| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Zamiana bębnów na tarcze e30
maciek e30 - 2007-05-14, 22:31 Temat postu: Zamiana bębnów na tarcze e30 Witam,dziś zakupiłem sobie wachacze z tarczami i mam parę pytań, czy bedzie sporo roboty z przekładką , czy wszystko jest takie same,bo obiło mi się o uszy,że problem jest z linką ręcznego i z podłączeniem przewodów hamulcowych też jest lipa..dodam, że kupiłem ten zestaw w ciemno i teraz mam mieszane uczucia, że się urobię po pachy..napiszcie czy te wachacze oprócz mocowania na zacisk są takie same. Bo założyłem felgi 9 cali et 35 i weszło na styk, pozdro.
wiechue30 - 2007-05-14, 22:38
ja zrobiłem niedawno taką samą operacje - linke od ręcznego trzeba wymienić na nową bo przy demontażu jest spory problem ją wyciągnąć - lepiej uciąć i kupić nową, od razu kup poduchy pod belke tylną, reszta pasuje bezproblemowo - jak klocki lego , a co do felg to ja mam też 9" tył ale ET15 - po zmianie na tarcze nic nie obciera - jest tak jak było wcześniej.
PS ja wymieniałem całą tylną belke razem z dyfrem i półosiami więc poszło w miare sprawnie.
maciek e30 - 2007-05-14, 22:46
Mam wachacze z półosiami
wiechue30 - 2007-05-14, 22:55
czyli najlepiej wyciągnąć całą belke z dyfrem itp. z auta, poprzekładać wahacze z tarczami, ewentualnie półosiami, założyć nowe gumy do belki, założyć na auto i mniej więcej gotowe
potem podokręcać przewody hamulcowe, założyć linke do ręcznego, uzupełnić płyn i odpowietrzyć układ, aha naważniejsze - trzeba najpierw rozebrać zaciski te co kupiłeś i posprawdzać jak z klockami, przeczyścić i można malnąć na srebrno
Grzesiek - 2007-05-14, 22:55
linki od recznego tarcza-beben sa inne roznia sie koncowka !wiec bedziesz musial kupowac nowe ja kupowalem do mojej ISy nowe kosz chyba jakies 100 zł
Rafał - 2007-05-16, 07:52
wydaje mi sie ze inna jez tez pompa hamulcowa
ale mozliwe ze na "bebnowej" pompie "tarcze " też dzałaja poprawnie
Cypisek - 2007-05-16, 10:36
| RafaÅ‚ napisa³/a: | wydaje mi sie ze inna jez tez pompa hamulcowa
ale mozliwe ze na "bebnowej" pompie "tarcze " też dzałaja poprawnie |
Tylko ci się wydaje, pompa jest inna tylko jeżeli jest ABS
Rafał - 2007-05-16, 11:05
no prosze faktycznie
http://www.realoem.com/bm...219&hg=34&fg=25
http://www.realoem.com/bm...220&hg=34&fg=25
|