| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - LE-jetronic wolne obroty
piotr323 - 2007-06-05, 23:50 Temat postu: LE-jetronic wolne obroty co odpowiada za wolne obroty w LE-Jetronicu ? silnik M20B23 w E30,
nie ma ani krokowca ani czujnika na kablach WN,
na ciepłym potrafią pływać wolne obroty między 500-1000 ( czasami ), stoję w korku jest OK a za chwile pływają , lekka przygazówka i dalej pływaja albo jest OK
, wszystko szczelne , nowa rura przepływki,
może ktoś wie jak komp wolne obroty utrzymuje,
nie mam 300 na diagnostykę w ASO a wszyscy do których jeździłem to jak zobaczą tyle podciśnień i 6 garów to zaraz uciekaja hyhyhy
Michal - 2007-06-06, 07:36
ja mialem dokladnie to samo
ale wymiana gumy miedzy przeplywka i przepustnica wszystko zalatwila
dodatkowo wszystkie podcisnienia itp poskrecalem na cybantach i teraz sie ciesze rowna praca silnika
zawsze jak dojezdzalem do skrzyzowania to trzymalem hamulec i lekko wcisniety gaz zeby obroty nie falowaly lub zeby calkowicie nie zgasl
a mialem tak samo czasem chodzil rowniutko a czasem jak zaczal falowac to mialem dosyc
kamil.k - 2007-06-06, 08:07
piotr323, poszukaj bo Artur.C pisał kiedys cos o jakims zaworze/regulatorze kóry sie otwiera/zamyka w zaleznosci od temp silnika
tak jakj pisał Michal trzeba wszystkie wezyki poskrecac opaskami itd. mozna je powymieniac
na ile masz wogule wolne obroty
zgasnac to nei powinien nigdy bo jest tam ten cały sprzet co w momecie zaniku odcisnienia wychyla przepustnice.trzeba to dobrze ustawic wykrecajac ta srubke
piotr323 - 2007-06-06, 22:43
wiecie wymieniałem silnik i wiem gdzie się wolne reguluje , wszystko wyregulowane, rurki posciskane, ale nigdy sam nie gaśnie
koleś od od rejestracji regulował CO .........
jak reguluję wolne obroty to owszem mogę zrobić większe albo mniejsze ale i tak pływało,
ale postanowiłem ruszyć śrubą od CO ( czyli ta w przepływce ) i........
ustabilizowało sie , czasami jeszcze lekko pływają tak ok 100 obr. ale to raczej widać niż czuć,
więc nie wiem dalej czemu tak jest
|
|