BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - amortyzator rozrywa górne mocowanie

Gelo - 2007-07-17, 00:23
Temat postu: amortyzator rozrywa górne mocowanie
Witam mam problem z górnym mocowaniem amortyzatora w e36 325 coupe, kiedy kupiłem auto to tylny amortyzator wyszedł w bagażniku (rozpadło się jego górne mocowanie) kupiłem nowe mocowanie wymienili w dobrym zakładzie, po przejechaniu 100 km znów to samo amorek wylazł w bagażniku, puściło nowe mocowanie. Amortyzatory są sportowe, czy może są zbyt twarde do oryginalnych mocowań??
Gasper - 2007-07-17, 00:30

Ciekawostka... to byłby pierwszy przypadek o którym słyszę kiedy amorek byłby zbyt sztywny dla poduchy... :shock:

U mnie tylny amortyzator rozerwał mocowanie jak już był całkowicie uszkodzony. Wypocił olej i zesztywniał na amen!

Gelo - 2007-07-17, 00:37

No nie mam pojęcia tak tylko pomyślałem:) amortyzatory gazowe BILSTEIN żółte, sprężyny żółte APEX, kupiłem nowe mocowanie SACHS w sklepie, po 100 km je rozerwało jak wyjeli amortyzator był zupełnie nowy pracował dobrze.
kamil.k - 2007-07-17, 20:10

mozesz zrobic fotki bo jakos sobie tego nie wyobrazam zeby rozerwac poduszke jezdzac w miare normalnie mimo ze mamy dziurawe drogi :D

u mnie poduszka wytrzymala ale kielich juz nie :lol: na szczescie auto juz dawno poszlo do pieca :D

jakiej wysokosci masz te sprezyny :?: nie wozisz czegos ciezkiego :?: moze cos zle ci to montuja ...

Menel - 2007-07-20, 12:24

kilka lat temu tez nam ( mojej lasce ) rozerwalo tylny kielich w e36 323 compact. zolty bilstein wszedl sobie do kabiny/bagaznika i sie z nami przywital :lol:
Lord Lukasz - 2007-07-20, 12:28

Mi cochwile rozrywało, kupiłem wzmacniane poduszki Meyle i już pół roku spokój
Lord Lukasz - 2007-07-20, 12:44

poniżej na stronie meyle jest ładnie namalowane czym różni sie zwykła od tej wzmacnianej

http://www.meyle.com/html...MW_09.02_en.pdf

Gelo - 2007-07-21, 12:13

no kielich jest zdrowy, amorek prawie nowy, a mocowania padają, założe te wzmocnione i zobaczymy. Dzięki