BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E36] --==Mały==-- ->> 325i Coupe

--==maly==-- - 2007-05-18, 22:47
Temat postu: [E36] --==Mały==-- ->> 325i Coupe

lesiek - 2007-05-18, 23:06

Bardzo ladna beemeczka, strasznie mi sie felunie podobaja :spoko:
Menel - 2007-05-18, 23:27

fele to kupa
czarny - 2007-05-19, 08:42
Temat postu: ...
Mały furkę masz zajebistą no i ta czerń 8) fele są spoko ale jak dla mnie musi być rant - ale wiadomo kwestia gustu :)
Gasper - 2007-05-19, 11:05

Super wygląda! Dobrze, że nie zakładałeś tych Borbetów T. Od początku mówiłem że tak jak masz jest lepiej :brawo:
Jacek E30 - 2007-05-19, 11:16

Fakt BORBET T w E36 nie pasują-co innego w E30! MAŁY ale swoją drogą ja i tak bym widział tu inne felgen :roll: te co są w tej chwili i patrząc na całe auto nieco przypomina calibre ;/ -nie to, że coś Tobie wypominam tylko grzecznie wyrażam swój pogląd :) pzdr.
--==maly==-- - 2007-05-19, 11:48

Ile ludzi tyle opinii. Generalnie więcej niż połowie ludzi felgi się super podobają mówią,że bardzo pasują do samochodu itd. Mi z daleka jak samochód stoi też się podobają z bliska już mniej.
kiloff - 2007-05-19, 11:54

co ona taka wysoka ?? :mg:
fil - 2007-05-19, 12:10

mi tam sie podoba,choc jestem zwolennikiem rantu w polerce.ktos z forum jeszcze ma takie podobne "grzeczne" fele i u niego tez to niezle wyglada..ja bym zostwil i sie nie martwil bo auto wyglada ladnie,moze nie brutalnie ale elegancko.
Yakuzatti - 2007-05-19, 12:43

kolor piekny, wszystko piekne, ale felgi w tlumie tej pieknosci ujda :)
Bertizzz - 2007-05-19, 12:59

..ladne autko...jesli chodzi o felgi to tez jestem na nie...niemasz przez te szybki problemu z misiami??moj koles z Mielca ma taki woz jak Ty i jezdzil dlugo czasu na czarnych szybach ale dal sobie spokoj w koncu ...niewyglada juz tak ładnie...a fele od m6 piecioramienne podwojne...niby bez rantu ale ladniej sie prezentuje-pomysl nad felunkiem,proponuje borbet A :)
miroll - 2007-05-20, 12:24

Mnie sie podoba!

Felga to wiadomo nie jest jakis mega szał ale do e36 pasuje. Na pewno sie jezdzi w miare bezstresowo i nic nie obciera. Auto gitez! Oby wiekszosc beemek w pl miala tylko taki problem z felga... to ja bylbym spokojniejszym czlowiekiem :)

Ta fotka wymiata --> http://img63.imageshack.us/img63/3271/bmw1kk6.jpg
Ale trzeba zatkac czyms to miejsce za siatka w zderzaku :)

--==maly==-- - 2007-05-20, 12:27

Felga jak zostanie zastąpiona to napewno nie jakimiś rantami tylko czymś ala ACS lub rh na wzór ACS zwykłe pasujące 17 z malutkim rantem.
miroll - 2007-05-20, 12:46

--==maly==-- napisa/a:
Felga jak zostanie zastąpiona to napewno nie jakimiś rantami tylko czymś ala ACS lub rh na wzór ACS zwykłe pasujące 17 z malutkim rantem.

Te RH na wzor ACS to wyglada jak swieza kupa i wali po galach podrobą takze daruj sobie od razu. Lepiej poszukaj oryginalow ACS jednoczesciowych 18". To chyba najlepsza felga bez rantu ktora mi sie podoba.

Menel - 2007-05-20, 13:10

miroll napisa/a:
Lepiej poszukaj oryginalow ACS jednoczesciowych 18". To chyba najlepsza felga bez rantu ktora mi sie podoba.

ale na 18" bedzie jeszcze wyzsza koza. zeby wychodzic z auta bedzie trzeba wysuwany schodek dorobic ROTFL

Yakuzatti - 2007-05-20, 13:22

ACS 18` model III i pozamiatane :)
kiloff - 2007-05-20, 13:26

Menel napisa/a:
ale na 18" bedzie jeszcze wyzsza koza. zeby wychodzic z auta bedzie trzeba wysuwany schodek dorobic ROTFL

na 18" tez sie da rady samochod posadzic .. wystarczy odpowiedni profil opony i troche samozaparcia .. :wink:

co do RH .. mirol : mialem takowe i powiem ci ze nie bylo tak zle .. moze nie wygladalo mega kozak, ale dzieki temu ze kiolko ma dobre parametry - 8x17 ET35 - to jezdzi sie na tym bardzo dobrze i wyglada tez niczego sobie ..

--==maly==-- - 2007-05-20, 15:41

Narazie rozważam sprzedaż samochodu jak plany się ustatkują dopiero będzie można coś działać.
Pozdrawiam

miroll - 2007-05-20, 15:53

--==maly==-- napisa/a:
Narazie rozważam sprzedaż samochodu jak plany się ustatkują dopiero będzie można coś działać.
Pozdrawiam

Nieladnie! Bardzo brzydko! :evil:

LUCAS_M3 - 2007-05-20, 20:48

Fura Kozak mi tam się podoba w niej wszystko. Tylko Brewki bym wykotłował i byłoby lux.
GERMAN BOY - 2007-05-24, 17:31

jesli mały nie chce rantu i przeróbek blacharskich to w zupełnosci zgadzam sie z mirollem no prawie.JDla mnie tez jedyna felga jaka sie podoba w 17 bez rantu to schnitzer nazywam to w 5 ziarenek bo na ramionach maja takie wybrzuszenia jak ziarna.Mały sa dwa komplety takich na allegro i to orginały poodnawiane jedne za 2,500 drugie za 1350 i to moim zdaniem już powinno byc u ciebie.Pomysl o tym. :) bmka git pozatym ładnie żesmy wczoraj pozamiatali o 23 na grota.Mały,ja i shreku.Doborowa obsada.Warszawska obsada.Tak zreszta jak zawsze w rzeczywistosci wygląda owiele lepiej no i ten xenon.To naprawde robi oszałamiające wrażenie.PoZdro Mały. :)
miroll - 2007-05-24, 21:00

Kurde pasowaloby chlopaki zebyscie w nd do chorzowa wpadli ! :)
--==maly==-- - 2007-05-24, 21:06

Kamil tak jak napisałem Ci na pw albo beemka będzie sprzedana albo będzie german 4x8,5j et13 itd
Obniżenie już jest ok prawie jak u Ciebie na gwincie więc kozy nie będzie raczej.
Trochę danych dotyczących samochodu

Rocznik 1992/07
Silnik M50B25 bez vanosa

-Zewnętrzny M-Pakiet z dokładką pod zderzak od M3
-szeroki grill od modeli po liftingu
-przednie lampy FK z ringami + Xenon
-Felgi TecnoMagnesio Super F1 17x8j et 35 (mam nadzieje,że nie długo)
-przyciemnione szyby
-czarna skóra fotele sportsitze podgrzewane, zagłówki z tyłu, podłokietnik itd.
-elementy deski rozdzielczej od modelu po liftingu
-oryginalny telefon Motorola- BMW
-10-głośnikowy system HiFi BMW
-tempomat
-el.szyberdach/szyby
-kierownica raid 28cm
-zegary ciśnienia i temperatury oleju w słupku
-ringi na zegary
-brak zamków w drzwiach
-domykanie szyb z pilota
-rozpórka kielichów przód
-filtr stożkowy
-zawieszenie -60/-40
-stroboskopy w halogenach+szczekaczka za nerkami obsługiwana przez CB
można się bawić w policję :P

Jak coś sobie przypomnę to dopiszę i dołożę zdjęcia wnętrza.

dzikus - 2007-05-25, 00:19

Jak czytam ten opis to jakiś taki znajomy mi sie wydaje...miałem kiedys coś podobnego... :drunk: :lol:
GERMAN BOY - 2007-05-25, 08:55

miroll kasa scisneła troche kieszen po za tym jeszcze w czerwcu mam w planie dokonczyc sprawy blacharskie czyli rozgiać przód ,poprawic maske czyli zapadniete miejsce po znaczku i szerokie listwy od mki założyc na boki ale też je odnowic bo wypłowiały troche.ale w tym sezonie napewno sie gdzies spotkamy ,musimy. :spoko:
SzczupaK - 2007-05-28, 17:54

piękna, piękna, i jeszcze raz piękna, :D
MAJSU - 2007-05-28, 19:34

Dobry ścig ! :spoko:
maciekab - 2007-05-29, 18:45

az mi slow zabraklo :P nie no piekna bunia :spoko: zawsze wole felgi z rantem ale tutaj sa nie potrzebne ;) Gratuluje i zapraszam do oceny mojej beemy :] http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=23170
patryk w-wa - 2007-06-09, 14:05

Felgi pomalowane zmywalną farbą na próbę co o tym myślicie?
Mały myśli o pomalowaniu ich na stałe na czarny połysk a zacisków na czerwono,
Dla porównania ostatnie zdjęcie w orginale.

LUCAS_M3 - 2007-06-09, 14:24

Dla mnie lipa... Ne rób tego na stałe... Tak jak było to było OK nie ma co kombinowac. Widze że silnie chcesz coś zrobi z tymi felgami... Lepiej je sprzedaj i kup sobie coś konkretnego z rantem, Bo czarne fele nie wyglądają za ładnie.

To jest moje skromne zdanie. :)

Grucha Jr - 2007-06-09, 14:34

Dla mnie tez lipa! Wygląda jakby na stalówkach stał...
Bagor - 2007-06-09, 15:08

Mnie się podoba. Wygląda lepiej :spoko:
patryk w-wa - 2007-06-09, 15:16

Na zdjeciach faktycznie nie wyszlo za ladnie ale na zywo wyglada fajnie farba nie jest matowa tylko ma polysk mi tez nigdy nie podobaly sie ciemne felgi ale tutaj wygladaja niezle nawet chyba lepiej niz srebrne.
kiloff - 2007-06-09, 15:27

zebys te felgi ozlocil i wysadzil brylantami to i tak dalej bedzie to "alessio look" ... ;)
patryk w-wa - 2007-06-09, 15:41

Jest jeszcze z opcja z czarnym wzorem i srebrnym rantem.
Prymitywne vt z painta ale widać o co chodzi. Ma wyjść racing style.

aras - 2007-06-09, 15:49

w srodku czarne i ze srebrnym rantem i czerwone zaciski
mi sie podoba.tak jak wspomnial kolega wyzej "racing style".pozdro

LUCAS_M3 - 2007-06-09, 21:36

Co by nie było to zmiany będą w złym kierunku tego typu felgi i tak najładniej prezentują się w srebrnym kolorze... Nie wiem po co te cudowanie z tym malowaniem mi się podobało tak jak było. Każda zmiana wyjdzie na gorsze - ala wiejski tuning.
Kujon - 2007-06-10, 09:35

patryk w-wa napisa/a:
Jest jeszcze z opcja z czarnym wzorem i srebrnym rantem.
Prymitywne vt z painta ale widać o co chodzi. Ma wyjść racing style.
[url=http://img367.images...iz9.jpg]Obrazek[/URL]

zawsze wydawało mi sie że W E36 zaciski w tylnym kole są z drugiej strony :mg: hehehe, a tak na poważnie to ta wersja VT wygląda najmniej "Allesio Look" i jeśli Maly nie chce zmieniać tych felg to poszedłbym włąsnie w tym kierunku

Grucha Jr - 2007-06-11, 18:00

Na tej ostatniej fotce jest już OK :spoko:
miroll - 2007-06-11, 20:52

Powiem tak - wyglada to ciekawie ale do Beemki nie pasuje :)
Gasper - 2007-06-11, 21:24

Mały nie kombinuj! Widzę, że z nudów już wymyślasz jakieś pierdoły :lol: (Mam tak samo..) Zostaw jak jest i pokombinuj może z czymś innym a nie z felgami :mg:
kamikadze - 2007-08-31, 21:12

fajna a co z niebiskimi mecza cie o szyby ;/
Jacek E30 - 2007-08-31, 22:09

MAŁY wsadz w końcu jakieś felgi od BMW :tak: ja np zapakowałbym poczciwe MOTOSPORTY :D

Dodano: 2007-08-31, 22:12
Coś znalazłem dla Ciebie:
http://moto.allegro.pl/it...motorsport.html
po prostu klasyka !!

