| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - ZA mocne tylne hamulce :) ???
boss881123 - 2007-06-11, 20:37 Temat postu: ZA mocne tylne hamulce :) ??? Czesc mam pytanie nie moge w miejscu spalic gumy poprostu tylnie hamulce mi zatrzymuja kola jak mozna zrobic zeby je poluzowac zeby bez problemu kola sie krecily w miejscu i zeby byly lekkie hamulce ? WIEM ze palenie gumy to zło itp. ale ja prosze tylko o rade WIELKIE DZIEKI ZA INFO
jerzy - 2007-06-11, 20:42
zadałes dziwaczne pytanie--z silnikiem 1,8 możesz ale spalć sprzęgło-co mają do tego hamulce jak to sobie wyobrażasz?jeżdzic bez?--ej,ej,ej!
ubott - 2007-06-11, 20:45
nie pal gumy!!! to niszczy samochod i opony a przy tym zatruwa atmosfere oraz przyspiesza tendencje zawalowe u starszych ludzi
palenie gumy jest beeeee!!!
chcesz hamulce calkowicie odlaczyc czy ukrocic ich dzialanie??
Mauser - 2007-06-11, 20:48
KOlega chyba nie wiedział jak napisać - jest na to sposób - odcinka tyłu - czyli zawór na przewodach hamulcowych idących do tyłu. Chcesz to masz całość, a chcesz spalić lacie, to zaworki przekręcasz i jedziem . . . .
Badałem temat ( chociaż nie miałem tego problemu ) i jest problem ze znalezieniem odpowiedniego zaworu, nie wiem co z ABS, pozaztym, taka instalacja musi być zrobiona idealnie . . .hamulce, to hamulce. . .
Był temat o którym pisze - poszukaj
wrona - 2007-06-11, 20:54
| ubott napisa³/a: | nie pal gumy!!! to niszczy samochod i opony a przy tym zatruwa atmosfere oraz przyspiesza tendencje zawalowe u starszych ludzi
palenie gumy jest beeeee!!!
chcesz hamulce calkowicie odlaczyc czy ukrocic ich dzialanie?? |
"krzysiek daj spokój nie masz jednej opny!!!!!!!" oj ubott ubott ty bajkopisarzu
boss881123 - 2007-06-11, 21:15
,,jerzy'' ale zes dowalil hahahah spalic sprzeglo nawet chyba nie wiesz co is potrafi jeszcze bym ci zawstydzil jak bym ci pokazal co on potrafi
I takie tam teksy ze niszcze samochod i takie tam wogule to jest moja sprawa I ja sie pytam czy mozna jakos tylnie hamulce popuscic zeby slabiej trzymaly ale nadal hamowaly i tylko na takie odpowiedzi CZEKAM ZA ROZSADNE ODPOWIEDZI DZIEKI UBOTT wypowiedz sie bo patrze ze ty jedyny cos wiesz chcem ukroic ich dzialanie
Cypisek - 2007-06-11, 21:32
A mi się zdaje że to przez ten bardziew przy wysprzęgliku nr 21
temat był już poruszany na forum.
I to tutaj!!!!
A ubott dobrze mówi:
PALENIE LAKA POWODUJE RAKA I CHOROBY SERCA! ostrzega Minister zdrowia Z. Religa ; ]
boss881123 - 2007-06-11, 21:59
Przeczytalem teat i mam pytanie czy mam ten zawor wywalic ? jakie to da skutki i wady od czego on zluzy i czym go zastapic ?
Cypisek - 2007-06-11, 22:06
Myślę że da się go jakoś wywalić, najwyżej załóż jakiś inny wysprzęglik w którym tego badziewia nie ma.
