| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E32]Jak skasować inspekcję w E32 735 iA?
kafarek - 2007-07-03, 15:07 Temat postu: [E32]Jak skasować inspekcję w E32 735 iA? Witka!
No mam problem z inspekcją.. Żaden ze znanych mi sposobów nie działa. Wiem, że istotne jest klepanie drzwiami, ale co i jak to rozkładam ręce (nie nogi ). Może ktoś miał z tym podobny problem? Gniazdo nowego typu.
RoboCop - 2007-07-07, 19:19
też kiedyś próbowałem kumplowi wykasować w 730i według opisu ze strony M Power Clubu i nie wyszło... NIKT NIE WIE??
735Pawel - 2007-07-07, 22:42
Do tej pory moze 2 razy zdazylo mi sie ze klasyczna metoda nie poskutkowala i wykasowalem KTS'em. Sprobuj zwarcie przytrzymac kilka sekund dluzen niz te 15 sekund (ok. 20 - 25 sekund). Ewentualnie sprobuj jeszcze zamiast zierac pin 7 i 19, zrobic zwarcie pinu 7 do masy gdzies na samochodzie (np. na ktorejs srobie od amortyzatora). Jezeli nie poskutkuje to raczej bedzie trzeba podjechac do kogos kto dysponuje komputerem diagnostycznym.
BADYL - 2007-07-08, 00:09
| 735Pawel napisa³/a: | | Do tej pory moze 2 razy zdazylo mi sie ze klasyczna metoda nie poskutkowala i wykasowalem KTS'em. Sprobuj zwarcie przytrzymac kilka sekund dluzen niz te 15 sekund (ok. 20 - 25 sekund). Ewentualnie sprobuj jeszcze zamiast zierac pin 7 i 19, zrobic zwarcie pinu 7 do masy gdzies na samochodzie (np. na ktorejs srobie od amortyzatora). Jezeli nie poskutkuje to raczej bedzie trzeba podjechac do kogos kto dysponuje komputerem diagnostycznym. |
Kiedys tez bralismy od nich ze storny to do kasowania i nie poskutkowało ale pozniej chyba DARCO znalazł gdzies jeszcze jedna metode niestety jej nie pamietam ale cos trzeba zamykac otwierac drzwi przekrecac kluczyk w stacyje - jakos tak.
duchPW - 2007-07-08, 00:23
każde ASO bezpłatnie kasuje inspekcję - są do tego zobowiązani przez centralę - nawet, gdy nie wymienia się u nich oleju
Rafaellllo - 2007-07-08, 21:55
| Cytat: | | każde ASO bezpłatnie kasuje inspekcję - są do tego zobowiązani przez centralę - nawet, gdy nie wymienia się u nich oleju |
Pierwszy raz słyszę jeśli to prawda to nie ma co się samemu męczyć
RoboCop - 2007-07-09, 16:35
Pioter takie standardy obsługi obowiązują w Niemczech, ale nie wiem czy u nas zrobią to za darmo...
u mnie w warsztatach niezależnych biorą za kasowanie 2dychy...
|
|