GERMAN BOY - 2007-08-31, 23:44

Mały coś zaginął ostatnio.Najlepiej niech się obudzi i pójdzie w germana.Pozdro Mały :D
--==maly==-- - 2007-09-01, 18:17

Mały nie zginął :P
Felgi zostają takie jakie są nikt (chyba) w PL drugich takich nie ma i to jest plus.
M-power, m-kontur, hamanny, brocki itd ma co druga beemka w Toruniu a z takimi nie ma żadnej.
Nigdy nawet na żadnej aukcji ich nie spotkałem raz w DE i nigdy więcej.
Poza tym laski z wiejskich zabaw mówią,że są cool :lol:
Dzięki temu przynajmniej jest orginalnie i nie powtarzanie.
Kilka dni temu zmieniłem odpustowe kierunki na zwykłe dymione.
A tak na poważnie to beemka jedzie w tym tygodniu na wymianę skrzyni bo jeden synchronizator nie domaga i czasem zgrzyta. Trzeba pokupować nadkola i halogeny po dwóch rozjechanych kotach ale już PUZ wszystko zapakował i wysłał tylko czekam na paczkę.
Nie ma już ciemnych szyb bo tak jest ładniej.
Pod koniec wrześnie czeka ją lakierowanie 2/4- 3/4 powierzchni zobaczymy co lakiernik powie ale ma być tip top. Nie ma rdzy ale są dołki i pewnie niedoskonałości a ma być ładnie.
Cudów nie będzie ale musi być lepiej.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2007-09-20, 17:13 ]
Jedna fota bez ciemnych szyb zrobiona dziś na szybko (za kierownicą mój brat)
Przy okazji szybkie VT co myślicie o czerwonych zaciskach?

patryk w-wa - 2007-09-20, 17:18

Wg mnie czerwone pasują do stylu samochodu.
Jacek E30 - 2007-09-20, 22:03

MAŁY doszliśmy z MENELEM do wniosku ze środek ok, blacha ok, kolor ok ale te włoskie felgi ALLESIO psują cały efekt niemieckiego stylu, chyba, że to ma być ITALY STYLE. a zaciski to chyba taki nowy trend ala F&F :brawo: ??
Shreku - 2007-09-20, 22:39

Mały moje zdanie na temat zacisków znasz... :x
czerwone psują mi wygląd Twojego auto chodźby z tego względu że jest zajebi.... cie czarne...
czarne fajnie wchodzą, komponują się z resztą...
i znowu temat felg jest poruszany... Jacku Mały nie robi germana...
ma felgi jakich inna beemka nie ma i coś w tym może jest.....

--==maly==-- - 2007-09-20, 22:48

Miałem bardzo fajne 3 częściowe felgi z łamanym rantem ale zrezygnowałem z nich.
Beemka nie będzie germanem zostaje jak jest. Tak mi się podoba zwłaszcza jak się jeździ 60-70tyś km rocznie. Nie każdy jeździ po 5km dziennie po Warszawie.
Ostatnio przeglądając bmw-syndykate doszedłem do wniosku,że już po mału rant wychodzi z mody. E30 wszystkie były z rantem e-36 poł miała rant pół miały felgi w stylu nowego M5 M6 a E-46 już praktycznie same takie felgi z tak zwanym off setem moje felgi też mają wklęsły środek i mi się podobają zwłaszcza fajnie wyglądają jak samochód jedzie. Druga sprawa,że nikt inny nie ma takich w PL. Felgi nie są ALLESIO tylko TECNOMAGNESIO ta firma robi felgi między innymi do subaru imprezy.

GERMAN BOY - 2007-09-21, 22:03

Mały ty indywidualisto :) Jest piękna i czy to german czy nie i tak kosi wiekszosć aut wali je na kolana.Czerwone zaciski moim zdaniem ok.Czerwone i czarne zawsze do siebie pasuje a szczególnie jak jest to mały dyskretny detal zaciski,znaczek sportowy na masce czy błotniku itp.Szkoda że razem ze shrekiem ukrywacie się i nie wpadacie na spoty.Bądzcie kiedys jak dacie rade.Co prawda teraz cos ci wypadło pisałeś.Ogólem bmka jest konkretna i nic dodać nic ująć. :prosze:
Gasper - 2007-09-21, 22:08

Mi się bardzo podoba, ma swój styl - felgi nietuzinkowe. Z daleka wiadomo, że to jedzie Mały. Bardzo charakterystyczne autko.

Felg Mały nie maluj. Czerwone zaciski fajnie będą wyglądać z czarnym lakierem - miałem tak w E30 i było miodzio. :spoko:

casus maximus - 2007-09-21, 22:12

kolejne ekstra E36 na forum. nie no. szkoda mi mojej piatki sprzedawac na rzecz E36 coupe 2.5l. bo wlasnie takie chcialbym miec. musialbym miec dwa auta chyba.
Ostry - 2007-09-21, 23:04

Faktycznie te felgi wygladaja jak wloskie miekkie ALLESIO... a czerwone zaciskie beda wygladac jak w calibrze fast & furious... :mg: :mg:
BARABUS - 2007-09-23, 08:32

Autko bardzo ładne, wg niektórych jest źle bo nie idziesz twardą udeptaną drogą German Style... :lol:

Mi sie bardzo podoba, no i czerwone zaciski zawsze lepsze niż rude..... a felgi felgami.... o gustach sięnie dyskutuje bo za chwile może sie odezwać patriotyzm BA (czyt. Borbet, Azev)

Także rób swoje bo wychodzi ci to świetnie 8-)

--==maly==-- - 2007-10-21, 18:33

Dwie nowe fotki robione telefonem

I krótki filmik z wnętrza samochodu nie wiele widać ale słychać dzwięk i o to chodziło.
Proszę pominąć świecący abs i klocki przy ich wymianie został uszkodzony przewód
w tym tygodniu z tym powalcze.
http://www.speedyshare.com/138354759.html

jezierek - 2007-10-22, 00:04

jakos nie podobają mi sie lusterka a chciałem sobie takie kupic ;)
jakiej firmy masz kierunki :?:
xenon bardzo ładny to 8000K czy moze 10000K :| bo chce kupic na gwiazdke sobie :D ale chciałbym miec bardziej niebieski kolor :roll:

moim zdaniem jezscze czarna nerka + brewki out i będzie kozak, pomyslałbym o jakis ciemniejszych halogenach

patryk w-wa - 2007-10-22, 09:02

Ale Cie zaraz zjada za ten film :)
Lusterka na samochodzie wygladaja ladnie na fotkach wyszly jakos dziwnie xenon to 8000 jest wystarczajaco niebieski.
Maly sciagal brewki ale jakos kiepsko wygladalo z nimi jest duzo lepiej zwlaszcza ze nie jest to tandeta ze stadionu.

--==maly==-- - 2007-12-19, 17:53

--------------------------------
Shreku - 2007-12-19, 18:12

:cry: :cry: :cry:
Bartas - 2007-12-19, 19:11

--==maly==--, co teraz będziesz brał :?: przymierzasz sie do większego serducha czy może zmiana serii :?: :] :wink:
:arrow: kurde ładna była, naprawde.

--==maly==-- - 2008-01-01, 19:51

Beemka byla dokladnie 3 dni poza moimi rękami.
Na szczęście sprawę udalo się odkręcić i biorę się teraz poważnie za poprawkę wszystkiego co się tylko da,żeby bylo dobrze.
Na początek wymieniona zostala skrzynia biegów która czasem potrafila zazgrzytać przez niedomagający synchronizator 2-ego biegu. Skrzynia pochodzi z E39 523 99r. (dzięki PUZ) ale nie ma różnicy w przelożeniach przynajmniej ja nie zauważylem.
Sprzęglo zostalo LUK-a bo ma dopiero 2 miesiące więc jest ok.
Skoro samochód byl już u mechanika wymienione zostaly oleje w skrzyni, moście i silniku oraz filtry.
Przy okazji z kompletowalem oslony pod silnik i teraz wygląda to już schludniej.
Potem wymienione zostaly przednie lampy. Jakość świecenia poprzednich i troche zbyt blyszcząca budowa (FK) nie pasowaly mi więc kupilem nowe lampy na żarówki H1.
Jako,że poprzednie lampy mialy żarówki H7 a obecne H1 kupilem nowy zestaw Xenonów HID.
Do tego doszly nowe tym razem biale kierunki przednie ( to juz 4 komplet kierunków od kiedy mam to auto :lol: nie mogę się zdecydować )
Te rzeczy zostaly już zamontowane.
Aktualnie biorę się za techniczną stronę samochodu.
W domu na wymiane czekają amortyzatory przednie i, różnego rodzaju, tulejki drążki, końcówki itd Niby nic nie stuka ale drobne luzy są więc trzeba powymieniać.
Po tym wszystkim samochód pójdzie do lakiernika na poprawki lakierowanie kilku elementów mających odpryski i inne wady oraz felg które zostaną oddane do prostowania i malowania proszkowego ( to już drugi raz ostatnio malowalem je 2 miesiące temu ale nie jestem zadowolony z koloru)
Przyciemnione ponownie zostaną również szyby tylko tym razem porządniejszą folią (ostatnia szybko się rysowala)
Na wiosne wymienie również szyberdach który w tej chwili odsuwa się ale nie uchyla.
W międzyczasie wymienie pewnie cewki i fajki zregeneruje alternator, w którym odzywają się troche lożyska i jeszcze kilka truskawka.
I to z grubsza tyle. Generalnie samochód zostanie taki jaki jest ale postaram się doprowadzić go do jak najlepszego stanu. Pójdzie na to w sumie sporo $$ szacuje na okolo 5-6tyś ale teraz już wiem,że nie chce narazie innego samochodu więc nie żaluje.

kiloff - 2008-01-01, 20:12

--==maly==-- napisa/a:

?? nie byles zadowolony z wymiany ??

--==maly==-- - 2008-01-01, 20:42

kiloff napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

?? nie byles zadowolony z wymiany ??

