| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
FELUNEK - BBS RC041
aras - 2007-06-12, 20:09 Temat postu: BBS RC041 Witam!
Otoz stalem sie posiadaczem felg BBS RC041 7,5 17cali z czarnym srodkiem.Oto fotki(sry robione telefonem):
Mam zamiar wypolerowac ranty ale nie mam zbytnio czasu i nie weim czy podolam.Ranty byly lakierowane niedawno przez "kogos".
Tu moje pyatnie czy jest ktos z kujawsko-pomorskiego kto moglby sie zajac felgami i mniej wiecej za jakie $?
Chcialem tez kupic opony 205/45 firmy Nankang (slyszalem ze robia furore w Niemczech).
Co mysliscie o rozmiarze opon i firmie?
Pozdro
BARABUS - 2007-06-12, 21:49
... ciekawe co jest pod tym lakierem może być ładna kaszna skoro ktoś zdecydował się na taki krok mogły byc nawet spawane.... miałem taki sam przypadek u mojego brata w Borbet A, po zdjęciu farby zobaczyłęm szpachel
Przemass - 2007-06-12, 22:07
mam takie same koła tylko w innych rozmiarach
otórz ranty z bebnem sa ze stopu aluminim z magnezem
koła sa super lekkie
poleruja sie swietnie i błyszcze sie rowniez swietnie a roboty z tym masz troszke srubki pozalewane nawet,
ale dla chcacego nic trudnego
pisałem Ci na pw jak wygladało to u mnie i w jakich cenach efekt widac na aucie
aras - 2007-06-12, 22:46
mam nadzieje ze nie sa spawane.ogolnie felgi kupilem w angli i wydaje mi sie ze tu sie w takie rzeczy nie bawia.od jakiegos czasu patrzylem na ten rodzaj BBS'ow w angli i w 90% albo odpadal stary lakier albo byly od nowa lakierowane w "wiesniacki" sposob.prawdobodobnie pogoda(nie znam angola ktory garazuje samochod) albo "angielska dbalosc"
Srubki faktycznie sa pozlewane ale jakbym je wzial scansolem, lakier by zszedl troche to bym je jakos odkrecil.zbytnio nie siedze w temacie dlatego pytam sie Ekspertow w tej dziedzinie, no chyba ze znajde kogos(ewentualnie polecicie kogos kto zjamuje sie takimi rzeczami) kto zajme sie felgami
Pozdro
BARABUS - 2007-06-13, 07:49
Z mojej strony zapraszam tu http://forum.beemka-klub.pl/viewtopic.php?t=22426
...może ci sie przyda
wrona - 2007-06-13, 10:50
jezeli chodzi o opony nankang to wlasnie w tym sezonie zakupilem i testuje :
opony sa w miare ciche
trzymanie w zakretach zarowno na suchym jak na mokrym bardzo dobre
bardzo fajny bieznik
rewelacyjna cena jak na 17 cali - 270 zl razem z kosztami przesylki za szt.
pozdrawiam
aras - 2007-06-13, 18:32
przestudiowalem juz to.wielkie dla Ciebie za to.bardzo przydatny material.
Barabus ja w sumie nie mam za bardzo czasu na to a jak bym zaczal to skonczylbym na jesien zapewne.Dlatego szukam kogos kto by sie zajal tym.
wrona a jaki masz rozmiar.mnie interesuje 205/45.myslicie ze jest to optymalny rozmiar na felge 7,5.kompromis miedzy wygladem a komfortem?
Pozdro
MAJSU - 2007-06-13, 18:37
| aras napisa³/a: | mnie interesuje 205/45.myslicie ze jest to optymalny rozmiar na felge 7,5.kompromis miedzy wygladem a komfortem?
Pozdro |
Ja mam 205/50/17 przód na 8 calach i jest spoko na tyle mam na 8,5 i jest już troszkę naciągnięta... a co do kofortu to zmieniłem z 195/70/14 i jakoś nie odczułem znacznego pogorszenia komfortu...
RoboCop - 2007-06-14, 16:09
jak te śrubki da się wydłubać, to od razu do pochromowania je - nie ma ich dużo a efekt o wiele większy...
Przemass - 2007-06-15, 18:16
nie trzba ich dłubać wystarczy odkęcić nakrętki z tyłu i wyjąć
misza - 2007-06-15, 18:37
a sa takie w mniejszym rozmiarze? 16" i mniej?
aras - 2007-06-18, 19:11
| misza napisa³/a: | | a sa takie w mniejszym rozmiarze? 16" i mniej? |
wydaje mi sie ze nie ma.bynajmniej nigdy nie znalazlem
|
|