy że się kable zagrzeją dziś jadę po statyw
ziolo56 - 2007-05-12, 01:11
hroop kiedy znowu jedziecie na lansik??moze zabierzecie Mnie ze Soba??:)chyba ze to "impreza"dla wybranych..pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje do zobaczenia..
brain69 - usunięty - 2007-05-12, 04:34
lansik jest w niedzielę na zakrzówku o 18 na końcu ul twardowskiego (przy skałkach)
program imprezy :
-grill
-lansik
-muza z auta
-robienie zdjęć
wstęp:
0zł
jadło i napitki we własnym zakresie i najlepiej jakby ktoś mógł to niech weźmie grilla
Hroop - 2007-05-12, 08:05
Sesja wyszła ze tak powiem przy okazji..
Nie żeby to jakaś zorganizowana akcja była..
Na zakrzówek nie wiem czy dam rade wpaść (praca..)
Ale zobaczymy.
marekfl - 2007-05-12, 17:02
| frantic napisał/a: |
|
No wpadne wpadne napewno jak tylko sie zgramy tak ze bede mial wtedy wolne wtedy kiedy spota robicie;-)
swiata ciekawym ludzi poznac
|
|