Nie za bardzo. Zamienilem się na m40 318i w sedanie ale to mailo być tymczasowe wozidlo.
Na szczęście jest jak jest i narazie nic się nie będzie zmieniać.

LUCAS_M3 - 2008-01-01, 22:30

to nieźle zaszalałeś z kosztami--==maly==--, ... ale jak fura cacy to nie ma co oszczędzać.

Szukam właśnie zestawu xenon... jaką temp. kupiłeś ? ja szukam 8000k ale sam nie wiem zrób foto i pokaż jak wyszło i jaka to temp.

Jak możesz to napisz ile dałeś za zestaw może być na PW.

pozdro.

jezierek - 2008-01-01, 22:41

LUCAS_M3, w moim temacie jest temp xenonu pokazana 8000K
mysle ze mały zmiany pójda w dobra droge najwazniejsze to zeby auto było technicznie sprawne ;) zycze powodzenia

--==maly==-- - 2008-01-01, 22:45

LUCAS_M3 napisa/a:
to nieźle zaszalałeś z kosztami--==maly==--, ... ale jak fura cacy to nie ma co oszczędzać.

Szukam właśnie zestawu xenon... jaką temp. kupiłeś ? ja szukam 8000k ale sam nie wiem zrób foto i pokaż jak wyszło i jaka to temp.

Jak możesz to napisz ile dałeś za zestaw może być na PW.

pozdro.

Ja mam już drugi raz 8000k i jestem zadowolony.
Ten zestaw jest troche mniej niebieski od poprzedniego i dobrze.
Zestaw kupilem dokladnie jak na zdjęciu koszt 300zl.

Wacha - 2008-01-01, 23:51

Ja mam 6000K i jest bardzo dobry, Mały ma 8000K wiedz ma bardziej niebieska poswiate a podobno czym wiecej niebieskiej poswiaty tym gorzej wieci...

pozdrawiam

miroll - 2008-01-04, 14:32

--==maly==-- napisa/a:
Pójdzie na to w sumie sporo $$ szacuje na okolo 5-6tyś ale teraz już wiem,że nie chce narazie innego samochodu więc nie żaluje.

Ano E36 sie lubia sypac - szczegolnie te przed liftem maja juz troche nalatane. Widze ze prawie tyle zabiegow masz co ja ze swoja. Szalejesz chlopie z tymi upgrade`ami :) Ja tylko planuje nowe laczki w miedzyczasie i GT Ecken :)

Widzisz - doceniles swoja Betke jak ja straciles:) to mi sie podoba :)

P.S. Mały a moze pokusisz sie o E46 look :mg: ?

--==maly==-- - 2008-01-04, 14:34

miroll napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:
Pójdzie na to w sumie sporo $$ szacuje na okolo 5-6tyś ale teraz już wiem,że nie chce narazie innego samochodu więc nie żaluje.

Ano E36 sie lubia syc - szczegolnie te przed liftem maja juz troche nalatane. Widze ze prawie tylko zabiegow masz co ja ze swoja. Szalejesz chlopie z tymi upgrade`ami :) Ja tylko planuje nowe laczki w miedzyczasie i GT Ecken :)

Widzisz - doceniles swoja Betke jak ja straciles:) to mi sie podoba :)

P.S. Mały a moze pokusisz sie o E46 look :mg: ?

Docenilem i narazie nie oddam. E46 look na sezon 2009 :lol:

CiOoS - 2008-01-09, 15:53

No i dobrze że ją doceniłeś Mały Działaj swoje i będzie lalka :wink:

P.S.

Gdzie foto nowego nabytku..... :twisted:

--==maly==-- - 2008-01-09, 16:02

Beemka z nowymi lampami kierunkami xenonami na nowych felgach
OZ FUTURA 17'' 4x 8,5 cala ET13.
Wreszcie zaczyna wyglądać tak jak powinna.
To narazie przymiarka kilka zdjęć i dwa filmy.
Na zdjęciach jest zaraz po zalożeniu więc jeszcze nie usiadla i wygląda kiepsko na filmach już siedzi jak powinna i widać jak to mniej więcej będzie.
Dodatkowo opony są balony 215/45/17 a czekam dziś lub jutro będą u mnie 205/40/17.
Środek felgi zostanie najprawdopodobniej pomalowany na srebrno bo w tej chwili jest czarny mat choć też nie wygląda to źle na żywo na fotkach mizernie wyszlo.
Proszę o opinie

Youtube strasznie popsulo jakość ale lepsze takie jak żadne:

http://pl.youtube.com/watch?v=SL7rDhgh9Ho
http://pl.youtube.com/watch?v=0I26JEFDkKQ

BMW - 2008-01-09, 16:17

No no ładnie to wyglada , a jak zmienisz te opony bedzie jeszcze ładniej juz sie nie moge doczekac kiedy ja swoje wrzuce ne beemke :)
LUCAS_M3 - 2008-01-09, 16:30

ale moda nastała... wszyscy pokolei kupują takie stylowe fele, a ja durny zainwestowałem w oklepane m-kontury, chyba je sprzedam i zaczne szukać felg w tym rodzaju.

Co do Twoich felg--==maly==--, to myśle że ze srebrnymi środkami lepiej będzie :spoko:

Adi - 2008-01-09, 16:31

Ja bym się na Twoim miejscu bardzo zastanowił nad malowaniem tych felg bo teraz wygląda bardzo dobrze jak są czarne, przyjdą inne oponki i będzie jeszcze lepiej.
Robsy-M-Technic - 2008-01-09, 16:36

Maluj środki felg na srebrno będzie kozak! Albo zobacz sobie autko Kamila328 dla mnie miażdży. Jak zrobisz środki na srebrno,to fajnie wyglądała by sesja zdjęciowa z Twoją beemką i Kamila :D
Gasper - 2008-01-09, 16:36

No no Mały, poczynasz sobie ;] Ja bym pomalował ramiona na kolor nadwozia. Czyli czarny błysk. Przemyśl to...
Shreku - 2008-01-09, 16:40

ale balony :lol: :lol: :lol:
--==maly==-- - 2008-01-09, 16:44

Na filmie już tego nie widać :lol: zresztą na żywo też to tak nie wyglądalo tylko na fotkach jakoś tak wyszlo.
Shreku - 2008-01-09, 16:54

--==maly==--, spoko zgrywam sie przecież wiesz...
Gasper dobry pomysł rzucił... rant w polerkę środek na czarno....

miroll - 2008-01-09, 18:18

Kurde ja to bym ci kazal kleczec na grochu z mydlem w ustach za to zes ja chcial sprzedac !! :)

:spoko:

siwy e-36 - 2008-01-09, 19:15

Dobra felga , pasuje do auta a srodki tylko czarne i nizsza opona 8-) Jak walniesz na srebrno to niebedzie juz tego efektu. Pozdro
miroll - 2008-01-09, 19:30

siwy e-36 napisa/a:
Dobra felga , pasuje do auta a srodki tylko czarne i nizsza opona 8-) Jak walniesz na srebrno to niebedzie juz tego efektu. Pozdro

Ja bym sie jeszcze pokusil o velgodeten schrauben :wink:

kamil328 - 2008-01-09, 22:57

a ja zeby bylo ciekawiej i inaczej to srodek zostawilbym czarny , ranty na mega polysk a srubeczki na czarny polysk bedzie super efekt.

Ps. Witamy kolejnego kebaba germana. Juz sie nie moge doczekac majowki

--==maly==-- - 2008-01-09, 23:06

Ja raczej tradycyjnie pomaluje felgi na jasny srebrny.
Jak mi się znudzi albo będzie źle to się rozkręci i jeszcze raz pokombinuje.

miroll - 2008-01-10, 08:42

--==maly==-- napisa/a:
Ja raczej tradycyjnie pomaluje felgi na jasny srebrny.
Jak mi się znudzi albo będzie źle to się rozkręci i jeszcze raz pokombinuje.

Wymiekasz a mogles miec takiego bandyte ! Wiele ci juz nie brakuje... -->

Kujon - 2008-01-10, 09:01

No w końcu Mały kupił felgi, a nie Mariano Italiano Aluminio , jaką masz glebe obecnie, nie przyciera ci nić na tych 215/45/17 :?: Aha i jeszcze jedno na tym 1 filmiku to widać jakby te xenony strasznie raziły po oczach :?:
miroll - 2008-01-10, 09:14

Kujon napisa/a:
No w końcu Mały kupił felgi, a nie Mariano Italiano Aluminio , jaką masz glebe obecnie, nie przyciera ci nić na tych 215/45/17 :?: Aha i jeszcze jedno na tym 1 filmiku to widać jakby te xenony strasznie raziły po oczach :?:

Nie czepiaj sie. Lepiej napisz ze sie szykuje dobry niemiec , bo taka jest prawda. Jak maly zrobi poprawki lakieru i felge, to polowa E36 na tym forum bedzie miala pozamiatane...

Bertizzz - 2008-01-10, 09:15

Mirol..to wklejone przez Ciebie zdjecie miazdzy!!!to bbs z pomalowanym srodkiem??
Kujon - 2008-01-10, 09:17

Bertizzz napisa/a:
to bbs z pomalowanym srodkiem??

ACS Typ II

miroll - 2008-01-10, 09:18

Bertizzz napisa/a:
Mirol..to wklejone przez Ciebie zdjecie miazdzy!!!to bbs z pomalowanym srodkiem??

To schnitzer 3 czesciowy tyl 10 cali przod chyba 8.5 , tu masz lepsze foto felgi -->

Bertizzz - 2008-01-10, 09:21

felga extra,ciezko znalesc lepiej prezentujaca sie pod czarny lansowoz,zaraz popatrze na ceny -pewnie odstrasza,puki co zostane przy borbet A w mojej 36-tce;)

znajomy z mojego miasta mial e 36 coupe m-pak czarne wlacznie z czarnymi szybami i wrzucil te 5 ramienne fele 17-tki ala M6-tez ciekawie wygladaly.

miroll - 2008-01-10, 09:25

Bertizzz napisa/a:
felga extra,ciezko znalesc lepiej prezentujaca sie pod czarny lansowoz,zaraz popatrze na ceny -pewnie odstrasza,puki co zostane przy borbet A w mojej 36-tce;)

Co do cen to uderz do kamila z wawy. On niedawno sobie takie cos sprezentowal :)

kiloff - 2008-01-10, 09:36

Kujon napisa/a:
ACS Typ II

ACS TYP I !! kujonku ;P

Kujon - 2008-01-10, 09:50

kiloff napisa/a:
Kujon napisa/a:
ACS Typ II

ACS TYP I !! kujonku ;P

oczywiście że 1 , coś mi sie za dużi i nacisnęło :mg:

miroll - 2008-01-10, 09:53

Kujon napisa/a:

oczywiście że 1 , coś mi sie za dużi i nacisnęło :mg:

Czym te typy sie wogole od siebie roznia ? Srodkiem ? Rodzajem rantu czy tym z ilu czesci sie sklada felga ? Jakosdo tej pory te felgi mnie tak nie interesowaly wiec nie wiem...

