BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - 635i kierownica nie z tej strony co trzeba :(

slav - 2004-10-18, 22:38
Temat postu: 635i kierownica nie z tej strony co trzeba :(
witam, nosze sie z zamiarem kupna bmw e24 635i w anglii, (wiadomo co za tym idzie :) co by trzeba bylo wymienic zeby zrobic kolo sterowania po normalnej stronie, co wymienic? ponoc zawieszenie przednie tzn. uklad kierowniczy pasuje od e28, czy moze ktos sie orientuje czy to oplacalny zabieg, jak rejestracja pozniej czy musze miec zaswiadczenie ze konwersji kierownicy zrobil jakis zawodowy zaklad? jak z ubezpieczeniem i przegladem technicznym, prosze o opine

p.s. jeszce 4 dni i bede stapal po ojczystej ziemi :)

jakub - 2004-10-18, 22:45

Nie wydaje mi sie żebyś miał jakieś problemy z rejestracją. Na przegląd zgłosisz przerobiony pojazd i po krzyku. Słyszałem że w polsce można przegląd zrobić nawet korespondencyjnie.
Większy problem może być z częsciami.
Ile kosztuje w angli takie auto w idealnym stanie?

BADYL - 2004-10-18, 22:48

Powiem wam tak "znajomi" własnie sciagaja samochody z Angli i je przerabiaja 1000 zł taka operacja kosztuje.Dokłanie nie wiem ile moze kosztowac do starszych aut bo oni akurat zajumja sie młodszymi rocznikami.
slav - 2004-10-18, 22:49

w idealnym nie wiem, ta szostka co ja upatrzylem stoi na parkingu juz 2 miechy nie ma ani przegladu ani badania technicznego (w anglii oczywiscie) wiec postanowilem znalezc wlasciciela, wale do pubu i pytam kogo to fura stoi na parkingu za pubem a babka mowi ze wlasciciel jest w hiszpanii wraca w srode w czwartek bede wsio wiedzial :) licze na dobra cene do 500 funciakow angielskich, jak sie zgodzi za 500 biore :) a jak zazyczy wiecej to bede omijal parking wielkim lukiem bo mam naprawde smaka na to cudo :)
jakub - 2004-10-18, 23:22

Za 500 też bym chciał!
loko - 2004-10-21, 21:05

6 chodza tu w angli... (londyn) po okolo 2-5 tys funtow... zalezy od tego jaka.... jak mozesz kupic ja do 1000-1500 funtow to co bys mmial z nia nie robic to i tak ci sie oplaca... zaufaj mi....
slav - 2004-10-21, 21:47

zgadzam sie, ale trzba umiec poszukac, ja znalazlem za 600 funtow :) ale blachy zgnite silnk i skrzynia ok. a ta co upatrzylem sobie nie jest na sprzedarz, pomecze goscia kolo grudnia hehehe pozdro