| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E34 kratka nawiewu i panel temperatury jak zdmontować ? foto
Przypalacz - 2007-07-18, 23:14 Temat postu: E34 kratka nawiewu i panel temperatury jak zdmontować ? foto Jak w temacie, proszę pomóżcie. Kratka mi się popsóła, a połowa panelu nie ma podświetlenia chciałem to zrobić ale niestety
[ Dodano: 2007-07-19, 19:46 ]
no prośba pomóżcie
sherifff - 2007-07-22, 18:43
Ale żeby dostać się do żarówek podświetlających regulatory temp. musisz wyjąc radio . Potem komputerek (obc) - od strony radia jest u góry wystająca dźwignia, którą trzeba z wyczuciem do siebie pociągnąć i ona wysunie zegarek. Jest to niezbędne żeby dostać się niżej do regulacji nawiewu - żarówki tam są wsadzane w tych plastikowych puszkach które regulują temperaturę. Żeby to wyjąć trzeba odpiąć cięgna ustawiające nawiew - są oznaczone kolorami, więc pamiętaj jak idą (odpowiednio dla suwaka dla szyby, góry i nóg). wwtedy już wyciągasz panel - wcześniej ten element z podgrzewaniem szyby, klimą . Niestety właśnie dla zdjęcia tych cięgien niezbędne jest wyciągnięcie radia i zegarka, no chyba że jest na to jakiś inny patent.
Przypalacz - 2007-07-22, 18:49
Oke Dzięx widze ze sobie troche pogrzebie
[ Dodano: 2007-07-22, 19:06 ]
znalazłem takie coś z obrazkami moze sie jeszcze komuś przyda
http://www.bmwe34.net/e34...anel_lights.htm
Ale jeszcze jedno jak wyjąć tą kratke nawiewu
flash - 2007-07-22, 21:29
ja zarowke podswietlajaca srodkowe pokretlo wymienialem u siebie od gory, odkrecajac kratke gorna na desce rozdzielczej. jest jedna zarowka
Przypalacz - 2007-07-22, 21:31
ale mi podswietlenie kratki działa tylko z jednej strony ten suwak poziomy sie rozpioł i te przegródki w kratce są każda odzielnie
flash - 2007-07-23, 22:15
zeby wyjac kratke przekrec ja na dol do oporu i szarpnij jeszcze troche na dol, wyjdzie ci tylko jedna. pisze o kratce nie o pokretle.
co do zalozenia ciegna da sie to zrobic demontujac tylko radio i kieszen radia. troche samozaparcie i do dziela
|
|