Kujon - 2008-01-10, 10:03

ACS typ 1

ACS typ 2

kiloff - 2008-01-10, 10:03

tak samo jest z OZ MITO
Bertizzz - 2008-01-10, 10:06

snycle 1 sa bardziej masywniejsze przez grubsze ramiona...zas 2-ki wygladaja bardziej elegancko ;)
Kujon - 2008-01-10, 10:10

Są jeszcze sznycle III , IV ale to już modele zbyt nowoczesne do starych Kebabów
kiloff - 2008-01-10, 10:42

Kujon napisa/a:
ale to już modele zbyt nowoczesne do starych Kebabów

chyba ze sie ma E46look :lol:

Kujon - 2008-01-10, 10:50

kiloff napisa/a:
Kujon napisa/a:

zobaczymy kto się będzie śmiać koło kwietnia...

Shreku - 2008-01-10, 11:05

Kujon napisa/a:
kiloff napisa/a:
Kujon napisa/a:

ja się na bank będę ze śmiechu tarzał :lol: :lol: :lol:

BMW - 2008-01-10, 11:52

Shreku napisa/a:
Kujon napisa/a:
kiloff napisa/a:
Kujon napisa/a:

ja się na bank będę ze śmiechu tarzał :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fil - 2008-01-10, 13:32

--==maly==-- to jak to jest z ta twoja gleba? trze cos?
miroll - 2008-01-10, 15:43

Kujon napisa/a:

Mam nadzieje ze wszyscy razem bo nam powiesz ze to byl prima aprilis :)

Piotrek E-30 - 2008-01-11, 17:08

Pytanie o xenon, jaka temp. swiecenia, jaki producent? :)
jaqub - 2008-01-11, 17:15

Piotrek E-30 napisa/a:
Pytanie o xenon
Piotrek E-30 napisa/a:
jaki producent?

czy to ma jakiekolwiek znaczenie? wg mnie wszystkie HID to samo a roznia sie naklejka ktora chinczyki przylepiaja (i tak nie majac pojecia co na niej jest napisane) :mg:

co do kol to wg mnie srodki musza byc jasne :spoko:

patryk w-wa - 2008-01-11, 17:57

Na tych felgach sa opony 215 45 17 i troche Malemu przycieraja tzn wlasciwie nie bardzo da sie skrecac ale opony beda inne co do srodkow to czarne wygladaja super podczas jazdy ale jak stoi to wyglada srednio moim zdaniem lepiej by wygladalo jakby srodki nie byly matowe tylko blyszczace. Co do gleby to nie wiem jaka ma tyle juz tych sprezyn wymienil ze chyba on sam nie wie.
--==maly==-- - 2008-01-11, 20:55

Gleba teraz powinna być mniej więcej 70/40 ale to wszystko zależy bo różnie obniżają różne sprężyny. Xenon 8000k producent taki jak na fotkach zestawy na którejś tam stronie tego tematu. Kola przycierają wszystkie 4 z tymi oponami zobaczymy co będzie na 205/40/17.
Jest jeszcze opcja z wypolerowaniem calych felg więc narazie biorę pod uwagę albo srebrny środek albo polerkę calości. Aha xenony rażą tylko jak samochód skacze na dolkach ale to nie uniknione przy takim obniżeniu ale szukam innych jeszcze twardszych amorków,żeby bardziej trzymaly w górę.

[ Dodano: 2008-01-11, 22:43 ]
Panowie a co myślicie o blendzie?
Myslalem o jej wywaleniu.

jezierek - 2008-01-12, 11:58

ja mam blende i nie wywale jej nigdy :) to fajny dodatek do sportowego auta :P
proponuje Tobie pomalowanie felg na srebno i wypolerowanie rantu ;)

Mr X - 2008-01-12, 12:08

--==maly==-- napisa/a:
Gleba teraz powinna być mniej więcej 70/40 ale to wszystko zależy bo różnie obniżają różne sprężyny. Xenon 8000k producent taki jak na fotkach zestawy na którejś tam stronie tego tematu. Kola przycierają wszystkie 4 z tymi oponami zobaczymy co będzie na 205/40/17.
Jest jeszcze opcja z wypolerowaniem calych felg więc narazie biorę pod uwagę albo srebrny środek albo polerkę calości. Aha xenony rażą tylko jak samochód skacze na dolkach ale to nie uniknione przy takim obniżeniu ale szukam innych jeszcze twardszych amorków,żeby bardziej trzymaly w górę.

[ Dodano: 2008-01-11, 22:43 ]
Panowie a co myślicie o blendzie?
Myslalem o jej wywaleniu.

Ja miałem u siebie oryginał Rieger i zdemontowałem bo wyglądała jak pancernik Patjomkin z tym wynalazkiem.
Może z ciemną szybą wygląda fajnie ale dla mnie to lipa .

Jacek E30 - 2008-01-12, 12:25

No MAŁY nareszcie jakieś iście niemieckie walce !! Tak jak pisałeś albno polera albo środek klasycznie srebrny, z tą oponą troche wydziwiasz no bo gdzie do kebaba 205/40 jak już to 215/40 albo mniej lansowo 215/45 zresztą zależy wszystko jak wysoko wypada profil rajfena :) Co do blendy ja bym zostawił-ten akcent w E36 jest wg mnie konieczny przy takim stylu :wink: , pozdro.
CZACZOCZYCHACZ - 2008-01-30, 12:22

Fajna beemka , fajne felgi, z tym czarnym srodkiem wyglądają wyrąbiście :!:
miroll - 2008-01-31, 08:58

CZACZOCZYCHACZ napisa/a:
Fajna beemka , fajne felgi, z tym czarnym srodkiem wyglądają wyrąbiście :!:

Co do czarnego srodka to sie akurat zgodze (o zgrozo :wink: )

--==maly==-- - 2008-02-10, 17:16

Felgi poskladane jeszcze trzeba dorobić te czarne pierścienie na środek dekla zalożyć opony no i czekać na pogodę.

Nie do końca jestem zadowolony z odcienia środka jest zbyt ciemny ale nie ma za bardzo wyboru przy malowaniu proszkowym.

kamil328 - 2008-02-10, 17:45

piekna felga bedzie slicznie . Juz sie nie moge doczekac jak wszyscy staniemy w toruniu w jednym rzadeczku i porownamy germany :D Ps. Ile cie wyniosa na gotowe z oponami?
--==maly==-- - 2008-02-10, 17:51

kamil328 napisa/a:
piekna felga bedzie slicznie . Juz sie nie moge doczekac jak wszyscy staniemy w toruniu w jednym rzadeczku i porownamy germany :D Ps. Ile cie wyniosa na gotowe z oponami?

Z oponami okolo 2000zl (tyle,że mam jeszcze 17 które byly na nich a idealnie pasują mi na tecnomagnesio) więc tragedii chyba nie ma nie kupil bym za tyle raczej.

miroll - 2008-02-10, 18:04

Ładnie slicznie wrecz - to jest to co lubie :) Ale jak to wepchanc do auta to bedzie problem.
piotrek528 - 2008-02-10, 18:14

Felgi piękne :) fajne umiejscowienie obok telewizora :) to pewnie po to, że jak nie ma co oglądać to patrzy się na felgę :D
jezierek - 2008-02-10, 21:56

miroll napisa/a:
Ale jak to wepchanc do auta to bedzie problem.

chyba nie ma z tym probelmy bo z tego co wiem jest to 8x17
felga jest sliczna brawo ;)

kamil328 napisa/a:
Juz sie nie moge doczekac jak wszyscy staniemy w toruniu w jednym rzadeczku

;) tylko ja przyciemnie szyby bo moje wnętrze jest eh...

--==maly==-- - 2008-02-10, 22:10

CarF napisa/a:
miroll napisa/a:
Ale jak to wepchanc do auta to bedzie problem.

chyba nie ma z tym probelmy bo z tego co wiem jest to 8x17
felga jest sliczna brawo ;)

kamil328 napisa/a:
Juz sie nie moge doczekac jak wszyscy staniemy w toruniu w jednym rzadeczku

;) tylko ja przyciemnie szyby bo moje wnętrze jest eh...

To jest 8,5 a co do szyb daruj sobie obszyj lepiej nową skórą ciemne szyby to nie jest dobry pomysl ja mialem ale już nie mam.

tomash - 2008-02-11, 18:36

--==maly==-- felga konkret :prosze:
--==maly==-- napisa/a:
co do szyb daruj sobie obszyj lepiej nową skórą ciemne szyby to nie jest dobry pomysl ja mialem ale już nie mam.

podzielam twoje zdanie :)
Szkoda ze mogłem już zobaczyc tych gotowych felg na tamtym forum :x

--==maly==-- - 2008-02-27, 12:38

Futury założone jeszcze tylko wizyta u lakiernika i kilka technicznych pierdół i samochód będzie skończony. Pozdejmowałem wszystko co się dało brewki blendę ciemne szyby itd. teraz jest seria m-pakiet i tak mi się najbardziej podoba choć nie wykluczam zamontowania seryjnych lusterek poszerzyły by optycznie samochód.
Tylne koło dostanie lekki negatyw zresztą teraz też jest w negatywie ale przód ma trochę większy i źle to wygląda.

Kujon - 2008-02-27, 13:16

Mały jest tak pięknie że aż pała mięknie :!: Cieszę sie bardzo że w końcu obrałeś dobrą drogę, znikły szyby , brewki , blenda, felgi mariano italiano itp badziewia , ale jest ciemno nisko i szeroko czekam co pokażą dwa Kamile, Kiloff i BMW , Carf , narazie ty jesteś namber łan :!: :spoko:

P.S. Napisz na jakiej dokłednie glebie stoi auto na tych fotkach , śpręzyny, amory, opony itp.

jezierek - 2008-02-27, 13:25

Mały jest pieknie :!:
jeszcze bym wsadzil kierunki dymione firmy TYC bo idealnie pasuja kolorystyka pod lampy i brewke pomalował na czarno :tak:
jeszcze srodek felg na czarno i jest gangsta-car :D

BMW - 2008-02-27, 13:47

teraz to wyglada na germana bo na tamtych italianoo to byla porazka , nic przy niej juz nie ruszaj teraz jest idelnie
slawo - 2008-02-27, 14:35

piekne sa te fele...chyba juz wiem na jakie bede polowal
sa takie w rozstawie 4x100? ;)

--==maly==-- - 2008-02-27, 14:38

W tym sezonie moja bida zostanie na szarym końcu niestety ale ja nią przede wszystkim jeżdżę bardzo dużo i chciałem żeby była w miarę praktyczna. Wszystkie felgi to 8,5 et 13 opony 205/40/17. Szczerze mówiąc cieszę się ,że tak jest dzięki temu nie będę zmieniał tylnych opon co 2 tygodnie i od tyłu samochód nie wygląda jakby miał koła od ciężarówki.
Żadnych dymionych kierunków nie będzie do białych trzeba dorosnąć ja miałem najpierw jakieś chromy potem potem black clear shit potem dymione a teraz białe i do takiej konfiguracji samochodu (jasne szyby/srebrne felgi) nie ma nic lepszego.
To samo tyczy się nerek zostają w chromie.
Zastanawiam się jeszcze mocno nad orginalnymi lusterkami jakoś te m3 nigdy mi nie pasowały nawet w orginalnej M\\\ :lol: zalatywały golfem 3 made by Słomczyn.
Jeszcze kilka fotek:

Prześwit (przy okazji widać czemu chce malować przedni zderzak odpryski ;/ )

reso - 2008-02-27, 14:49

KOZAK :spoko: pięknie się prezentuje
kiloff - 2008-02-27, 14:51

kiepsko panie .. kiepsko ..

