| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pali sie kontrolka od zuzytych klocków
Rekin - 2007-06-07, 19:27 Temat postu: Pali sie kontrolka od zuzytych klocków
Pali mi sie kontrolka od zuzytych klocków.Wczoraj wymieniałem klocki na nowe ale bez czujnika zuzycia okładzin bo tej opcji nie potrzebuje.Dałem nowe klocki i cały czas swieci mi sie lampka.Czy kostka była odpieta to sie pali i jak dwa kabelki sa zlutowane to sie pali.Inspekcja skasowana i nadal sie pali.Co to moze byc? uszkodzony kabel?
Najszybciej wyjąc zarówke i po krzyku, ale moze ktos wie lub miał podobną sytuacje.Drazni mnie ta kontrolka jak mi swieci po oczach
slawo - 2007-06-07, 22:26
zapene gdzies dalej w instalacji kabelek ma przerwe
[ Dodano: 2007-06-07, 22:27 ]
ps. czemu zal wam glupie 12zl na czujnik zuzycia? bez jaj....
nokerman - 2007-06-07, 22:45
Rekin, dopuściłeś się DRUCIARSTWA na aucie, o czym cię kontrolka uprzejmie informuje
nie wystraczy skręcić druty, albo załóż czujniki (jak slawo pisze koszt znikomy) albo polutuj i zaizoluj
Rafał - 2007-06-08, 00:53
a z tylu masz tarcze czy bebny ?
i o jakim aucie piszesz
moze konacza ci sie tylne klocki ???????
a co do lutowania to nie jest to koniecznosc.
Rekin - 2007-06-08, 08:51
8) Zadne druciarstwo.Bo klocki kupiłem celowo bez czujnika bo go nie chce.I kable są zlutowane i zaizolowane tylko ze lampka nie gasnie i podejzewam ze to wina 20 letniego kabla.wywale zarówke dzis i po krzyku Jest to e30 1.8 m40 z 87roku
misza - 2007-06-08, 10:52
teraz to dopiero druta zrobisz, kabel od czujnika składa sie z 3 kabelkow zapewne dwa zepnij ze soba a trzeci oddzielnie zeby sie nie zwierał i przestanie swiecic....
Rekin - 2007-06-08, 14:11
| misza napisa³/a: | | teraz to dopiero druta zrobisz, kabel od czujnika skÅ‚ada sie z 3 kabelkow zapewne dwa zepnij ze soba a trzeci oddzielnie zeby sie nie zwieraÅ‚ i przestanie swiecic.... |
Moze w twoim bmw sie składa z 3 org mam 2 kable z kostką na dwa piny wiec jakie 3 kable cżłowieku.Pozatym zlutowane są i nie powino sie palic bo jest złaczone.Rozłaczone tez sie pali.I winny jest kabel ktory jest zmoruszały
misza - 2007-06-08, 14:23
| Rekin napisa³/a: | | misza napisa³/a: | | teraz to dopiero druta zrobisz, kabel od czujnika skÅ‚ada sie z 3 kabelkow zapewne dwa zepnij ze soba a trzeci oddzielnie zeby sie nie zwieraÅ‚ i przestanie swiecic.... |
Moze w twoim bmw sie składa z 3 org mam 2 kable z kostką na dwa piny wiec jakie 3 kable cżłowieku.Pozatym zlutowane są i nie powino sie palic bo jest złaczone.Rozłaczone tez sie pali.I winny jest kabel ktory jest zmoruszały |
spokojnie, ja mam e21 wiec myslałem ze w e30 bedzie podobnie, to wyj*** ten kabel czy wymien go i nie zakładaj głupiego tematu skoro wiesz co sie zepsuło.....
Piotrek - 2007-06-08, 14:26
Misza Ty sie nie znasz poprostu na tym a rozwiązanie Rekin już zna ! wykręć żarówkę
Vindevil - 2007-06-08, 23:38
A ja napiszę tak. Nie chcę to nie - jego sprawa. A co do świecenia żarówki to na bank zimne luty w liczniku. Jak go rozbierzesz to przelutuj listwę od wtyczki tą z prawej strony. Napewno pomorze.
|
|