BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Pali sie kontrolka od zuzytych klocków

Rekin - 2007-06-07, 19:27
Temat postu: Pali sie kontrolka od zuzytych klocków
:x Pali mi sie kontrolka od zuzytych klocków.Wczoraj wymieniałem klocki na nowe ale bez czujnika zuzycia okładzin bo tej opcji nie potrzebuje.Dałem nowe klocki i cały czas swieci mi sie lampka.Czy kostka była odpieta to sie pali i jak dwa kabelki sa zlutowane to sie pali.Inspekcja skasowana i nadal sie pali.Co to moze byc? uszkodzony kabel?
Najszybciej wyjąc zarówke i po krzyku, ale moze ktos wie lub miał podobną sytuacje.Drazni mnie ta kontrolka jak mi swieci po oczach :x

slawo - 2007-06-07, 22:26

zapene gdzies dalej w instalacji kabelek ma przerwe

[ Dodano: 2007-06-07, 22:27 ]
ps. czemu zal wam glupie 12zl na czujnik zuzycia? bez jaj....

nokerman - 2007-06-07, 22:45

Rekin, dopuściłeś się DRUCIARSTWA na aucie, o czym cię kontrolka uprzejmie informuje

nie wystraczy skręcić druty, albo załóż czujniki (jak slawo pisze koszt znikomy) albo polutuj i zaizoluj

Rafał - 2007-06-08, 00:53

a z tylu masz tarcze czy bebny ?? ?
i o jakim aucie piszesz

moze konacza ci sie tylne klocki ?? ???????

a co do lutowania to nie jest to koniecznosc.

Rekin - 2007-06-08, 08:51

8) Zadne druciarstwo.Bo klocki kupiłem celowo bez czujnika bo go nie chce.I kable są zlutowane i zaizolowane tylko ze lampka nie gasnie i podejzewam ze to wina 20 letniego kabla.wywale zarówke dzis i po krzyku :wink: Jest to e30 1.8 m40 z 87roku :wink:
misza - 2007-06-08, 10:52

teraz to dopiero druta zrobisz, kabel od czujnika składa sie z 3 kabelkow zapewne dwa zepnij ze soba a trzeci oddzielnie zeby sie nie zwierał i przestanie swiecic....
Rekin - 2007-06-08, 14:11

misza napisa³/a:
teraz to dopiero druta zrobisz, kabel od czujnika składa sie z 3 kabelkow zapewne dwa zepnij ze soba a trzeci oddzielnie zeby sie nie zwierał i przestanie swiecic....

Moze w twoim bmw sie składa z 3 org mam 2 kable z kostką na dwa piny wiec jakie 3 kable cżłowieku.Pozatym zlutowane są i nie powino sie palic bo jest złaczone.Rozłaczone tez sie pali.I winny jest kabel ktory jest zmoruszały

misza - 2007-06-08, 14:23

Rekin napisa³/a:
misza napisa³/a:

Moze w twoim bmw sie składa z 3 org mam 2 kable z kostką na dwa piny wiec jakie 3 kable cżłowieku.Pozatym zlutowane są i nie powino sie palic bo jest złaczone.Rozłaczone tez sie pali.I winny jest kabel ktory jest zmoruszały

spokojnie, ja mam e21 wiec myslałem ze w e30 bedzie podobnie, to wyj*** ten kabel czy wymien go i nie zakładaj głupiego tematu skoro wiesz co sie zepsuło.....

Piotrek - 2007-06-08, 14:26

Misza Ty sie nie znasz poprostu na tym a rozwiązanie Rekin już zna !! ! :wink: wykręć żarówkę :lol:
Vindevil - 2007-06-08, 23:38

A ja napiszę tak. Nie chcę to nie - jego sprawa. A co do świecenia żarówki to na bank zimne luty w liczniku. Jak go rozbierzesz to przelutuj listwę od wtyczki tą z prawej strony. Napewno pomorze.