IMHO sprzedaj je i zrob porzadnie te co miales !!

:wink:

BMW - 2008-02-27, 15:34

co do lusterek to i mi sie nie podobja te od m3 jakos nie pasuja do e36
LUCAS_M3 - 2008-02-27, 16:05

--==maly==--, jest poprostu pięknie, do białych kierunków to i ja dorosłem :wink: też testowałem już różne. Coraz więcej tych germanów się robi :spoko:
Yakuzatti - 2008-02-27, 16:23

Mały, rób prządną sesję w nocy bo te auto jest stworzone do night cruisingu!
piotrek528 - 2008-02-27, 17:58

Ja pierdziu... :prosze: Jest niesamowita, szczena do tej pory nie może się podnieść, a patrze kilkanaście minut :D Piękna, piękna, piękna :wink: ładna sesja i będzie co na pulpit ustawić :mg:
CyRyL - 2008-02-27, 18:23

felga dobrana idealnie :brawo:
bardzo mi sie podoba :wink:

frantic - 2008-02-27, 18:34

przestańcie pokazywać takie zkozaczone e36 bo mało brakuje żebym się zajawił na ten model, beemka wygląda dla mnie pieknie, poznań miastem kozackich e30, warszawa e36
kamil328 - 2008-02-27, 20:36

Kurcze Piekna sztuka... naprawde.
Ale stawiacie poprzeczki !! ciezko bedzie w tym roku wygrac ten wyscig zbrojen. Przygotowania trwaja. Poznan , Warszawa ....itd. Poczekajcie aż wschod skonczy sie zbroic!! Nie poddamy sie!!

--==maly==-- - 2008-02-27, 20:50

kamil328 napisa/a:
Kurcze Piekna sztuka... naprawde.
Ale stawiacie poprzeczki !! ciezko bedzie w tym roku wygrac ten wyscig zbrojen. Przygotowania trwaja. Poznan , Warszawa ....itd. Poczekajcie aż wschod skonczy sie zbroic!! Nie poddamy sie!!

Gdzie mi do waszych wejderów, 10,5 cala na tył, gwintów itd
Zwykły cywil tylko koła na targu kupione od pana Tadzia.

Bagor - 2008-02-27, 21:14

Jak kiedyś mi się średnio podobała, to teraz jest naprawdę super. W Wawie chyba ładniejszej E36 nie widziałem. Chyba nie ma osoby, która przeszłaby obok nie robiąc takiej miny :shock:
Shreku - 2008-02-27, 21:41

--==maly==--, fajnie to wygląda, ale....
musze zobaczyć na żywca.. :spoko:

czarny - 2008-02-27, 23:59

Mały tyle zmian w aucie i wracasz do oryginału :-) Jednak oryginał najlepszy :-) Wygląda coraz lepiej i wkońcu masz fele z rantem :-) Mi się nie chciało ulepszać is'a więc kupiłem igłę w pełnym ori mtechu (również środek) m52b28 8-) wszystko fabryka z emblematami m
kiloff - 2008-02-28, 07:31

kurcze ... znowu te fotki ogladam .. ;) ja tez tak chce !! :|
sybir - 2008-02-28, 08:36

Nie lubię zbytnio kebabów, ale takie egzemplarze jak ta robią wrażenie :spoko:
sie ma

fil - 2008-02-28, 11:49

pieknie sie to prezentuje :brawo: nocny jezdziec pelnym ryjem :wink:
tylko ja jakos tak w miejscu stoje :cry:

lesiek - 2008-02-28, 14:17

osz Ty pierniku, ładnie, ładnie, naprawde bardzo mi sie podoba :)
Ghost - 2008-02-28, 17:09

nie ma co urywa dupe :shock:

pozdrawiam

Nowy - 2008-02-28, 18:33

--==maly==--poprostu kozak.Aż napatrzec sie nie moge.Jaki tam zawiasik masz??
Gasper - 2008-02-28, 18:35

Pieknie! :spoko:
pejafreak - 2008-02-28, 18:46

Ladny :wink:
Fele mi sie bardzo podobaja 8-)

jaarek_V8 - 2008-02-28, 20:43

bardzo ladniutka :P pieknie sie prezentuje :brawo: pogratulowac ladnego germana :wink:
Bambus 3.. - 2008-02-28, 21:37

Nie szata zdobi człowieka, a felga na jego aucie...
Ładne auto masz trzeba przyznać :D

GERMAN BOY - 2008-02-29, 14:32

Mały.Powaliłes mnie.ja odpadam z tej gonitwy :spoko: :prosze: jestes nr jeden.Wkońcu przestales ziewać o włoszczyznie a zaczołes prawic o naziżmie 8-)
miroll - 2008-02-29, 15:35

Kamil napisa/a:
Mały.Powaliłes mnie.ja odpadam z tej gonitwy :spoko: :prosze: jestes nr jeden.Wkońcu przestales ziewać o włoszczyznie a zaczołes prawic o naziżmie 8-)

Nie zebym byl upierdliwy ale na paru OZ Futura jakie widzialem w necie pod deklem jak byk jest "Made in Italy":) A co do autka malego bedzie kosmos jak tylko rozegnie te ranty. Tak czy owak wyglada bajka.

Kujon - 2008-02-29, 20:26

miroll napisa/a:
Kamil napisa/a:

Nie zebym byl upierdliwy ale na paru OZ Futura jakie widzialem w necie pod deklem jak byk jest "Made in Italy":) A co do autka malego bedzie kosmos jak tylko rozegnie te ranty. Tak czy owak wyglada bajka.

Hamanny niby takie nazistowskie a robili również MADE IN ITALY :mg:

miroll - 2008-03-01, 07:28

Kujon napisa/a:

Tam chyba alu jakies wyjatkowo tanie jest czy co :) ?

Kujon - 2008-03-01, 09:24

miroll napisa/a:
Kujon napisa/a:

Tam chyba alu jakies wyjatkowo tanie jest czy co :) ?

zabij mnie nie wiem

GERMAN BOY - 2008-03-01, 20:24

a patrz ja jezdziłem i byłem przekonany że na rodowitych podrubach jeżdze a u Kujona jak zawitały już wiem że orginał.
pabloe46 - 2008-03-01, 22:42

bardzo ładny bimmmer, gratuluje, fele :spoko: pozdro
miroll - 2008-03-02, 09:48

pabloe46 napisa/a:
bardzo ładny bimmmer, gratuluje, fele :spoko: pozdro

Szkoda za maly wszystko porobi i chce auto ozenic bo mu sie E39 zachcialo ... pytanie po co :) ?

jezierek - 2008-03-02, 11:06

potem za 3 miesiace znowu odzyska auto :P
GERMAN BOY - 2008-03-02, 18:44

Spokojnie.Nioc nie sprzedaje.Znam go i często tak mówi.Po tym co zobaczył u Hubrta zostawia na bank ja.Własnie sie spotkałem z Hubertem ps BMW i Małym ps Mały
Bmka Huberta zwala na kolana.Ci co w Polsce jeżdza kebabami i mnie znają wiedzą co oznaczają moje słowa jak mówie ze jest grubo.Naprawde wyglada bosko.Przód wystaje ale tył da jeszcze z cm szerzej i bedzie git.Ale i tak jak mówie jest masakra.Mały nie zostaje daleko w tyle.też bardzo ładnie choc brakuje 10 z tyłu.
BMW masz od 1 do 10 w skali odemnie 10+.Nic nie dodaje.
MALY ma 8.-2 za brak 10 z tyłu.

Bandit - 2008-03-06, 14:04

Dobrze, że zrezygnowałeś z blendy, brewek. To naprawdę psuło wygląd. Teraz jest dużo lepiej
--==maly==-- - 2008-04-18, 10:04

Beemka dostała nowy zawias KW -70/-40 przeznaczony do 4 cyl (większa gleba :evil: ) oraz nowe amory.
Obniżyła się około 1-2cm od poprzedniej zawadza już wszędzie gdzie się da.
Dodatkowo poza poprawkami silnika wyjęty został tylny most z belką i wymienione zostały wszystkie możliwe tulejki i elementy gumowe. Kilka z nich trzeba było zamawiać w serwisie bo nigdzie tego nie mieli a jak mieli to drożej :lol: . Wymienione też zostały elementy przedniego zawieszenia budzące wątpliwości jak drążki łączniki itd.
Beemka spędziła ponad tydzień w Warsztacie Już nie ma prawa nic stuknąć.
Były też problemy z silnikiem ale jakoś się udało.
Dziś jedzie do lakiernika na wszelkie potrzebne poprawki i właściwie będzie koniec.
Zostanie wymiana podsufitki bo jest brzydka i szyberdachu bo nie działa prawidłowo i w samochodzie nic więc nie da się zrobić ani wizualnie ani technicznie więc pewnie za kilka miesięcy mi się znudzi i będzie do sprzedania.
Koszt tych ostatnich prac i lakiernika był naprawdę spory miał bym za to ładną E-30 z końca produkcji ale wole o tym nie myśleć. ;/
Kilka fotek na nowym zawiasie przed lakierem.

Przemass - 2008-04-18, 10:13

kurde ale fajnie zawsze chciałem miec auto które zawadza wszedzie gdzie sie da :brawo:
--==maly==-- - 2008-04-18, 10:16

Przemass napisa/a:
kurde ale fajnie zawsze chciałem miec auto które zawadza wszedzie gdzie sie da :brawo:

Nie musisz tego rozumieć to twój problem. :lol:
Ja mam tak jak lubię.

Kujon - 2008-04-18, 10:32

no Mały ty masz nisko bo masz spręzyny 4 cyl, ja mam nisko bo mam cabrio i 150kg nadbagażu, ciekawe któ z nas ma niżej :?: 8-) jedno jest pewne, obydwoje wadzimy gidze tylko sie da :mg: :spoko:
kiloff - 2008-04-18, 10:35

uwazam ze pol centa w dol jeszcze moglaby siasc .. :|

ja wam chlopaki pokaze jak sie sadza .. i to na 18" :mg:

Shreku - 2008-04-18, 11:10

ale teorie wysnute :lol: :lol: :lol:
moim zdaniem jeśli byłaby różnica w zawiasie do cabrio i do couope to producenci by robili sprężyny pod tą konkretną budę. sprężyny napewno mają jakąś tolerancję wagi i nie jest powiedziane sztywno że do wagi 1385 jest obniżenie 70mm a do 150kg więcej obniżenie większe.
jeśli chodzi o różnicę 4, 6 cylindrów to napewno napięcie sprężyny jest większe, czy obniża więcej to nie wiem.
aleee to tylko moje skromne zdanie.

--==maly==--, jest kozacko, skończy się latanie bokami :]

Kujon - 2008-04-18, 11:15

Shreku , ale producenci robąspezyny osobno do cabrio i turniga, np moje H&R były dedykowane do cabrio , BMW fabrycznie tez wkłada ine springi do cabrio , więc to nie jest takie widzi mi sie , bo moje cabrio siadło 4 cm niżej z tyłu niż takie samo qp
--==maly==-- - 2008-04-18, 11:26

Do tego obniżenia przyczyniły się też amory które postawione obok wcześniejszych są krótsze.

