| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Czy warto kupic to E30?
Płakol - 2007-06-29, 19:30 Temat postu: Czy warto kupic to E30? Witam wszystkich!!!
Polecil mi to wspaniale forum kolega Lagadula!
Bardzo chce kupic BMW E30 325...
Juz od dluzszego czasu szukam czegos fajnego, w koncu znalazlem:
http://moto.allegro.pl/it...5i_m50_24v.html
Powiedzcie mi prosze co o tym myslicie!
Z gory bardzo dziekuje!!!
Menel - 2007-06-29, 19:42
sprzedaje to koles z tego forum wiec nie powinno byc lipy, niech sam tutaj brain sie wypowie o tej e30tce. moim zdaniem cena az za bardzo przystepna bo powinna byc okolo 8-9tys.zl.
maciekab - 2007-06-30, 00:04
jak najbardziej polecam Ci to autko ta Bunia nalezy do jednego z forumowiczow a on jest maniakiem BMW i bardzo o nie dba i cena jak najbardziej przystepna bo powinna byc 2 razy wieksza na twoim miejscu bez zastanowienia bym ją bral bo jeszcze Ci ktos ją smignie z przed nosa
pozdro dla nowego nabijacza postow
G-R-Z-E-Ś - 2007-06-30, 09:23
Tak smiało można tą betke brać to jest pewne auto i pewny gosć to co napisał to jest szczera prawda według mnie niema nad czy sie zastanawiać tylko brać bo to jest naprawde dobra cena
lesiek - 2007-06-30, 12:47
Polecam ten samochod ze szczerego serca, wiem ze byl on kocahny przez wlasciciela, moge potwierdzic opis aukcji. Wisz co, w celu dowiedzenie sie czegos wiecej skontaktuj sie z Brainem69. Cena zeczywiscie powinna byc duzo wyzsza, ale nie przejmuj sie, nie ma w tym zadnego haczyka.
Dawid - wypowiedz sie na ten temat
Pozdrawiam
brain69 - usunięty - 2007-06-30, 19:05
dzięki za dobre rozwinięcie tematu autko dziś się sprzedało, kupił ją oskar112 z krakowa więc autko zostaje mi na oku, będę obserwował bacznie
Arturek - 2007-06-30, 19:09
widzialem ogłoszenie ... kupa dobrej roboty zostało zrobione ... kupe roboty zostało do zrobienia ... cena jak za to auto bdb
Menel - 2007-06-30, 22:40
| brain69 napisa/a: | dzięki za dobre rozwinięcie tematu autko dziś się sprzedało, kupił ją oskar112 z krakowa więc autko zostaje mi na oku, będę obserwował bacznie |
dobrze ze zostalo w gronie maniakow (chyba) bo szkoda jakby je kupil jakis lanosowiec-puntowiec czy hondziarz
jakbym szukal e30stki w tym czasie to nawet bym sie nie zastanawial. bralbym w ciemno i spokojnie dolozylbym 2-3 tys do doprowadzenia jej do stanu normalnosci ( chociaz nie wiem co tam bylo do zrobienia ale mysle ze nie wiecej niz 1000-1500pln)
frantic - 2007-06-30, 23:42
fajnie że się sprzedała i jeszcze fajniej że sie nią miałem okazje przejechać
brn69 - 2007-07-01, 09:39
te frantic po pierwsze to jezdziłeś tym autem ze mną, a po drugie to auto stoi u nas pod blokiem i brain ma kluczyki więc jest jeszcze jakaś szansa
frantic - 2007-07-01, 10:07
no jakbyś wysiadł to by jeszcze lepiej chodziła
MAJSU - 2007-07-01, 11:16
Panowie chyba "lekka" przesada że ten samochód powinien być 2 razy droższy ! Z tego co widać na zdjęciach to fura wygląda tragicznie, cała do malowania, wszędzie wyłazi rdza, fotele badziewnie obszyte silnik może rzeczywiście jest zdrowiótki ale jak tu niektórzy piszą 1000-1500 to nawet na zrobienie budy nie starczy... Coś takiego to ja rozumiem: http://moto.allegro.pl/it...v_m50_325_.html
sarna1 - 2007-07-01, 11:26
no powiem ci ze masz racje. Ta ciemna zbyt zadbana nie jest - albo aparat za dobry
Bagor - 2007-07-01, 11:41
Zgadza się Majsu, mam podobne odczucia. Sorry, ale dla mnie ten samochód wygląda bardzo kiepsko. Przód ma inny kolor niż reszta, maska krzywo spasowana, rdza nawet kielich łapie... Można podejrzewać, że stan techniczny też pozostawia wiele do życzenia, właściciel opisał tylko wygląd zewnętrzny.
center - 2007-07-01, 12:16
no to chyba nie dziwne ze puscil ja za 4k..
chyba nie spodziewaliscie sie za taka kase germana z blank neue lakierem??
Panowie, troche realizmu, okazje to mozna zlapac na drodze, a nie kupic...
MAJSU - 2007-07-01, 12:18
| center napisa/a: | no to chyba nie dziwne ze puscil ja za 4k..
Panowie, troche realizmu, okazje to mozna zlapac na drodze, a nie kupic... |
Ja się niczego po tym samochodzie nie spodziewałem ale wychwalanie jego pod niebiosa i pisanie że jest warta 8-9tyś to śmiechu warte jest Bo wygląda jak padlina straszna...
center - 2007-07-01, 12:24
o tym tez mowie..
zreszta mechanicznie moze byc i super, wsadzone w czesci silnika moze byc naprawde kupe kasy ale co z tego, jak kupuje sie i tak opakowanie
zreszta sam mam dokladnie taka sama fure, milion w taile silnika, a z zewnatrz masakra
ale dla mnie wazne ze jedzie..
niemniej konczac offtop, skoro ludzie znaja to auto i potwierdzaja ze jest ok, a wlasciciel o nie dbal to gitarra...
jak silnik jest ok, to lakier z 2k i bedzie fulken nowka nie smigana..
tylko trzeba chciec te 2k w nia wlozyc i tego nowemu posiadaczowi zycze...
