| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - zamek
center - 2004-10-20, 19:18 Temat postu: zamek ja sie wqrzylem dzisiaj i postanowilem naprawic sobie nie zamykajacy sie kluczykiem centralny...
ale jak do tej pory nie doszedlem do niczego konstruktywnego i dalej zamykam autko przez cyngiel w drzwiach..
jakis kawalek helpa? bo dojscia do tego zamka i laczenia nie ma prawie wcale, dziura na dole ale wszystko co wazne blacha przeslania..
myslicie ze da rade samemu to zrobic, zaczac rozbebeszac te drzwi, odkrecac srobki i sprobowac to wytargac czy lepiej pie...yc i dac zarobic specjaliscie? bo przekrecam kluczyk chcac zamknac a on jakby przechodzil i nie mial sily tego zlapac, tak jakby sie 'slizgal' i nie lapal...
a lipa bo otwiera ladnie...
sybir - 2004-10-20, 20:56
Czesc. Rozbebeszyć drzwi to nie jest tak dużo roboty. Możesz chociaż spróbować sam naprawić, może to jakaś mała drobnostka. Jak nie zobaczysz to nie będziesz wiedział
sie ma
kazik - 2004-10-20, 21:42
Jak z drugiej strony jest to samo to sprawdź sterownik od centralnego.
center - 2004-10-20, 22:57
z 2 strony w ogole ani sie nie otwiera nie zamyka, takze chyba jednak z calym balaganem sie wybiore do znawcy...
Anonymous - 2004-10-21, 09:46
mialem co podobnego w e34 w drzwiach od pasazera zawiesil mi sie centralny i skonczylo sie wymiana silownika zamka
Anonymous - 2004-10-21, 12:21
moja rada rozbieraj to sam po co masz komus placic za tak prosta robote jazeli to jest zamek od strony kierowcy (z drugiej strony wyglada to inaczej) to moze byc pekniete takie "cos" na koncu zamka (nie wiem jak to nazwac) mialem taki sam problem jak ty. te "cos" uruchamia centralny przynajmniej wszystko na to wskazuje jak to jest to co mowie potrzebny ci bedzie drugi zamek ale najpierw sprawdz zeby wyjac zamek po zdjeciu boczka tapicerki siegasz reka do zamka wyczujesz przy nim blaszke troche odgieta w twoja strone wyjmujesz ja i gotowe powodzenia
henry - 2004-10-21, 21:25 Temat postu: Zamek Przy bębenku zamka jest styk sterujący silownikiem CZ (centralnego zamka). Rzeczywiście ja on sie nieco poluzuje na tym bębenku to silownik nie dociąga do konca.Mialem to samo pomaga opisana przez kolegów regulacja "tego coś" - pozdrawiam -henry
|
|