P.S. Shreku nic się nie skończyło jest sztywno i bez problem można latać.
Choć raczej na mokrym bo ciężko o opony w tym rozmiarze.

miroll - 2008-04-18, 11:29

kiloff napisa/a:
uwazam ze pol centa w dol jeszcze moglaby siasc .. :|

ja wam chlopaki pokaze jak sie sadza .. i to na 18" :mg:

Nie sądze :wink:

Shreku - 2008-04-18, 12:02

Kujon napisa/a:
Shreku , ale producenci robąspezyny osobno do cabrio i turniga, np moje H&R były dedykowane do cabrio , BMW fabrycznie tez wkłada ine springi do cabrio , więc to nie jest takie widzi mi sie , bo moje cabrio siadło 4 cm niżej z tyłu niż takie samo qp

4cm...? :|

Kujon - 2008-04-18, 12:13

Tak 4cm :!: Czarny z BS założył taki sam zestaw, Ficek z BMW team śląsk , obydwoje mają qp z takim samym motorem jak ja , z tyłu u nich jest 4 cm wyżej a przód 1,5 cm wyżej :!: Kiloff zakłada to samo niebawem zobaczymy jak u niego siadzie.
Shreku - 2008-04-18, 13:22

Kujon, no to respect..... :spoko:

mówiłem wcześniej to było moje zdanie, mogłem sie mylić....
także wyprowadzacie mnie na dobra drogę :wink:

GERMAN BOY - 2008-04-18, 16:54

Mały pięknie.Tylko pamietajcie że jak robicie glebe to to ma współgrać z całym autem a nie to ze obniżac auto jak na maxa sie da nie patrzac na inne rzeczy.jest potrzebny jakis umiar.I nie chodzi mi o aspekt kierowania,wygody itp bo to zostawiam to indywidualnego rozpatrzenia tylko o to jak auto wyglada z dana glebą co sporo ma za znaczenie w tym aspekcie koło jakie jest założone,opona i et.Razem to wszystko polączyc i zrobic glebe akurat ale nieprzesadzajac bo nie w tym rzecz.Nie wiem mały czy nie zjechałes za bardzo i te koła przednie nie schowały sie za bardzo choć to trzeba na żywo zobaczyć.U kujona na fotkach widać że jest ok.Tu może te ujęcia fotek powodują takie złudzenie że koło wpadło gdzies w nadkole .ale ogólem jest zajebiscie.Porównaj mały zdjecia z pierwszej strony twojego postu o twojej bawarce i teraz.O 100 % lepiej.Wtedy niby włoch,teraz rodowity ,no prawie rodowity Niemiec tylko tych 10 z tyłu brakuje :wink:
jezierek - 2008-04-18, 17:20

jest mega kozacko ! :D sam chce upolowac -70 z KW ale nigdzie nie ma :( jest tylko ten gt cupline. A jesli ktos chce nizej ciąc zwoje ! :D hehehe
Kujon - 2008-04-18, 17:20

GERMAN BOY napisa/a:
Nie wiem mały czy nie zjechałes za bardzo i te koła przednie nie schowały sie za bardzo choć to trzeba na żywo zobaczyć

Ja myśle że jest włąsnie idealnie :!: Mały u ciebie zrobił sie tez taki negatyw z przodu :?: :mg:

--==maly==-- - 2008-04-18, 20:41

Negatyw jest spory ale dzięki temu koła nie ocierają.
kamil328 - 2008-04-19, 22:07

jest pieknie . Jedna z piekniejszych jakie widzialem w Polsce. Juz sie nie moge doczekac jak moja wyjdzie
Mr X - 2008-04-21, 14:10

Chyba już zrobiłeś wszystko co można było zrobić :spoko:
Gasper - 2008-04-21, 15:19

Wygląda super 8-)

Dobrze, że sprzedałem e36, nie nadążyłbym w tym roku za konkurencją :mg:

--==maly==-- - 2008-04-26, 10:20

Jedna nowa fota

jezierek - 2008-04-26, 10:25

no wkońcu to wyglada :d hehehehe :P
zaspawaj jeszcze klamki i zrób e46 look ;)

a tak na powaznie to mowiłes ze nie ma oznak rdzy :D :brawo:

--==maly==-- - 2008-04-26, 10:36

Bo nie ma i nie było.
Były dołki zadrapania i inne wady lakieru.
Jak by była ruda to trzeba by wymieniać elementy bo taka robota nie ma sensu wyjdzie ruda kwestia czasu.

--=CZARNY=-- - 2008-04-29, 20:49

Mały jaka tam masz kiere ?? Ps. co do tych sprezyn to kujon ma racje ja mam wyzej niz on a tez mam 70/40 KW :/ myslałem ze siadzie nizej ale cos cienko poszło... chciał bym tak jak u ciebie lub kujona :twisted: niedługo wkleje jakies fotki bo narazie to na swiezaka jestem na tym forum... PZDR!
jezierek - 2008-04-29, 22:50

mały nie będzie sam z przodem -70 na 4cyl do mnie tez to idzie ;) mam nadzieje ze dostane przed majówka :twisted:
--==maly==-- - 2008-05-04, 12:11

kiloff - 2008-05-04, 12:18

to teraz w koncu mozesz ja sprzedawac .. ;)
kamil328 - 2008-05-04, 13:28

ja juz wariuje. Zaraz popadne w kompleksy przez te wasze autka. Nie dorownam wam nigdy!!
Kujon - 2008-05-04, 13:58

ostatnio zaczęłmy mi sie bardzo podobać Futury całe w chromie, naprawede piękny efekt, Maly a twój kebab piękny, ciekawe czy będziesz żałować jak go sprzedasz :?:
--==maly==-- - 2008-05-04, 14:02

Jak go sprzedam będę jeździł mniej nerwowo haha i patrzył na krajobraz a nie drogę przed autem :P
Nawet na znaki nie mam czasu patrzeć. Niestety samochód jest piękny i zawsze chciałem,żeby tak właśnie wyglądał. Jak bym jeździł tylko po Warszawie napewno bym nie sprzedał ale przy zwiedzaniu polskich dziur się nie sprawdza.

P.S. Jak możecie podajcie realną kwotę za to auto bo nie wiem nawet za ile go wystawić.
Mam swój pomysł ciekawe czy pokryje się z waszymi.

07/92 Kompletny m-pak bez podsufitki, tempomat skóra sportsitze podgrzewane, telefon i inne pierdoły.
Brak korozji lakier w stanie bdb. 4 nowe amory i sprężyny wszystko gumowe i metalowo gumowe w zawieszeniu nowe. Ostatnio poszło na to ponad 4tyś bez sensu ale musiałem skończyć to auto.

Pzdr.

kiloff - 2008-05-04, 14:06

zawsze mozna miec dwa :P jeden na wieczorny lans a drugi do tyrania na codzien :P
--==maly==-- - 2008-05-04, 14:11

I płacić w Wawie 150pln/miesiąc parking strzeżony i 1000pln OC na rok x2 :D
GERMAN BOY - 2008-05-04, 19:21

Mały jest pieknie.Jak ja widziałem przed malowaniem juz mi sie podobała strasznie a teraz po lakierze to miód musi byc.Ja mozesz rób wszystko by zawsze była u ciebie.Przemysl to .szkoda jej puszczac gdzies w obce rece i to jeszcze porobioną.
Shreku - 2008-05-11, 01:23

na żywo jest piękniej niż na tych fotach....
i zapewniam wszystkich... nie słyszeliście jeszcze tak wściekle ryczącej suki.... :twisted:

Miro - 2008-05-11, 13:32

--==maly==--, Auto piękne i dopieszczone. Zastanów sie dobrze nad ta sprzedażą. A GERMAN BOY, kiedy zobaczymy twój niskopodłogowiec ??
Kujon - 2008-05-11, 13:36

Maly, auto widziałem, ale żałuje że nie spotkaliśmy sie w 4 oczy
--==maly==-- - 2008-05-11, 13:38

Kujon ja też żałuje byliśmy kilkukrotnie ze Shrekiem koło twojego auta, ale Ty gdzieś spacerowałeś a niestety nie wiem jak wyglądasz hehe.
dzikus - 2008-05-11, 21:23

Ale miło jest zobaczyc swoje byłe auto w takiej kondycji, gratuluje Mały zapału, wyglada lepiej niz kiedyś...
GERMAN BOY - 2008-05-11, 21:24

Mały .pamietasz jaki mielismy układ.Ja docieram do Torunia a ty do Tarnowa wiec wpłacaj kaske i rezerwój domek.nie daj plamy bo sie zawiode.bedziesz miał okazje poznac tą wielka postac w swiecie Bmw jaką jest Kujon.Samego organizatora.
Miro.Odsłona jak dobrze pójdzie bedzie 14-15 czerwiec w Tarnowie.ale w tym roku bedzie chyba nieco wyżej nie wiele ale wyzej.Koła nowe nie pozwolą tak zejsc.załozymy to to zobaczymy.Wiec Miro zapraszamy do Tarnowa.

Miro - 2008-05-11, 21:31

GERMAN BOY napisa/a:
Miro zapraszamy do Tarnowa.
Niestety ale w tym roku moje auto mnie trochę pochłoneło i o zlotach dalej jak wawa mogę niestety zapomnieć :(
Sorka za OT

--==maly==-- - 2008-05-11, 21:39

dzikus napisa/a:
Ale miło jest zobaczyc swoje byłe auto w takiej kondycji, gratuluje Mały zapału, wyglada lepiej niz kiedyś...

Dzięki Dzikus żebym wyrobił finansowo odkupił bym 330Ci ale nie w tym roku :D
Przebieg finansowy utrzymywania w tej kondycji jest opisany na allegro w ogłoszeniu.
Było o czym pisać :lol:
Pozdrawiam

dzikus - 2008-05-12, 00:29

Cytat:
Dzięki Dzikus żebym wyrobił finansowo odkupił bym 330Ci ale nie w tym roku

...spoko, na takiego nowego własciciela moze poczekac do przyszłego, jak kupie e92 to tą odstawie do garazu niech czeka na Ciebie... :wink:

rifresz - 2008-05-22, 22:03

--==maly==--, zastanawiam sie na takimi kolami do siebie e36 coupe tylko powiedz mi czy nic nie bedzie obcieralo na razie nie mam gleby wcale mega koza ale jaka glebe bym musial "zastosowac" i jakie inne zabiegi bez zaginania rantow klepania itp bo auto dopiero co pomalowalem cale. Pozdro swiatna fura
jezierek - 2008-05-22, 22:29

rifresz, to pokaz wkońcu swoje auto ;)
u małego przód masz -70 ale mozna powiedziec ze jest -80 ;) i tył chyba -40

rifresz - 2008-05-22, 23:07

jezierek, przyjdzie zcas to sie pochwale nie ma z abardzo czym :P Musze tylko koła z niemcowni zorganizowac u nas oklepany wzor BBS a jak na lekarstwo na aukcjach tego szmelcu:(
--==maly==-- - 2008-05-22, 23:16

Bez zaginania rantów nie wciśniesz 8.5 cala et 13
rifresz - 2008-05-22, 23:41

a samo zagiecie rantow wystarczy????
fil - 2008-05-23, 00:05

--==maly==-- napisa/a:

czekalem na ta odpowiedz..dzieki

kiloff - 2008-05-23, 10:21

Cytat:

ja wcisnalem ..

