| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - amortyzator rozrywa górne mocowanie
Gelo - 2007-07-17, 00:23 Temat postu: amortyzator rozrywa górne mocowanie Witam mam problem z górnym mocowaniem amortyzatora w e36 325 coupe, kiedy kupiłem auto to tylny amortyzator wyszedł w bagażniku (rozpadło się jego górne mocowanie) kupiłem nowe mocowanie wymienili w dobrym zakładzie, po przejechaniu 100 km znów to samo amorek wylazł w bagażniku, puściło nowe mocowanie. Amortyzatory są sportowe, czy może są zbyt twarde do oryginalnych mocowań??
Gasper - 2007-07-17, 00:30
Ciekawostka... to byłby pierwszy przypadek o którym słyszę kiedy amorek byłby zbyt sztywny dla poduchy...
U mnie tylny amortyzator rozerwał mocowanie jak już był całkowicie uszkodzony. Wypocił olej i zesztywniał na amen!
Gelo - 2007-07-17, 00:37
No nie mam pojęcia tak tylko pomyślałem:) amortyzatory gazowe BILSTEIN żółte, sprężyny żółte APEX, kupiłem nowe mocowanie SACHS w sklepie, po 100 km je rozerwało jak wyjeli amortyzator był zupełnie nowy pracował dobrze.
kamil.k - 2007-07-17, 20:10
mozesz zrobic fotki bo jakos sobie tego nie wyobrazam zeby rozerwac poduszke jezdzac w miare normalnie mimo ze mamy dziurawe drogi
u mnie poduszka wytrzymala ale kielich juz nie na szczescie auto juz dawno poszlo do pieca
jakiej wysokosci masz te sprezyny nie wozisz czegos ciezkiego moze cos zle ci to montuja ...
Menel - 2007-07-20, 12:24
kilka lat temu tez nam ( mojej lasce ) rozerwalo tylny kielich w e36 323 compact. zolty bilstein wszedl sobie do kabiny/bagaznika i sie z nami przywital
Lord Lukasz - 2007-07-20, 12:28
Mi cochwile rozrywało, kupiłem wzmacniane poduszki Meyle i już pół roku spokój
Lord Lukasz - 2007-07-20, 12:44
poniżej na stronie meyle jest ładnie namalowane czym różni sie zwykła od tej wzmacnianej
http://www.meyle.com/html...MW_09.02_en.pdf
Gelo - 2007-07-21, 12:13
no kielich jest zdrowy, amorek prawie nowy, a mocowania padają, założe te wzmocnione i zobaczymy. Dzięki
|
|