Ten badziew służy do nie palenia laka w miejscu. Wada / zaleta - niepotrzebne skreślić.
boss881123 - 2007-06-11, 22:07
aha ja poczekam na wypowiedz ludzi ktorzy to robili
ubott - 2007-06-11, 22:51
| jerzy napisa³/a: | | zadaÅ‚es dziwaczne pytanie--z silnikiem 1,8 możesz ale spalć sprzÄ™gÅ‚o-co majÄ… do tego hamulce jak to sobie wyobrażasz?jeżdzic bez?--ej,ej,ej! |
spalic sprzeglo to ty mozesz....
niektorzy widzieli jak m10b18 krecilem baki na 9 calowych kolkach...
jak m40b18 zamiata asfalt
o wiekszych silnikach nie bede ci pisal bo nie ma to sensu
hamulce maja bardzo wiele do palenia gumy a w zasadzie do robienia "stojki"
boss881123, czy masz problem z zerwaniem trakcji czy zaczynaja ci mielic kola a po wcisnieciu hebla zatrzymuja sie??????
pozdro
alexil - 2007-06-12, 04:32
Może poprostu za mocno trzymasz hamulec
Pozdrawiam
boss881123 - 2007-06-12, 07:02
zaczyna mielic kolami i heble je zatrzynuja juz probowalem tyle razy i raczej za mocno ich nie trzymam poprostu chcem lekko popuscic heble bo sa za mocne i zatrzymuja kola
Rafał - 2007-06-12, 07:33
nasmaruj tarcze towotem jak FUN to FUN
moze zacznij upalac na asfalcie pokrytym piaskiem po kilku dentkach heble same sie przytrÄ…
jerzy - 2007-06-12, 14:32
no to jak macie takie potezne is-y to palcie,ja nie mam problemów [170KM] Z HAMULCAMI
Rafał - 2007-06-12, 19:11
eeee 2 i pół to mały litraż i nie ma czym sie chwalic
w sprincie do paki bedziesz od is lepszy o 0.4s
ale trójka ma fabrycznie "bilsztajny" wiec łyknie cie na zakręcie
boss881123 - 2007-06-12, 19:13
Ja mam jeszcze krotszy dyfer to cie objade
jerzy - 2007-06-12, 20:21
pany""-PRZECIEZ WIADOMO ,ZE SERIA 5 TO LIMUZYNA ,WYGODNE I MNIEJ ZBIERAJĄCE SIE AUTO, nie o to chodzi bo i ona na trasie spokojnie sie drogi trzyma nawet przy 220 km/h,tyle ze przeróbki typu hamulec mnie przerazają,pytam po co,dla wygłupów, jeśli nastawiałbym się na topinie asfaltu kupuję trójkę powyzej 3L i gitara, bez przeróbek śmigam jak na śniegu--takie jest moje zdanie, a robić z pojemności 1.8" wariata" no nie wiem, wiem natomiast ,ze już przy 2,8L można sobie spokojnie pozwolic, jeżdziłem kilka dni e39--2,8 i nie trzeba jej nic osłabiac hamulców--moje skromne zdanie,każdy dba i potem tak ma, a jak to sami wiemy---pozdro
ubott - 2007-06-12, 20:30
tylko nie kazdego stac na e39 z 2.8
lub na swapa takiego silnika do e30 za 10000 zeta
a 140 kucy w trojce spokojnie wystarcza zeby przykopcic troche przed klubem emerytow raz na jakis czas
pozdro
jerzy - 2007-06-12, 20:51
ubott--no widzisz sam sobie trochę przeczysz--nie stac a stac, widziałeś kiedys jak wygłąda autko po dobrym paleniu,oglądałes z tyłu wytopiony smar z łozyska i przegrzane gumowe czesci -mówię , stac kogoś dokładac jego sprawa, tyle ze to do niczego nie prowadzi, stac mnie wariowac-warjuję, nie to nie , ja miałem już chyba siedem aut, w tym drugą bm i nie widze innego auta, ale jak jadę to jestem w miarę pewien że "w bryce wszysko hula", bo nie mam zamiaru przy 180km/h modlć się ze coś pierdnie-wybór należy do każdego a młodośc ma swoje głupie prawa, znałem i takich co się rozpiżyli ,albo coś urwali a potem załowali-no cóż taki świat--ale do tego trzeba dojrzec, -pozdro---
damiano_e30 - 2007-06-12, 21:14
| jerzy napisa³/a: | | zadaÅ‚es dziwaczne pytanie--z silnikiem 1,8 możesz ale spalć sprzÄ™gÅ‚o |
Tu siÄ™ nie zgodze, oto co potrafi 1.8 105 KM (kiedyÅ› )
P.s. : widoczny dym bynajmniej nie pochodzi z palonego sprzęgła co zresztą widać.
