BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Ciekawy objaw. Za drugim razem odpala...

hubabuba - 2007-07-23, 19:37
Temat postu: Ciekawy objaw. Za drugim razem odpala...
Witam. Tydzień temu nabyłem moją niunię i mam już na początku mały problem i jak dotąd to jedyny problem na dzień dzisiejszy w tym aucie, o czym oczywiscie sprzedająca mnie poinformowała. Auto odpala za drugim razem. Kobieta mówiła, żeby wogóle nie katować za pierwszym razem, należy przekręcić raz, 2 sekundy, zgasić i już zapali i tak się dzieje - auto odpala bez jękniecia.

Dla mnie jest to dziwny objaw tymbardziej bardzo mi nieznany, może jakieś propozycje ?
Proponowano mi już świece, kable WN, filtr paliwa...
co dalej może być przyczyną ?

ubott - 2007-07-23, 19:46

wg mnie kable i swiece odpadaja

pewnie cofa ci sie paliwo do baku,
spradz szczelnasc pezewodow paliwowych, cybanty na nich, filtr i reg cisnienia

pozdro

porsche - 2007-07-23, 20:12

Mam to samo w 320i e30. Zapalam, zapala sie mometalnie ale gaśnie, za 2 razem odpala i juz pracuje. Jak wyjełem LPG wogle to tego nie było, więc umnie to chyba przez LPG :)
hubabuba - 2007-07-23, 20:19

ubott napisa³/a:
wg mnie kable i swiece odpadaja

pewnie cofa ci sie paliwo do baku,
spradz szczelnasc pezewodow paliwowych, cybanty na nich, filtr i reg cisnienia

pozdro

Znajomy zaproponował mi też sprawdzenie regulatora ciśnienia i mówił o cofaniu się paliwa do baku, z tym że ja nie wiedziałem o czym on mówi, ale jeśli potwierdzasz to będe musiał to sprawdzić. Dzięki

Gazu nie mam.

Cypisek - 2007-07-23, 23:20

Ściągnij przewód paliwowy przy silniku, zakręć na chwilę silnikiem, powinna się zrobić mała fontanna a paliwo powinno zostać w przewodzie.

Miałem kiedyś coś takiego że paliwo cofało się do baku. po prostu pompa paliwa padła i nie podawała odpowiedniego ciśnienia, potem nie mogła tego ciśnienia utrzymać. Rano musiałem nieźle się nakręcić, ale np po wyłączeniu nagrzanego silnika po 5 minutach nie było większego problemu z odpaleniem. jeszcze prostszym sposobem możesz połączyć któreś tam piny we wtyczce diagnostycznej, żeby pompa sobie chwile popracowała i zrobiła dobre ciśnienie w układzie, potem próbuj palić. powodzenia!