| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30] Czyszczenie przepływomierza
cichecki0511 - 2007-06-01, 22:57 Temat postu: [e30] Czyszczenie przepływomierza Witam, wie ktoś może w jaki sposób można przeczyścić przepływomierz w e30, chodzsi mi o to w jaki sposób i jakimi środkami. Dodatkowo chciałbym się zapytać o śrubę regulacyjną, ponoć jest pod niebieską zatyczką w prawej górnej części przepływomierza ale za cholerę nie mogę zdjąć tej zatyczk. Chyba że w m20b25 to jest tylko zaślepka i pod nią nie ma śruby?
Adi - 2007-06-01, 23:29
Tu było troszkę ostatnio o czyszczeniu przepływki.
Co do śrubki regulacyjnej to chyba lepiej jej nie ruszać.
J E L I T O - 2007-06-02, 09:37
Może coś takiego sobie kup.
slawo - 2007-06-02, 09:52
srubki nie dotykaj.jak jest ustawiona fabrycznie tak ma byc, chyba ze robiles jakis mody w silniku
co do srodka - kolega podal Ci dobry srodek do tego
uwaga - nie stosujcie tego srodka do przepwywomierzy na goracy drut! czyli m50 i nowsze silniki - dlugo po tym przeplywka nie pochodzi
J E L I T O - 2007-06-02, 10:27
Na opakowaniu pisze że nadaje się do czyszczenia gorącego druta. Sam czyściłem jakiś czas temu czyściłem mój przepływomierz z gorącym drutem.
frantic - 2007-06-02, 10:54
ja kupiłem coś takiego, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować
12 zł
cichecki0511 - 2007-06-02, 11:03
A czy musi to być koniecznie środek do czyszczenia przepływomierzy? Ciężko coś takiego dostać, może można użyć właśnie preparatów do czyszczenia gaźników?
slawo - 2007-06-02, 11:35
| J E L I T O napisa³/a: | Obrazek
Na opakowaniu pisze że nadaje się do czyszczenia gorącego druta. Sam czyściłem jakiś czas temu czyściłem mój przepływomierz z gorącym drutem. |
wiem z pisza ze sie nadaje
jankess - 2007-06-10, 11:48
siema a czemu wogle czyscicie te przepływki? coś z nimi nie tak>? kiedy powinno sie je czyscic? jakie są objawy brydnej przeplywki??
cichecki0511 - 2007-06-10, 20:59
U mnie objawy były takie, że po dodaniu gazu silnik wchodził na obroty z lekkim opóźnieniem, podpiąłem przepływkę od kumpla i było lepiej więc postanowiłem ją przeczyścić. Już jestem po tej operacji i według mnie jest lepiej. Użyłem specyfików CRC do czyszczenia gaźników a potem smaru w sprayu też CRC. Ten specyfik CRC bardzo ładnie wypłukał cały syf z przepływomierza.
J E L I T O - 2007-06-11, 08:21
ja czysciłem bo mam świra
Nam wkładkę KN i myślałem że coś sę mógł przybrudzić, ale nie był brudny.
HeMP - 2007-06-11, 09:32
pomaga psikniecie wegla w przeplywce srodkiem do potencjometrow (taki srodek do trzeszczacych "starych" potencjometrow) ladnie czysci i uzupelnia wytarta trase na weglu co daje lepszy sygnal o ilosci powietrza.
cichecki0511 - 2007-06-11, 10:09
| HeMP napisa³/a: | | pomaga psikniecie wegla w przeplywce srodkiem do potencjometrow (taki srodek do trzeszczacych "starych" potencjometrow) ladnie czysci i uzupelnia wytarta trase na weglu co daje lepszy sygnal o ilosci powietrza. |
Dobry pomysł, tylko do tego trzeba chyba zerwać tą górną czrna plastikową osłonę, czy nie? Chyba że jest jakis inny sposób?
southOFheaven - 2009-03-19, 10:39
odswieze temacik. Chce wyczyscic przeplywke z goracym drutem w m50..
slawo napisał, ze to szkodzi.. czy to sprawdzona informacja? Do przeplywek klapkowych moze sie nadaje w sam raz. Ale czym wyczyscic przeplywke z drutem? (mam cala zasyfiona az czarna w srodku).. myslalem nad takimi patyczkami do uszu umoczonymi w benzynie ekstrakcyjnej, ew wd40.. zepsuje cos
pozdro
MAJSU - 2009-03-19, 12:23
| southOFheaven napisa³/a: | odswieze temacik. Chce wyczyscic przeplywke z goracym drutem w m50..
slawo napisał, ze to szkodzi.. czy to sprawdzona informacja? Do przeplywek klapkowych moze sie nadaje w sam raz. Ale czym wyczyscic przeplywke z drutem? (mam cala zasyfiona az czarna w srodku).. myslalem nad takimi patyczkami do uszu umoczonymi w benzynie ekstrakcyjnej, ew wd40.. zepsuje cos
pozdro |
Jak posikasz WD40 to na pewno jej nie pomożesz. W sklepach motoryzacyjnych można kupić sprey do czyszczenia przepływomierzy, zresztą jest nawet fotka parę postów wyżej.
|
|