Odradzam jednak palenie gumy, dla mnie to bezsensowne, szkoda auta ale to tylko moje zdanie
jerzy - 2007-06-12, 21:45
wtrącę tylko dwa zdania załóż 245 kapcie i spróbuj-zrób zdjęcie , albo 225--pogadamy, tak to ja taż potrafię--nie pisze już na ten temat ,bo ktos się wreszcie oburzy z "góry"---pozdro "palaczu gum" -nie masz pojęcia jak 1,8 pali gumy, ale golf
ubott - 2007-06-12, 21:49
| jerzy napisa³/a: | | ubott--no widzisz sam sobie trochÄ™ przeczysz--nie stac a stac, widziaÅ‚eÅ› kiedys jak wygłąda autko po dobrym paleniu,oglÄ…daÅ‚es z tyÅ‚u wytopiony smar z Å‚ozyska i przegrzane gumowe czesci -mówiÄ™ , stac kogoÅ› dokÅ‚adac jego sprawa, tyle ze to do niczego nie prowadzi, stac mnie wariowac-warjujÄ™, nie to nie , ja miaÅ‚em już chyba siedem aut, w tym drugÄ… bm i nie widze innego auta, ale jak jadÄ™ to jestem w miarÄ™ pewien że "w bryce wszysko hula", bo nie mam zamiaru przy 180km/h modlć siÄ™ ze coÅ› pierdnie-wybór należy do każdego a mÅ‚odoÅ›c ma swoje gÅ‚upie prawa, znaÅ‚em i takich co siÄ™ rozpiżyli ,albo coÅ› urwali a potem zaÅ‚owali-no cóż taki Å›wiat--ale do tego trzeba dojrzec, -pozdro--- |
looknij sobie na moj avatar i zastanow sie czy widzialem kawalki gumy w nadkolach i powytapiane smary
robie to co lubie jedni co drugi dzien nakladaja wosk na pedaly, a ja kopce detki i bawi mnie to. Sam sobie serwisuje samochod i wiem czym jezdze, nie obawiam sie ze cos odpadnie. Zreszta po to jest e30 zeby latala bokiem
pozdro
jerzy - 2007-06-12, 22:23
no nic ,jedni lubią jak skarpety czuc, drudzy nie no cmment, to twoja brożka ---pozdro
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-06-12, 22:29
| ubott napisa³/a: | | hamulce maja bardzo wiele do palenia gumy a w zasadzie do robienia "stojki" | wydaje mi siÄ™ zÄ™ dla bossa dokÅ‚adnie o stójkÄ™ chodziÅ‚o | alexil napisa³/a: | | Może poprostu za mocno trzymasz hamulec | też tak sÄ…dze
speed - 2007-06-13, 00:08
"bo gumę palić to też trzeba umić"
Załóż na tył cieńsze kapcie i będzie po problemie np jakieś fajne zimówki 185 w 15
Rafał - 2007-06-13, 00:11
| ubott napisa³/a: | | i wiem czym jezdze, nie obawiam sie ze cos odpadnie |
uuuuuuuuuuuu hehehhehe rozbawils mnie krzysiek do łez i nie moglem sie powstrzymac buhehehhehehehehehhehe
sorry
ubott - 2007-06-13, 00:15
sluchaj bobik wiem czym jezdze ale niestety nawet bmw sie psuje
chociaz ostatnio (procz chlodnicy) nie dotykam sie tygodniami do samochodu tfu tfu tfu
pozdro
Rafał - 2007-06-13, 00:17
dobra dobra nie unos sie tak bo ci cholesterol skoczy
ubott - 2007-06-13, 00:19
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | dobra dobra nie unos sie tak bo ci cholesterol skoczy |
ty lepiej modl sie zebysmy dojechali do rzemienia w 4 osoby i zebym zdazyl oslone sklecic do tego czasu
spytaj sie wrony jak ostatnio wracalem od niego w 3 osoby + male dziecko
pozdro
Rafał - 2007-06-13, 00:27
spoko loko aut ci u nas dostatek jakbyco
ostatnio tanio kupilem hak,moge ci go pozyczyc ,wezmiesz sobie granatowa kupete na przyczepce jak by ci cos po drodze padlo to sobie cos wykrecisz
ubott - 2007-06-13, 00:29
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | ostatnio tanio kupilem hak |
a gdzie taki trafiles i za ile to moze bym sie skusil???
