BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Smrod paliwa w kabinie

Gohan - 2007-07-03, 19:47
Temat postu: Smrod paliwa w kabinie
Witam strasznie czuc paliwo u mnie w samochodzie zapach dostaje sie poprzez nawiew , czesto jest tak ze zapach czuc wokol calego samochodu od spodu oraz jak otworze maske to wali niesamowicie , bylem u mechanika ( niby taki najlepszy w miescie ) wymienil mi 2 wezyki paliwowe faktycznie z nich cos cieklo bo palil mi troche wiecej niby ustalo ale odzywa sie znowu i to coraz czesciej gdzie jeszcze moze lezec przyczyna zaznaczam ze nie mam katalizatora wywalilem pare dni temu ale wczesniej jak wydech byl jak z fabryki tez walilo paliwem ;/
pomozcie !

kuzyn - 2007-07-03, 19:53

musisz obejrzeć dokładnie wszystkie przewody paliwowe...
zarówno te które podają paliwo jak i powrót - WSZYSTKIE.

u mnie (co prawda w E30) najpierw sparciał przewód przy listwie. Wymieniłem.
Za pare miechów pękł przewód doprowadzający paliwo.
Odpiął się i tarł o krzyżak kolumny kierowniczej aż ciśnienie go rozerwało.
Całe szczęście, że w chwili odpalania pod domem.

casus maximus - 2007-07-03, 20:14

mialem podobne objawy gdy sparcialy mi przewody paliwowe. smierdzialo z nawiewu paliwskiem. dodatkowo gdy fura przelezala na sloncu z pol dnia nie moglem odpalic, musialem dlugo krecic. po wymianie przewodów problem zniknal. maly koszt.
Gohan - 2007-07-03, 22:28

napisalem przecierz ze wymienilem przewody paliwowe i smierdzi dalej wiec prosze o inne podpowiedzi moze rozszczelnionu uklad wydechowy ? kiedys slyszalem ze ciezko jest rozroznic zapach paliwa od smrodu spalin szczegolnie jesli chodzi o kabine samochodu
korzuch - 2007-07-04, 07:46

yo!
sprawdz przewody idace do filtra paliwa i druga sprawa co z tego ze fagas majster ci wymienił przewody paliwowe odp ze nic jak zostawił stare obejmy :x ja u siebie wstawiłem przewody i nowe obejmy bo najczęsciej spod nich cieknie :)

Gohan - 2007-07-04, 17:04

obejmy tez sa nowe 2 razy bylem u niego bo raz tak zaloazyl ze lalo strasznie z tamtad wlasnie ( myslalem ze to 1 przyczyna ) pozniej patrzylem mu na rece jak robil i sam sprawdzalem czy sa dobrze przykrecone

wczoraj nic mi nie smierdzialo dzis tez jak jechalem to nic

ma_ciek - 2007-07-07, 16:04

Byc moze jak wyminiane byly przewody to wylalo sie troche benzyny i zapach sie unosil jakis czas :] napewno sprawdzaj co jakis czas przewody ja mialem podobny objaw i okazalo sie ze przy dokrecaniu przewodow koles przecholowal z sila dokrecania i pekl przewod przy powroci z listwy wtryskowej w e36 325.