| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Pytanie w sprawie koncowek ???
boss881123 - 2007-06-30, 19:49 Temat postu: Pytanie w sprawie koncowek ??? Czesc mam pytanie chcem powymieniac wszystkie koncowki stabilizatorow i drazka kierowniczego itp. jakiej firmy mi polecacie kupic zeby za rok znowu nie wymieniac ?
Sonny - 2007-06-30, 19:58
ja polecam lemforder
Gasper - 2007-07-01, 01:40
Jeśli chciesz wymienić swożnie i tuleje wahaczy to polecam Meyle. Nie wiem czy w Polsce ktoś tym handluje, ale na niemieckim ebay jest tego sporo. Praktycznie wszystkie elementy tej firmy które są do e36 są wzmocnione w stosunku do serii. Przykładowo swożnie nie mają "wkładki komfortowej" a są całe metalowe w środku.
Lemfordera również polecam, ewentualnie Febi Bilstein.
kuzyn - 2007-07-01, 11:59
Febi Bilstein troche podupadło na jakości... niestety.
Polecam Lemfroder i Meyle.
PS: Zgłoś się do Lorda Łukasza w tej kwestii
boss881123 - 2007-07-01, 13:49
aha dzieki wam za info juz do niego pisze na pw
Lord Lukasz - 2007-07-02, 08:14
Ja mam w sklepie zawieszeniówke Meyle, firma mało znana w Polsce ale w niemczech robią różnego typu testy i Meyle wypada dużo lepiej od części fabrycznych . Ja mam u siebie wzmocnione poduszki amortyzatora tylnego i na gwincie działają już pół roku a inne wynalazki typu Lemforder,febi, Trw rozpadały sie po 3mc
Pinczer - 2007-07-04, 06:22
Meyle mało znana?? Kupują to bo są tanie, jakość części tej marki pozostawiam bez komentarza. Powiem tylko: nigdy bym nie zamontował części tej marki do swojego auta.
MarcinPioneer - 2007-07-04, 08:21
Mayle FOTA ma swojej ofercie no i te sklepy warsztaty co z FOTY kupują.
U nas w stacji montujemy MOOG lub DELPHI,
korzuch - 2007-07-04, 08:26
yo!
łaczniki stabilizatora firmy MEYLE wytrzymały mi ROK i dalej sie mają dobrze FEBI sie rozleciało po 3 miesiącach w rok zrobiłem 60 tys km mam małą glebe i troche twarde zawieszenie
Lord Lukasz - 2007-07-04, 08:32
| Cytat: | | Meyle mało znana?? Kupują to bo są tanie, jakość części tej marki pozostawiam bez komentarza. Powiem tylko: nigdy bym nie zamontował części tej marki do swojego auta. |
Zastanów sie 2 razy zanim napiszesz coś, na jakiej podstawie tak myślisz ? miałeś do czynienia z tą firmą ? wiesz o tym że coraz więcej części Meyle idzie na pierwszy montaż ? Ja mam cały zawias i układ kierowniczy na Meyle, handluje tym już ponad pół roku i ani jednej reklamacji nie miałem, coraz więcej klientów jak przyjeźdzają od mechaników po części pytają właśnie o Meyle
Pinczer - 2007-07-05, 17:47
| Lord Lukasz napisa/a: | | Cytat: | | Meyle mało znana?? Kupują to bo są tanie, jakość części tej marki pozostawiam bez komentarza. Powiem tylko: nigdy bym nie zamontował części tej marki do swojego auta. |
Zastanów sie 2 razy zanim napiszesz coś, na jakiej podstawie tak myślisz ? miałeś do czynienia z tą firmą ? wiesz o tym że coraz więcej części Meyle idzie na pierwszy montaż ? Ja mam cały zawias i układ kierowniczy na Meyle, handluje tym już ponad pół roku i ani jednej reklamacji nie miałem, coraz więcej klientów jak przyjeźdzają od mechaników po części pytają właśnie o Meyle |
Meyle może i jest lepszy od typowego Tureckiego czy Brazylijskiego wyrobu, ale mi nie wmówisz, że jest lepszy od LEMFÖRDER czy MOOG. Przytoczę jeden przykład E38 740d drążek środkowy Meyle niespełna 1 tyś km i kosz, LEMFÖRDER 10 tyś. W Audi też miałem niektóre elementy Meyle po 10 tyś poszły do kosza do niczego się nie nadawały. Druga sprawa, kto Ci to będzie reklamował? Za tą cenę?? Chyba, że nie dawno przejęła ich jakaś duża firma robiąca części dobrej jakości to może się poprawili, w co wątpię.
ogolny - 2008-03-15, 15:48
Właśnie sie zdziwiłem kupiłem w październiku łączniki stabilizatora MOOG i przejechałem zaledwie 7 tyś i są do wymiany , całe sie rozleciały
|
|