Rafał - 2007-06-13, 00:35
a od takiego kolesia bulbota czy gruchota -jakos tak.mieszka w marysinie wawerskich i sie chwali ze warszawiak
Belisama - 2007-06-13, 09:25
| ubott napisa³/a: | | ty lepiej modl sie zebysmy dojechali do rzemienia w 4 osoby i zebym zdazyl oslone sklecic do tego czasu |
to lepiej skręcaj nie trać czasu bo na piechotę kawałek będzie
damiano_e30 - 2007-06-13, 15:46
| jerzy napisa³/a: | wtrÄ…cÄ™ tylko dwa zdania załóż 245 kapcie i spróbuj-zrób zdjÄ™cie , albo 225--pogadamy, tak to ja taż potrafiÄ™--nie pisze już na ten temat ,bo ktos siÄ™ wreszcie oburzy z "góry"---pozdro "palaczu gum" -nie masz pojÄ™cia jak 1,8 pali gumy, ale golf |
A Ty sobie załóż 335 i pokaż jak 2.5 pali gumę
318 to nie 7 żeby zakładać opony 225, ale jak ktoś mi pisze że 1.8 nie spali laka, to owszem- albo jest zajechana albo albo ktoś nie wie jak to zrobić.
A palaczem gumy nie jestem, spaliłem laka tylko 1 raz, jak napisałem dla mnie to bezsens, ale każdy robi to co lubi
P.S. opony na zdjęciu 195mm
pozdro i luzik kolego
jackx - 2007-06-13, 19:40
co do palenia kapcia i szerokości opon to moge jedynie powiedziec tyle ze jak jeszcze miałem M40B16 w swoim trumniaku to jarał laka jak sie patrzy na dwa kółka ( S4.27 założona seryjnie, tak wyjechał z fabryki az w szoku byłem jak sie dowiedziałem ze niemiec kazał założyc do 1.6 szpere ) a upalaczem był nie kto inny jak kolega BAUR a guma była założona 215/40/16 , jak założyłem na tył ( bo musiałem ) 225/45/16 to tez jarał kapcia podciwy M40B16 i są na to naoczni światkowie
jerzy - 2007-06-13, 19:55
damiano-30--ty mi nie radz co mam robic-JA NIE PALE GUM, BO LUBIĘ SWOJE AUTO I WSZYSCY JE PODZIWIAJA ŻE Z TEGO ROKU ---A TAKIE ZADBANE- widział je niedawno kol. z Katowic-z innego forum-mlasnął, no zadbana -i to mnie jara-czy ty myślisz że jak przejadziesz 140 przez miasto to jest cud, to samo z paleniem--powoli, pisalem NIE PALE-I FINITO-NIE OBRAZAJ SIE ALE TO MOJE AUTO-a ty pal ile chcesz aż spalisz jak na pewnym filmie gdzieś w Polsce--535-zjarali , bo palili az zapalił sie wręcz stopił katalizator, zuŻyli pare gaśnic i auta -NIET?!-FAJNIE CO?-----kończe i nie odpisuję bo nie będe się denerwował, Hej! jest tyle fajnych tematów,przeciez mamy się wspierac nie kłócić, napisz na priva, masz problem z chęcią pomoge-jak tylko dam radę
Yakuzatti - 2007-06-13, 20:00
| jerzy napisa³/a: | | widziaÅ‚ je niedawno kol. z Katowic-z innego forum-mlasnÄ…Å‚, no zadbana |
BMW S. ?
damiano_e30 - 2007-06-13, 20:37
| jerzy napisa³/a: | | a ty pal ile chcesz aż spalisz jak na pewnym filmie gdzieÅ› w Polsce--535-zjarali |
przecież nie miałeś już nic pisać w tym temacie
postaraj się czytać ze zrozumieniem- jak już napisalem w dwóch postach nie jestem fanem palenia opon, nie podnieca mnie to, nie kręci, nie bawi, wręcz przeciwnie - palenie gumy do dla mnie zabawa dobra dla buraków ktorzy próbują w ten sposób zaimponować innym.