GERMAN BOY - 2008-05-23, 16:07

własnie miałem napisac że wchodzi bo załoga z Krakowa to przetestowała.U mnie nie wchodziło jak miałem et 13 8,5 ale też sporo zależy od pochylenia koła.Jak miałem pózniej ustawiony zawias pod gwint to schowały sie głeboko do srodka i było już owiele lepiej ale na głebokich wybojach docierało.Jak widac co felga,co bmka to róznie to wyglada.
miroll - 2008-05-23, 18:47

GERMAN BOY napisa/a:
własnie miałem napisac że wchodzi bo załoga z Krakowa to przetestowała.U mnie nie wchodziło jak miałem et 13 8,5 ale też sporo zależy od pochylenia koła.Jak miałem pózniej ustawiony zawias pod gwint to schowały sie głeboko do srodka i było już owiele lepiej ale na głebokich wybojach docierało.Jak widac co felga,co bmka to róznie to wyglada.

Nawet mnie nie strasz ze 8.5 et 13 nie wejdzie ?? ? To tez zalezy od opony. Wiadomo ze 205x40 ale jedna 205tka drugiej 205tce nie rowna...

GERMAN BOY - 2008-05-23, 22:15

a co tam miroll kombinuje.wydało sie h e he
miroll - 2008-05-24, 08:35

GERMAN BOY napisa/a:
a co tam miroll kombinuje.wydało sie h e he

Ciii :)

--==maly==-- - 2008-05-25, 12:52

Beemka sprzedana jak by coś.
A co do kół to wchodzi to ale z oponą np michelin pilot bo pirelli mi tarło.
Pozdrawiam

David - 2008-06-07, 10:23

--==maly==-- napisa/a:
Beemka sprzedana jak by coś.

Pozdrawiam

No i co teraz za AłTO kupiles :?:

--==maly==-- - 2008-06-07, 10:24

Ałdi :ban: :wstyd:

Napewno będzie jeszcze beemka ogólnie szukałem 528/328 ale nie znalazłem nic sensownego co by mi sie podobało i wyszło Audi a,że felgi 19 MAM leżą już ze 2 miesiące u mnie to akurat udało się do nich samochód dokupić.

David - 2008-06-07, 10:31

Ałdi...zartujesz chyba... :wow: :?:
--==maly==-- - 2008-06-07, 10:40

Niestety nie hehe.
Jedyne co mnie ratuje to to,że jak dobrze pójdzie będę miał też 530dA ale to już niestety na handel.

reso - 2008-06-07, 11:03

Nie rozumiem awersji do Audi. Zauważyłem że ludzie mający Audi nie lubią BMW i na odwrót. Ja uważam że dwie marki są bardzo fajne, dlatego mam to i to hehe
jaarek_V8 - 2008-06-07, 15:16

a coz to za audi :?: :P pochwal sie :) pzdr 8-)
kiloff - 2008-06-07, 15:27

jaarek_V8 napisa/a:

80 AVANT 1.9 TDI 90PS

--==maly==-- - 2008-06-07, 16:12

Hehe prawie.
Nie ma się czym chwalić bo to forum bmw.

jezierek - 2008-06-07, 22:51

pewnie juz na audi klub polska siedzi :D
GERMAN BOY - 2008-06-08, 10:07

Mały :cry:
A co do audi miałem kiedys tez na szerokim kapciu i 17 audi 80 b4 2.0 ale jak wsiadłem do bmw to powiem szczerze niezaciekawie wychodzi audi.Jedyne audi jakie mi pasuja to 2 modele rs 4 i r8.Dajcie mi ferrari i R8 do wyboru a odrazu wybieram R8.Jest cudowne acz kolwiek BMW to bmw.

jaarek_V8 - 2008-06-08, 10:22

kiloff napisa/a:
jaarek_V8 napisa/a:

80 AVANT 1.9 TDI 90PS

tiaa :P predzej uwierze w A8 4.2 :) jedyny sensowny wybor :mg: albo to jakas podpucha :wink: pozdrawiam :beer:

Squad - 2008-06-08, 10:28

a zawias Tobie czasem po autku nie został? co tam miałeś? 80/60?
rifresz - 2008-06-08, 11:27

Wlasnie jakies klamoty pierdolki sie ostały po autku ?
--==maly==-- - 2008-06-08, 11:49

Po beemce były tylko felgi i już poszły.
Squad jak chcesz taki zawias szukaj niebieskich sprężyn KW -70/-40 i amory Ta technix tania kompozycje ale spisywała mi się świetnie i właśnie dzięki tym amorom było ze 2cm niżej jeszcze.

rifresz - 2008-06-08, 12:05

A mozesz kolego cos powiedziec o tanich gwintach ta technix ?? ? tych po 1300 ?

Swoja droga spoko auto teraz ogarniasz :) Dupowoz pelna klasa jak sie patrzy :)

Jak co mam na stanie ASA AR1 18" do audi 5x112 :) Takie jak kiloffa tylko 8 cali szerokie

--==maly==-- - 2008-06-08, 12:10

Nie miałem gwintu z Ta Technix ale ogólnie mam dobre zdanie o tej firmie jak za tą kasę jest wręcz świetnie amorki naprawdę fajnie pracowały. Nie jest to beton i mimo takiej gleby było trochę komfortu. Wiem,że na forum cult ktoś miał taki gwint ale nie pisał jak sie sprawuje.

Co do Audi jak postanowię go zostawić to dostanie felgi MAM 19'' glebę i będzie po komforcie :wink:

rifresz - 2008-06-08, 12:20

bo szukam zawiasu na kola 18" do e36 zeby ladnie wsyztsko gralo i nie mam pojecia o ile obnizyc i dla tego wpadl mi w oko ten gwint hmmmm
kuzyn - 2008-06-08, 14:14

haha. Audi dobra fura. Nie mam nic przeciwko tym wózkom.
Tym bardziej jeśli chodzi o nówki z salonu. Wnętrza bez dyskusji
są ciekawsze niż w nowych BMW.

Squad - 2008-06-08, 14:52

--==maly==-- napisa/a:
Co do Audi jak postanowię go zostawić to dostanie felgi MAM 19'' glebę i będzie po komforcie :wink:

wal do Fabiana, ma takie właśnie, albo Monoblocki od Vince'a

--==maly==-- - 2008-06-08, 15:00

Felgi mam już od 3 miesięcy i tak wyszło że dokupiłem do nich samochód ciekawe jak to będzie wyglądać. Tylko potrzebuje do nich dekle dokupić i z tym mam problem.

P.S. BMW napewno jeszcze będzie zobaczymy jak to będzie z tym audi może pójdzie na handel jeszcze nie postanowiłem co z nim będzie pośmigam troche jak przyjedzie i zobaczę czy mi takie coś pasuje.

BARABUS - 2008-06-08, 16:02

osoby które zachwalają Audi na forum BMW i głoszą bzdurne herezje o tym że są leszy i co tylko powinny być od razu ZBANOWANE ! :mg:
DAREX - 2008-06-08, 16:58

Wg. mnie audi nigdy nie stało obok BMW, nie ta liga.
Jedyna marka jaka może konkurować z BMW to Mercedes.
Audi to VW pod innym znaczkiem i nic tego nie zmieni.
A BMW i Mercedes, od początku są znani jako producenci wysokiej klasy samochodów.
W zasadzie to nie temat o tym, ale ostatnio również na forum bmw5er, powstała mała dyskusja na temat BMW Audi itd.

--==maly==-- - 2008-06-08, 18:03

Darex Ty jesteś najlepszy :lol: Rdzewiejące 3-4letnie S klasy okulary to jeżdżąca korozja a Ty mówisz o wysokiej jakości Mercedesa hahaha.
Ogólnie brak zabezpieczenia antykorozyjnego w mercedesach jest już faktem.
Kilkuletnie sztuki chrupią aż miło to gdzie ta solidność?
Poprzednie Vito zajmuje ostatnie miejsca w rankingach awaryjności.
Co prawda S klassa jest wysoko ale nikt nie brał pod uwagę korozji :lol:
Znajdź mi bezwypadkowe zardzewiałe audi od rocznika 90 w górę nie znajdziesz bo pod względem antykorozji audi jest bezkonkurencyjne.
Nie chce mi się zagłębiać ale jeżeli myślisz,że mercedes jest solidniejszy od audi to bardzo się mylisz.
Auta do 7 Lat
Najbardziej wadliwe okazały się modele wchodzące w skład koncernu DaimlerChrysler - Chrysler Voyager (zaledwie w 38,8% aut nie wykryto żadnej usterki), Mercedes klasa V (41,5%) oraz Jeep Cherokee (41,7%).

Nie chce mi się wklejać rankingów ale ogólnie z mercedesem jest tak,że jak im wyjdzie tak jest. Potrafią mieć jakimś modelem pierwsze a innym ostatnie miejsce w rankingu awaryjności.

DAREX - 2008-06-08, 18:14

No wiem że nowe Mercedesy rdzewieją są to złomy jak nie wiem( ostatnio u ojca na warsztacie Vito 112CDI stało miesiąc, przy przebiegu "225tysięc" kapitalka silnika :brawo: ), dlatego nie liczy się dla mnie inna marka niż BMW.
Audi kiedyś było kiepskie znów teraz jest coraz lepsze, z Mercedesem jest na odwrót.
A BMW było zawsze super 8-)
Ja w ogóle nie mówię o nowych merolach że są super,tylko o tych z lat 90tych.

--==maly==-- - 2008-06-08, 18:21

Bmw super?? Heh to podam Ci tylko kilka przykładów takich drobnostek jak wada fabryczna modeli E-46 i E-36 wyrywanie się mocowania tylnej belki z nadwozia co skutkuje jego spawaniem. W M3 E-46 też są jaja bo buda potrafi się zniekształcać pękają przednie szyby i zaczyna skrzypieć podszybie :lol:
http://www.turnermotorspo...T_ID=4111225649
Nawet zrobiono elementy do poprawki fabryki.
Niestety bmw w wielu przypadkach poszło na cięcie kosztów i zrobiło kilka bubli ale teraz już się poprawili. Możesz wierzyć lub nie ale Audi to naprawdę bardzo solidne samochody wg mnie solidniejsze od BMW tylko jest jedno ale nie wyglądają tak ładnie i nie dają takiej przyjemności z jazdy nigdy FWD i quatrro nie dorówna RWD.
Jako typowy dupowóz koszty eksploatacji audi wychodzą sporo mniejsze niż BMW.
Nikogo nie przekonuje do Audi bo jest nudne i BMW daje dużo więcej emocji i frajdy z jazdy bez dwóch zdań ale co do jakości to bym się upierał.

P.S. I tak kupie bmw tylko to kwestia czasu.

Yakuzatti - 2008-06-08, 18:46

--==maly==-- napisa/a:
I tak kupie bmw tylko to kwestia czasu.

miłym akcentem kończymy sprzeczkę :)

kuzyn - 2008-06-08, 19:38

BARABUS napisa/a:
osoby które zachwalają Audi na forum BMW i głoszą bzdurne herezje o tym że są leszy i co tylko powinny być od razu ZBANOWANE ! :mg:

tak, tak... powtarzam - nowe audi są ładniejsze od beemek.