MAJSU - 2007-07-01, 12:36
| center napisa/a: |
i tego nowemu posiadaczowi zycze... |
i ja też
Yakuzatti - 2007-07-01, 12:40
| MAJSU_WuWuA napisa/a: | | center napisa/a: |
i tego nowemu posiadaczowi zycze... |
i ja też |
i jeszcze z 4k na felgi i gwint
Menel - 2007-07-01, 12:45
| MAJSU_WuWuA napisa/a: | | center napisa/a: | no to chyba nie dziwne ze puscil ja za 4k..
Panowie, troche realizmu, okazje to mozna zlapac na drodze, a nie kupic... |
Ja się niczego po tym samochodzie nie spodziewałem ale wychwalanie jego pod niebiosa i pisanie że jest warta 8-9tyś to śmiechu warte jest Bo wygląda jak padlina straszna... |
8-9 tys jak by byla w dobrym stanie bo w idealnym to juz niech PUZ sie wypowie ile moze kosztowac.
zobaczcie tylko na sam silnik ile kosztuje a ile dodatkowo swap.juz samo to przeroslo cene tego auta.blacharka to pryszcz.przeciez to 18 letni samochod wiec wiadomo ze zawsze bedzie cos do roboty.
ANDRZEJ-BIELAK - 2007-07-01, 12:47
he he znaczek 316 na klapie, musze znaleść dla siebie taki.
Bagor - 2007-07-01, 12:49
2tys. zł to zdecydowanie mało. Samo lakierowanie całego samochodu kosztuje 2500-3000zł. A gdzie usunięcie korozji? Z 1000 zł to minimum. Renowacja lakieru to najcięższa i najdroższa sprawa, lepiej kupić auto w gorszym stanie technicznym, niż z budą do roboty.
Za 4 tys. zł jak najbardziej warto, ale nie 8-9 tys. zł, jak niektórzy sugerowali.
brain69 - usunięty - 2007-07-01, 14:42
przy tej budzie nie ma tak naprawdę aż tyle roboty jak myślą niektórzy, maska jest żle spasowana bo była po swapie była zakładana na szybk i się nie chciało nikomu bawić w ustawianie zawiasu, chyba każdy z Was wolałby pojeździć niż sterczeć nad maską
wszelkiego rodziaju rdza jest powierzchowna i łatwa do usunięcia, faktem jest to ze moja druga e30 ma budę tak zdrową że aż głupio się nią jeździ, ani grama rdzy (nie liczę błotników)
jerzy - 2007-07-01, 15:05
znam kolesia u siebie ma 30-kę, 2.0 i ani grama rudego[1986] błękitny metalik. jeżdzi nią do WŁOCH-raz w miesiącu ,zagazował i "hula" wszystko, ma ją zamiar sprzedac ale się trochę wacha , twierdzi że na daleką trasę trochę twarda-no i brak wspoma [5 tys. już mu dają za nią]--pzdr a propos, przegładaliście do końca foty ogłoszenia, co pisze 'PŁAKOL'--nie aktualne uszkodzony silnik
oskar112 - 2007-07-01, 15:22
Witam wszystkich zwolennikow i przeciwnikow tego pojazdu. Cena byla adekwatna do stanu tego pojazdu, niektorzy moga pomyslec ze sie teraz pocieszam ale uwazam i tak powiedzialem Brainowi ze nie sadze zeby sprzedal bubel komus z forum, z krakowa z kim najprawdopodobniej sie jeszcze bedzie widzial na niejednym zlocie. Auto jest ewidentnie do doinwestowania i uwierzcie mi ze tak bedzie, moge obiecac ze nie pojawi sie sytuacja ze autko za miesiac pojawi sie znow na allegro, a w miedzyczasie spali kilka kompletow opon. Jedyne czego sie obawiam to to ze sam moge nie miec czasu na dzialanie przy tym aucie poniewaz praca jest jaka jest i nie pozostawia duzo wolnego czasu.
P.S
M50 w E30 strasznie zapina
puz - 2007-07-01, 16:06
M50 w e30 wcale tak nie zapina a uwierz ze wiem co mowie. cena faktycznie nie wysoka ja tyle kasuje za kompletny silnik do swapa. swap zrobiony mało profesjonalnie jest kilka bubli ale wszystko mozna zrobic.
pozdro
oskar112 - 2007-07-01, 19:16
samolot to to nie jest, ale jest dosc szybka tak jak Puz mowisz wszystko da sie zrobic, wiec bede dłubał, nie wiem jak długo ale z czasem bedzie coraz lepiej
Menel - 2007-07-01, 23:49
no i zarabiste masz podejscie oscar..dobrze ze masz zamiar cos z nia robic. bo to juz nie jakis bubel cywilne 320.
PUZ dobrze napisal ze za swapa bierze wiecej niz za ta e30tke wiec nie ma co wybrzydzac...wszystko da sie zrobic w swoim czasie
fileo - 2007-07-12, 23:17
| ANDRZEJ-BIELAK napisa/a: | | he he znaczek 316 na klapie, musze znaleść dla siebie taki. |
Hehe, mam jeden wolny na stanie
|
|