A to że raz spaliłem kapcie- no cóż, wyznaję zasadę że wszystkiego w życiu trzeba spróbować
A przez miasto nigdy nie przejechałem140 gdyż prowadząc myślę nie tylko o sobie ale też o innych użytkownikach dróg.
pozdrawiam
casus maximus - 2007-06-13, 20:55
ja tam nie pale bo to powoduje raka podobno. a guma to juz jest wyjatkowo toksyczna.
Grzesiek - 2007-06-13, 21:19
a ja tam lubie sobie spalic kapcia jak jakis koles na swiatlach stanie obok mnie jakims lanosem czy chocby nawet jakims audikiem i zaczyna gazowac wrzucam 1 bieg i w klebach dymu czekam na start niektorzy odrazu wymiekaja
Rafał - 2007-06-14, 13:38
heheh ja tak kiedys zrobilem przed nieoznakowanym radiowozem
Grzesiek - 2007-06-14, 13:42
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | heheh ja tak kiedys zrobilem przed nieoznakowanym radiowozem | hehehe i co panowie powiedzieli ??
RoboCop - 2007-06-14, 15:48
| mÅ‚ody318IS napisa³/a: | | RafaÅ‚ napisa³/a: | | heheh ja tak kiedys zrobilem przed nieoznakowanym radiowozem | hehehe i co panowie powiedzieli ?? |
pewnie zaczeli go gasić
ubott - 2007-06-14, 16:41
przeciez rafal teraz pisze zza krat na kazimierzowskiej....
damiano_e30 - 2007-06-14, 19:03
| mÅ‚ody318IS napisa³/a: | jak jakis koles na swiatlach stanie obok mnie jakims lanosem czy chocby nawet jakims audikiem i zaczyna gazowac wrzucam 1 bieg |
A ja wtedy wrzucam 1 bieg i do odcinki, 2 do odcinki, a później patrzę w lusterko i zastanawiam się dlaczego inni jeszcze nie ruszyli
Co do jarania laka to śmieszy mnie tylko jak ktoś jest dumny z siebie jak umie pokręcić bączki na placu bo ma 6 garów i jeszcze mówi że on driftuje
Grzesiek - 2007-06-14, 19:10
| damiano_e30 napisa³/a: | | A ja wtedy wrzucam 1 bieg i do odcinki, 2 do odcinki, a później patrzÄ™ w lusterko i zastanawiam siÄ™ dlaczego inni jeszcze nie ruszyli | a swiatlo sie zmienilo na zielone ??? a czy jak na nastepnych swiatlach stanie znowu to samo auto obok was to dalej gazuje czy daje sobie spokoj po pierwszym razie mi sie jeszcze nie zdarzylo zeby ktos 2 razy probowal ?
Rafał - 2007-06-14, 21:51
| mÅ‚ody318IS napisa³/a: | hehehe i co panowie powiedzieli |
smiesna sprawa bo jak tylko swiatlo sie zmienilo wyrwalem do przodu
za mna wyrwal opel corsa
2 ulce dalej jechalem juz dosc szybko widze w pewnej odleglosci za soba migajaca na niebiesko lampe na dacho tego opla
zatrzymalem sie i uslyszalem
"jest 21.45 wiec masz jescze 15 minut na ryczenie wydechem a po 22 ma byc cisza"
byla tez jakas rozmowa o mandacie lecz pan policjant nie mial bloczka
niezle sie wtedy najadlem strachu i po wszystkim nie moglem uwierzyc ze tak sie to skonczylo
pozdrawiam wyrozumiala Otwocka policje
|
|