PS: co to znaczy ? po jakiemu to ? "... są leszy i co tylko ... " :|

Yakuzatti - 2008-06-08, 19:42

kuzyn napisa/a:
PS: co to znaczy ? po jakiemu to ? "... są leszy i co tylko ... " :|

hahahahhahahahhaha :lol: :lol: :lol: :lol:

LUCAS_M3 - 2008-06-08, 20:21

Co to za rozmowa na forum BMW, która marka jest lepsze, tutaj najlepsza marka to BMW i ja nie mam do tego żadnych wątpliwości. ZAWSZE i TYLKO -B-M-W- ja nie zamierzam zmienić marki do końca życia :mg: taki jestem :twisted:
BARABUS - 2008-06-08, 20:23

LUCAS_M3 napisa/a:
Co to za rozmowa na forum BMW, która marka jest lepsze, tutaj najlepsza marka to BMW i ja nie mam do tego żadnych wątpliwości. ZAWSZE i TYLKO -B-M-W- ja nie zamierzam zmienić marki do końca życia :mg: taki jestem :twisted:

.... ja nic nie muszę dodać :] , Jacuś to tylko przejęzyczenie .... ja nie jestem taki jak ty :) wierny po ostatnie dni tylko jednej marce :twisted:

Shreku - 2008-06-08, 21:11

Ban dla Małego do czasu pokazania umowy kupna BMW :twisted:
kuzyn - 2008-06-08, 21:25

BARABUS napisa/a:
LUCAS_M3 napisa/a:

.... ja nic nie muszę dodać :] , Jacuś to tylko przejęzyczenie .... ja nie jestem taki jak ty :) wierny po ostatnie dni tylko jednej marce :twisted:

eee tam macie ciasne horyzonty...
bez sensu... przeciez nie będę jeździł czymś co mi się nie podoba
tylko po to żeby mieć znaczek na masce :lol: :lol: :lol:
albo tylko dlatego żeby Robercik powiedział że jestem cool :lol: :lol: :lol:

--==maly==-- - 2008-06-08, 21:28

kuzyn napisa/a:
BARABUS napisa/a:
LUCAS_M3 napisa/a:

bez sensu... przeciez nie będę jeździł czymś co mi się nie podoba
tylko po to żeby mieć znaczek na masce :lol: :lol: :lol:
albo tylko dlatego żeby Robercik powiedział że jestem cool :lol: :lol: :lol:

:brawo: Wreszcie coś sensownego :brawo:
Niestety ale większość którzy tak piszą używają samochodu do zabawy a ja np do zarabiania i BMW sporą część tych zarobków pochłaniało co trochę mijało się z celem.

piotrek528 - 2008-06-08, 21:40

Żeby tylko Audi nie zaczeło pochłaniać jeszcze więcej :wink:
--==maly==-- - 2008-06-08, 21:44

piotrek528 napisa/a:
Żeby tylko Audi nie zaczeło pochłaniać jeszcze więcej :wink:

W audi nie będę spawał co chwila felg kupował opon do tyłu i jeszcze wielu wielu rzeczy które nagminnie robiłem w beemce dlatego,że była jaka była.

P.S. Szukam E-36 328i Coupe jak by ktoś gdzieś widział coś wartego zainteresowania prosze o info na PW.

kuzyn - 2008-06-08, 21:45

--==maly==--, a to jest quattro czy fwd ?
LUCAS_M3 - 2008-06-08, 21:47

--==maly==--, ja też kiedyś zeszłem z dobre drogi i to właśnie na rzecz VW 2.8 V6 w 3 miesiące się go pozbyłem i powiedziałem sobie nigdy więcej nie kupie nic innego jak BMW a wcale mi się VW nie psuł... ale to nie jest to... nie ta klasa. :twisted:

PS:mogę Ci sprzedać swoje Coupe :D

--==maly==-- - 2008-06-08, 21:55

Jacek to jest fwd tak miało być quatrro to drogi serwis i większe spalanie.

Lukas szkoda że to 323 ale napisz na PW ile byś za nie chciał przemyślę.

BARABUS - 2008-06-08, 21:57

kuzyn napisa/a:

tu nie chodzi o ciasne horyzonty... tu chodzi o pasje i wierność jednej marce, która jest ponad wszystko :] ,
...wali mnie to ze Audi jest taniej, wali mnie to że ładniejsze, wali mnie wszystko co nie jest związane z BMW... chcesz zobaczyć mój stosunek do innej marki... zobacz jak wygląda moje reno, dupowóz na co dzień... :]

Kubica dziś pokazał co znaczy BMW, to pasja ponad wszystko :]

--==maly==-- - 2008-06-08, 22:02

Barabus a widzisz a dla mnie głupotą jest kochanie BMW a śmiganie na codzień takim gównem jak RENO nie uznaje czegoś takiego.
Tak samo jak M3 na niedziele. A zawsze jak coś ciekawego stanie obok na światłach M3 będzie w domu heh.

BARABUS - 2008-06-08, 22:04

dalsza dyskusja i tak nie ma sensu

to forum BMW i tylko o tej marce powinniśmy tu dyskutować 8-)

dzikus - 2008-06-08, 22:07

--==maly==--, co Ty mi tu gadasz bzdury o jakosci audi, przez dwa tygodnie jezdziłem a6 2,5 tdi quatro ostatnio i jak porównalismy jakosc wykonczenia do 5er e60 to a6 to szajs az boli... i dobrze ze tylko dwa tygodnie widzialo moją noge bo pewnie szybki remont po dluzszym jezdzeniu by musialo przejsc...taka jest jakosc w audi, a beemka jakos ma sie coraz lepiej u mnie
--==maly==-- - 2008-06-08, 22:28

Nie chce dyskutować na ten temat bo każdy to ocenia inaczej.
Pozdrawiam

kuzyn - 2008-06-08, 23:01

BARABUS napisa/a:

tu nie chodzi o ciasne horyzonty... tu chodzi o pasje i wierność jednej marce, która jest ponad wszystko :] ,
...wali mnie to ze Audi jest taniej, wali mnie to że ładniejsze, wali mnie wszystko co nie jest związane z BMW... chcesz zobaczyć mój stosunek do innej marki... zobacz jak wygląda moje reno, dupowóz na co dzień... :]

a mnie wali twoje zdanie... i felgi 3 częściowe :lol:

BARABUS napisa/a:

przypadek chciał że kubica jeździ w BMW. pewnie jakby Mc Laren go pierwszy
wziął do teamu to wygrywałby dla Mc Larena... nie widze tu pasji... to poprostu jego pracodawca...

z resztą to również mnie wali...

PS: -=mały=- te autka (Audi, VW) fajnie można zrobić.
gwinty nie są jakies mega drogie. glebe można wycisnąc o niebo lepszą niż w BMW ;)
pozdro

LUCAS_M3 - 2008-06-08, 23:05

kuzyn napisa/a:
gwinty nie są jakies mega drogie. glebe można wycisnąc o niebo lepszą niż w BMW
pozdro

to kup sobie chłopie audi albo VW i sobie fajnie zrób i obniżaj i nie pisz tu takich farmazonów bo to nie miajsce na takie wywody. Zaloguj się na forum Audi-VW i tam sobie popisz takie herezje.

Bez urazy :evil:

Tomek3er - 2008-06-08, 23:11

kuzyn napisa/a:
BARABUS napisa/a:

a mnie wali twoje zdanie... i felgi 3 częściowe :lol:

BARABUS napisa/a:

przypadek chciał że kubica jeździ w BMW. pewnie jakby Mc Laren go pierwszy
wziął do teamu to wygrywałby dla Mc Larena... nie widze tu pasji... to poprostu jego pracodawca...

z resztą to również mnie wali...

gwinty nie są jakies mega drogie. glebe można wycisnąc o niebo lepszą niż w BMW ;)
pozdro

nie rozkminiam dlaczego jezdzisz bmw w takim razie :?: jesli VW i Audi sa takie rewelacyjne :)
Co do kubicy to pasje to on pokazał ale napewno nie do bmw.
Szkoda mały twojego kebaba fajny był, mysle ze jakie auto nei bedzie jak bedzie zrobione tak jak twoja e36 to za bardzo do pracy i tłuczenia po droga srednio sie nadaje.

kuzyn - 2008-06-08, 23:23

hahaha jeżdże bmw bo lubię tą markę.
nie podobają mi się jadnak najnowsze modele (e60, e65 itd) tego koncernu i
gdybyście czytali ze zrozumieniem, zamiast na oślep wypisywac
jakies docinki, zauważylibyście że moje wypowiedzi odnoszą się tylko do nich.

poza tym nie wydaje mi sie zeby trzeba było aż tak antagonizowac kogos za to,
ze ma lub chce mieć auto innej marki niż bmw...

pozdrawiam

PS: zapomniałem dodac że zajebiście podobają mi się SAAB'y 9-3 Sport Sedan lub
w wersji convertible. Lubie też duże amerykańskie SUV'y. Z japończyków to chyba tylko Lexusy.

PEACE :miłość:

kiloff - 2008-06-09, 07:25

dziwni jestescie .. maly zamienil zameczone E36 na calkiem fajne i wygodne AUDI a wy po nim jedziecie .. do tego specjalnie na tym nie stracil ..

czasem dziwi mnie podejscie co niektorych do samochodow - klapki na oczach i nic innego .. samochodom z koncernu AUDI/VW brakuje tylko jednego ... napedu na odpowiednie kola ..

ponadto wiem ze maly i tak probowal byc "wierny marce" i szukal 328i/528i .. ale znalezc dobry egzemplarz .. chyba kazdy wie jak jest trudno ..

Shreku - 2008-06-09, 07:56

jeszcze raz...
BAN dla Małego :twisted:

kuzyn - 2008-06-09, 10:04

Shreku napisa/a:
jeszcze raz...
BAN dla Małego :twisted:

Chyba dla Twojego małego :lol: :lol: :lol:

Shreku - 2008-06-09, 10:46

kuzyn, myślisz że jak masz zielono NICK to Ci wszystko wolno :mg:

ja tam wiem że on wróci do BMW niech się wam przyzna że już załuje..
wczoraj jak z nim rozmawiałem to prawie płakał :]
jeszcze teraz jak zobaczył skończone auto Kamila to już całkiem się rozkleii :mg:

kuzyn - 2008-06-09, 11:35

Shreku napisa/a:
kuzyn, myślisz że jak masz zielono NICK to Ci wszystko wolno :mg:

ale żes pojechał... jak barbi :lol: :lol: :lol:
trzymaj poziom man...

koniec OT

lesiek - 2008-06-09, 15:20

kiloff napisa/a:

czasem dziwi mnie podejscie co niektorych do samochodow - klapki na oczach i nic innego .. samochodom z koncernu AUDI/VW brakuje tylko jednego ... napedu na odpowiednie kola ..

ŚWIĘTE SŁOWA :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

BARABUS - 2008-06-09, 18:57

kuzyn napisa/a:

ale żes pojechał... jak barbi :lol: :lol: :lol:
trzymaj poziom man...

koniec OT

poziom to rzeczywiście trzymasz :spoko: :lol:

urbi - 2008-06-09, 23:35

zamykam temat - obejdzie sei bez ostrzezen ale kazdy z was powinien otrzymac po sztuce
pozdro

PS. audi jest spoko :) fajne i wygodne, niemiecka precyzja. gratuluje maly nowego sprzecika :)